20'lik dişim çok ağrıyor, randevuda hemen çekerler mi?

0 oy
564 göst.
önce Diğer kategorisinde (44,695 puan) tarafından

Günoo kızlar 💕💕 

20 lik dişim ağrıyor ne çektim bende bu dişlerden be 🫪

O sebepten gecem gündüzüm karıştı sabah sabah deli mi öptü demeyin 🤣 bugüne de randevum var çekerler mi kızlar??

Hadi hangi çağda olduğunuzu da deyiverin 🤣🤣🤣🤣

image

📊 Tek Seçim
14.3% (5 oy)
85.7% (30 oy)

21 Cevaplar

0 oy
önce (44,695 puan) tarafından

En İyi Cevap

Kendi çağımı yazmamışım kız 🤣🤣 ilk çağ 2 yıl sürdü sonunda uyandım o derin uykudan altın çağımi yaşıyorum 😂😁💫

-Reklam-
+1 oy
önce (14,812 puan) tarafından

Günaydın 🤗🤗 küçük evlenmeyince gözler dışarıda açılıyor koca ailesine öyle dahil oluyorsun 😂😂 

evet küçük değil ama gözler daha tam açılmamış 😅 önce çevrende evlenen birileri olacak, onlardan yaşadıklarını öğreneceksin, yaş azıcık daha büyüyünce zaten kendini ezdirme ihtimali de azalıyor. ha sağolsun kaynanam evlerden ırak bir tip değil

Aslında kaynanam da öyle değildi başlarda her dediği yapıldığı her hizmetine koşuldugu içinmiş bunlar yapılmamaya başlayınca diğer yüzü çıktı meydana 

kimi kadınlar öyle işte, huy o da. çocuklarından aynı kocasıymış ilgi bekler, oğlu evlenip ilgi azalınca kendini dışlanmış hisseder. çok var böyle maalesef 🤷🏼

o yüzden oğlu olan kadınların çocuklarını yetiştirirken buna çok dikkat etmesi gerekiyor. 

Yeterince zorbalıyorum oğlumu 😁😁 benim baktığım yeter karısı gelsin alsın o büyütsün kendi kafasına göre falan sonra anası egitememis demesin 😁😁

+1

😂😂😂😂 iyi fikir

+1 oy
önce (254 puan) tarafından

ılk çağım 3 sene surdu ama bebişten sonra 2.çağ 😂😂 

Bende gebelikte aydınlanma yaşadım doğumdan sonra da tamamen aydınlandim analık yarıyor demekki 😁😁

önce (254 puan) tarafından
+1

öyle oluyor gercekten 

+1 oy
önce (9,324 puan) tarafından

Günaydın. Ben 3.çağdayım kimseye had bildirmekle felan uğraşmadığım amannn banane dediğim. Sadece çekirdek aileme odaklandığım . Kaynana kayınpeder ayda 2 kere gördüğüm . 15.yıl devirince kristal çağı geçmiş oluyormuşun ya ben ondayım🤣

Zirve soğuk mu tatlim 😁😁

🧣🧤🧥 Al üşüme 

+1 oy
önce (564 puan) tarafından

Benim ilk çağ 1 yıl sürdü sonra 2.nci çağa atladım pro max olarak. 8 yıllık evliyim 

Yükselerek artsın çağın aşkım 😁😁

önce (564 puan) tarafından

Amin inşallah 😃 

+1 oy
önce (5,720 puan) tarafından

Geçmiş olsun iltihap yoksa çekmeleri lazım aslında niye çekmiyorlar ki dişini. Ben hangi çağdayım bilmiyorum valla. 😄 Başka çağ yok mu arada iyi niyetli saf değilim artık kimin ne olduğunu biliyorum ama kimseye de ters yapamıyorum temkinliyim sadece 😀

Ben hep ters mooddayim her şeyleri aykırı geliyor 🥹🤣😀 

Geçen gittiğimde başka disti Dr 20 lik agriyor olabilir mi dedi o gün agrimiyordu dünden beri de ağrıyor 

önce (5,720 puan) tarafından

Zaten öyle olur yok dersin sonradan çıkar 😀

Sorma ya cerrahi işlem diyip cekmediler de merkeze sevk etti 

+1 oy
önce (1,904 puan) tarafından

İlk günden altın çağ yaşıyorum ben 😎

Emin misin aşko aynı kulvardaydik senle sanki biz 🤣

önce (1,904 puan) tarafından

Eminim kiz 😂ben ilk gunden nasl davranmam gerektigini biliyordum hic yuz vermedim agzima geleni  acik bi sekilde soykedim bide evler ayri olunca kolay oliyir ,ama kaynanam tarafi. Cokkarisan tipler degik bzn gorumcem laf atar aninda yapiştiriyorum susan biri degilim 🤣

