Gidemediğim doğum günü partisi için hediye almalı mıyım?

+1 oy
314 göst.
önce Alışveriş-Hediye kategorisinde (6,124 puan) tarafından

Selamlar, 

Kızımın okul arkadaşlarının anneleri ile samimiyiz. Arkadaşlık derecesinde değil ama resmiyetten de daha yakınız. Hepsi Fransız bu arada, kültürleri bizden farklı.

Bir arkadaşının doğum günü vardı. Davet edildik ama gidemedik. Yine de hediye alıp, değişik kurabiyeler hazırlayıp elden verdim. 

Geçen başka bir arkadaşının annesi ileri bir tarihte 4 çayına davet etti. Bugün diğer anneden öğrendim ki meğer o gün oğlunun doğum günüymüş 🫠

Büyük ihtimalle gelemeyeceğimi düşünüp, hediye almamı istememiş. Çünkü onlarda gitmediğin etkinliğe hediye almıyorsun. Ama ben asla öyle yapamam. Sonuçta davet almışım. 

Sizler davet edildikten sonra her türlü hediye alıyor musunuz?

4 Cevaplar

0 oy
önce (5,559 puan) tarafından

Evet o gün  gidemezsem  hediyesini sonradan gider veririm.

önce (6,124 puan) tarafından

Bizde de böyle işte. 

-Reklam-
0 oy
önce (2,052 puan) tarafından

Evet alırım hediye son dakika haberim olursa para veririm hediye alamasam 

Para vermek hoş karşılanmaz onlarda sanırım. 

önce (2,052 puan) tarafından

Doğrudur canım 

0 oy
önce (4,519 puan) tarafından

Ben kendi kültürüm gereği Zelanda'da davet edildiğim her eve hem yiyecek hemde hediye götürürdüm başlarda garip karşılarlardı ama sonra alıştılar 2 tanesi özellikle rica etti yiyecek kabul etmediklerini istemediklerini (özel beslenmeleri varmış) o günden sonra kimseye hediye yiyecek götürmedim türkiyede arkadaşlarıma giderken sadece yiyecek götürürüm hediye artık tercih etmiyorum herkesin zevki farklı doğum günü ise daha sonra hediyesini muhakkak veririm

Bıçaklar için çok heveslenmeyin şimdiden söyleyeyim inşallah sağsalim rötarsız ağrısız keyifli uçuşlar olsun

önce (187,515 puan) tarafından

bide supurge goturuyorum oda sorun olurmu yaa ama valla bicaklarima dokunmasinlar cidden aglarim🥹

Ağlamamak için eşiniz kargolasın ne süpürgesi

dyson ama kablolu yaa o yuzden sorun olmaz diye umuyorum

Kaç kilo 8 kiloya kadar el bagajına alabilirsiniz yalnız parçaları söküp tek tek güvenli şekilde bantlamanız gerek bir sorun çıkmaması için içinde kesici bir bölüm varsa o sorun çıkarabilir

0 oy

hemen hemen kulturler ayni bizdede mesela seni cagirdi beni cagirdi iste kimler davetliyse icinden birisi wp grup olusturuyo 10 euro 15 euro max 20 euro grup olusturan kisinin ibanina atiyoz o topluca bi hediye siparis ediyo gemelde bu sekilde tek hediye alan hoc yok burda

Aaa yok, bizde hiç öyle değil. Biz 4 kişilik grubuz. Sınıfça olsa belki diyeceğim ama sanmıyorum yine de. 

bizim sinifta 15 ogremci var max 5,6 ogremci cagiriyolar aninda bi grup olusturuluyo hatta bazem grubu davet sahibi bile yapiyo soruluyo cocugun hanhi oyincagi sever vs diye gecen birisi yazi tahtaso ve kalemleri dedi puzzel dedi onlar siparis edildi hani boyle toplu hediye alindi zaman daha guzel seyler aliniyo tek olsam gider actiondan bi oyincak alirim biraz oymar birakir bu sekilde bizde daha guzel seyler aliniyo

burda yarin okulun son gunu gecem hafta tum sinif bi para toplandi iste ogretmenlere hediye ceki verildi bi restpurantta aileleriyle aksam yemegi yiyecekler 

Eğer grubunuz sürekli olarak organize oluyorsa böyle yapılabilir. Ama biz zaten 4 kişiyiz. Kimse kötü hediye almıyor, herkesin durumu iyi 🙈 

Yok bizde öyle değil asla. Fransızlar da böyle ortak hareket etme kültürü yok. Herkes bireysel hareket ediyor. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Gidemediğim doğum günü partisi için hediye almalı mıyım?
Davet edildiğiniz ancak katılamadığınız bir etkinlik için hediye almak tamamen kişisel nezaket tercihinizdir. Sosyal normlar kültürden kültüre değişse de, hediye göndermek karşı tarafa verdiğiniz değeri gösteren bir inceliktir ve çoğu durumda nezaketle karşılanır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yabancı arkadaş çevresinde hediyeleşme kültürü nasıl işler?
Farklı kültürlerde hediyeleşme kuralları değişiklik gösterebilir; bazı toplumlarda sadece katılım sağlanan etkinliklerde hediye verilirken, bazı kültürlerde davete icabet edilemese dahi bir anı bırakmak yaygındır. Kendi değer yargılarınız ile arkadaşınızın kültürel beklentileri arasında orta bir yol bularak samimiyetinizi koruyabilirsiniz.
Arkadaşın çocuğunun doğum günü için ne zaman hediye verilir?
Katılamayacağınız bir çocuk doğum günü için hediye, etkinlik gününden önce veya etkinlikten hemen sonra elden teslim edilebilir. Küçük bir ikramlık veya düşünceli bir notla birlikte sunulan sembolik bir hediye, ilişkinizi güçlendiren pozitif bir sosyal etkileşim sağlar.
Sosyal etkinlik davetlerine icabet edemeyince hediye almak ayıp mı?
Davete gidemediğinizde hediye göndermek asla ayıp karşılanmaz, aksine nazik bir jest olarak kabul edilir. Karşı tarafın beklentisi düşük olsa bile, kendi nezaket sınırlarınız içerisinde hediye vermeniz sizin karakterinizi ve arkadaşınıza verdiğiniz önemi yansıtır.
Doğum günü davetine gidilemediğinde hediyeleşme kuralı nedir?
Hediyeleşme konusunda evrensel tek bir kural yoktur ancak en yaygın kabul gören yaklaşım, davet edildiğiniz kişiye karşı sorumluluk hissetmeniz durumunda küçük ve samimi bir hediye seçmektir. Önemli olan hediyenin büyüklüğü değil, katılamadığınız etkinlikte arkadaşınızı düşündüğünüzü hissettirmektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
14 cevap 728 göst.
28 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde Mys-2boys2girls (9,306 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 465 göst.
23 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde kubraugur (2,528 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 148 göst.
18 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
9 cevap 526 göst.

Kategoriler

1,513,041 soru

24,677,416 cevap

367,635 kullanıcı

...