Emzirmek gerçekten meme sarkmasına neden olur mu?

0 oy
298 göst.
önce Güzellik-Bakım kategorisinde (3,204 puan) tarafından

Bugün bu kafama takıldı. Emzirmeden ötürü sarkıyor bilgisi yanlış olabilir mi? Bazı kadınlar, sarkmaması için bebelerini emzirmiyormuş da. Ya süt üretimi oldugu için bi şiş, bi boş hep bu döngüde olunca (ortalama 2 sene) bu yüzden sarkıyor olabilir mi? Bence 2. Seçenek. Peki bebeğini anne sütü ile besleyip emzirmeyen annelerin gerçekten sarkmıyor mu? Deneyenlere sormak lazım aslında var mı burda kimse sanmıyorum. Sizin fikriniz nedir?

📊 Tek Seçim
33.3% (7 oy)
4.8% (1 oy)
52.4% (11 oy)
9.5% (2 oy)

14 Cevaplar

+2 oy
önce (105 puan) tarafından

Benim goguslerim küçüktü dogumdan sonra aşırı büyüdü sütden dolayi sonra memeyi kestim küçüldü sarktı cok . 

önce (3,204 puan) tarafından

Önceden küçük oldugu için sarkması daha çok görünüyor olabilir. Benim biraz sarktı 2. Bebeğimi kesince ne hale gelecek acaba 😕🥴

-Reklam-
+2 oy
önce (382 puan) tarafından

Ben hiç emzirmedim sarktı . Bunun tek sebebi kilo alıp vermemiz 

+1

Ömrüm boyunca 55 kiloydum hamile kaldım 84 le doğum yaptım şuan 73 kiloyum 🤣

önce (6,142 puan) tarafından

Evet aynisinibyasadim emzirmeden de sarkti kilo alop vermeden dolayi

Aaaaaa kız nasıl oldu öyle ben de hayatta kilolu olmak derim. 31 yaşındayım hiç 55 üstüne çıkmadım. 2 doğumumdan sonra bi kısmı kaldı şuan 57yım. O da çok değil hamileyken çok kilo almadım hiç 

Ah bacım ne güzel işte ne yapacaksın kiloyu zayıf olmak iyidir 😁 bende 31 yaşındayım 28 sene boyunca 56 olduğumu bilmem sjsj

Hep zayıf oldugum için şişman biri olacağıma pek ihtimal vermıyorum demek istedm. Şuan iyi tabi daha fazla almamalıyım biliyorum 😁

+1 oy
önce (2,566 puan) tarafından

sadece emzirmekle alakasi yok tamamen yercekimi. minciklanmak . bebegin cekip cekip vakumlamasi eliyle koluyla oynamasi isirip

izatip cekmesi sut dolmasi hosalmasi agirlik binmesi kilo al ver yag dolusu artti azaldi döngüsu. malesefki erkeklerin o bolgeyi gavurun maliymis gibi hor kullanmalari. 😆😆 gibi gibi gibi tum nedenler . genetik faktorler de etkili. findik kadar memesi olan emzirsede sarkmio 75 beden olan . sarkacak bir meme dokusu yik uc var az bise siskinlik var haliyle sarkmiyor. genetik ve yercekimi en guclu iki sebep. 

emzirmek 3. sebep yani. cunku bekar vovuk digurmamis kadinlarinda sarkio. 5 cocuk dogurup 2 ser sene emzirenin de sarkmiyor. onemli faktor genetik

Ama sen konunun dışına çıktın olmaz ki 😅 yerçekiminin insafına bırakmıyroum hiç 😅 sen bebekten sonrasına göre cevap ver 😁

