Anasınıfı e-devlet kayıtları neden açılmıyor, ne yapmalıyım?

0 oy
220 göst.
önce Diğer kategorisinde (240 puan) tarafından

Oğlumu anasinifına kaydedeceğim e devlette ismi gorunuyor ama sistem acik degil kayitlar temmuz ayi içerisinde açikacak diyor e benim doguma jaldi 1 gün okulamı gidip sorsam acaba kayitlar dolar diyede korkuyorum sizde görunüyormu kayıtlar

-

4 Cevaplar

+1 oy
önce (2,052 puan) tarafından

Okuldan okula değiliyor sanırım bizim okulda ağustosun 2. Haftası başlıyor denildi kayıtlar

-Reklam-
0 oy
önce (847 puan) tarafından

Bende aradım 15 temmuz başlıyor dedi bana müdür yardımcısı 

önce (240 puan) tarafından

Sag ol canim ben o zamana kadar dogum yapmis olurum buyuk ihtimalle ya kendim gitmek istiyordum okula 

önce (847 puan) tarafından

Sağlıkla doğsun inşallah 💞

önce (240 puan) tarafından

Amin inşallah canım.teşekkür ederim

0 oy
önce (377 puan) tarafından

Okula gidip sor her okul farklı bizim de e devlette gözükmüyor temmuz için de belli olacak yazıyor ama okul 1 Temmuzda kayıt aldı 

0 oy
önce (1,313 puan) tarafından

Benim kızımda görünmüyordu aradım sordum gidip form doldurdum verdim 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Anasınıfı e-devlet kayıtları ne zaman açılıyor?
Anasınıfı kayıtları genellikle Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği takvim doğrultusunda Temmuz ayı içerisinde e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak yapılmaktadır. Sistemin tam açılış tarihi her yıl bakanlık tarafından duyurulur, bu nedenle e-Devlet veya e-Okul üzerindeki duyuruları düzenli aralıklarla takip etmeniz en sağlıklı yöntemdir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
E-devlette anasınıfı kaydı neden açılmıyor?
E-devlet veya e-Okul üzerinde kayıt butonunun aktif olmaması, sistemin henüz genel kullanıma açılmadığını veya bölgenizdeki kayıt sürecinin henüz başlamadığını gösterir. Kayıt işlemleri merkezi sistem tarafından otomatik olarak yönetildiği için sistemin açılmasını beklemeniz yeterlidir, manuel olarak bir işlem yapmanıza gerek kalmayabilir.
Anasınıfı kaydı için okula gitmem gerekir mi?
Anasınıfı kayıtları için genellikle okula bizzat gitmenize gerek yoktur; çünkü kayıtlar adres dayalı nüfus kayıt sistemi üzerinden merkezi olarak gerçekleştirilir. Ancak, sistemde bir hata olduğunu düşünüyorsanız veya özel bir durumunuz varsa, kayıt dönemi başladığında okul idaresinden bilgi almanız doğru olacaktır.
Anasınıfı kayıtlarını kaçırırsam kontenjan dolar mı?
Merkezi sistem üzerinden yapılan anasınıfı kayıtlarında kontenjan dolması gibi bir durum yaşanmaz, çünkü her çocuğun adrese dayalı okul hakkı tanımlanmıştır. Kayıt takvimi açıklandığında sistem üzerinden kaydınızı onaylamanız yeterli olacaktır, bu süreçte kontenjanın dolması konusunda endişelenmenize gerek yoktur.
Çocuğumun anasınıfı kaydını e-devletten nasıl yaparım?
Çocuğunuzun anasınıfı kaydı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-Okul sistemi üzerinden adrese dayalı olarak otomatik tanımlanır. Kayıt dönemi geldiğinde e-Devlet üzerinden 'e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi' sayfasına giriş yaparak okul yerleştirme sonuçlarınızı kontrol edebilir ve gerekli onay işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 332 göst.
7 Mart 2025 Aile & Aşk kategorisinde Pastavilla (8 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 303 göst.
23 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Yawhehw (74 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 318 göst.
14 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Mutluluk63 (1,156 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 652 göst.