Kilom hakkında yapılan kırıcı yorumlara ne demeliyim?

0 oy
295 göst.
önce Diğer kategorisinde (746 puan) tarafından

Bugün markette bayadir gorusmedigim bir tanıdığımı gördüm. Ayy dedi ne kadar zayıflamışsin hastamısin yoksa dedi.. halbuki ben yıllardır aynı kilodayım hı. Kilolu görmedi ki beni . Ben iki çocuğum var kendimi bildim bileli 55 kilodayım hala da aynıyım nasıl zayıflamış olabilirim hiç kilolu olmadığım halde. Üstelik neden hasta olayım nasıl moralim bozuldu eve geldim aynaya bakıyorum diyorum aceba hastalıklı gibi mi duruyorum bu neden böyle dedi . Moralim çok bozuldu 

Ben kilo alamıyorum insanlara sismansin zayifsin demeyi bırakın artık ya 

12 Cevaplar

+2 oy
önce (79 puan) tarafından

"Ayyyy yok kizz ben iyiyim de sana nolmus böyle, yıllar neler götürmüş senden, bosaniyormussun diye duyduk ama doğru mu, ondan mı böyle oldun, ah canım üzülme" deyip ordan ayrılsaydın😏 sana dert olacağına ona olsaydı, eve gidip kendini yeseydi.

Bi salın artık şu insanları be..

önce (746 puan) tarafından

Zaten kocayı boşadı ikinciyi aldı onu da kapıya koymuş kendi kas kaldırmış botoks yapmış elli yaşında kadın benden genç duruyor ne diyebilitim

önce (79 puan) tarafından
+1

Hadi ya tüh tutmadı 😅

He ya valla 

-Reklam-
0 oy
önce (1,219 puan) tarafından

Ben de 55 kilodayım 1.60 boyum ve bence çok çok ideal bir kilo asla zayıf değil. İnsanların lafını dinleye dinleye yaşasaydık emin ol şu an eve hapsolmuş durumda olurduk :) 

Mesele arkasına üzüntülü şekilde hastamısin demesi.  Çok agirima gitti ya

0 oy
önce (554 puan) tarafından

Ben su içsem yarıyor öyle bir yapım var. Keşke bende yiyip yiyip kilo almasam hep zayıf olsam. Çok istiyorum ya. Ama insan zayıf diye niye illa ki hasta olsun genlerden kaynaklı bazı insanlar var ne kadar yerse yesin kilo almıyor. ( böyle kişileri çok kıskanıyorum 😅😅) 

Psikolojik baskı yapılmasına karşıyım o kadar değil. Benim dediğim iltifat etme anlamında övme 

Hayır resmen hasta ay tüh bak buda hiç kilo almıyor yazık falan beziyorum biktim

Sende onlara aynı şekilde psikolojik baskı yap her defasında anlasınlar yaptıklarının yalış olduğunu. Yada iletişimi kes hadlerini bilsinler 

Hangi birini kescem canım bak beni yıllardır gormeuen kadın markette gördü lafı koydu gitti 

O zaman sende psikolojik baskı yapacaksın. O şişman ise sende ona çok kilolusun acaba obez misin diye lafın altında kalmayıp cevabını ver. Sen cevap vermeyerek kendi kendini yersin sadece lafı yapıştır 2 3 kere sonra kimse sana söylemez öyle 

0 oy
önce (836 puan) tarafından

İkinci kızım o kadar aglak bir kızdı ki onunla ilgilenmekten aşırı kilo vermiştim beni görenler eltime benle eşimin arasının çok mu kötü olduğunu soruyorlardı onlara göre benle eşim boşanma aşamasına kadar gelmişiz. 

Gerizekalılar

0 oy
önce (6,096 puan) tarafından

Kadın bayağı amacına ulaşmış, evine gitmiş 😊 Kız ne takıyorsun. 

0 oy
önce (33 puan) tarafından

Keşke biri de bana dese böyle 😁ama bazen moral bozmak için diolar hasta gibisin,gözlerin dolmuş falan 😀ne var bunda bu kadar takılacak 🙄

0 oy
önce (575 puan) tarafından

Bazı insanlar karşısındakine kötü hissettirerek tatmin oluyor. Hiç unutmam ben saçımı üniversitedeyken baya kısa kestirmistim ki zaten çenemdeydi saçlarım gidip belimdeki saçları bir anda yok etmedim yani herneyse yolda halamın kızı ile denk gelmiştik bana ayyy hasta falan değilsin bir sorun yok demi demişti. Cinnet geçirmiştim. Sanki depresyonda veya hasta olmam gerekiyor kısa saç kullanmak için. Ben empati yapınca aklıma bile böyle düşüncelerin gelmeyeceğini farkediyorum. O zaman çok kafama takmıştım dışarıdan ucube gibi mi gorunuyorum falan diye kendimi beğenmedim bir süre, aynaya bakıp ağladım hep falan. Her kim olursa olsun olumsuz bir yaklaşım görünce insanın tadı kaçıyor içine kuşku giriyor. Ciddiye bile alma demek isterdim ama şimdi bile gelip aynı şeyi yapsa yine oturur ağlarım çirkin miyim diye😁

Bir değil iki değil insanın kilosu ile konusulunca artık biryerden sona takıyorsun psikolojik siddet

Böyle durumlarda ayy kız asıl ben sana diyecektim cansız duruyorsun rengin gitmiş falan diye baskıyı sen kur 😁 

İnan bak diyecek fırsat bile vermiyo lafı söyledi yok ne alaka hep aynıydı demeye kalmadan neyse hadi biz gidiyos müsade bize dedi çıktı gitti