önce (2,566 puan) tarafından

bebekten aonra insanin şafti kayiyo meme sarkmis cokmu😂😂😂

Öyle valla 🥴☹️

+1 oy
önce (772 puan) tarafından

Bnm ilk çocuğumda düşük oldu 18 haftalıken  o zaman 3 gün sonra  da göğsümden süt geldi ve mastrit oldum hem göğüslerim sarktı hemde büyüdü sonra toparlandı ama eskisi gibi dik olmadı artık  1 çocuktan sonra  emzirme süt falan derken aynı şekilde sarktı aslında bence vucüt tipine göre de değişir  bnm Bi arkadaşım var 3 tane çocuğu var ne göbeği var ne göğüsleri sarkmış manken gibi desem diyet falan yok  fiziği 10 10 maşallah  Bi tanede kuzenm var ilk çocukta emzirme iği halde memeleri neredeyse göbeğine kadar sarktı  sağım yapıyor artık ondanmış bilemiyorum  ama bnm anne tarafında bütün teyzelerimin memeleri kocaman baba tarafı  rahmetli halalarım manken  gibiydi asla fizikleri bozulmazdı çocuklardan sonra 

Hımm. Neyse bizden kötüleri de var öyle teselli bulalım 😀

+1 oy
önce (7,979 puan) tarafından

Yer çekim yasası 😂

Sütyen buna karşı var 😁

+1 oy
önce (79 puan) tarafından

Bunun birçok nedeni var canım ama destekleyici sutyenim faydası olur ben kullanmıştım

+1 oy
önce (27,832 puan) tarafından

Başlıca səbəbi bence hamileyken kilo alıp sonra vermemiz. Ben emzirdim kızımı. Emzirmeden kestikten sonra göğüslerim hiccc yoktu ve şarkıktı. Bir yıl geçti nerdeyse emzirmeyi bırakalı son üç aydır toparlanmış ve tam bekarkenki gibi olmuş. Ben 21 yaşındayım. Bence bunun sebebi bende hala gelişimin devam etmesiydi kendimce öyle düşünüyorum. 

Hımm olabilir belki

+1 oy
önce (9,352 puan) tarafından

Ben Canan a katılıyorum hepsi var içinde .. özellikle genetik olayına inanıyorum . 

Tek sarkmayan göğüs silikon takılı göğüstür 😅

Ben de merak ediyorum öyleyse. Çocuk hiç olmasaydı sarkar mıydı benımki 🤔 benim dikti ve küçük değildi. Orta boy bişi. Şimdi daha şiş tabi emzirmeden ötürü 

+1 oy
önce (6,877 puan) tarafından

Ben ikinciye emziriyorum. Bikaç aya bıraktırcam 21 aylık şu an. İlkinden kalma hafif bi sarkıklık var. Emzirmeyi kestiğimde olacaklardan korkuyorum 😄😬 Göğsüm küçüktü bir de benim. Eltiminkiler baya büyük. Çamaşır kullandığı için anlaşılmıyor hiç değişmemiş falan dersin ama çamaşırsız serbest bırakınca baya sarkık olduklarını söylüyor. Emzirmeyenlerin bizim kadar sarkmıyordur.

Ben de senin gıbı ama benım küçük değildi çocuk öncesi. Bakalım bu bebeden sonra ne hale gelecek 

0 oy
önce (5,479 puan) tarafından

Ay ben doğurunca memem çoçuğun kafasından büyüktü. Çoçuklarımın kafası da büyüktür yani. Emzirirken elimle memeni götür koy yapıyordum nalet olasıcaaa

Lanet olasıca 😅 çok kötü bir his anlıyroum. Benim ilk çocuğuödan sonra biraz küçülmüştü. Bu çocuktan sonra daha kötü olur diye korkuyorum 🥴

0 oy
önce (14,937 puan) tarafından

Göğüslerin sarkmasının arkasında tek bir neden değil, zamanla biriken birçok faktör vardır:

​Yerçekimi ve Yaşlanma: Zamanın durdurulamaz etkisi. Yaşlandıkça ciltteki kolajen ve elastin üretimi azalır, yerçekimi de göğüs dokusunu sürekli aşağıya doğru çeker.

