Kenelerle başım dertte ya kızlar. Kızımın kirpiğini kene soktu diye post açmıştım hatırlayanlar. Çok şükür kızımda bişey olmadı. Neyse üstünden 2 hafta geçti tam. Ben dün tam bu saatlerde balkonda yine kene gördüm öldürdüm keneyi. Ki görmeden önce de balkonu yikamistim. Her gün bu saatlerde muhakkak yıkarım balkonda uyudugumuz için.
bu dün gördüğüm kene. Bugün yine balkonu yıkamaya çıktım. Bu sefer duvalara bahçeye bahçedeki tam da balkon duvarının dibinde olan incir ağacına vs su tuttum bişey varsa suyla aksın gitsin diye. Pencereleri vs sildim. İçeri girdim bı baktım ki bezin üstünde yine kene var.
aslinda ilk başka böcek sandım. Diğer gördüğüm keneye hiç benzemiyordu kafası falan belli olmuyordu. Chatgbt ye sordum Google lense arattım daha kan emmemis yassı kene dedi 😱. Eşime yazdım belediyeye uğra hem sivrisinekler için gelip köyü ilaclasinlar diye şikayet et dedim. Sivrisineklerden balkonda oturamaz olduk. Hem de varsa kene için de ilaçlama yapılsın dedim. Sanırım kene ilacını eşim alacak. Bak nette hangi ilaçlar var bana at dedi bende attım. Artık vücudum kasininca kene mi diye paranoyak oldum iyice. Gidip gelip çocukların vücudunu kontrol ediyorum. Kafayı sıyıracam yakında keneden.
Allah korusun ya ölümle bile sonuçlanır derhal köy tamamiyle ilaclanmali balkonda uyumayın bence
Hemen ilaçlama yapiyorsun bacim aktarda vardır ilaçlama sonrasi çocuğu sakin salma balkona 1 gece dursun sonra yıkarsın..
Bu sorun çok yayginsa köyümüzde ilaçlama yaptırmanız lazim
1,513,760 soru
24,687,229 cevap
368,126 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın