Kayınvalidemin beklentileriyle KPSS çalışırken nasıl baş ederim?

0 oy
680 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,068 puan) tarafından

Az önce kaynanam aradı bacağında protez var 1 ay önce falan düşmüş amaliyat oldupu hastaneye gidiyırdu işte düştüm dite oda bugün kontrolü varmış 1 2 ay ağır iş yapma protez çatlamış yoksa değiştirmek zorunda kalırım demiş doktor.

Bende kendim için sabah 8 de çıktım evden hastaneye 5 polikinikten amaliyat için onay almaya çalıştım olmak istediğim bir amaliyat var çok bir kimseye duyurmak istemiyorım ama bugün konsey için hazırlık yaptım kardiyoloji gögüs hastalıkları psikiyatri anestezi vb. Yaptırmadığım test kalmadı. Eve geleli 2 saat olmuştu. Tabi bunu duyurmak istemediğim için eşim ve ben dışında kimse bilmiyor. Eve geldim uyudum biraz.

İşte uyandum yatakta yatıyordum. 2 defa görüntülü aradı yatıyorum diye açmadım. Sonra sesli aradı bir şey mi var diye açtım bana doktor böyle söyledi falan dedi. Bende evde dınlen o zaman dedim dinlenebiliyorum sanki dedi görüşürüz dedi kapattı. Neye uğradığımı şaşırdım tek derdi olan o değil. Ben kimseye anlatmıyorum kendi sorunumu içimde çözmeye çalışıyorum diye dertsiz mi oluyorum. Okul kapandığından beri buraya gelin deyip duruyorlar. Şimdide biz geliriz dememi bekledi sanırım tek derdimiz onlar değil ki. Kpss çalışıyorum orada hayatta çalışamam çünkü biz oraya gidince ev sahipliği konumunu bırakıp misafir konununa geçiyor. Her şey yine bana bakıyor. Eşime anlattım annene böyle demişler diye aradı açmadı  çocuk gibi gönlünümü eyleyeceğiz

9 Cevaplar

+1 oy
önce (8,036 puan) tarafından

Kardeşler hep beraber olup bir yardımcı tutsunlar o zaman bir kaç aylığına

-Reklam-
0 oy
önce (2,602 puan) tarafından

hic tinlama esinede bise demek. herkesin isi gucu var sinucta .  .  dinlene dinlene yap yavas yavas yap hepimiz oyleyiz de gec . bide kosss calisiyosun. buraya gelin demeleri gel hizmetciye ihtiyacimiz var demek

önce (2,068 puan) tarafından

Zaten bu konuşma olöadan 1 haftalık gitme planımız vardı orada internet olmadığı için ders videoşarını falan indirip gideceğim uzun süre kalamayız ama bu şekilde yapması zoruma gitti yani herkesin derdi var sabah 8de çıktım 4 de eve geldim . Benimde kendimce derdim var. Sürekli onu nazlayamam

0 oy
önce (5,693 puan) tarafından

Şu dünya üstünde tek hastalanan ameliyat geçiren onlar sanki.ilj oğlumda doğum yaptım depremden dolayı annenleri çağırma biz sana bakarız dediler.tam 1 hafta bizde kaldı yan tarafta evi olduğu halde.elini bi işe sürmedi üstüne halıma yemek döktü üstünden kaç kere geçtiler dalga geçer gibi kalk halıyı sil dedi.sezeryanlıydım ağlayarak sildim.diğer sene gözünden  ameliyat oldu evi sobalı diye bizde kaldı 1 hafta boyunca illallah ettirdi.tek duam Allah kimseye böyle bişey yaşatmasın

Yani tek onun derdi yok dillendirmiyorum diye dertsiz değilim. Hiç kimse değil herkesin türlü türlü derdi var

0 oy
önce (382 puan) tarafından

kız dıllendırsen nolcakkı bu seferde dıycek ben ıyıleseyım sonra amelıyat olur dıycek ne geregı var falan falan es ailesiyle ugrasılmaya degmez valla 

Ne gereği neden oluyorsun derler kesinde zaten. Çok daraltıyorlar insanı bir kadın evşm tek oğluyla evlenmeyecek onu bunu bilmem ben

0 oy
önce (3,305 puan) tarafından

İyi de belli bir zaman sonra herkesin kendi düzeni ve derdi oluyor hiçte gönlünü almaya uğraşma derim 

Demi ama bizde bbir eviz derdimiz sıkıntımız yada yalnız kalma ihtiyacımız oluyor sürekli onu onları pışpışlayamayız ki

0 oy
önce (116 puan) tarafından

Kızı vs yok mu

3 kızı var ikisiyle aynı şehirde yaşıyor. 

