Spiralin ipini hissedemiyorum, spiralim kaymış olabilir mi?

0 oy
171 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (175 puan) tarafından

kızlar spiral var içim içimi yiyor normalde bakjnca ipin ucu elime gelirdi şimdi gelmiyor sancı yok ağrı yok ama kaymasından korkuyorum  adetimde yaklaştı

4 Cevaplar

0 oy
önce (690 puan) tarafından

Bazen ip kanala giriyor sorun olmuyor Spral yerinde oluyor 4 yıl kulandim ilk iki yıl ipi yerindeydi son iki yıl ip yukarı kanala cikmisti hiç bir şekilde sorun olmadı ama 

önce (175 puan) tarafından

Bazen hissediyorum bazen hissetmiyorum eşim korunmam diyor korkuyorum da napacam bilmiyorum bacı ya

Erkek milleti laf anlamaz benim sezeryanda kalbim durdu çok şükür atlattım 52 gün önce neyse doktor spiral takalım artı eşinde korunsun mümkün olduğunca hamile kalma riskli dedi benim öküz korunmam diyor yada hiç ilişkiye girmeyelim diyor 60 gün olunca Spral için gel dedi doktor ilişki yasak şuan doktor dedi sonra ne olur bilemiyorum çok korkuyorsan çaktırmadan üç aylık iğneler yaptır 

önce (16,174 puan) tarafından

Ee niye korunmuyorlar çocuk mu istiyorlar 

önce (6,176 puan) tarafından

Özür dilerim ama resmen ha.yvan eşiniz. Ölümden dönmüşsünüz hala keyfi derdinde ben burada sinirlendim madem öyle olmayın birlikte 

Ona lafım dokunmuş lohusa halimle ne dedim onu bile hatırlamıyorum oda ne dediğimi söylemiyor bu yüzden böyle yapmaya başladı zaten birliktelik yasak şimdilik uzun süre olacağını sanmıyorum da 

-Reklam-
0 oy
önce (466 puan) tarafından

Elinle kontrol et iyice canım , bazen sağa sola gidebiliyor. En belirgin belirti ipi bulmak 😁

önce (175 puan) tarafından

Kayra diyede korkuyorum

0 oy
önce (1,189 puan) tarafından

Git doktora kontro ettir zaten kaymışmı diye kontrol gerekiyor ben taktırmadım ama arkadaşım taktırdı üç ayda altı ayda bir kontrole gidiyor

0 oy
önce (1,001 puan) tarafından

Bende ip mip gelmemisti bi belirti de yasamadim sadece kanamam fazla olmustu 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Spiralin kaydığını nasıl anlarım ve hangi belirtiler görülür?
Spiralin kaydığını anlamanın en yaygın yolu, düzenli olarak kontrol ettiğiniz spiral ipinin yerinde olmadığını veya normalden daha kısa ya da uzun geldiğini fark etmektir. Ayrıca kasık bölgesinde alışılmadık şiddetli ağrılar, cinsel ilişki sırasında acı hissetme, düzensiz kanamalar veya vajinal akıntıda değişiklikler spiralin yerinden oynadığının önemli işaretleri olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Spiral ipinin ele gelmemesi spiralin kaydığı anlamına mı gelir?
Spiral ipinin ele gelmemesi tek başına mutlaka kaydığı anlamına gelmez ancak kontrol edilmesi gereken bir durumdur. İp bazen rahim ağzına doğru yukarı kaçabilir veya adet dönemi öncesindeki hormonal değişimler nedeniyle rahim ağzı pozisyon değiştirdiği için ulaşılması zorlaşabilir. Yine de ipe ulaşamıyorsanız durumu doğrulamak için bir kadın hastalıkları uzmanına başvurarak ultrasonla kontrol yaptırmanız en güvenli yoldur.
Spiral kayması şüphesinde ne zaman doktora gitmeliyim?
Spiral ipini hissedemediğinizde, şiddetli alt karın ağrısı yaşadığınızda veya açıklanamayan yoğun kanamalarınız olduğunda vakit kaybetmeden doktora gitmelisiniz. Eğer spiralin koruyuculuğundan şüphe ediyorsanız, doktorunuz bir ultrason muayenesi ile spiralin rahim içindeki konumunu dakikalar içinde tespit edebilir ve gerekli müdahaleyi planlayabilir.
Spiralin yerinden oynaması adet dönemini nasıl etkiler?
Spiralin yerinden oynaması veya kayması, rahim iç tabakasının tahriş olmasına bağlı olarak adet öncesi lekelenmelere, beklenmedik ara kanamalara veya adet döneminde normalden daha şiddetli ağrılara neden olabilir. Eğer spiraliniz tam olarak yerinden çıkmışsa veya aşağı kaymışsa, bu durum adet düzeninizi doğrudan bozabilir ve koruyuculuk etkisini azaltabilir.
Spiralin kaymaması için nelere dikkat etmek gerekir?
Spiralin kaymasını önlemek için özellikle takıldıktan sonraki ilk aylarda ağır kaldırmaktan kaçınmak ve rutin jinekolojik kontrolleri aksatmamak çok önemlidir. Adet dönemlerinden sonra düzenli olarak el ile ip kontrolü yapmak, spiralin pozisyonunu takip etmenize yardımcı olur; ancak ipi çekmemeye veya sert hareketlerden kaçınmaya özen göstermelisiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 209 göst.
0 oy
4 cevap 330 göst.
0 oy
2 cevap 369 göst.
0 oy
1 cevap 149 göst.
1 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,132 soru