Instagram hesabımı kapattım, odaklanma sorunum geçer mi?

0 oy
540 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,173 puan) tarafından

Benim vardı kapattım.  Beni çok oyaladığını fazlasıyla odağım olduğunu farkettim. Çok bişe paylaşmasam bile. Biraz değişiklik iyi olur diye düşündüm.  Siz neler yapıyorsunuz instagram olmadan da oluyor bence. Facebook falan saymazsak tabiiii:)

-

29 Cevaplar

0 oy
önce (757 puan) tarafından

Brnim de cok vaktimi aliyordu o yuzden kapattim bikac haftada bir indirip 1 gun kullaniyorum geri kaldiriyorum uygulamayi. Boylece vaktimi harcamiyor hem de tamamen uzak kalmamis oluyorum

önce (3,173 puan) tarafından

Öylede aynı mantık değil  mi

-Reklam-
0 oy
önce (220 puan) tarafından

32 yasindayim facebook en son 2014 senesinde vardı kapadım 😅 Instagram hiç açmadım 😁 kafam o kadar rahat ki bı burası bı watsap 👍🏼🥳 beni sosyal medyalar yoruyor böyle en iyisi 

Bende  çok yorulduğumu hissettim inşallah böyle devam eder 

0 oy
önce (9,911 puan) tarafından

Ben aktif kullaniyorum

0 oy
önce (1,188 puan) tarafından

Bende uzun zamandır kullanmıyorum hem vakit çok alıyordu hemde saçma sapan insanlar mesaj atıyordu bende ne gerek var diyip kapattım

İnşallah bende devam ettiririm 

0 oy
önce (377 puan) tarafından

evlenmeden önce kullanıyordum evlenınce kullanmadım 

Bende inşallah alışırım bu düzene

0 oy
önce (97 puan) tarafından

Sadece vatsap kullanıyorum 

Hiç açmadım Instagram ve Facebook hiç merak etmedim de

En güzeli 

0 oy
önce (197 puan) tarafından

WhatsApp dışında hiçbir şey kullanmıyorum.💆🏻‍♀️

Kafa rahat

0 oy
önce (2,353 puan) tarafından

Hamdolsun daha hayatımda ne ins ne face açmadım. Çokta mutluyum

En iyisi bence 

0 oy
önce (14,444 puan) tarafından

Benim vAr aktif kullanıyorum 🤣

Çok fazla insanı alıkoyuyo oyalıyor gibi

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sosyal medya detoksu yapmak odaklanma sorununa iyi gelir mi?
Sosyal medya detoksu yapmak, sürekli bildirim akışından kurtulmanızı sağlayarak dikkat dağınıklığını azaltır ve zihinsel odaklanma kapasitesini artırır. Araştırmalar, dijital platformlardan uzaklaşmanın dopamin döngüsünü dengelediğini ve bireyin günlük işlerine çok daha derin odaklanabildiğini göstermektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Instagram hesabını silmek günlük yaşam kalitesini nasıl etkiler?
Instagram hesabını silmek, başkalarının hayatına bakarak geçirilen süreyi azaltır ve kişinin kendine ayırdığı zaman dilimini genişletir. Bu durum, uyku kalitesinin artması, kaygı seviyesinin düşmesi ve fiziksel dünyadaki sosyal etkileşimlerin daha kaliteli hale gelmesiyle sonuçlanır.
Instagram kullanmadan sosyal kalmak mümkün mü?
Instagram kullanmadan sosyal kalmak için arkadaşlarınızla doğrudan iletişim kurabileceğiniz WhatsApp, telefon görüşmeleri veya yüz yüze buluşmalar gibi yöntemleri tercih edebilirsiniz. Dijital mecralar yerine gerçek dünya etkileşimlerine odaklanmak, arkadaşlık bağlarının zayıflamasını engeller ve daha samimi ilişkiler kurulmasını sağlar.
Sosyal medya bağımlılığı nasıl anlaşılır?
Sosyal medya bağımlılığı, içerik paylaşmasanız bile sürekli uygulamaya girme ihtiyacı duymanız ve bu durumun günlük sorumluluklarınızı aksatması ile kendini gösterir. Eğer gün içinde vaktinizin çoğunu uygulamada amaçsızca vakit geçirerek harcıyorsanız ve bu durum odağınızı bozuyorsa, bağımlılık seviyesine ulaşmış olabilirsiniz.
Instagram hesabı kapatıldıktan sonra boşluk hissiyle nasıl başa çıkılır?
Hesabı kapattıktan sonra oluşan boşluk hissini yönetmek için boşalan zamanınızı hobiler, kitap okuma veya yeni bir beceri edinme gibi somut aktivitelerle doldurmalısınız. İlk birkaç gün dijital yoksunluk hissi normaldir, ancak 1-2 haftalık bir sürenin ardından zihniniz bu yeni düzene uyum sağlayarak daha dingin bir hale gelecektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,513,942 soru

24,690,125 cevap

368,271 kullanıcı

...