52 aylık çocuğumun e-devlet anaokulu kaydını nasıl silebilirim?

0 oy
187 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (771 puan) tarafından

52 aylık oğlum için e devlette bugün anasınıfı yazdığını gördüm bu mümkün mü 2026 şubat ayında 4 yaşına girdi daha bu sistem nasıl oluyor bilen birileri aydınlatabilir mi? Kafam karıştı üstelik bugün kreşe yazdırdım ben devlet anaokuluna gönderebiliyor muyum. Nasıl öğrenebilirim 

3 Cevaplar

0 oy
önce (2,306 puan) tarafından

Okul ismi görünüyor mu ? 4 yaş alan devlet okulları var

önce (771 puan) tarafından

Hayır isim yok sadece anasınıfı yazıyor. Çok şaşırdım hani mümkün mü yani nasıl öğrenebilirim peki bunu

-Reklam-
0 oy
önce (15,019 puan) tarafından

3 yaştan itibaren anaokuluna gidebiliyor, haliyle 4 yaşta da gidebilir 

Yani anaokulu ilk kez duydum kreşe veriliyorda bununla ilk kez karşılaştım geçen sene kreşe yazdırdım 3 yaşında bugünde kaydını yeniledim yarı özel diye geçiyor. Bilmediğimden soruyorum bu sene devlet anaokuluna gönderirsem seneye de gönderebiliyor muyum yani bşr sınırı var mı 

yok, ilkokula kadar anaokulaçuna gidebilir. 

Peki nerden öğrenebilirim e devlette çıkar mı okul 

anaokuluna, ilkokul gibi adrese bağlı olmayan başka okullara da kayıt yaptırabiliyorsunuz. bir de her anaokulunda 3-4 yaş olmuyor. araştırın oralara kayıt yaptırabilirsiniz. kayıtlar başladı zaten

Çok çok teşekkür ediyorum 🙏

0 oy
önce (62 puan) tarafından

Tam olarak nasıl bakılıyor canm işlem adımlarını söylersen bende bakayım benim oğlumda 52 aylık

önce (2,534 puan) tarafından

E devletten ilk öğretim okulları adrese göre kayıt yaz çıkar . 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

52 aylık çocuğumun anasınıfı kaydı e-devlette neden otomatik görünüyor?
MEB okul öncesi eğitim sisteminde, adrese dayalı nüfus kayıt sistemi verileri baz alınarak çocuklar yaş gruplarına göre otomatik olarak en yakın devlet okuluna tanımlanabilir. Bu durum, eğitim planlaması kapsamında bir bilgilendirme niteliği taşır ve sistemsel bir yönlendirmedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
E-devlette görünen anaokulu kaydını iptal ettirmem gerekiyor mu?
E-devlette görünen otomatik kayıt zorunlu bir kayıt değildir; özel bir kreşe veya farklı bir kuruma kesin kayıt yaptırdıysanız, devlet anaokulundaki bu tanım sizin özel okul kaydınıza engel teşkil etmez. Ancak sistemde karışıklık olmaması adına, bölgenizdeki devlet anaokulu idaresiyle görüşerek durumunuzu bildirmeniz tavsiye edilir.
Çocuğumu hem özel kreşe hem de devlet anaokuluna aynı anda gönderebilir miyim?
Mevzuat gereği bir öğrenci aynı anda iki farklı resmi veya özel okul öncesi eğitim kurumuna kayıtlı bulunamaz. Çocuğunuzun okul öncesi eğitimi için tek bir kurum tercih etmeniz ve sistemsel veri çakışması yaşamamak için diğer kaydı sonlandırmanız gerekmektedir.
Okul öncesi eğitimde 52 aylık çocuklar için kayıt süreci nasıl işler?
Okul öncesi eğitimde kayıt yaşı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği takvime göre Eylül ayı itibarıyla hesaplanır. 52 aylık çocuklar, anasınıfı yaş grubuna dahil edilebilir; ancak bu yaş grubunda eğitim zorunlu değildir ve veli isteğine bağlı olarak kayıt süreçleri yönetilir.
E-devlet üzerinden çocuğumun okul kaydı durumu nasıl kontrol edilir?
Çocuğunuzun okul kaydı durumunu e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden veya e-Devlet kapısında yer alan MEB Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Kayıt İşlemleri sorgulama ekranından kontrol edebilirsiniz. Burada kayıtlı olduğu okulun adı ve eğitim bilgileri güncel olarak listelenmektedir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 265 göst.
+1 oy
0 cevap 352 göst.
0 oy
6 cevap 464 göst.
0 oy
3 cevap 565 göst.

Kategoriler

1,513,695 soru

24,686,361 cevap