​Genetik Yapı: Cildinizin kalitesi, bağ dokularınızın ne kadar esnek olduğu ve göğüs şekliniz büyük oranda genlerinizle belirlenir.

​Sık Kilo Alıp Verme: Kilo aldığınızda göğüsteki yağ dokusu genişler ve cildi esnetir. Hızla kilo verdiğinizde ise içindeki yağ azalır ama esneyen cilt torba gibi gevşek kalabilir.

​Hormonal Değişimler (Menopoz): Menopoz döneminde östrojen hormonu azaldıkça, göğüsteki süt bezleri küçülür ve yerini daha gevşek olan yağ dokusuna bırakır. Bu da göğüslerin dolgunluğunu kaybetmesine yol açar.

​Sigara Kullanımı: Sigara, cilde esneklik veren kolajen proteinlerini yıkar. Sigara içen kadınlarda göğüs sarkması çok daha erken yaşlarda başlayabilir.

​Yanlış veya Yetersiz Sütyen Seçimi: Özellikle spor yaparken göğüsleri desteklemeyen sütyenler kullanmak, bağların daha hızlı esnemesine neden olur.

Emzirme Sarkmaya Etken mi?

​Toplumda "emzirmek göğüsleri sarkıtır" yönünde çok güçlü bir inanış vardır ancak bilimsel araştırmalar bunun yanlış olduğunu gösteriyor.

​Plastik cerrahlar tarafından yapılan kapsamlı araştırmalar, emzirmenin göğüs sarkmasında birincil bir suçlu olmadığını ortaya koymuştur.

​Sarkmayı başlatan süreç emzirme değil, hamileliğin kendisidir.

​Hamile kaldığınız andan itibaren vücudunuz süt üretimine hazırlanır. Hormonların etkisiyle süt bezleri büyür, göğüsler ağırlaşır ve hacim kazanır. Bu hızlı büyüme, göğüsleri tutan Cooper bağlarının gerilmesine ve uzamasına neden olur. Doğumdan sonra (ister emzirin ister emzirmeyin) göğüsler eski boyutuna dönerken, gerilen bağlar ve esneyen cilt her zaman eski sıkılığına kavuşamaz. Dolayısıyla göğüsleri sarkıtan şey bebeğin süt emmesi değil, hamilelik dönemindeki hacimsel değişimdir.

​Emzirmeyen Kadınların Memeleri Sarkar mı?

​Evet, kesinlikle sarkar. Hiç hamile kalmamış veya doğum yapıp hiç emzirmemiş kadınların göğüsleri de yukarıda saydığımız yaşlanma, yerçekimi, genetik faktörler, büyük göğüs yapısı veya sık kilo alıp verme gibi nedenlerle zamanla sarkar.

​Hatta hiç doğum yapmamış ama yapısal olarak büyük göğüslere sahip olan bir kadının göğüsleri, yerçekiminin daha fazla yük bindirmesi nedeniyle, doğum yapmış ama küçük göğüslü bir kadına göre daha erken ve belirgin şekilde sarkabilir.

​Özetle; emzirme eylemi göğüsleri deforme etmez. Bu tamamen vücudun biyolojik yaşlanma, hormonal değişim ve hamilelik süreçleriyle ilgili doğal bir sonucudur.

yapay zeka böyle diyor

Canım sorumu eksik sormuş olabilirim. Bu saydığın hususlarıbir tarafa bırakırsak çocuk faktörü üzerinden değerlendirelim

önce (14,937 puan) tarafından
+1

emzirme ile sarktığını ben de düşünmüyorum ama şöyle ki gebelikte göğüs hacmi artıyor. benimkiler inanılmaz büyümüştü. doğum sonrası o ilk süt üretilen zamanlarda da daha bir büyüdü. sonrasında haliyle küçüldü, emzirme bitince de süt kanalları küçüldü.. bu büyüme küçülme esnasında haliyle doku kaybı, elastikiyeti kaybetme söz konusu oldu. 

