2 çocuk mu 3 çocuk mu daha mantıklı, nasıl karar veririm?

0 oy
551 göst.
önce Diğer kategorisinde (43 puan) tarafından

Senin düşüncen ne maddi manevi yönden bakabilir misin 

28 Cevaplar

+3 oy
önce (31,775 puan) tarafından

Kişiye göre değişir bana göre 2 

mantıklı ve yeterli. çocuk bakmak büyütmek çok meşakkatli. Maddi manevi çok büyük zorluk o yüzden bakabileceğin kadar çocuk mantıklı olan.

Ben biraz olumsuzluğu da düşünüyorum. maddi kayba uğrama eşi kaybetme boşanma vs gibi durumlarda dahil herhangi bir olumsuzlukta tek başıma bakabiliyor olmam gerekiyor 

-Reklam-
+3 oy
önce (6,125 puan) tarafından

Tek çocuk ideali ama 2 kardeş bana göre 🤣🥰

+3 oy
önce (823 puan) tarafından

Şartlar el veriyorsa 3 veya 4 mantıklı geliyor bana. Yalnızlık Allah'a mahsustur diyorum 

+2 oy
önce (14,996 puan) tarafından

tek çocuk 👌🏻 

+2 oy
önce (2,001 puan) tarafından

Tek çocuk en ideali 

+2 oy
önce (9,400 puan) tarafından

2 kız 2 oğlan👌🏻 . Tek olmaz çocuk kardeş olsun dedik 1 oğlan 1 kız oldu .. sonra benim bacım yok kızımın olsun dedim 3 oldu sonra oğlum ben yalnız kaldım erkek kardeş istiyorum dedi sonra 4.oldu 😂😂

önce (46 puan) tarafından

Maşallah gönlünüze göre de vermiş hep Allah 😄

önce (9,400 puan) tarafından

Çok şükür kalbimizden gönlümüzden geçen oldu 🥰 hayırlı sağlıklı evlat olsunlar inşallah 

+2 oy
önce (7,931 puan) tarafından

Tek çocuk yeterli

+2 oy
önce (7 puan) tarafından

Bir de çok rahattım rahatlık fazla geldi galiba ikinciyi düşündük

Sonra yanlışlıkla üçüncüye hamile kaldım.....

Şuan hamileyim henüz :')

Şöyle birşey de var iki çocuğa bakan üçe de bakar diyorlar

+2 oy
önce (6,471 puan) tarafından

Ben şuanki maddi şartlarımla 3 çocuk bakarım ama ne benim ne de eşimin 1 çocuktan fazlasına sabrı yok. O yüzden maddi olarak bakılır ama manevi olarak hayır bakılmaz.

+2 oy
önce (61 puan) tarafından

Açıkçası maddi açıdan rahat olsan ve evim imkanlarım buna uygun olsa Hani hepsini eşit şekilde büyütebileceğimi bilsem ya ben 4 çocuk falan düşünürüm çünkü gerçekten Allah'ın bir nimeti evlat Hani olanlar ay yeter diyorlar olmayanlar keşke benim de olsun diyor ama gerçekten olmayınca çok aranan bir şey evlat şu anki imkanlarımla iki çocuk gayet yeterli ama Allah elimize daha çok imkan verirse daha güzel bir hayatımız olabilirse üçüncüyü düşünürüm

+2 oy
önce (10,224 puan) tarafından

3 çocuklu hayattan bildiriyorum çok zor hem maddi hem manevi 2 candır 😂

+2 oy
önce (33 puan) tarafından

Senin kaç tane çocuğun var

önce (43 puan) tarafından

2 zorlanıyorum ben yoruldum baya

Yaşlari kaç canım benim üç tane 4 ve iki buçuk yaş bir de 22 günlük bebek bittim ben delircem artık 

7 yas 2 yas oğullarım allah güç kuvvet versin sizede

+2 oy
önce (2,972 puan) tarafından

maddi yönden 1 

manevi yönden 4

+2 oy
önce (543 puan) tarafından

1 cocuk bekarlık gibi 2 cocuk ne olur bilmiyorum 3 cocuk düşünmek bile istemiyorum ikinciye hamileyim ne olur me olmaz bilmiyorum

