Devlet hastanesinde 15. haftada cinsiyet tahmini söylenir mi?

0 oy
113 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (102 puan) tarafından

Arkadaşlar devlet hastanesinde 16. haftadan önce cinsiyet tahmini yapılmıyormuş birkaç kişiden aynı şeyi dinledim onlar da gitmiş ve doktorlar prosedür gereği 16. haftadan önce cinsiyet tahmini yapmıyoruz demişler bu doğru mu acaba önümüzdeki hafta gitmeyi düşünüyordum 15. haftaya giricem sorsam söylemezler mi? İst içi

4 Cevaplar

0 oy
önce (1,199 puan) tarafından

Ben iki sene önce doğum yaptım devlette gittim kontrole 12 haftada tahmin etti 16 haftada net söyledi doktor başka doktorlara gitsem bile kontrollerde cinsiyeti öğrendinmi diye soruyorlardı şimdi bilemem ama değişmiştir belki ama sanmıyorum sen gittiğinde yinede sor o haftalarda eğer pozisyonu iyiyse bebeğin görebiliyorsq söylerler

-Reklam-
0 oy
önce (102 puan) tarafından

Post yukarıııı

0 oy
önce (940 puan) tarafından

Arkadaşın mevzuyu çok yanlış anlamış. Yasal olarak bir yasak falan yok, devlet hastanesindeki ultrasonlar genelde eski, çözünürlüğü düşük, o yüzden net göremiyorlar ya da göbek bağı ile karışabilir, o nedenle doktorlar erkenden söyleyip de sonra hani erkek demiştin şimdi kız diyorsun diye üstüne yürüyenlerle uğraşmak istemiyorlar. Benim doktorum tüp bebek uzmanıydı, ultrasonu çok gelişmiştir 12.haftanın sonunda söylemişti, zaten biz de dna testiyle öğrenmiştik

0 oy
önce (26 puan) tarafından

Benim ilk gebeliğim de özeldeydi ve oradaki doktorum da 16 haftayi bekledi kesin konustu. 2nci de şehir hastanesi 16 haftada tahmin etti 19da yine tahmin etti detaylıda net gördü. Aslında eminler ama yanlış söylemek istemiyorlar

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Devlet hastanelerinde cinsiyet tahmini için kaçıncı hafta beklenmeli?
Devlet hastanelerinde bebek cinsiyeti için genellikle 16. hafta ve sonrası beklenmektedir. 16. haftadan önce ultrason cihazının çözünürlüğü, bebeğin pozisyonu ve amniyotik sıvı miktarı gibi faktörler cinsiyetin net görülmesini zorlaştırdığı için doktorlar kesin bir bilgi vermekten kaçınabilirler.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
15 haftalık gebelikte bebeğin cinsiyeti neden kesin olarak söylenemez?
15 haftalık gebelikte dış genital organlar henüz tam gelişmemiştir veya ultrasonda net olarak ayırt edilebilecek kadar belirgin değildir. Bu dönemde yapılan tahminler yanıltıcı olabileceğinden, birçok hekim hata payını düşürmek adına 16. haftayı veya detaylı ultrason dönemini beklemeyi tercih eder.
Doktorlar 16. haftadan önce neden cinsiyet tahmini yapmaktan kaçınır?
Doktorların 16. haftadan önce cinsiyet söylememesinin temel nedeni tıbbi hata payını en aza indirmektir. Erken haftalarda genital bölgenin kordonla karışması veya henüz tam gelişmemiş olması yanlış teşhise yol açabilir; bu nedenle hekimler genellikle daha kesin sonuç alınan 16. haftayı baz alırlar.
Devlet hastanesi doktorları cinsiyet konusunda neden net bilgi vermez?
Devlet hastanelerindeki yoğun hasta trafiği ve tıbbi prosedürler gereği doktorlar kesinleşmemiş hiçbir bilgiyi paylaşmamaya özen gösterirler. Cinsiyet tahmini tıbbi bir zorunluluk değil, ultrasonun sunduğu bir imkan olduğu için, hekimler genellikle bebeğin pozisyonu ve gelişimi tam netleşmeden tahminde bulunmayı uygun görmezler.
16 haftalık gebelikte cinsiyet tahmini ne kadar doğru sonuç verir?
16. hafta itibarıyla bebeğin genital yapısı belirginleştiği için yapılan tahminlerin doğruluk oranı ciddi oranda artar. Ancak bebeğin bacaklarını kapatması veya kordonun genital bölgeyi örtmesi gibi durumlarda, 16. haftada bile olsa yüzde yüz bir kesinlikten söz etmek mümkün olmayabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 159 göst.
15 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Yarajai (14 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 1,490 göst.
21 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Lilalozom (81 puan) tarafından soruldu
+2 oy
4 cevap 520 göst.

Kategoriler

1,514,460 soru

24,696,791 cevap