Kayınvalidem bana karşı tavırlı, eşime söylemeli miyim?

+1 oy
594 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (1,612 puan) tarafından

Kayınvalidem 1 aydır bana karşı tavırlı elini öptürmüyor, arkasını dönüp oturuyor hoşgeldin demiyor, aradığımda açmıyor tlfonu

Hani ona karşı ne bi tavrim nede bı kötü sözüm oldu bı anda böyle değişti.

Eşime soylesemmi söylemesem mi karar veremedim. Daha önce hiç böyle şey olmadi

15 Cevaplar

+3 oy
önce (13,849 puan) tarafından

Kayınvalidene sorman daha doğru bence 

-Reklam-
+1 oy
önce (7,920 puan) tarafından

Arama ,gitme sen de. O seni sormadan sen onu sorma . Medem küsüyor sebebini de kendi açıklasın sana . Şımartmaya gelmez kimseyi 

önce (1,612 puan) tarafından

Eşime demi soylemeyeyim

+3

Ben söylerdim dayanamazdım. Ama ben bir şey mi yaptım diye suçlanarak değil de; annenin derdi ne hayırdır kendi kendine triplere giriyor böyle yapmaya devam ederse gerçekten küsecek bir sebep vereceğim o zaman görür derim.

+1

Sizce ilk söze nasıl başlamalıyım daha önce böyle şeyleri eşimle hiç konusmadim onunda ne tepki vereceğini bilmiyorum

+2

Şimdi eşinin huyunu en çok sen bilirsin ben olsam pat diye girerim konuya

+1 oy
önce (3,475 puan) tarafından

Sende oralı olma bence İnanki benim kaynanama yaptığımı kimse yapmamistir ama kör insana aaa bu ne güzel desende görmez eşinede söyleme sende mesafeli ol en güzeli 

önce (559 puan) tarafından

Cidden bak o kadar doğru dedin ki, geçenlerde hediye aldım içimden geldi seveceği tarzda bir sürahi takımı. Baktı hemen açmadı bile, ne gerek vardı dedi sonra kızına dedi istersen al sen çeyizine koy. Bir bozuldum o an, dedim bundan sonra bir şey alırsam ne olayım. İnsanlar iyilikten anlamıyor 

Benim kaynanam küser yemek yemezahin nimetine kusur bulur eltimle yaşıyor yıllardır yanima geldi 6 yıl zor dayandim eltim daha vurdumduymaz umursamaz bir ay evini temizlemese oralı olmaz ben öyle değilim bunu ona güzelce anlattım senden bişey istemiyorum bak kocan yaşlı onla ye iç dolaş dedim en son küstü yemeğe dedim ben Aslı gibi yapamam yersen ye yemezsen benim mideme gitmiyor senin yediğin🤭en sonra babamın cenazesinde bı laf etti bende evimden dümdüz kovdum o oldu şimdi Bayram seyran konusurum okadar yeter daa 

Kız bende yelek aldım komşusuna vermiş dahada 15 yıl var almadim 

+1 oy
önce (9,279 puan) tarafından

Eşine söyleyince ne tepki verir sen daha iyi bilirsin bence önce kayınvalide sor derdi tasası ne sonra eşine söyle 

+1 oy
önce (2,965 puan) tarafından

aman boşver zaten konu açılsın diye kasıtlı yapıyodur sen normal davran zamanla düzelir

+1 oy
önce (10,200 puan) tarafından

Ben söylerdim 

+1 oy
önce (1,296 puan) tarafından

Eşine değil de kayınvalidene sorman daha makul olur 

+1 oy
önce (77 puan) tarafından

Kayınvalidene sorsan daha iyi olur anne bi sıkıntın mı var de

Sıkıntısı var sa anlatır 

+1 oy
önce (3,214 puan) tarafından

Açık açık sorman lazım madem aklına gelen bir şey yok. Belli ki bir şeyi yanlış anlamış. Bişi yok derse de aynı tavrı sergilerdim ve o yumuşasa bile mesafemi korurdum. Ama önce bi anlamak, dinlemek lazım.

+1 oy
önce (3,118 puan) tarafından

Ya bu insanların tavrını da anlamıyorum. Kaç yaşında kişiler söyle açık açık sana darıldım de. Şu lafın zoruma gitti de. Benm görümcem de öyle bir tip. Geçen sene 4 ay küs gezdim. Bu süreçte tedavimde bitmemişti henüz. Şimdi de bir aydr konuşmuyorm. Aramızda sorsan kavga yok. Ama düşman gibiyiz. Bende neden bu tavrın demiyorum. Aynı şekilde oda demiyor. Oda tavırlı bana bende ona. Gidipte asla sormam hayırdır bu tavır ne diye. Oda bana sormaz. Konuşmuyorm görmüyorm. Kaynanam da demiyor kızım aranızda ne var konuşmuyorsunz. Ya da bize eskisi gibi neden gelmiyorsun diye.Şımartmayacaklar güya. İnsanlara onlar bana nasılsa öyleyim artık. Kimsenin nazını tiribini çekemem. Boşver bence sende sorma. Ağzı var dili var sorunu olan söylesin. 

