4-5 haftalık hamileyken regl gibi kanamam normal mi?

0 oy
260 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (23 puan) tarafından

kızlar pazartesi günü beta 280 çıktı fakat dün kahverengi lekelenmem vardı bir doktorla görüştüm normal dedi ama bugün sanki reglimin ikinci günüymüş gibi rengi pembeye döndü regl kanı geliyor ilk gebeliğimde böyle birşeyle karşılaşmadım böyle bir durum yaşayan var mı yarın doktora randevu aldım 

7 Cevaplar

+1 oy
(4,562 puan) tarafından

Kusura bakın lütfen sağlık kuruluşuna basvurmuyorsunuz eşinizden destek istemiyorsunuz peki biz ne yapalım telefonla evinize bağlanıp müdahale mi edelim yada burdan okuyup üfleyip sihir mi yapalım

(23 puan) tarafından

ben sadece başına gelen var mı diye sordum bu ne tavır konuşma okuyup üfleyin mi dedim size ben zaten doktora gittim başına gelen var mı diye sordum sadece büyücülük sizin işiniz sanırım böyle konuştuğunuza göre 

(4,562 puan) tarafından

Doktora gitmemek için bahaneniz bir alt yorumda mevcuttur arzu ederseniz tekrar okuyabilirsiniz zaten ona istinaden sinirlenip yorum yaptım daha sonradan doktora gittiyseniz o başka diyelim ki başka yazarların başına geldi bunun size ne faydası olacak sizinde aynısı olacağının garantisi mi var rica ediyorum başkalarına göre hareket etmeyin çok komik oluyor

(23 puan) tarafından

başkalarına göre hareket zaten etmiyorum neden edeyim sadece böyle bi durum başına gelen var mı diye sormak istedim bilmiyorum çünkü zaten buraya yazdıktan sonrada bilgili olan biriyle görüştüm cahil hareket etmiyoruz bizde aklımız başımızda dün bi doktorla görüştüm yerleşme kanaması dedi gitmedim yoksa dün gidecektim doktora zaten bugüne bırakmadan 

-Reklam-
0 oy
(2,974 puan) tarafından

acile git bence progestan iste eğer durumun uygunsa

(23 puan) tarafından

Zaten doktorla görüştüğümde düşük yapıyo olabilirsinz dediğinde çocuğumuda alıp doktora gittik eşimle beraber ama net bişey demedi kese göremedi herşey havada şuan net bişey yok 

(2,974 puan) tarafından

sen de biliyorsundur ilk haftalar hep öyle oluyor... kalp atımı duyana kadar hep her şey havada kalıyor. ama tedbiren progestan kullandırıyorlar işte. yine de sağlıksız oluşumsa düşük kaçınılmaz maalesef... inşallah sağlıkla devam eder

(23 puan) tarafından

Beta değerim 280den 52 düşmüş canım büyük ihtimalle kimyasal gebelik veya düşük yapıyorum şuan yarın sabah doktor randevum vardı zaten normalde yarın tekrar gidip kan vericem 

(2,974 puan) tarafından

hakkında hayırlısı olsun inşallah

(23 puan) tarafından

Sağol canım aslında beklediğimiz bi gebelik değildi zaten şaşırmıştık hatta oğlumda birinci sınıfa başlayacak bu sene bide biz seneye filan olursa diyoduk böyle birdende hamile olduğumu görünce şok olmuştum hayırlısı olsun tabi 

0 oy
(817 puan) tarafından

Yani hamilelgin hiç bir dönemi kanama normal değil . Kimyasal gebelikte olabilir Allah korusun. Git bence 

(23 puan) tarafından

gittim canım bişey demediler kan verdim kese göremediler kimyasal gebelik olabilir dedi doktor adet kanamasına çevirdiğine göre dedi 

0 oy
(838 puan) tarafından

Acile gidin doktora gitmekte fayda var

(23 puan) tarafından

gittim canım doktoru aradığımda düşük yapıyo olabilirsiniz dedi doktor kese göremedi değerimin düşmesi lazımmış kimyasal gebeliğin olması için dedi şuan dün belki yükselip bugün yada şuan düşmeye başladıysa kimsayal gebelikte söyleyemeyiz dediler şuan herşey havada 

0 oy
(20,286 puan) tarafından

Kimyasal gebelik muhtemelen acile git kese doluysa progestan verirler değilse duser

(23 puan) tarafından

Kese göremedi doktor canım kan verdim ertesi gün ilacı kullanmıştım belki oda yapmıştır dedi hormon dengesizliği olarak kan verdim sonuç bekliyorum bakalım 

(20,286 puan) tarafından

Muhtemelen kimyasal gebelik canım.

