Adetim 13 gün gecikti ama test negatif, hamile olabilir miyim?

0 oy
138 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,067 puan) tarafından

Hanımlar belki hatırlayanlar olur. Reglden 1 gün önce korunmasız ilişki olmuştu ama geri çekilmeyle nasılsa 1 gün var nir şey olmaz diye. Şuan 13 günlük bir gecikme var 8. Günü erken gebelik testi aldım negatif çıktı. 2 gündür kasıklarım belim karnım regl olaacak gibi agrı var ama en ufak bir lekelenme yok. Dün gece aşırı agrı vardı kesin olur dedim ama olmadı hatta Sabah uyandığımda da ağrı vardı karnımda. Yarım sağlık ocağında kan vereceğim salı günü sabah kadın doğuma randevu aldım salı öğleden sonra tomografi çekileceğim yani pazartesi sağlık ocagına vereceğim kan salı sabah enabızda görünür mü?

Birde ben bu süre zarfında alerji ilaçlarımı kullanmaya devam ettim. 2 defa röntgen çekildim. Diş tedavisi yaptırdım. Eğer gebelik varsa ne olacak aklım çok karışık. Olası bir gebelik benim tüm hayallerimi planlarımı alt üst edecek.  Bir yandan da pcos var belki ondan kaynaklı gecikme olmuştur diyorum ama doğumdan sonra en fazla 1 2 gün gecikme oluyordu

3 Cevaplar

0 oy
önce (46,045 puan) tarafından

Olsa illa ki çıkardı canım bence strese girdiğin için olmuyor benim yumurtlama dönemi reglden 21 gün sonra mesela 2 bebeğimde de o şekilde oldu sende takip ediyor musun yumurtlama gününü çocuklardan falan ona göre bir yol izleyebilirsin

önce (2,067 puan) tarafından

Yok hiç bir bilgim yok ilk gebeliğimde de pcostan dolayı 3 4 ay regl olmazdım doktor 5 10 kilo ver gebe kalırsın demişti dediği gibide 5 kilo verince kaldım hiç yumurtlama günü takibi yapmadım

Pkos bendede var bizim sorunumuz zaten yumurtlama günü düzensizliği her an yumurtlama olabiliyor olmaz deme olabilir 

önce (2,067 puan) tarafından

Ama işte benim doğumdan sonra hep düzenliydi. İlk defa bu kadar gecikme oldu

Benimde kızımda çok düzenliydi sonra bozuldu olabiliyor ama bilemiyorum senin nasıl oluyor tabi

-Reklam-
0 oy
önce (5,691 puan) tarafından

E nabıza birgün içşnde düşüyor diye biliyorum.onun dışında kızkardeşimdede pcos var testler pozitif olduğu halde gebelik olmuyor ve hep 1 haftadan fazla gecikmesi oluyor.

0 oy
önce (2,308 puan) tarafından

Durumujuz varsa en yakın özel hastaneye gidip bir test verin en azından stresinizi azalmış olur tomografinizi riske atmamış olursunuz 13 gün geçmiş varsa hemn çıkar zaten kanda

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Adet gecikmesinde evde yapılan erken gebelik testi ne kadar güvenilirdir?
Adet döneminden 8 gün sonra yapılan erken gebelik testleri genellikle yüksek doğruluk payına sahiptir, ancak negatif sonuç almanız durumunda kesin teşhis için mutlaka kanda gebelik testi (Beta-hCG) yaptırmalısınız. Testin negatif çıkması hamile olmadığınız anlamına gelebileceği gibi, hormon seviyelerinin henüz yeterince yükselmediği erken bir dönemi de ifade edebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Adet gecikmesi ve kasık ağrısı durumunda kan tahlili ne zaman sonuçlanır?
Sağlık kuruluşlarında verilen kan örnekleri genellikle aynı gün içerisinde veya en geç 24 saat içinde e-Nabız sistemi üzerinden görüntülenebilir. Test sonucunuzun ne zaman sisteme düşeceği, ilgili kurumun laboratuvar yoğunluğuna ve çalışma saatlerine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Gebelik ihtimali varken röntgen veya ilaç kullanımı bebeğe zarar verir mi?
Olası bir gebelikte röntgen çekimi veya ilaç kullanımı gibi durumlar söz konusu olduğunda, ilk yapmanız gereken şey durumu vakit kaybetmeden bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına bildirmektir. Doktorunuz, maruz kaldığınız radyasyon dozunu veya kullandığınız ilacın etken maddesini değerlendirerek gebeliğin sağlıklı ilerleyip ilerlemeyeceği konusunda size en güvenilir tıbbi rehberliği sağlayacaktır.
PCOS adet gecikmesine neden olur mu ve nasıl anlaşılır?
Polikistik Over Sendromu (PCOS), düzensiz yumurtlama nedeniyle adet dönemlerinde uzun süreli gecikmelere yol açabilen oldukça yaygın bir hormonal durumdur. Ancak adet gecikmesinin her zaman PCOS kaynaklı olmadığını anlamak için, öncelikle bir gebelik testi veya kan tahlili ile hamilelik olasılığını ekarte etmek, ardından bir uzmana görünerek hormonal dengenizi kontrol ettirmek en doğru yaklaşımdır.
Adet belirtileri olmasına rağmen kanama başlamaması hamilelik işareti midir?
Adet öncesi hissedilen bel, kasık ve karın ağrıları hem adet döneminin yaklaştığını hem de gebeliğin erken dönem belirtilerini yansıtabilir, bu nedenle sadece ağrıya bakarak tanı koymak imkansızdır. Vücudunuzdaki hormonal değişimler veya stres gibi faktörler adet düzeninizi etkileyebilir; net bir sonuç için kan tahlili ile Beta-hCG değerinize baktırmanız şarttır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 563 göst.
25 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde nurr001 (4,878 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 696 göst.
21 Ağustos 2025 Aile & Aşk kategorisinde Misswomennn (71 puan) tarafından soruldu
+1 oy
47 cevap 3,298 göst.
+1 oy
2 cevap 239 göst.
1 Ocak 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,132 soru

24,693,112 cevap

368,451 kullanıcı

...