önce (116 puan) tarafından

Koca tarafı kronik vaka ya kendi haline bırakmak lazım

0 oy
önce (798 puan) tarafından

Bazı insanlara  yaşadığın kötü günleri anlatmayınca seni dertsiz tasasız  gamsız sanıyorlar   bazen anlatıncada inanmıyorlar  o yüzden   eşine baskı yap o anasına gelmeyeceğini söylesin yoksa böyle zırt pırt  seni arayıp bunaltmasınlar 

Herkes çektiğini biliyor. Uzaktan davulun sesi hoş geliyor.

0 oy
önce (2,359 puan) tarafından

Boşver hiç duruşunu bozma. Eşinde senden yanaysa görmezden duymazdan gel. Konularına müdahil olma

Ben eşimden ziyade kendim gelemem yapamam diye söylüyorum zaten eşime bırakmıyorum

0 oy
önce (1,270 puan) tarafından

Bazen ilişkilerde açık oynamak gerekir. Sen ameliyat olacağını saklamak yerine benimde hastanelik işlerim var diye üstü kapalı söylersen belki o da senden beklentisini bitirir . Sen kendi derdinle uğraşırken o da orda senden beklenti içine giriyor. Sonrası böyle kalp kırıklıkları .. 

Ben beklentiye gireceği son kişi bile olamam yanında 2 kızı var hadi biri yeni hamile diğerinin küçük çocuğu yok hatta biri 18 diğeri 16 yaşasında 2 kızı var. Onlardan bekleyebilir. Benim hastane işim olmasa bile kpss ye hazırlanıyorum bundan dolayı bile benden bir şey ummamalı. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kayınvalide ile sınır belirleme ve mesafe koyma nasıl yapılır?
Kayınvalide ile sınır belirlemek için duygusal bağı net çizgilerle ayırmak ve kişisel alanınızı korumak temel adımdır. Öncelikle kendi önceliklerinize ve KPSS gibi çalışma hedeflerinize vakit ayırmanın bencillik olmadığını kabul etmelisiniz. Hayır demeyi nazikçe öğrenmek, kişisel sınırlarınızı eşinizle ortak bir dilde belirlemek ve misafirlik kavramını evinizin düzeniyle netleştirerek ifade etmek, ilişkideki gerginliği azaltacaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşle ailevi konularda çatışma yaşandığında nasıl orta yol bulunur?
Eşle ailevi sorunlar yaşandığında, suçlayıcı bir dilden kaçınarak kendi ihtiyaçlarınızı ve duygularınızı 'ben' diliyle ifade etmek en etkili yöntemdir. Sorunu eşinize anlatırken annesinin davranışının sizin üzerinizdeki psikolojik etkisine odaklanın ve çözüm önerilerinizi somutlaştırın. Eşinizle bu konuda ortak bir karar mekanizması kurmak, üçüncü şahısların evlilik üzerindeki baskısını hafifletmek için kritik bir adımdır.
Kendi sağlık sorunlarını aileden gizlemek doğru bir yaklaşım mı?
Sağlık sorunlarını aileden gizlemek, kişinin psikolojik olarak kendini güvende hissetme ihtiyacından kaynaklansa da uzun vadede stres faktörünü artırabilir. Kendi tedavi sürecinize ve sınav hazırlığınıza odaklanırken, sadece yakın çevrenizle paylaşım yapmak zihinsel sağlığınızı korumaya yardımcı olabilir. Ancak bu durum üzerinizde aşırı yük oluşturuyorsa, güvenilir bir destek sistemi oluşturmak veya durumu kontrollü bir şekilde paylaşmak stresi azaltabilir.
Kayınvalide beklentileri ve kişisel çalışma hayatı dengesi nasıl kurulur?
Kayınvalide beklentileri ile kişisel hedefler arasındaki dengeyi kurmak için, kendi çalışma saatlerinizi ve sorumluluklarınızı bir takvim planı gibi eşinize ve ailenize net şekilde göstermelisiniz. Misafirlik veya ziyaret gibi durumlarda 'ev sahibi' rolünden çıkıp kendi akademik hedeflerinize odaklanmanız gerektiğini, belirli çalışma saatlerinde müsait olmadığınızı önceden bildirerek profesyonel bir nezaketle açıklayabilirsiniz.
Sürekli yardım bekleyen aile üyelerine nasıl hayır denir?
Sürekli yardım bekleyen aile üyelerine hayır demek için, mevcut durumunuzu mazeret olarak değil bir zorunluluk olarak sunmanız gerekir. 'Şu an yoğun bir çalışma sürecindeyim ve konsantrasyonumun bozulmaması gerekiyor' şeklinde net bir açıklama yapmak, karşı tarafın beklentisini yönetmenize yardımcı olur. Empatiyi elden bırakmadan kendi sınırlarınızı korumak, tükenmişlik hissini engellemek için en sağlıklı yöntemdir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 1,082 göst.
9 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Nehirr1562 (9,610 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 1,093 göst.
6 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde Papatya1308 (174 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,310 soru

24,695,065 cevap

368,593 kullanıcı

...