Benimde gorumceler hiç karışmaz ama kaynanam 10 gorumceye bedel o kadından nasıl olmuş o kızlar şaşıyorum hepsi kendi halinde kimseye zararı olmaz 

+1 oy
önce (31,664 puan) tarafından

Ne doğrarsan aşına o gelir kasığına modundayım hepte öyleydim kimseye görmediğim saygıyı ilgili sevgiyi özeni göstermedim öyle yapınca kendime ihanet etmiş gibi hissediyorum 

önce (1,813 puan) tarafından

Ayy gerçekten laf çok iyi 😁 bende tam o moddayim bana biri bisey yapmıyorsa bende yapmıyorum konu kapanıyor 3 yıl kaynanayla oturduktan sonra anladım tabi o ayrı bi mesele 

En güzeli canım ❤️ 

+1 oy
önce (1,813 puan) tarafından

Tabiki 2.donemdeyim 7 yıllık evliyim 3 yılını kaynanayla oturduktan sonra 2.döneme geçtim 

Ben hep ayrıydim ama ne derse yapardım ne zaman cagirsa giderdim şimdi NAHHHHHHHH

+1 oy
önce (27,825 puan) tarafından

Kesinlikle ikinci cagdayim ahshs 

Uzaksın 😀

+1 oy
önce (1,933 puan) tarafından

Benim ilk cagim nisanliliktan basladi onu da sayarsak benimde 2 yil ama cocuk olmasa daha akillanmazdim ben 

Sen=Ben insan tek başına olunca herşeye musaitim sanıp koşturuyor çocuk olunca öncelikleri değişiyor ondan sonra da gözü açılıyor zaten

önce (1,933 puan) tarafından

Sen kendini kullandirtmissin beni kullanan olmadi Allah icin ama herkesin bi alani sinirini cizgisi var orayi asinca sikintilar cikiyo ben bekarligimda da aileme hesap veren biri degildim ha kendi karakterimde de aykirilik yoktu belki de o yuzden karisan olmadi ama esimin ailesi fazla dusunceliydi kotu niyetli drgillerdi ama sinirlarini astilar cok sukur toparladik ama suan herkes kendi kabugunda mutlu bakalim ikinci dogunca nolcak 

+1 oy
önce (421 puan) tarafından

Daha yeni altın çağa ulaştım 

Bidaha o tecrübesizlık dönemini istemem 

Cok ezildim 5 yıl heba oldu 

Ah canım benim yollarına çiçekler serilsin bundan sonra inşallah ❤️ 🌸

önce (421 puan) tarafından

Cok sagol canım seninde ❤️❤️❤️

+1 oy
önce (5,559 puan) tarafından

3 yıl içinde yaşayıp.sonrasında yanına ev yaptırıp birde öyle ezilen,eziklik döneminden çıkamamış sünepe gelinim.

Valla ne kadar kendimi savunsqmda olmuyor

Daha geçen aylarda kocasından dayak yedi ağladı yanımda bende teselli ettim azıcıkta gazladım.geçen durduk yere diyorki dövsede sövmeden yine konuşuruz biz karı koca arasına şeytan bile girememiş diyor bana diyor yani🙄

Aslında yüzsüzluk onlarda sende sorun yok bacı benimkide böyle işte herşeyi der arkamdan ama yine benim kapıma gelir yüzsüz 

önce (5,559 puan) tarafından

Öyleler valla.sorsan oğullarının evi ama oğullarının evle alakası yok her türlü hizmet bizde.geçen mantı yapıyordum 2 çocukla perişanım.baktım küçük durmuyor aldım aşağıya dedim bitene kadar bak bende yapıp etrafı toplim.10 dk sonra geri getirdi.bende sinirlendim.kalktım üstünden.o akşam kardeşim yemeğe çağırınca pişirmedim.diğer güne yedik.bilerek diyor mantıyı pişirilmiş bende dedim akşama yiyeceğiz.2 gün sonra öğlen geliyor mutfağı kontrol ediyor mantı yiyecem diye.yani 3 tabaklık mantının peşine düştü.demiyor bi yardım edeyimde faydam dokunsun.bu arada bütün kış boyunca ne zamn mantı yada etli bi yemek yapsa gelip söylerdi şu yemeği yaptım tadı çok güzel oldu diye.öyle de pis boğazlı

