Çocuğum hastalanınca haber vermeden hastaneye gitmek hata mı?

+1 oy
353 göst.
önce Diğer kategorisinde (286 puan) tarafından

Kızlar perşembeden beri oğlum ateşli eşimde iş gereği gitmek zorunda olduğu bir yol vardi cuma günü oğlumu hastenye götürdük serum ilaç falan aldık o gidince ilaç elimde olsun diye dün gece de oğlum 3 gibi falan ateslndi kustu baya bende kimseye birşey demedim kız kardeşim bizde kalıyordu büyük kızımı ona bıraktım evde durdular bende oğlumu alıp araç yoktu hastneye gittim kimseye demedim öğlenden sonra kayannam aramış diyor ki çocuk nasıl oldu bende dedim gece hastenye gittik ambulans ile dedim öyle mi iyi tamam insan bı haber eder eşim gelince bana kizarsa sorumlusu sensin dedi iyi de kendisi 2 gündür arayıp sormuyor bende çocuğu hastaneye götürdüm diye herkese yaymak zorunda değilim eşime söyledim sabah 9 da eve geldim mesaj attım gece hastenye gittim ambulans ile sabah da otobüs ile geri döndüm eve şimdilik iyi diye sizce yanlış mı yaptım kayananm bağırdı çağırdı ona söylemedim diye 

8 Cevaplar

0 oy
önce (31,786 puan) tarafından

Arabaları varsa götürecek durumları varsa öyle bir hal tavır karekterleri varsa haklı bağırıp çağırmakta değil ama sitem etmekte. Ama ben olsam bu şartlarda bende söylemezdim 

önce (286 puan) tarafından

Hayır yok kendi babamın da aracı yok kaynanam görümcem tek başına yaşıyor zatenn araçları da yok ambualnsa zaten tek kişi alıyor 

Bu Kaynanalar kapatılsın ne tasası bitiyor ne tarihi bitiyor ömür törpüsü valla. Hayır tek olsan diğer çocuğu da yanında sürüklesen yine haklı diyeceğim ama o da yok. Boş boş can sıkmasın 

Ya bide alt komşum aramasa bile yukarı gel demi

Oha bizim apartmanda birine ambulans gelse biz çıkıp bakarız kime ne olmuş sorarız bir şeye ihtiyaçları var mı yoklariz aynı şekilde başkaları da bize öyle yapar 

Sesli gelmedi ambulans sesszidi ben istedim soyeldim siren calmasin deidm oğlum korkuyor 

-Reklam-
0 oy
önce (6,186 puan) tarafından

Eğer sizi götürüp getirip, destek olacaklardı ise sitem edebilir. Yakınlık derecesine göre kızadabilir. Ama sırf konuşmak için konuşuyorsa hiç gerek yok. Mühim olan çocuğun, gerisi önemli değil. 

Ya ben gece gece aklıma kimsenin arabası yok ambulasn geldi hatta isim 5 de bitti 8 de otobüs geldi o saat de de orda uyuduk oğlumda emzirme odasına girip.

0 oy
önce (824 puan) tarafından

Boşver aşkım hayat her an planlı işlemiyor ki. Bazen bir bakıyorum evdeyim bir bakıyorum acil birşey oldu bambaşka bir yerdeyim. Bazen üstüme doğru düzgün bir giysi bile giymeye fırsatım olmuyor o koşuşturma stresi yetiyor zaten 

Ya gece öyle bir gittkm ki ambulansla geri dönmeyi hiç planlamadim sabah 5 de bitti isim otobüs tramvay yok taksiye verecek para da yok 

önce (824 puan) tarafından

Normaldir seni anlıyorum aşkım. Kaynanan abartmış olayı 

0 oy
önce (5,630 puan) tarafından

Alt katında oturuyormuş işte hasta olduğunu bildiği halde gelip sormamışsa boşver takma bile.Allah var bizimkilerle ne kadar kötüde olsam çocuklar hastalandığı zaman kaynanam gelir sorar o da yan tarafımda

Ya normalde sorar kız kardeşim geldiği için gelmedi kesinonu bahane eder 

0 oy
önce (7,092 puan) tarafından

Konudn bagimsiz ambulans herseye geliyor mu bende çoğu kez taksi ile gittim de 

Bizde kırmızı reçete var kızım havale geçirdi o yüzden geldi diye düşündüm ama herşeye gelr mi bilmiyorum 

önce (7,092 puan) tarafından

Anladım çok geçmiş olsun 

0 oy
önce (9,874 puan) tarafından

Yani aynı apartmanda değilsek ve acileyet varsa kendimde götürebilir eşimde birsey demez iyi yapmışsın der  çok önemli birsey varsa arardım gelin diye yoksa işimi halledip dönerdim bu büyükler her boloklar 

0 oy
önce (10,225 puan) tarafından

Ya yanlış anlama kesinlikle ama bir arayabilirdin sanki gidecem hani diye ama Allah etmesin kendimi senin yerine koysam bende aynısını yapardım kaynanmada ağzının payını verirdim ama benimki biz ölsek haberi olmaz bizde 😅 siz samimiyseniz biraz hakli sitem etmekte

