Instagram hesabımı kapattım, odaklanma sorunum geçer mi?

0 oy
532 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,173 puan) tarafından

Benim vardı kapattım.  Beni çok oyaladığını fazlasıyla odağım olduğunu farkettim. Çok bişe paylaşmasam bile. Biraz değişiklik iyi olur diye düşündüm.  Siz neler yapıyorsunuz instagram olmadan da oluyor bence. Facebook falan saymazsak tabiiii:)

-

29 Cevaplar

+6 oy
önce (700 puan) tarafından

Vatsaptan başka hiç bir hesabım yok canm .

önce (3,173 puan) tarafından

Bende öyle istiyorum inşallah alışırım bu duruma.  Çok gereksiz ve oyalayıcı  bir şey  gibi

önce (700 puan) tarafından

Bencede canm 

-Reklam-
+4 oy
önce (530 puan) tarafından

İkinci çocuktan sonra kapatmıştım iyi gelmiyordu bana hep başkalarının hayatını görmek 8 sene oldu 

Bende aynı şeyden ötürü sıkıldım.  Bıktım inşallah alışırım yeni düzene 

önce (530 puan) tarafından

Alışırsın şimdi hele daha gösteriş olmuş hayatlar en iyisi görmemek  gerçi YouTube da bile çıkıyorlar karşımıza da ona da fazla girmiyorum neyseki 

YouTube dakini bilmiyorum neyseki

+3 oy
önce (72 puan) tarafından

Yaklaşık 4 5 yıldır hiçbir sosyal medyayı kullanmıyorum. Sadece arada whatsap durumlarına bakarım kendim durum paylaşmam. YouTube da takip ettiğim kanallar var tarih psikoloji eğitim vs üzerine  evde iş yaparken açar onları dinlerim. Bir de oğlanı uyuturken buraya giriyorum arada. Kafam inanılmaz rahat 😃 sosyal medya insanı zihinsel olarak çok yoruyor ve inanılmaz zaman kaybı bana göre. 

Bende o rahatlık için bastım düşmeye bakalım 

+3 oy
önce (868 puan) tarafından

Yıllardır ne Instagram ne Facebook hiç birşey kullanmıyoruz eşimde bende 

En güzeli darısı bize 

+2 oy
önce (15,115 puan) tarafından

var hesabım ama bazen açmasaydım diyorum 😂 bağımlılık yapıyor gerçekten

görümceme hayranım bu konuda, hiçbir zaman hiçbir sosyal medyayı kullanmamış, açıp bakmamış bile bi WhatsAppı var ama onu da sadece mesaj için kullanır profil resmi yok, foto paylaşmaz, bu açıdan bence kafası çok rahat

Bende hayranım öyle insanlara bide benim nörolojik rahatsızlığından var çok oyalıyor rahatsız ediyor ve gereksiz bi çukur gibi

+2 oy
önce (9,443 puan) tarafından

Tek watsab var başka bir hesabım yok daha hiç açmadım

+1 oy
önce (10,925 puan) tarafından

Benim de yok 5 sene önce kapattım daha da açmadım.sadece wp kullanıyorum.

5 snew iyi olmuş  bakalım benimde sürecek mi acaba o kadar 

+1 oy
önce (8,079 puan) tarafından

İnstgramim var ama  o kadar harcayarak zamanım yok .

İki yavrum var yedir içir çıkar gezdir yemek o bu vakit kalmıyor belki onlar gece uyurken bı bakarım o kadar 😄

+1 oy
önce (5,324 puan) tarafından

Ben varım bende 8 senedir yok 

Sadece vatsap 

Telgram var 

+1 oy
önce (17,519 puan) tarafından

Sadece wp var ☺️

Yıllar önce Facebook hesabım vardı kapattık somra hiç

Bulaşmadık sosyal medyaya ☺️

+1 oy
önce (128 puan) tarafından

Benim wp dışında ve tabi burası dışında hiç bi sosyal medya hesabım yok 

+1 oy
önce (39,775 puan) tarafından

Nisanlandigimdan beri ben de eşim de kullanmiyoruz. Sadece tiktok var arada video falan izliyoruz o kadar

+1 oy
önce (449 puan) tarafından

WhatsApp tek var başka  kullanmıyorum 

+1 oy
önce (1,952 puan) tarafından

Bende hic biri yok instagram facebook X hic biri yok sadece wp onda da kimse yok zaten pek durum atan bile olmuyo sadece akrabalar ve bi kac arkadas cok bile 5 sene oldu kapatali hic aramadim 