Banada öyle dedi bir kaç kere al o zaman oğlun yapsın hizmetini madem oğlunun evi dedim hiç bişey yapmadım oğlum ev sahibi ben hizmetçi miyim o zaman gözünüzde dedim yok mok diyor oglunun eviyse herkes kalkar kendi işini kendi yapar dedim bidaha da oğlumun evi diye duymadım ağzından 

+1 oy
önce (57 puan) tarafından

Benim iki çağ birden ama bende ilk çağda biraz uzun kaldım aileden dolayı takii onları hayatimdN çıkarana kadar kendimi buldum ohh miss

+1

Çiçekler serilsin yollarına bundan sonra güzel kadın ❤️ 🌸🩷

önce (57 puan) tarafından
+1

Ayyy  çok teşekkür ederim sağol canım benim 🥰💜🌹

+1 oy
önce (2,270 puan) tarafından

Hayatın tadını çıkarın kızlar kimseyle uğraşmayın. Güzel enerjinizi kendinizi ve çocuklarınızı mutlu etmek için harcayın. Şu şunu demiş bu bunu demiş bosverin gitsin. Allah'a siginin herkesin layigini veriyor. Kimseye had bildirmekle felan uğraşacak kadar kıymetli değil benim için 

Keşke 3. Şık olsaydı

Pırlanta çağ diyim

önce (1,402 puan) tarafından

İçim açıldı ve abla👏

Kimseyle uğraşmasan bile onlar inadına senle uğraşıyor kapında bitiyorlar hadi gel uğraşma şimdi bunlarla 

Sağolasın canım 🌸 

+1

Boşver Nur onları görmezden gel umursama. Öyle yapa yapa inan bana belli bir süre sonra kendindeki ve beynindeki değişimi göreceksin 

Haklısın canım ❤️ ❤️ 

+1 oy
önce (48 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım diş ağrısı zordur bilirim 

Ben 82 çağından kalmayım😂🤣

Zor valla teşekkür ederim 🌹 🌸 

+1 oy
önce (1,402 puan) tarafından

Geçmiş oslun canım 

Maymun 1 yıl boyunca 1. Çağdaydı sonra gözünü açtı Şükür 2 yıldır 2. altın çağımı yaşıyorum hiçbirinin numarası yok rehberimde aramam sormam taaki ne zman yüz yüze gelirsek bi meraba meraba o kadar 

Bende öyleyim de yuzsuzler yüzüme çok meraklı sanırım sürekli bendeler 😀😀

+1 oy
önce (3,450 puan) tarafından

Ooooo benimki ultra ultra lüks altın çağı 🤔

Maşallah diyeyim 🧿

+1 oy
önce (186 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım çektiler mi dişini 🩷🌸

Ben ikinci çağ ama had bildirme olayı yok pek o konuda hala saf safim 😅😅 çünkü aman agzimizin tadı bozulmasın Ali Rıza bey modu😁

Ben ilk hamileliğimden sonra aydınlandim ve resmiyeti koydum. Kayinvalidemi belki ayda bir falan ararım yani 😁iletişim çabam yok hiç eskisi gibi. 

Cekmediler canım ya cerrahi müdahale lazımmış . 

Hepimize bu aydınlanma anne olduktan sonra gelmiş yalnız insan herşeyi unutup sineye çekiyor da hamilelik ve bebeğiyle ilgili bişey yapıldıysa unutmuyor 

Anladım canım benim 20 ilk de cerrahi mudahale şeklinde alınmıştı sevk etmislerdi. 

Valla öyle ben de diyorum öncesinde hiçbir şey umrumuzda değilmiş ama çocuk işi çok hassasmis unutmuyorum unutamıyorum 😅😅😅😁

Bende kopma noktası şey oldu hala aklıma geldikçe o sesi kulaklarımda çınlar. 

İlk kızımda kaynanaya ev yapılıyor hepimiz seferberiz ev bir an önce yapılsın diye bende 6 haftalık hamileyim ama yeni öğrenmiştim  köyde düşmüştüm ertesi sabahta kanamam oldu baya bir hastaneye gittik aradı bu saydiriyor iş var kaçın ne olmuş kanama varsa herkeste oluyor kanama burda iş var hastane zamanımı o bu ondan sonra bitti bende ben yavrumun birini düşürdüm biri kaldı diye dua ederken o düşerse düşsün yine yapın derdindeydi