En sevmediğim cins, o zaman sen sadece alaycı gul ona özgüveni kırılır 

0 oy
önce (53 puan) tarafından

Bu platformda çok denk geliyorum takılmayacak insanları takıyorsunuz boşuna boşuna moralinizi bozuyorsunuz. Siz kendinizi bilmiyor musunuz? O sizw öyle söylediğinde hayır gayet de iyiyim çok şükür kilomdan da memnunum ya da kilom hakkında konuşulması hoşuma gitmiyor demeyi öğrenirseniz moraliniz bozulmaz karşıdaki haddini öğrenir ama siz onlar sırf sizin moralinizi bozmak için konuştuğunda ya da sırf laf olsun diye söylemlerde bulunduğunda üzülürseniz insanlar daha çoook üstünüze gelir

Dedim zaten.ama nasıl bozulmasın herkes aynı şeyi diyor zayifsin ay hiç memen yok ay gözün çökmüş ayy elbisede bol durdu ay bu pantolon kesmek lazım neden kilo almiyon kim der iki çocuk annesi gibi şeyler duyunca ister istemez bikiyor sorunlu olduğunu düşünüyorsun

önce (53 puan) tarafından

Evet can sıkıcı bir durum ama böyle insanlara mesafe koymak lazım. Anladığım kadarıyla çevrende çok var bu tipler. Açık açık azarlayacaksın hep aynı şey yeter artık kilom kimseyi ilgilendirmez ben bu halimle çok mutluyum dersen bir iki kişiye birkaç defa emin ol bu söylemelerin önüne geçersin. 

0 oy
önce (456 puan) tarafından

Ay bana da diye diye kilo aldırdılar ya en sonunda ama hala inanmıyorlar vücudum sıkı ondan mı ne kilo aldım desem de yok ya hiç göstermiyorsun diyorlar 🤣 yani diyeceğim o ki susmuyorlar anam yok susmuyorlar 

0 oy
önce (10,384 puan) tarafından

Ben hasta değilim de sen bir göz doktoruna görün derdim ne var kendini üzüyorsun ne güzel bir kilodasin insalar ameliyat oluyor yine de o kiloya gelemiyor bence her daim mutlu olacak bir sebep 😅

0 oy
önce (31,585 puan) tarafından

Ay teşekkür ederim diyet yapıyordum işe yaramış demek çok mutlu fit görünüyorum ne güzel deseydin apışıp kalsaydı densiz 

0 oy
önce (1,130 puan) tarafından

Boşver canım ben de yıllardır aynı kilodayim yıllardır aynı şeyi söylemekten bikmadi akrabalarım. Kimin ne dediğini içsellestirmiyorum.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İnsanların kilomu sürekli eleştirmesiyle nasıl başa çıkabilirim?
Kilonuz hakkında yapılan olumsuz yorumlarla başa çıkmanın en etkili yolu, bu yorumların sizinle değil karşı tarafın nezaketsizliğiyle ilgili olduğunu kabul etmektir. Kendi sınırlarınızı belirleyerek "Kilo konusunda yorum yapılmasından hoşlanmıyorum" gibi net ve kısa bir cümleyle konuyu kapatabilirsiniz. Unutmayın, bedeniniz hakkında yorum yapma hakkı yalnızca size aittir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Zayıf olduğum için neden sürekli hasta olduğum iması yapılıyor?
Toplumda zayıflık, genellikle yanlış bir algıyla hastalık veya sağlıksız bir durumla özdeşleştirilir. Bu durum, kişilerin kendi zayıflık algılarını başkalarına yansıtmasından kaynaklanır. Oysa sağlıklı bir birey, vücut kitle indeksinden bağımsız olarak tıbbi testler ve kan değerleri normal olduğu sürece tamamen sağlıklıdır.
İnsanların fiziksel görünümümle ilgili yorumlarını nasıl görmezden gelirim?
Fiziksel görünümünüzle ilgili gelen yersiz eleştirileri görmezden gelmek için, bu yorumların altındaki cehaleti fark etmek ilk adımdır. Karşınızdaki kişinin hayat tarzınıza veya genetik yapınıza hakim olmadığını hatırlayarak, yapılan yorumu kişisel algılamayı bırakmalısınız. Kendi özgüveninizi dışarıdan gelen bu tip anlamsız yargılar üzerine değil, kendi gerçekleriniz üzerine kurun.
Başkalarının dış görünüşüme yaptığı yorumlar karşısında ne demeliyim?
Başkaları görünüşünüzle ilgili kırıcı bir yorum yaptığında "Şu anki kilomdan gayet memnunum ve gayet sağlıklıyım, bu konuda konuşmak istemiyorum" diyerek nazik ama kararlı bir duruş sergileyebilirsiniz. Bu tür bir yaklaşım, karşı tarafa sınırlarınızı öğretir ve gereksiz tartışmaların önüne geçer.
Neden insanlar başkalarının kilosu hakkında yorum yapma ihtiyacı duyar?
İnsanların başkalarının kilosu hakkında yorum yapma ihtiyacı, genellikle empati eksikliğinden ve sosyal sınırları tanımamaktan kaynaklanır. Birçok kişi, karşısındaki kişinin hayatı hakkında yeterli bilgiye sahip olmasa da kendi önyargılarını bir sohbet aracı olarak kullanır. Bu durum, kişilerin kendi güvensizliklerini yansıtma biçimi olarak da değerlendirilebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
25 cevap 1,755 göst.
5 Ekim 2025 Diğer kategorisinde Esma04& (79 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 1,141 göst.
20 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 187 göst.
5 Haziran 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
35 cevap 1,248 göst.
1 Haziran 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Meryem0123 (2,586 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,837 soru

24,674,612 cevap

367,462 kullanıcı

...