+2 oy
önce (8,130 puan) tarafından

iki çocukla elendim ben çok zormuş kızım kardeşini çok kiskaniyor sabır diye birşey kalmadı bizde ne yapsak olmadı 

+2 oy

3 çocukla ortama girişim🤣

Kızım 5 yasında 

Oğlum 3 yasında 

Diğeride 11 aylık 🤣🤣

+1 oy
önce (9,860 puan) tarafından

5 cocuk😂

Ciddi misin ya

+1 oy
önce (13,865 puan) tarafından

1 çocuk candır 😅🫣

Maddi olarak bakarım ama manevi olarak yetemem 2 ye 

Bende 2 tane var zorlanıyorum yıprandım baya

+1 oy
önce (10,551 puan) tarafından

Tek çocuk daha konforluydu bir zamanlar 😂😂😂 iki çocukla maddi değil de manevi yetmeye çalışıyoruz 

+1 oy
önce (2,339 puan) tarafından

Maddi olarak yine bir sekilde yetiliyorda manevi kısmı biraz daha zor bence. Çünkü hepimiz dogurdugumuzdan sorumluyuz. Ahlakından inancından insanlığından her türlü eğitimi vermek zorundayız. Günümüzdeki ortamla mücadele ediyoruz resmen bu bizleri çok yoran kısmı. 

Rabbim evlatlarımızı güzel yetistirmemizi nasip etsin inşallah 🌸

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İki çocuk ile üç çocuk arasındaki maddi farklar nelerdir?
İki çocuktan üç çocuğa geçişte eğitim, beslenme ve giyim giderleri gibi temel ihtiyaç kalemlerinde ortalama yüzde 30 ile 50 oranında bir artış yaşanmaktadır. Özellikle okul çağındaki çocukların eğitim masrafları ve artan barınma ihtiyaçları, toplam aile bütçesinde uzun vadeli planlamalar gerektiren önemli bir yük oluşturur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Üç çocuk sahibi olmanın aile içindeki manevi etkileri nelerdir?
Üç çocuklu bir aile düzeni, çocuklar arasında daha geniş bir sosyal iletişim ağı kurulmasını sağlar ve kardeşlik bağlarını güçlendirir. Ebeveynler için ise çocukların birbirlerine destek olması sosyal gelişimlerini olumlu etkilerken, zaman yönetimi ve ilgi dağılımı konusunda daha planlı bir ebeveynlik tarzı benimsenmesini zorunlu kılar.
Kaç çocuk sahibi olmaya karar verirken nelere dikkat etmeliyim?
Çocuk sayısına karar verirken öncelikle ailenin aylık toplam geliri, yaşanılan evin oda sayısı ve ebeveynlerin çocuklara ayırabileceği kaliteli zaman dilimi göz önüne alınmalıdır. Maddi imkanların yanı sıra, ebeveynlerin duygusal dayanıklılığı ve çocukların ihtiyaç duyduğu kişisel ilginin her birine yeterli düzeyde sağlanıp sağlanamayacağı değerlendirilmelidir.
İki çocuktan sonra üçüncü çocuk için hazırlık nasıl yapılmalı?
Üçüncü çocuk planlanırken ilk olarak mevcut finansal planın genişletilmesi ve artan sorumlulukların paylaşımı için aile içinde görev dağılımı yapılması gerekir. Fiziksel mekan düzenlemesi, araç değişikliği ve gelecek on yıllık süreçte oluşabilecek eğitim masrafları için birikim hedefleri oluşturmak, geçiş sürecini çok daha yönetilebilir kılar.
Üç çocuklu ailelerde ebeveynler zamanı nasıl verimli yönetir?
Üç çocuklu ailelerde zaman yönetimi için kesin kurallı rutinler oluşturmak ve çocukların sorumluluk almasını teşvik etmek en etkili yöntemdir. Her çocukla birebir vakit geçirmek için haftalık özel zaman dilimleri belirlemek, hem çocukların duygusal ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlar hem de ebeveynlerin üzerindeki organizasyonel stresi azaltır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 960 göst.
14 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 882 göst.
11 Şubat 2026 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 238 göst.
0 oy
6 cevap 272 göst.
20 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Melek06 (867 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,513,742 soru

24,686,965 cevap

368,115 kullanıcı

...