Oğullarım sünnet oldu, yaz kursuna ne zaman gönderebilirim?

+1 oy
230 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (14,416 puan) tarafından

Dün iki oğlum da sünnet oldu 🌸🩵 iyiler çok şükür 🤲🏼haftaya cumaya kadar iyileşirler mi yaz kursuna yazdirmiştim ben onları iptal mi etsem bilemedim. 

10 Cevaplar

0 oy
önce (386 puan) tarafından

Gözün aydin ♥️

önce (14,416 puan) tarafından

Teşekkür ederim 🌸 💓 

-Reklam-
0 oy
önce (240 puan) tarafından

Gözün aydın Cnm bişi sorucam kac yasindalar oğlun bende.oglumu yaptiricam sünnet 2 yaşında ama çok zor oluyo mu ki acaba 

Benimkiler biri 6 biri 4 beklediğimden daha kolay geçiyor. Büyük oğluma genel anestezi ile yaptırdık küçüğe lokal anestezi. Teşekkürler 🌸 

önce (240 puan) tarafından

Ayy inşallah darisida benim başıma inşallah birde benim oglum bezli daha çabuk toparlar diyorlarda rabbim damatliginida gostersin inşallah 

0 oy
önce (1,301 puan) tarafından

Oyy rabbim damatlıklarını da göstersin maşaAllah maşaAllah

Oooo Nuray hocam 🌸 teşekkür ederim 🌸 💓 belediyenin toplu sünnet organizasyonu vardı duymuşsunuzdur orda yaptırdım.

0 oy
önce (822 puan) tarafından

Gözün aydın canım 

Darısı benm bebise devlet hastanesi nde mi yaptrdn hangi bölüm bilgi verir msn. 

Konudan bağımsız olucak ama şunu da merak ediyorum 

Anne kartı nasl çıkartılıyor bı bilgin var mı 

Sende kullnydn sanrm 

Teşekkür ederim 🌸 ben belediyenin toplu sünnet etkinliğine katıldım özel hastanede yapıldı. 

Anne kart kullanıyorum evet online üzerinden başvuru yapmıştım kargo ile gelmişti 

0 oy
önce (2,294 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun canim. Çabuk iyileşirler inşallah 

Teşekkürler 🌸 inşallah 🩷

0 oy
önce (1,276 puan) tarafından

Maşallah Rabbim vatana millete ve ailesine hayırlı bir evlat olarak büyümeyi nasip etsin. :) 

Amin canım çok sağol 🌸 💓 

0 oy
önce (749 puan) tarafından

Allah damatlıklarınıda göstersin.. 

Amin çok sağol 🌸

0 oy
önce (2,561 puan) tarafından

masallh darisi basimiza benim oglanida kestirmem

lazim . ama ben cesaret edemiyorum

iyilesme surecine. nazi aglamasi zorlamasi kaprisi siniri gerginligiyle ugrasmaya hazir olamiyorum. heleki bu sicaklarda. eyluldede anaokuluna baslicak. kasim gibi falan ara tatilde kestirirm muhtemeln diye dusunuyorum

Teşekkürler 🌸 bende böyle düşünüyodum ama korktuğum kadar olmadı şuan için 

0 oy
önce (4,977 puan) tarafından

Maşallah maşallah rabbim tez vakitte iyileşmeyi nasip etsin inşallah 🤲 

0 oy
önce (6,113 puan) tarafından

Arkadaşımın oğlu 6,5 yaşında geçen ay o da sünnet oldu şükür toparladı 1 haftada ilk günler zordu. Ben daha 3 günlükken sünnet ettim. İnsan rahat ediyor hayırlı olsun sizin de 🥲❤️

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sünnet olan çocuklar kaç günde normal hayatına döner?
Sünnet sonrası iyileşme süreci genellikle çocuktan çocuğa değişmekle birlikte ilk 3 ila 7 gün içerisinde ağrı ve hassasiyetin büyük ölçüde azaldığı görülür. Çocukların normal fiziksel aktivitelerine dönmeleri için genellikle 7-10 günlük bir süre yeterli kabul edilir, ancak sünnet şekline göre bu süre doktor tarafından netleştirilmelidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sünnetten bir hafta sonra çocuğumu yaz kursuna gönderebilir miyim?
Sünnet operasyonundan bir hafta sonra çocuğun genel sağlık durumu iyiyse ve ağrısı yoksa yaz kursuna gitmesinde genellikle bir sakınca yoktur. Ancak kurs içerisindeki fiziksel aktivitelerin yoğunluğu, koşma veya zıplama gibi hareketlerin sünnet bölgesini tahriş edip etmeyeceği göz önünde bulundurulmalıdır.
Sünnet sonrası iyileşme sürecini hızlandırmak için neler yapılmalı?
Sünnet sonrası iyileşme sürecini hızlandırmak için doktorun reçete ettiği kremleri düzenli kullanmak, çocuğun hijyenine dikkat etmek ve bölgenin kuru kalmasını sağlamak en önemli adımlardır. Ayrıca ilk günlerde sürtünmeyi önleyen geniş kıyafetler tercih etmek ve doktorun onay verdiği tarihe kadar denize veya havuza girmekten kaçınmak gerekir.
Sünnet bölgesinde iyileşme belirtileri nelerdir?
Sünnet bölgesi iyileşirken deri renginin normale dönmesi, ödemin inmesi ve çocuğun idrar yaparken huzursuzluk yaşamaması olumlu iyileşme belirtileridir. Eğer bölgede aşırı kızarıklık, sürekli sızıntı veya şiddetli ağrı gibi durumlar gözlemlenirse, iyileşme sürecinin sağlıklı ilerlemediği düşünülerek mutlaka uzman bir hekime başvurulmalıdır.
Sünnet sonrası çocuğun hareketleri ne kadar kısıtlanmalı?
Sünnetten sonraki ilk 48-72 saat içerisinde çocuğun ani hareketlerden, sert oyunlardan ve bisiklete binmek gibi sürtünme yaratacak aktivitelerden kaçınması önerilir. Birinci haftadan itibaren çocuk kendini iyi hissediyorsa günlük hafif aktivitelere dönebilir ancak yoğun spor aktiviteleri için genellikle en az iki hafta beklenmesi tavsiye edilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,513,333 soru

24,681,384 cevap

367,844 kullanıcı

...