20 aylık kızım çok hareketli ve konuşuyor, normal mi?

0 oy
88 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,079 puan) tarafından

Kızım 20 ayını doldurdu. 20 aylık bebek neler yapabilir. Konuşması nasıldır dışarıya karşı nasıldır mesela 

Benim kızım bu aralar aşırı yaramaz dışarı çıktığımızda hiç yabancılık çekmiyor yabancılara koşuyor konuşmaya çalışıyor onlarla zaten habire bıdı bıdı öten bir çocuk net kelimeleri var Ama genelde anlaşılmıyor daha ne söylediği tam ama bir şey istediğinde belli ediyor Su istediğinde suyu getiriyor. Bazen anneanne diye tutuyor Bir saat boyunca dışarı çıkmak istediğinde ayakkabılarını getiriyor bana benim elbisemi getiriyor 

-

5 Cevaplar

0 oy
önce (1,252 puan) tarafından

Benim kızım 22 aylık benimki de bunları yapıyor. Net konuşmuyor, çok fazla şarkı söylüyor ama ben ritminden ne söylediğini anlıyorum. Söylediğim her şeyi tekrar ediyor . 

önce (3,079 puan) tarafından

Tekrarı var Ben söylüyorum o da tekrarlıyor yapıyor bazen de zaten Ama bazen çok tutturuyor yapmak istediğini dün mesela dışarı çıkmak istiyor saat 12.00 çok sıcaktı elbisemi getirdi bana 2 defa verdi geri verdim ağlıyor televizyonda açmıyorum ona peşimde dolanıp duruyor gün boyu bazen bağırıyorum yani çok yaramazlık yapıyor sonra çok vicdan azabı çekiyorum. Kayınpederim de dilinde bir sorun mu var bunun diyor bana hiç onlara dede falan demiyormuş toplasan dedesini 10 kere bile görmedi bu 20 aylık süre boyunca ama ona dede demesini bekliyor. 

Öncelikle başkasının dediklerini takmayin. Her çocuğun gelişimi farklıdır. Erken konuşan,erken yürüyen çocuk zekidir diye bir gerçek yok. Toplum bunu böyle empoze ediyor . Benim çocuğum da öyle. Bazen ağlamasına müsaade ediyorum. Siz de ağlamasına izin verin. Kriz anları oluyor. O krizi sakince yönetmeye çalışın. Müdahale etmeyin ve lütfen ama lütfen ASLA BAĞIRMAYİN. Benimki de dedesigilde asla onlara gitmiyor, öpümuyor onları. Hatta onların elinden de yemiyor. Kiziyorlar , uzuluyorlar ama ben öğretmiyorum bunları , onun kendi tercihi.. Bazen çok ağladığında telefon falan vermek istiyorlar. Diyorum ki ben şu an aglamasindan rahatsiz değilim eğer siz de rahatsız değilseniz birkaç dakika sabredin geçer. Öyle yönetmeye çalışıyoruz durumu. Fazla takmayın. Ben de acaba çocuğum gelişim geriliği mi yaşıyor diye bir ara takmaya başlamıştım ama sonra her çocuğun birbirinden farklı olduğunu anladım. Kıyas yapmayın ve onu her hali ile sevin. 

önce (3,079 puan) tarafından

Yengemin ikizleri vardı gelişimleri birbirinden çok farklıydı O da bana hep söylüyor zaten her çocuk farklıdır üzülme şunu yapamıyor bunu yapamıyor diye diyor bana 

Öyle gerçekten 

-Reklam-
0 oy
önce (9,903 puan) tarafından

Normal yani 18 aylik benim oğlumda su isteyince şu bu oyle kendini belli ediyor bazen ikili kelime bile ağzından çıkıyor aksam saçımı taramak istedi çok güzel dedi  ben ne diyorsam herseyi anlıyor kelimeleride var ve yabancılık çekmez herkesle dost kisaca..

Cok aktif bir cocuk

0 oy
önce (7,139 puan) tarafından

Komşunun kızı var 20 aylık kız bebek ellerini havaya kaldiriyor kopek vs görünce seviniyor inek sesi taklit ediyor dede nene deyip onlara sarılıyor yürümesi paytak paytak biraz bunları gördüm çocukta 

0 oy
önce (852 puan) tarafından

Bunları benim kız da yapıyor ama gördüğü yabancılara gitmiyor zorlayınca ya da yabancı biri sevmek istediğinde ağlıyor. Bu ağlama işini ne yapacağımı da bilemiyorum. Bu arada kızım 18 aylık 

0 oy
önce (5,653 puan) tarafından

Oğlum 17 aylık.dinlediği şarkılardan kelime söyleyip ritmi tutarak anlatıyor

Babam nerde

Babam geldi gibi 2 kelimeli cümleler kuruyor.bir şey istediğimde anlayıp getiriyor.dikkatini bişey çeksem ya da bişey istediğinde bu diyerek işaret parmağıyla gösteriyor

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

20 aylık bebeklerde dil gelişimi ve konuşma becerisi ne düzeyde olmalıdır?
20 aylık bebekler genellikle iki kelimeli basit cümleler kurabilir ve yaklaşık 50 ile 200 arasında kelime dağarcığına sahip olabilirler. Birçok çocuk bu dönemde karmaşık cümleler kuramasa da isteklerini işaret ederek veya basit kelimelerle ifade edebilir, ancak telaffuzlarının tam anlaşılmaması bu yaş grubu için oldukça normal kabul edilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
20 aylık bebeklerde sosyal uyum ve yabancılarla iletişim nasıl gelişir?
20 aylık dönemde bebekler çevrelerine karşı daha meraklı hale gelir ve sosyal etkileşim kurma isteği artabilir. Dışarıda yabancılarla kolay iletişim kurması veya çekinmemesi çocuğun özgüvenli bir kişilik yapısına sahip olduğunu gösterir; ancak bu durum her çocukta farklılık gösterebilir ve sosyal sınırları öğrenme süreci devam eder.
20 aylık bir bebeğin motor becerileri ve günlük rutinleri nelerdir?
20 aylık çocuklar kendi ayakkabılarını giymeye çalışmak, basit yönergeleri takip etmek ve nesneleri yerlerine koymak gibi temel öz bakım becerilerini sergileyebilirler. Kendi elbiselerini getirmek veya su istemek gibi talepler, çocuğun bağımsızlık kazanma isteğinin ve motor becerilerinin gelişiminin somut bir göstergesidir.
20 aylık bebekte aşırı hareketlilik ve yaramazlık normal mi?
20 aylık bebeklerde keşfetme arzusu arttığı için hareketlilikte belirgin bir artış görülmesi son derece normaldir. Bu dönemdeki enerji patlaması ve yerinde duramama hali, çocuğun fiziksel dünyayı tanıma ve deneme yanılma yoluyla öğrenme sürecinin bir parçası olarak değerlendirilebilir.
20 aylık çocuğumun isteklerini ifade etmesi için nasıl destek olabilirim?
20 aylık çocuğun isteklerini belirtirken kullandığı jest ve mimikleri desteklemek, doğru kelimeleri tekrarlayarak model olmak iletişimi güçlendirir. İstediği suyu getirmesi veya eşyaları getirmesi gibi eylemleri onaylayıp basit cümlelerle kurduğu iletişime yanıt vermek, dil becerilerinin daha hızlı gelişmesine yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 165 göst.
0 oy
1 cevap 112 göst.
2 Mart 2023 Diğer kategorisinde Meryem0123 (2,586 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 418 göst.
2 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Meryem0123 (2,586 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 224 göst.
22 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Happymommy (2,161 puan) tarafından soruldu