İnanmıyorum ya cidden bu insanlık değil bide kendi torunları olacak el değil yani. Başın sağolsun canım rabbim birini bagislamis şükürler olsun ki  O kadar iş güç peşinde dünyalık peşinde kosuyorlarki benimkilerde hep yogunlar torunlarina ilgi göstermeye vakitleri yok bı hastalık olsa onu bile arayıp sormaya biri ölse yas için gitmeye vakitleri yok ama şimdi inşallah kötü birşey olmasın tabi de kendi baslarinda bı hastalık belası var ve sürekli benim hasta olan akrabalrimi sorup araştırıyorlar beni arıyorlar normalde benle pek iletişimi olmayan insanlar hayat böyle iste canım .elbet birgun insanın başına geliyor yaptıkları ama yine de anlayana tabi 

+1 oy
önce (6,098 puan) tarafından

Ya kıyamam kaynanamlardan vs hep şehir olarak uzaktım. Sever sayar kaynanam haftada 2 3 gün konuşuruz haf bildirmelik olay olmadı şükür. Ama ben de az değilim. 🤣🥰

Boşver öylesi daha iyi zayıf noktanı bulurlarsa ordan vuruyorlar yoksa 😀

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

20’lik diş ağrısı için randevuda hemen çekim yapılır mı?
20’lik diş ağrısı ile gidilen randevularda diş çekimi yapılıp yapılmayacağına diş hekimi klinik muayene ve röntgen sonuçlarına göre karar verir. Eğer dişte akut bir enfeksiyon veya iltihaplanma varsa, hekimler genellikle önce antibiyotik tedavisi uygulayarak enfeksiyonun baskılanmasını bekler ve ardından diş çekimini planlar. Ancak dişin konumu uygunsa ve şiddetli bir iltihap durumu gözlemlenmiyorsa aynı gün müdahale edilmesi mümkündür.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gömülü 20’lik diş ağrısı nasıl geçer ve ne zaman doktora gidilmeli?
Gömülü 20’lik diş ağrısı başladığında ağrı kesici kullanımı geçici bir rahatlama sağlayabilir ancak kesin çözüm için uzman muayenesi şarttır. Diş eti şişliği, ağız açmada kısıtlılık, lenf bezlerinde şişme veya şiddetli zonklama gibi durumlar acil bir diş hekimi kontrolünü gerektirir. Evde yapılan tuzlu su gargaraları veya soğuk kompresler ağrıyı hafifletmeye yardımcı olsa da, dişin çekilip çekilmeyeceği röntgenle belirlenmelidir.
20’lik diş çekimi sonrası iyileşme süreci kaç gün sürer?
20’lik diş çekimi sonrası iyileşme süreci genellikle ilk 24-48 saat içerisinde en hassas dönemi yaşar ve tam iyileşme ortalama 7 ila 10 gün içinde gerçekleşir. Çekimden sonraki ilk gün kanamayı durdurmak için tampona baskı uygulamak ve bölgeye doğrudan sert darbe almaktan kaçınmak önemlidir. İlk 3 gün soğuk uygulama yapmak şişliği minimize ederken, doktorunuzun önerdiği ağrı kesici ve antiseptik gargaraların düzenli kullanımı iyileşmeyi hızlandırır.
20’lik dişin çekilmesi gerektiğini nasıl anlarım?
20’lik dişin çekilmesi gerektiğini gösteren en yaygın belirtiler; diş etinde sık tekrarlayan şişlik, çene bölgesinde ağrı, çevre dişlerde çürük başlangıcı ve dişin diğer dişleri sıkıştırmasıdır. Eğer diş düzgün çıkmıyorsa ve diş eti dokusuna zarar veriyorsa, bölgede gıda birikimi oluşarak ciddi enfeksiyonlara zemin hazırlayabilir. Bu tip durumlarda diş hekimleri genellikle çekim kararı vererek ağız sağlığının korunmasını hedefler.
20’lik diş ağrısı neden gece daha şiddetli olur?
20’lik diş ağrısı gece yatar pozisyona geçildiğinde baş bölgesine giden kan basıncının artması nedeniyle daha şiddetli hissedilir. Vücudun yatay pozisyonda olması, diş etindeki iltihaplı bölgede ödemin artmasına ve sinir uçlarına daha fazla baskı yapılmasına neden olur. Bu durum ağrının yoğunlaşmasına ve uyku kalitesinin düşmesine yol açar; bu yüzden şiddetli diş ağrısı yaşayan kişilerin vakit kaybetmeden diş hekimine başvurması en sağlıklı adımdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 1,208 göst.
+1 oy
22 cevap 1,356 göst.
0 oy
38 cevap 1,620 göst.
0 oy
37 cevap 1,696 göst.

Kategoriler

1,513,110 soru

24,678,235 cevap