5 yaşındaki oğlum lunapark maketi yaptı, nasıl geliştirebiliriz?

+1 oy
298 göst.
önce Diğer kategorisinde (839 puan) tarafından

image

kizlar bakım bu ustteki kırmışlar tren trene binmiş çocuklar 

Alttaki köyü mavi dönme dolap yanında ki birtane uzun direk açık mavi de reklam panosu 

Diğeri de bekleme alanı toplanmış insanlar 😂

6 Cevaplar

0 oy
önce (116 puan) tarafından

5 yaşa göre gayet iyi çizmiş🫶

önce (839 puan) tarafından

Teşekkürler canım bende çok beğendim fikrini :)) beş buçuk daha altı olmadı 

-Reklam-
0 oy
önce (2,296 puan) tarafından

Masallah guzel bir calisma olmus Rabbim yetenek vermis daim olsun hayirli geceler

Sağol canım fikri hosuma gitti

0 oy
önce (3,293 puan) tarafından

Maşallah valla tebrik ediyorum hem hayal gücünü hem el becerisini. Kız ben hiç resim yapamazdım öğrenciyken hala da yapamam asla yapamadım 🥲 5 yaşa göre çok iyi ben 31 yaşındayım resimde hayal gücü sıfır 

Daha uyumamış şimdi getirdi odada uğraşıyor du

Teşvik ve cesaret verebilirsiniz resme yönelse çok başarılı olacak belli maşallah

Aslında herkes öyle diyor İnan ki ama ben sıradan çocuk resmi diye düşünüyorum aceba kursa mi versem resim kursuna

Evet verebilirsin. Eli yatkın görünüyor 

Evet araştırayım canim

0 oy
önce (34,561 puan) tarafından

MasAllah guzel cizmis

Sağol canım 

0 oy
önce (61 puan) tarafından

Maşallah çok güzel yapmış benim oglumde 4 buçuk yaşında daha kalem tutmayı bilmiyor siz nasıl öğrettiniz 

Kucuklugundne beri veriyorum öğrendi okula da gitti 

0 oy
önce (65,171 puan) tarafından

bende iste hala cin Ali ciziyorum ötesi yok 🙂 maşallah kuzuya

Sağol canimm

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

5 yaşındaki çocuğumla evde lunapark tasarımı nasıl yapabilirim?
5 yaşındaki çocuğunuzla evde lunapark tasarlamak için karton kutular, renkli kağıtlar ve oyuncak figürleri kullanarak basit bir maket oluşturabilirsiniz. Tren raylarını çizerek veya kartondan yaparak, dönme dolap gibi hareketli parçaları ise plastik kapaklardan veya şişe kutularından kurgulayarak çocuğunuzun yaratıcılığını destekleyebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
5 yaşındaki çocuğun oyun kurma ve maket yapma becerisi nedir?
5 yaşındaki çocuklar sembolik oyun döneminde oldukları için gördükleri lunapark gibi mekanları oyunlarına yansıtabilirler. Bu yaş grubu hayali karakterleri ve nesneleri birleştirerek kendi küçük dünyalarını kurarken ince motor becerilerini geliştirir ve görsel hafızalarını kullanarak parçaları bir araya getirme yeteneklerini sergilerler.
Çocukların kendi lunaparkını tasarlaması hangi becerilerini geliştirir?
Çocukların kendi lunaparklarını tasarlaması, problem çözme, mekansal algı ve el-göz koordinasyonu becerilerini doğrudan güçlendirir. Özellikle hangi parçanın nereye konulması gerektiğine karar verirken planlama yapmayı öğrenir ve inşa ettikleri model üzerinden kendi senaryolarını oluşturarak dil gelişimlerini desteklerler.
Evde oyuncaklardan lunapark maketi yapmak için hangi malzemeler kullanılır?
Evde lunapark maketi yapmak için tuvalet kağıdı ruloları, boş ayakkabı kutuları, renkli fon kartonları ve legolar en ideal malzemelerdir. Dönme dolap için bir döndürücü mekanizma, tren yolu için ise mukavva parçaları kullanarak çocuğunuzun hayalindeki lunaparkı güvenli ve sürdürülebilir materyallerle hayata geçirebilirsiniz.
5 yaşındaki çocuğumun yaptığı maketleri nasıl sergileyebilirim?
Çocuğunuzun yaptığı maketleri çalışma odasında özel bir sergi köşesi belirleyerek veya evin ortak kullanım alanında küçük bir masaya yerleştirerek sergileyebilirsiniz. Yaptığı çalışmaları fotoğraflayıp ona göstermek veya maket parçalarını düzenli tutması için bir raf ayırmak, çocuğunuzun emeğine değer verildiğini hissetmesini sağlar ve özgüvenini destekler.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+4 oy
11 cevap 624 göst.
1 Ocak 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zeynosss (16,171 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 223 göst.
0 oy
1 cevap 287 göst.
27 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 226 göst.
19 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Es25 (5,181 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,355 soru

24,695,627 cevap

368,626 kullanıcı