bu yüzden sadece gebelik bile göğüs sarkmasına sebep. çünkü o hormonlar çekilince göğüs yumuşuyor. zaten yağ dokudan oluşuyor.

tıpkı kilolu birinin birden zayıflayıp derilerinin sarkması gibi

👍

0 oy
önce (209 puan) tarafından

Bence süt üretiminden diye düşünüyorum ya En azından ben öyle hissediyorum bende de Çünkü öyle oldu biraz Özgüven düşürüyor Ya açıkçası emzirdikten sonra Çünkü gözlerim güzeldi emzirdikten sonra ister istemezse sarktı ama emzirmekten olduğunu düşünmüyorum hala Hatta bazen böyle azıcık böyle süt geliyor yani süt kanallarından kaynaklandığını düşünüyorum bunun çözümü de maalesef yok yani çözümü ameliyat öyle egzersiz falan işe yaramıyor

0 oy
önce (5,739 puan) tarafından

Benim göğüslerim bekarken de dik değildi. Yapı meselesi birazda sanırım. Hep özenmişimdir dik memeleri olanlara 😄

0 oy
önce (14,419 puan) tarafından

Benim göğüslerim küçüktü emzirme döneminde baya büyüdü doldu 2 oğlumu da emzirdim ama öyle aman aman çok sarktı diyeceğim bir sarkma olmadi. Ama ben hiç sütyen siz durmuyorum emzirme döneminde emzirme atleti kullandım. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Emzirmek göğüs sarkmasına doğrudan sebep olur mu?
Emzirmek göğüs sarkmasına tek başına neden olmaz, sarkmanın ana sebebi genellikle gebelik döneminde memelerde meydana gelen anatomik ve hormonal değişimlerdir. Araştırmalar, gebelik sırasında cildin genişlemesi ve bağ dokuların gevşemesinin emzirme sürecinden bağımsız olarak sarkmayı tetiklediğini göstermektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Süt üretimi göğüslerin sarkma sürecini hızlandırır mı?
Süt üretimi sırasında memelerin dolup boşalması, bağ dokusunun esnekliğini zorlayabilir ancak bu durum sarkmanın tek belirleyicisi değildir. Meme dokusu gebelikle birlikte büyür ve hormonlar çekildiğinde küçülür; bu döngüsel değişim dokuların eski sıkılığını kaybetmesine yol açabilir.
Emzirmeyen annelerde göğüs sarkması görülür mü?
Evet, emzirmeyen kadınlarda da göğüs sarkması sıkça görülmektedir çünkü meme yapısındaki bozulma büyük oranda hamilelikteki hızlı kilo alıp verme ve hormonal değişimlerle ilgilidir. Emzirme kararı meme estetiği üzerindeki etkide ikincil bir rol oynamaktadır.
Doğum sonrası meme sarkmasını engellemek mümkün mü?
Meme sarkmasını tamamen engellemek genetik yapı ve deri elastikiyeti nedeniyle zor olsa da, hamilelik sürecinde sağlıklı kilo yönetimi yapmak ve doğru destekleyici sütyen kullanmak dokuların sarkma hızını yavaşlatabilir. Ayrıca düzenli egzersiz ile göğüs kafesi kaslarını güçlendirmek daha dik bir duruşa yardımcı olabilir.
Göğüslerin eski formuna dönmesi için ne yapmak gerekir?
Göğüslerin eski formuna dönmesi genellikle zor olsa da, göğüs kaslarını hedefleyen direnç egzersizleri dokunun daha dik görünmesini sağlayabilir. Ayrıca sigara kullanımını bırakmak ve cilt elastikiyetini koruyan düzenli nemlendirici bakımlar yapmak, bağ dokusunun daha sağlıklı kalmasına destek olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 371 göst.
15 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Rabisko (1,468 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 237 göst.
21 Mart 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ozlemiray (568 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,513,362 soru

24,681,880 cevap

367,859 kullanıcı

...