Benim çocuğumun sağlığı önemli valla çıkıp baksaydi oda yanıma 

0 oy
önce (2,171 puan) tarafından

Ay şu zihniyeti cidden anlamıyorum ya hani ne yapacak ateşlenmiş çocuk ateş düşürücü mü olacaktı mesela yada birden araç olup hastaneye mi götürecekti ne olacaktı o an çocuk Allah korusun havale geçiriyor olsa dur kaynanama haber vereyim de öyle gideyim mi demen lazımmış birde alt katında oturuyor gelip sormadıysa çocuğu hiç bir zahmet konuşmasın da 

Dün aksm eşim aradı derdi neymiş sorayım diye hiç koonusamdi o konu ile ilgili eşim helal olsunn gurur duydum valla dedi 

E bir zahmet gurur duysun tek başınıza bir ordu olmuşsunuz yani takdir etmeyip birde anasının lafıyla mı hareket edecekti gerçi eden bir çok kazma var ya 

Hayır bana destke olmuyor sonra da laf sokuyor kendi de gitti hastenye eşime söylemedi bile eşime soyledim o niye haber etmiyor o zamna bizdende haber beklemesin dedi 

Doğru demiş eşin de ki en azından annesinin yaptıklarını görüyor ve arkanda sende hiç canını sıkma bacım desteği yoksa köstek de olmasın 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuğum hastalandığında aileme haber vermeden hastaneye gitmem hata mı?
Acil durumlarda çocuğun sağlığı önceliklidir ve aile bireylerine haber verme zorunluluğu yasal bir kural değildir. Ebeveyn olarak çocuğun sağlık ihtiyaçlarını karşılamak en temel sorumluluğunuzdur. Eğer süreç içerisinde çocuk güvende tutulduysa ve sağlık müdahalesi zamanında yapıldıysa, kimseye bilgi vermemiş olmanız tıbbi bir hata teşkil etmez; ancak aile içi huzuru korumak adına durum netleştiğinde kısa bir bilgilendirme yapmak ileride yaşanabilecek gerginlikleri önleyebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gece ateşi çıkan ve kusan çocuğu hastaneye götürmek için hangi adımlar izlenmeli?
Çocuğunuzda ateş ve kusma gibi belirtiler varsa, öncelikle çocuğun genel durumunu gözlemleyerek acil servise başvurmak doğru bir karardır. Yanınızda mutlaka çocuğun kimlik bilgilerini, daha önce kullandığı ilaçları ve varsa mevcut sağlık dosyalarını bulundurun. Ulaşım sorunu yaşıyorsanız acil sağlık hizmetlerinden yardım alabilir veya en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak profesyonel destek isteyebilirsiniz.
Küçük çocuğu evde tek başına bırakmadan hastaneye gitmek için neler yapılabilir?
Küçük yaştaki çocukları evde yalnız bırakmak güvenlik açısından ciddi riskler taşır, bu yüzden mutlaka güvenilir bir yetişkinin gözetimi sağlanmalıdır. Eğer yanınızda başka bir yetişkin yoksa veya ulaşıma dair bir kriz yaşıyorsanız, ambulans çağırmak hem çocuğun güvenliği hem de tıbbi müdahalenin yolda başlaması açısından en sağlıklı yöntemdir. Mümkünse komşulardan veya yakın çevreden kısa süreli destek almak da bir seçenek olabilir.
Hastaneye yatış veya acil müdahale süreçlerinde aile içi iletişim nasıl yönetilmeli?
Hastaneye gitme süreci stresli bir dönem olduğu için, uygun olduğunuz ilk fırsatta aile üyelerine durumu net bir dille açıklamak gerginliği azaltacaktır. İletişimi 'haber vermek zorunda değildim' savunmasından ziyade 'o an çocuğun acil ihtiyacına odaklandığım için bilgi veremedim' şeklinde kurmak, karşı tarafın endişesini anlamaya çalıştığınızı gösterir. Bu tür durumlarda şeffaf ve sakin bir yaklaşım, aile içindeki gereksiz tartışmaları engeller.
Çocuğun hastane süreci sonrası aileye haber verme süresi ne kadar olmalı?
Haber verme süresi tamamen aciliyet durumuna bağlıdır; ancak süreç stabil hale gelir gelmez, yani hastaneye ulaşıp müdahale başladıktan sonra en kısa sürede bilgilendirme yapılmalıdır. Bilgilendirmeyi geciktirmek aile bireylerinin panik yapmasına neden olabilir. Mümkün olan en erken vakitte, durumu sakin bir tonda açıklamak ve çocuğun güncel sağlık durumuna dair bilgi vermek en yapıcı yöntemdir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 1,900 göst.
5 Mart 2023 Aile & Aşk kategorisinde DUYGUSALL (52 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 554 göst.
15 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Talihsizgelin06 (17 puan) tarafından soruldu
+2 oy
54 cevap 2,607 göst.
7 Temmuz 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde ikbal (65,099 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 1,627 göst.
22 Şubat 2019 Aile & Aşk kategorisinde Eymen kuşum (8,871 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,513,653 soru

24,685,764 cevap

368,054 kullanıcı

...