Devlet anaokulu yıllık ücreti ve ek masraflar normal mi?

0 oy
319 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,778 puan) tarafından

Kızlar kızım için ana okulu araştırıyoruz 1 senelik ucret 

image yazıyır İlk kez okula gondercemız için bilemiyorum 5. Bin de kitap parası demiş ve ogretmen de daha bsyler ister demıs acba norml mi bukdr devlet bu arada

10 Cevaplar

0 oy
önce (10,307 puan) tarafından

Okuyamadım yazıyı ne kadar diyor 

önce (3,778 puan) tarafından

10 aylık toplam 13500 yazıyır cnm

önce (2,597 puan) tarafından

bisim on aylik 20 bin bagis . arti bide her ay 1400 tl aidat. devlet anaokulu 4 yas yarim gün

önce (290 puan) tarafından

Bizimkide 12 bin  cok oldugunu dusundum bende

önce (10,307 puan) tarafından

Biz de bu sene başlayacağız ama daha konuşmadım Yeter ki gitsin diyorum ne derlerse vereceğim gibime geliyor

önce (2,597 puan) tarafından

oyle oluyor zaten .2021 de kizim gitti ayni yere iki sene ist uste. 2 bin yillik bagis 180 tl de aylik aidat vermistik. 5 senede hersey on kat artti . o yizden 2 binin. 20 olmasi 180 tl aidatin 1400 tl olmasi mormal geldi bana. bes sene icindeki artis

-Reklam-
0 oy
önce (152 puan) tarafından

Kırtasiye ve yıl içi fotoğraf ekstra etkinlik ücretleri hariç geçen yıl 7 bindi. Kitap ücreti alınmıyor. Yarı özeldi bizimkisi. Okulun giderleri ve hizmetliler için giderler de bunun içindeydi. Aylık 750 tl idi bizim ikinci dönem toplu ödeme yaptık sadece. Kitap parasını ekstra isteyemezler ücretlendirmede bir hata var gibi. 

Devlette böyleyse cnm bnde sasrdm mudur un odasına gıtmıs esım o vermıs kağıdı kitap parası 5 bın demıs oğtermen de bıseyler ıstrr daha bunlar hariç demiş 

0 oy
önce (475 puan) tarafından

Asgari ücret ve kiradaysanız okul ile görüşüp ödeme yapmayabilirsiniz benim komşularım ücretsiz gönderdi . Normalde de evet bu rakamlar çıkıyor genelde , yarı özel olarak geçiyor 

Kimle konuşalım cnm pekı okul müdürüne mi

Evet canım okul müdürü ile görüşmeniz gerekiyor. Gerekirse git fakirlik belgesi al 

Tm cnm Allah razı olsun 

Cümlemizden Allah razı olsun inşallah ❤️ bizede haber ver muhakkak bacım merak ederim şimdi ben 😁

Tamm cnm veririm;)

0 oy
önce (19,336 puan) tarafından

2 sene önce aylik yaklaşik 10 bin civarı ödedik biz devlet anaokuluna. Kirtasiye ve diğer masraflar hariç. Bence gayet makul sizinki. 

Daha da var bıseyler demiş cnm bunlar hariç demiş kızım cok istiyor gıtmek ama işte esım tek calısıyır kiradayız bu yüzden bıze fazla geldı :(

0 oy
önce (1,270 puan) tarafından

Aylık 1350 tl normal bence makul .. Ama kitap yoktu bizde . Eğer kitabı boş yere aldırmayacaklarsa 5bin sıkıntı değil . Ayrıca listeyi de abartmazlar umarım. Bazıları çok abartı liste veriyor . 

Cmm bız ilk daha yenı okula kayıt yaparcamız için bilemiyoruz oyuzden bıraz fazla geldı 

0 oy
önce (20,313 puan) tarafından

1650 idi bizim de kırtasiye 8 civarı tutmuştu geçtiğimiz sene 

0 oy
önce (1,314 puan) tarafından

Bizim ,1300 TL aidat 1000 TL abla parası. Kırtasiye ürünleri okula başladıktan bir hafta sonra aldırıyorlar çocuk belki durmaz diye 

0 oy
önce (20,101 puan) tarafından

Bizim burda sadece aidat adı altında geçen yıl 13 bin aldılar bu yıl kayıtlar başlamadı daha 20 bin olur büyük ihtimalle bende oğlumu kayıt ettircem ama çok uçuk rakamlar ben verebilirim diyelim veremeyen napcan çok uçuk rakamlar 

önce (5,006 puan) tarafından

Bacım nereye vereceksin kayrayı 

Canimmmmmmm❤️❤️❤️❤️❤️Bacım burnumun dibinde ilkokul var onun anasınıfına diyorum 

Oh maşallah bende Alparslan Türkeş parkının oraya vercem 15 dk yürüme mesafesi ❤️❤️❤️ 

Kız adı neee okulun

0 oy

10 aylık 31 küsür yapıyor bizimki bence gayet normal 

Sen nereye vercen😂o kadar konuşacağımiz yer var biz burdayiz

Bacım öğlene yazdırdım 1.30 la 5.45 arası seninde uyuyorsa o arada görüşürüz işte ne güzel 😅😅 

0 oy
önce (4,878 puan) tarafından

Kızımı bu sene kreşe yazdırdım. 4 bin kırtasiye için ücret istediler Ağustos ayında ödenecek. Onun dışında da her ay 1500 TL istediler. Kitap parası falan demediler. Ama okul açıldıktan sonra ekstra ücret çıkar mı bilmiyorum 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Devlet anaokullarında yıllık ücret dışında kitap parası istenmesi normal mi?
Devlet anaokullarında eğitim ücretsizdir ancak okul öncesi eğitim kurumlarında aidat ve materyal giderleri için velilerden katkı payı alınabilmektedir. 5 bin TL gibi yüksek rakamlı kitap ücretleri standart dışı olabilir; bu nedenle okul idaresinden bu ücretin yasal dayanağını ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği sınırları sorgulama hakkınız bulunmaktadır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Devlet okulunda öğretmenin ek masraf istemesi yasal bir uygulama mı?
Devlet okullarında zorunlu eğitim kapsamında öğretmenin şahsi talepleri veya kırtasiye dışında ek masraf kalemleri yasal bir dayanağa sahip değildir. Öğretmen sadece sınıfın ortak ihtiyaçları veya veli birliği kararı ile belirlenen materyaller için bilgilendirme yapabilir; ancak doğrudan para talep etmesi veya baskı kurması durumunda okul yönetimi ile görüşmelisiniz.
Devlet anaokullarında velilerden alınan katkı payı nasıl belirlenir?
Devlet anaokullarında alınacak katkı payları, okul aile birliği kararı ve İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin belirlediği tavan ücretler doğrultusunda belirlenir. Bu ücretler okulun bulunduğu bölgeye ve sunulan hizmetlere göre değişiklik gösterse de, keyfi olarak yüksek rakamlar talep edilmesi yönetmeliklere uygun değildir.
Çocuğumun ilk anaokulu deneyimi için masraf kalemlerini nasıl kontrol edebilirim?
Anaokulu kayıt sürecinde istenen ücretlerin yasallığını anlamak için öncelikle okul yönetiminden alınan ücretlerin kalem bazlı dökümünü talep edin. İstenen kitap veya materyal paralarının okul aile birliği kararı olup olmadığını sorun ve gerekirse bulunduğunuz ilçedeki Milli Eğitim Müdürlüğü'nün anaokulları için belirlediği yıllık tavan ücret tarifesini inceleyin.
Anaokulunda istenen fahiş kitap ücretlerine karşı veli ne yapabilir?
İstenen ücretlerin yasal olmadığını düşünüyorsanız, öncelikle okul idaresiyle makul bir dille görüşerek ücretin detaylarını isteyin. Eğer talepler makul değilse veya yasal sınırı aşıyorsa, durumu yazılı olarak okul yönetimine iletebilir veya bağlı bulunduğunuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 253 göst.
0 oy
4 cevap 382 göst.
9 Kasım 2021 Diğer kategorisinde BsrByr (1,178 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 194 göst.
0 oy
17 cevap 1,038 göst.
2 Eylül 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Zoze49maho67 (1,234 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,109 soru

24,692,677 cevap

368,420 kullanıcı

...