+1 oy
önce (7,148 puan) tarafından

Benim var yok arasi 4 sene sonra açtım bir butigin paylasimina bakıyorum o kadar yakında tekrar silerim sıkıcı hareketsiz geliyor bna 

+1 oy
önce (862 puan) tarafından

Benimki 10 yıl önce açmıştım 2 yıl sonra silmiştim 

7-8 yıl kullanmdm geçen sene indirdim vaktimi pek almıyor çünkü 3 çocuk var 

Öyle öneme geleni de takip etmyrm sadece arkadaş öğretmen bikac akraba 80-90 kişi var 

+1 oy
önce (346 puan) tarafından

Whatsabim var sadece benim onun haricinde hiç bir hesabım yok

+1 oy
önce (1,132 puan) tarafından

Sosyal hesabım vardı kapattım Instagrami iki ay oluyo sanirim beni çok oyaladigini zmaan kaybı olduğunu gördüm eşimin Instagramini kapattirdim7 senedir  bende kullanmamam gerektiğini anladım sadece WhatsApp ve burda takiliyom Arada YouTube den bakiyom dizilere vs inan valla kafam çok rahat instegramdan kapattigim için faceyi de silmistim çok iyi böyle 

+1 oy
önce (431 puan) tarafından

WhatsApp, Instagram,  Facebook, X , burası her telden var bende ama pek takılmıyorum hatta bazen mesajları 2 gün sonra gördüğüm bile oluyor. Bağımlılık değil ama gündem için iyi oluyor 

0 oy
önce (1,328 puan) tarafından

7 senedir yoktu bi kaç ay oldu açalı oda belediyenin etkinliklerini atolyelerini vs takip için indirdim. Twitter bağımlısıydım onu 2 sene oldu sileli. Buraya da bağımlıydım da pek aktif kullanmıyorum eskisi gibi öyle. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sosyal medya detoksu yapmak odaklanma sorununa iyi gelir mi?
Sosyal medya detoksu yapmak, sürekli bildirim akışından kurtulmanızı sağlayarak dikkat dağınıklığını azaltır ve zihinsel odaklanma kapasitesini artırır. Araştırmalar, dijital platformlardan uzaklaşmanın dopamin döngüsünü dengelediğini ve bireyin günlük işlerine çok daha derin odaklanabildiğini göstermektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Instagram hesabını silmek günlük yaşam kalitesini nasıl etkiler?
Instagram hesabını silmek, başkalarının hayatına bakarak geçirilen süreyi azaltır ve kişinin kendine ayırdığı zaman dilimini genişletir. Bu durum, uyku kalitesinin artması, kaygı seviyesinin düşmesi ve fiziksel dünyadaki sosyal etkileşimlerin daha kaliteli hale gelmesiyle sonuçlanır.
Instagram kullanmadan sosyal kalmak mümkün mü?
Instagram kullanmadan sosyal kalmak için arkadaşlarınızla doğrudan iletişim kurabileceğiniz WhatsApp, telefon görüşmeleri veya yüz yüze buluşmalar gibi yöntemleri tercih edebilirsiniz. Dijital mecralar yerine gerçek dünya etkileşimlerine odaklanmak, arkadaşlık bağlarının zayıflamasını engeller ve daha samimi ilişkiler kurulmasını sağlar.
Sosyal medya bağımlılığı nasıl anlaşılır?
Sosyal medya bağımlılığı, içerik paylaşmasanız bile sürekli uygulamaya girme ihtiyacı duymanız ve bu durumun günlük sorumluluklarınızı aksatması ile kendini gösterir. Eğer gün içinde vaktinizin çoğunu uygulamada amaçsızca vakit geçirerek harcıyorsanız ve bu durum odağınızı bozuyorsa, bağımlılık seviyesine ulaşmış olabilirsiniz.
Instagram hesabı kapatıldıktan sonra boşluk hissiyle nasıl başa çıkılır?
Hesabı kapattıktan sonra oluşan boşluk hissini yönetmek için boşalan zamanınızı hobiler, kitap okuma veya yeni bir beceri edinme gibi somut aktivitelerle doldurmalısınız. İlk birkaç gün dijital yoksunluk hissi normaldir, ancak 1-2 haftalık bir sürenin ardından zihniniz bu yeni düzene uyum sağlayarak daha dingin bir hale gelecektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,513,941 soru

24,689,984 cevap

368,264 kullanıcı

...