Eşimle tartıştıktan sonra küs kaldık, nasıl barışabilirim?

0 oy
364 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (5,438 puan) tarafından

Eşim yapmayacağım diye  söz verdiği bir şeyi yaptığı için biraz gerildik. Sonra o gerginlik ondan kaynaklı olmasına rağmen trip attı. Neyse gittim konuşmaya yanına çok önemsemedi. Ertesi gün yine gittim sorun senden kaynaklı olduğu halde trip mi atacaksın dedim. Konuşmaya çalıştım. Konuşmak istemiyorum tamam vs gibi kısır bir döngüde konuşmaya çalıştım. Eeee konuşmazsak bu böyle uzar gider dedim. Uzasın dedi. 3 gündür aynı evde ayrı takılıyoruz. Ama içim acayip huzursuz. Nasıl çözmeliyim sorunu?

6 Cevaplar

0 oy
önce (4,616 puan) tarafından

Özel değilse kavga sebebi nedir belki eşinizden kaynaklı diye düşündüğünüz şey aslında hiçbirşeydir

önce (5,438 puan) tarafından

Sigarayı bırakalı 1 buçuk sene oldu canım.  Ama son zamanlarda birkaç arkadaşı uzatınca içiyor. Ve ifadesinin geçmediği tek şey sigara çok zor kurtuldu. Yapma diyorum yapma ki kurtulmuşsun neden uzatılması içiyorsun  diyorum. Bir keresinde de yalan söyledi içmedim dedi ama ben ısrar edince kabul etti. Sorun bu... yalan ve verdiği sözü tutmamak. 

Şimdi sigara olayı farklı eğer beyninde bitmediyse nikotin bağımlılığı sağlıklı düşünmesine engel oluyor uzman yardımı denediniz mi sigara bırakma kliniğinden

Canım zaten bıraktı. Ama son 1 aydır saçmalamaya başladı. Ki ben bırak demedim. Kendisi bıraktı.

Belki aşamadıgı bir sorunu vardır bu durumu konuştunuz mu

Zaten onları sordum canım. Yargılamak için konuşmadım ama mısırın maçını izliyordu sallamadı beni sonra da hiç huyum değildir. Ben çıkıyorum dedi gece 3 de geldi. Arkadaşların bağ evine gitmişler. Çok zoruma gitti. Şimdi ben de konuşmuyorum ama .........

-Reklam-
0 oy
önce (1,447 puan) tarafından

Erkekler hep böyle sütten çıkmış ak kaşıklar ya

Bu kısır döngü ne olacak peki? 

önce (1,447 puan) tarafından

Bilmem bacım çözemiyorum şu öküzleri benimki de beni sinir etti kendi de konuşmuyor anlamıyorum bu erkekleri 

0 oy

Yok mu fikir verecek olan

0 oy
önce (8,019 puan) tarafından

Yani canım kim ne desin. Bahsettiğin şey sigara bırakamıyor demek ki. Yada arada ufak kaçamaklar yapıyor. Bu öyle ben tepki gösterdim bir daha içmesin demekle olacak bir şey değil ki  . Benim eşimde çok sigara bağımlısıydı profesyonel destek aldı onu bıraktı ama elektronik sigaraya başladı. Ne diyebilirim ki ben şimdi yada ne yapabilirim. O yüzden sen de bir şey yapamazsın. Üstüne daha çok gidersen daha çok itersin sigaraya haberin olsun.

0 oy
önce (30 puan) tarafından

Erkeklerin klasik problem çözme yöntemi. Seni manipüle ederek suçlu hissettiriyor. Üzerine düşmen hata. Bir süre kendi haline bırak başka bir sorun yoksa duzelir

0 oy
önce (2,702 puan) tarafından

Kardeşimin esi de böyle. Huyu bu şekilde. Şuan boşanma planları yapıyor 🥲 1 tane de bebekleri var

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimle tartıştıktan sonra sessizlik kuralı uygulaması nasıl aşılır?
Eşinizle aranızdaki sessizlik kuralını aşmak için önce kendi öfkenizin yatışmasını beklemeli ve ardından suçlayıcı olmayan ben diliyle duygularınızı ifade etmelisiniz. Tartışmanın içeriğinden ziyade iletişim kopukluğuna odaklanarak, bir araya gelmek istediğinizi sakin bir tonla dile getirmek gerginliği azaltacaktır. Önemli olan, sorunun çözülmesinden önce iletişimin tekrar başlamasını sağlamaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evde yaşanan tartışma sonrası küslük nasıl kısa sürede biter?
Tartışma sonrası küslüğü bitirmek için inatlaşmayı bırakıp ilk adımı atmayı bir zayıflık değil, ilişkiyi kurtarma çabası olarak görmelisiniz. Eşinize konuşmak istediğinizi belirten kısa ve net bir not bırakabilir ya da ortak bir alanda fiziksel olarak varlık göstererek buzları eritmeye başlayabilirsiniz. Tartışma konusunu hemen açmadan, normal bir günlük diyalogla süreci başlatmak en sağlıklı yoldur.
Eşim tartışma sonrası sürekli trip atıyorsa nasıl davranmalıyım?
Eşinizin trip atma davranışıyla karşılaştığınızda, bu tavra aynı şekilde karşılık vermek yerine sabırlı ve anlayışlı bir tutum sergilemek gerilimi düşürür. Onun duygularını anladığınızı gösteren kısa cümleler kurarak, sizinle iletişim kurması için güvenli bir alan oluşturun. Eğer eşiniz ısrarla konuşmak istemiyorsa, ona biraz zaman tanıdıktan sonra tekrar nazikçe yaklaşmayı deneyin.
Tartışma sonrası huzursuzluk hissi nasıl geçer?
Tartışma sonrası yaşadığınız huzursuzluk hissini dindirmek için öncelikle kontrol edebileceğiniz tek şeyin kendi tepkileriniz olduğunu kabul etmelisiniz. Kendi iç huzurunuzu sağlamak adına derin nefes egzersizleri yapabilir veya eşinizle konuşmadan önce kendinize zaman tanıyabilirsiniz. Çözümü zorlamak yerine sürecin doğal akışına izin vermek, kaygı seviyenizi belirgin şekilde düşürecektir.
Eşimle yaşadığım tartışma çözümsüz kalırsa ne yapmalıyım?
Yaşanan tartışmanın çözümsüz kaldığını hissettiğinizde, konuyu sürekli gündeme getirmek yerine biraz mesafe bırakmak çoğu zaman gerginliği azaltır. Birkaç gün geçtikten sonra çok daha sakin bir ortamda, tartışmanın ana nedenini değil, birbirinizi nasıl kırdığınızı konuşmak daha yapıcı sonuçlar verir. Gerekiyorsa bu süreci bir çift terapisti eşliğinde değerlendirmek, kısır döngüden çıkmanıza yardımcı olabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 189 göst.
0 oy
6 cevap 377 göst.
5 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde I3lknurum.02 (948 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,513,991 soru

24,690,929 cevap

368,316 kullanıcı

...