(23 puan) tarafından

beta değerim düşmüş zaten 52 çıktı pazartesi 280 di büyük ihtimalle kimyasal gebelik geçirdim dediğiniz gibi 

0 oy
(9,440 puan) tarafından

Ben kanamadan sonra düşük yapmıştım acile gitmekte fayda var. Ağrım sizimda pek yoktu hafif bı bel ağrısı oldu oda ilk haftalarda kramplar oluyor o tarzda

(23 puan) tarafından

doktora gittim canım regl olurken yaşadığım ağrı vardı sadece normalde dün gidecektim bir doktorla telefonda görüştüm kahverengi leke normal dediği için dün gitmedim cuma güne randevu alın dedi cumaya randevu almıştım bugünde regl kanamasına dönüşünce doktora gittim aslında ağrım yoktu o dünde doktor olabilir diyince gitmemiştim bugün konuştuğumda düşük yapıyo olabilirsiniz diyince zaten hemen gittik eşimle çocuğuda alıp 

(9,440 puan) tarafından

Ne dedi ya doktor bi sıkıntı varmi

(23 puan) tarafından

beta değerin düşük gelirse kimyasal gebelik dedi ve betam değerim 52 ye düşmüş canım yarın normalde randevum vardı zaten yarın tekrar kan vericem çünkü ben hala regl gibi kanamam var bi sıkıntı yok size zarar verecek bi durum yok ama kese göremedim dedi teşekkür ederim düşünüp yazdığınız için

0 oy
(45,512 puan) tarafından

Benimde o şekilde geldi yerleşme kanaması dediler sonrasında büyük parçalar geldi ve ağrım oldu ayakta duramaz hale gelmiştim gebelik ikizmis birisinin düştüğü söylendi progestan başladılar gebeliğin 5.ayina kadar da ara ara kanama yaşadım ama çok şükür bebeğimi 34 haftalikken doğurdum .

Gebelikte hiç bir kanama normal değil kim diyor normal diye sen git acile 

(23 puan) tarafından

bu yerleşme kanaması olamaz zaten bencede dün yaşadığım evet belki derdimde normal adet kanamasına döndü şuan doktora gittim kese göremedi kan verdim sonuç bekliyorum ama kimyasal gebelik büyük ihtimalle dedi 

(45,512 puan) tarafından

Hadi ya Allah gönlüne göre versin canım 

(23 puan) tarafından

Amin canım teşekkür ederim 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

4-5 haftalık hamileyken regl gibi kanama olması normal mi?
4-5 haftalık hamilelik sürecinde görülen regl benzeri kanamalar, yerleşme kanaması olabileceği gibi düşük tehdidi veya dış gebelik gibi ciddi durumların habercisi de olabilir. Özellikle kanamanın renginin pembeye dönmesi ve yoğunlaşması, durumu acil hale getirdiği için vakit kaybetmeden bir kadın doğum uzmanına başvurulması hayati önem taşır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Erken gebelikte kahverengi lekelenme ne anlama gelir?
Erken gebelik dönemindeki kahverengi lekelenmeler, rahim ağzındaki değişiklikler, rahim içerisindeki eski kan kalıntıları veya implantasyon (yerleşme) süreci nedeniyle meydana gelebilir. Ancak bu lekelenmeler her zaman masum olmayabilir; bu nedenle beta-hCG değerlerindeki artış hızı ve kanamanın şiddeti doktor tarafından ultrason ile mutlaka kontrol edilmelidir.
Gebeliğin başında regl kanaması gibi kanama yaşayanlar ne yapmalı?
Gebeliğin başında regl kanamasına benzer yoğun bir kanama ile karşılaştığınızda, fiziksel aktiviteyi kısıtlayıp istirahat etmeli ve en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna giderek muayene olmalısınız. Doktorunuz, kanamanın kaynağını belirlemek için transvajinal ultrason ve seri beta-hCG testleri ile bebeğin sağlık durumunu yakından takip edecektir.
Beta değeri 280 iken gelen kanama düşük belirtisi midir?
Beta-hCG değerinin 280 civarında olduğu erken gebelik haftalarında görülen parlak kırmızı veya pembe kanamalar düşük tehdidini işaret edebileceği gibi, sağlıklı devam eden gebeliklerde de görülebilir. Kanamanın düşük belirtisi olup olmadığını anlamanın tek yolu, ultrason muayenesi ile gebelik kesesinin yerini ve kalp atışlarını değerlendirmektir.
Erken gebelikte pembe renkli kanama neden olur?
Erken gebelikte görülen pembe renkli kanama, aktif bir kanamanın olduğunu ve taze kanın vajinal sekresyonla karıştığını gösterir. Bu durum rahim ağzı hassasiyeti veya plasental dokunun yerleşimi ile ilişkili olabileceği gibi, düşük riski veya enfeksiyon gibi tıbbi müdahale gerektiren durumları da işaret edebileceği için doktor takibi zorunludur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 123 göst.
5 Nisan 2026 Diğer kategorisinde Pnar&hasn (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 197 göst.
8 Nisan 2026 Diğer kategorisinde avareyim (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 632 göst.
6 Haziran 2019 Diğer kategorisinde Mınık (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 234 göst.