Bende sormayi düşünmüyorum zaten ama eşime söylüyecegim. O ne diyecek çok merak ediyorum

+1 oy
önce (181 puan) tarafından

Bu durum biraz da eşine kayinvalidene bağlı canım ben mesela kayınvalidemle resmiyim rahatlıkla konuşamam onunla o yuzden hiç o topa girip onunla konuşmam 😁eşimle fikir alışverişi yaparım ne olmuş olabilir ben mi yanlış anlıyorum bı sen de dikkat et gibisinden onunla beraber anlamaya çalışırız. 

Aynı senin dediğin gibi yapicam. Eşime sorucam annemde birseyimi var yoksa ben mi yanlış anlıyorum diye. O ne diyecek onu merak ediyorum

+1 oy
önce (3,287 puan) tarafından

Hiç umursamazdım o yokmuş gibi devam ederdim ciddiye bile almazsdım yani . 

+1 oy
önce (45,229 puan) tarafından

Tek derdim bu olsa keşke . 

Boşver muhattap olmaması daha iyi bence ama nasıl bir ilişkiniz vardı bilemiyorum tabi 

0 oy
önce (2,334 puan) tarafından

Eşine desen abartma ne var sen böyle düşünüyorsun diyebilir. Şahsen ben olsam eşim yanındayken hayırdır anne niye böyle böyle yapıyorsun derim. Esinde biraz baskın karakterse ve senin yanindaysa kaynanan bir daha yapamaz zaten 

0 oy
önce (2,532 puan) tarafından

Hayırdır hanfendi noluyo diye gülerek sorardım. Baktım kuduruyor simariyor kusmeye bahane arıyor. Alırım çocukları çıkarım bir daha da gelmem

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kayınvalidem birden bana tavır almaya başlarsa nasıl davranmalıyım?
Kayınvalidenizin değişen tavırlarına karşı öncelikle sakin kalmalı ve fevri bir tepki vermekten kaçınmalısınız. Bir ay süren bu sessizliği veya soğukluğu kişisel algılamadan önce, aranızda olumsuz bir durum yaşanıp yaşanmadığını objektif bir şekilde gözden geçirmek en doğru ilk adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kayınvalidemle aramızdaki soğukluğu eşime söylemeli miyim?
Eşinizle durumu paylaşmadan önce yaşananları netleştirmeniz sağlıklı bir iletişim için önemlidir. Eğer eşinize konuyu açmaya karar verirseniz, suçlayıcı bir dilden kaçınarak sadece yaşadığınız durumu 'ben dili' ile anlatmanız, aranızdaki gerginliğin büyümesini engellemeye yardımcı olabilir.
Kayınvalidemin bana karşı tutumu neden aniden değişmiş olabilir?
Kayınvalidelerin aniden değişen tavırları genellikle dışsal stres faktörleri, sağlık sorunları veya yanlış anlaşılan küçük bir olaydan kaynaklanabilir. Bir aydır süren bu tutumun altında yatan neden, sizinle ilgili olmayabileceği gibi, kendisinin yaşadığı farklı bir huzursuzluğun yansıması da olabilir.
Kayınvalidemin telefonlarımı açmaması durumunda ne yapmalıyım?
Kayınvalideniz telefonlarınızı açmıyorsa ısrarcı davranmak yerine bir süre geri çekilmek gerilimi düşürebilir. Bu süreçte eşinizle durumu paylaşıp, onun annesiyle iletişim kurmasını beklemek veya bir süre sonra sakin bir dille, durumu merak ettiğinizi ifade eden kısa bir mesaj bırakmak en yapıcı yöntemlerden biridir.
Kayınvalidem elini öptürmüyorsa aradaki mesafeyi nasıl yönetirim?
Kayınvalidenizin fiziksel temastan kaçınması gibi sınır koyan davranışlarına karşı saygılı bir mesafe bırakmak en doğru yaklaşımdır. Zorlama yapmak yerine kendi tutumunuzu bozmadan nazik ve mesafeli kalmaya devam etmeniz, onun bu tavrını daha net değerlendirmesine ve zamanla normale dönmesine olanak sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 888 göst.
4 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Ozgeceylinn (58 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 2,412 göst.
0 oy
8 cevap 1,489 göst.
20 Mart 2019 Aile & Aşk kategorisinde Peri (66 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 721 göst.
12 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Asya15 (1,337 puan) tarafından soruldu