Adetim gecikti ve lekelenme olmadı, hamile miyim?

0 oy
309 göst.
önce Diğer kategorisinde (790 puan) tarafından 1 uyarı

İki oğlum var küçüğü 6 yaşında zaten ama ben her ay reglden önce leke ile başlardı mutlaka bu ay leke gelmedi hala olmadım olacak gibide durmuyor gibi. Duruyor gibi de kafam çok karışık .hamile olma fikri beni urkutuyo😂

Asagidaki sebeplerle 1 kez uyarildi
  • 🚩 Müstehcen İçerik

5 Cevaplar

0 oy
önce (790 puan) tarafından

Kız gelin kiz yedimmi yoksa😂

Sen yemişsin😂

önce (327 puan) tarafından

test negatif cıktı ama olsaydı onda olurdu dıye umuyorum 😂 kızımda 10.5 aylıktır😂😂😂 

Ozaman tabi olurdu bence gene bir doktora git neden buakdar gecikti

önce (327 puan) tarafından

yarın bi kan verıcem bakalım çarşamba sonuc cıkınca pozıtıfse söylerim 😂 

Bende söyledim yarın verecem:)

-Reklam-
0 oy
önce (13,866 puan) tarafından

Şüphelenmen için neden lazım e oda var belliki hayırlısı olsun 

Valla bugün sağlık ocağından barkod aldım yarın kan vercem inşallah yarına kadar olurum

0 oy
önce (194 puan) tarafından

Beklenmedik birşeyse inşallah değildir ama hissediyoruz malesef az çok 😅 ben kızıma hamile olduğumu öğrenmeden önce sürekli bekliyorum hiçbir belirtide yok bir hafta sonra artık test yaptım korka korka naneyi yediğimi gördüm 😅😅 şimdi sekiz aylık oldu ve şuan uyutmaya çalışıyorum hakkinizda hayırlısı olsun inşallah 🤲🏼🌸🩷

Valla şimdilik bekleyim birkaç güne olmazsam ozaman hayirlisi

0 oy

Müstehcen içerik nerede ben göremedim,😂

önce (3,487 puan) tarafından

Arada bazıları geliyo böyle okuduklarını anlamıyorlar bence 

Hayırlısı olsun hakkında kan ver bi

Bugün gittim sistem kapanmış canım barkod aldım sabah vereceğim 

önce (3,487 puan) tarafından

Hayırlısı olsun bakalım 

Aynen öyle 

0 oy
önce (2,025 puan) tarafından

Şu postun neyine uyarı verdiniz anlamıyorum siz kocanizla hiç mi şeapmiyonuz veya hamile kalma ihtimaliniz olmuyor cins cins uyarılar vermeyin insanlara

Burası okuduğunu anlamayan insan dolu her kadın regl olur onu yazdım eşimle münasebetle ilgili bişi demedim valla

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Adet öncesi lekelenme olmaması hamilelik belirtisi mi?
Adet öncesi düzenli görülen lekelenmenin olmaması, her zaman hamilelik anlamına gelmese de olası bir durumdur. Gebelik durumunda yerleşme kanaması denilen hafif lekelenmeler bazen hiç gerçekleşmeyebilir veya adet dönemine yakın bir zamanda meydana gelebilir. Adet gecikmesi yaşadığınızda en kesin sonuç için evde idrar testi yapmalı veya bir sağlık kuruluşunda kanda beta-hCG testi yaptırmalısınız.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evde gebelik testi ne zaman yapılmalı?
Evde gebelik testinin en güvenilir sonucu vermesi için adet gününüzün en az bir gün geçmiş olması gerekir. Adetiniz geciktiyse idrar testi yaparak gebelik hormonlarını tespit edebilirsiniz, ancak daha erken yapılan testler hatalı negatif sonuçlar verebilir. Eğer sonuç negatif çıkar ve adetiniz hala başlamazsa, birkaç gün bekleyip testi tekrarlamak veya doktora danışmak en sağlıklı yoldur.
Adet gecikmesi başka hangi sebeplerden kaynaklanır?
Adet gecikmesi sadece gebelikle ilgili değil, stres, mevsimsel değişimler, hormonal düzensizlikler, beslenme alışkanlıkları veya yoğun fiziksel aktivite gibi pek çok nedenden kaynaklanabilir. Vücudun biyolojik dengesi bu faktörlerden kolayca etkilenebilir. Eğer adet düzeninizde ilk kez böyle bir gecikme yaşıyorsanız, stres seviyenizi gözden geçirmeli ve gecikme süresi uzarsa mutlaka bir uzman desteği almalısınız.
Hamilelik şüphesi durumunda hangi adımlar izlenmeli?
Hamilelik şüphesi duyduğunuzda yapmanız gereken ilk adım, eczaneden bir gebelik testi alarak uygulamaktır. Test sonucunuz pozitifse, gebeliğin doğrulanması ve sağlık durumunuzun takibi için bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına görünmeniz gerekir. Eğer test negatifse ve adet gecikmeniz devam ediyorsa, durumu takip ederek bir hafta sonra testi tekrarlayabilir veya bir uzmana muayene olabilirsiniz.
Adet gecikmesi kaç gün sürerse doktora gidilmeli?
Adet gecikmesi 7 günü geçtiği halde hala kanama başlamadıysa ve gebelik testi sonucunuz negatifse, bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına danışmanız önerilir. Gecikmenin altında yatan kist, hormonal dengesizlik veya enfeksiyon gibi tıbbi nedenlerin belirlenmesi için ultrason ve kan tahlili gerekebilir. Kendi sağlığınız için belirsizlik durumunda uzman görüşü almak en doğru yaklaşım olacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 555 göst.
22 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Yildizsumeyye (1,121 puan) tarafından soruldu
0 oy
35 cevap 1,086 göst.
18 Mart 2022 Diğer kategorisinde Esmer anaa (988 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 870 göst.
20 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Annelikheyecani (589 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 2,025 göst.

Kategoriler

1,513,596 soru

24,685,045 cevap

368,020 kullanıcı

...