Külot şort giymek normal mi, abartıyor muyum?

+2 oy
681 göst.
önce Diğer kategorisinde (746 puan) tarafından 2 uyarı

dün Optimum AVM gittim her 10 kadından 5 de külot kot şort vardı şort değil külot şort inanamadim bize ne herkes istediğini giymekte özgür diyenler var bende açığım fakat normal pantolon tişört giyenlerdenim ama bu gerçekten çok fazla inanın şok oldum kızım var 1 tane Allah korusun öyle giyinmesini asla istemem bu bildiğiniz çırılçıplak dışarı çıkmak eve geldim dışarı çıkmak istemiyorum eskisi gibi midem bulanıyor böyle kadınları gördükçe 🤢🤮

Asagidaki sebeplerle 2 kez uyarildi
  • 🚩 Diğer
  • 🚩 Müstehcen İçerik

22 Cevaplar

+5 oy
önce (3,557 puan) tarafından

Neden şaşırdın ki çivisi çıkmış herşeyin 🤷‍♀️

Geçen gördüm tesettürlü sözde krem renk pantolon giymiş incecik bırak çamaşırı arkası öyle gözüküyordu üstü kapalı kafası kapalı eeee bu şimdi tesettürmu Allah akıl versin ne diyelim

önce (597 puan) tarafından

Ayetle dalga geçme en azından değil mi?? Kolu, Bi tarafları açık ama başında yazma var, örtü var ayetle adeta dalga geçmek bu

Neyse kızlar ben geri kafaliyim 😂açik kapalı insan insan olmalı önce bana göre Allah'ın verdiği beyin ziyan olmasın 

Ailemin hepsi açık ben bayrak gibi sadece tesettürlüyum herkes kendi gunahinin hamalı bu hayatta diyem gidiyem🙋‍♀️

önce (5,337 puan) tarafından

Tövbe bismillah 

Açık bayanlar umreye gidemez miymiş 

Kafayı yemiş bacım senin bu arkadaş 

Bu arada bende tesettürlü bayanım 

Sadece 

Önce kapan demesine şaşırdım 

Der tabi lafa gelince herkes herşeyi haddi sanar 

+1

Bide en sinir oldugum şey açık insanlara yada çıplak insanlara bişey dediğin zaman burası laik bir ülke oluyor ama çarşaf ferace giyenler yobaz öcü oluyor ozaman laik değiliz biz

-Reklam-
+4 oy
önce (65,178 puan) tarafından

Özgürlük veya karismamak degil eskisi gibi mahalle baskisi olmali genclik aldı başını gitti rezillik resmen ben kadin halimle biktim milletin gobegini götünü gormeye eminim erkeklerde bikmistir doydular artik

+2 oy
önce (15,182 puan) tarafından

isteyen istediğin giyer. ben giymem ama giyene de bakmam, eleştirmem de. 

onu havuza almayan kadını tutukladılar, tutuklanan kadın rustu diye hatırlıyorum. ona da karışmazlar. açığa da karışamazlar.

yasaklar, insanları daha da açar. ben konuşmaktan bile imtina ediyorm, benim de kızım var. abartı bir tip olmasını istemem ilerde. açık olur kapalı olur kendi kararı ama her ne olursa olsun aşırısı olmasını istemem, bu yüzden de ağzımdan çıkan her lafı tartıyorum. 

önce (746 puan) tarafından

bu ülkede açıklar kadar kapalılar da var çıplaklar özgür kapalılar farklı oluyor sanırım aşağılık bir sistem var ülkede 

haşemayı genelde içinden çamaşır giyiyorlar diye yasaklıyorlar, güya hijyen için. ama havuza giren herkesin taharetlenip taharetlenmediği belli değil, o yüzden saçma bir kural oluyor 😂

hijyeni düşünen havuza girmez. 

bikini, mayonun içinden de çamaşır giyenler oluyor bu arada.

kutuplaştırılıyor insanlar, yoksa açığı kapalısı da biziz yani.

geçen mersinde de oldu, bir site böyle bir kural almış, bunu da havuz görevlisine iletmişler. havuz görevlisi birini habuza almadı diye tutuklandı ama kararı alan site yönetimine bir yaptırım uygulanmadı. bu da sistemin saçmalığı, zavallı çalışan kabahatli oldu

önce (65,178 puan) tarafından

nasil bakmiyon canom ya benim bile gözüm kayiyor😁

daha önceden bakardım, sonra amaann oldum yani😂 

+2 oy
önce (861 puan) tarafından

Oda biseymi bir yere gitmiştik orda karın suoer mini pileli bir etek giymişti yein ederim bilerek dik egilip kalkıyordu altına siyah kilot giymist şort vs değil inanamadik ya giydin tama da oturup kalkarken dikkat et bari ya yok hususi yapiyo bazıları ya, sonra birileri çıkıp herkes özgürdür dicek bilmiyorum yani ya benim aklım almıyor ben dışarı çıktığımda kimsein apiş arasını orasını burasını görmek istemiyorum he bu normal se erkeklerde baksırla gezsinler ozmn ,sonra o bana baktı bu bana baktı demesin kimse

+1

aynen öyle dışarı çıkamaz olduk yemin ederim kadınlar daha sapiklasti artık minicik kot şort bide üzerine sütyen 

önce (861 puan) tarafından

Ya bide bana baktı beni taciz etti diyorlar bakmasınlar diyorlar biz kadın halimizle bile bakıyoruz 

+1 oy
önce (960 puan) tarafından

Her yerin bir giyinme şekli olduğunu düşünüyorum. Açık giyinmek farklı soyunmak farklı sana katılıyorum ama ne söylesek boş insanlara laf söylüyemeyiz söylesek te karşılığını alırız.. kısa etek, şort giyinsinler ama dediğin gibi boxer giyinmek çok çok edep dışı gözümde ama dediğim gibi herkes kendine yakışanı yapar herkesin hayatı kendine.. Bende açık biriyim ama sınırlarım vardır yerine göre giyinirim 

isteyen istediğini giyer diyip duruyor insanlar şok oluyorum valla

Tamam da ne desinler canım insanlara saldıramayız ki niye bunu giydin diye bu kıyafetleri keşke temelli kaldırsalar

kardeşim ben fikrimi söylediğimde de bana cahil misin diyorlar sanane diyorlar buna bir son verilmeli yasak getirilmeli biseyler yapılmalı 

Tamam da bacım rahatsız olsakta bizene yani biz gidip bunu niye giydin diyemeyiz

+1 oy
önce (9,311 puan) tarafından

Yani evet artık giyinmeninde çivisi çıktı popolarının sarkık kısmı dışarıda gögüsler meydanda giyinmeye başlandı iyice cuma günü adamlar cuma namazı için cami önüne oturmuş namazını kılıyorlar o şekilde namaz kılan adamların gözüne popolarını sokuyorlar edep yahu artık bakmazsan görmezsin diye birşey de kalmadı çünkü her yerdeler acaba bunlar denizde nasıl giyiniyorlar soyunmayı özgürlük olarak görüyorlar ben 45 yaşındayım eskiden açık insanlar bu şekilde değildi bende saçı açık bir bayanım ama asla kısa mini askılı şeyler giymedim giymemde 

+1

bu artık sapıklıktir rezillik yeter yahu kimsenin *** kılını görmek zorunda değiliz insanı çileden çıkarıyorlar 

İsteyen istediğini giysinde popunun sarkık kısımları kapalı olsun sütyenle sokağa çıkılmasın yada sütyensiz tişört giyilmesin yoksa askılı şort giymiş banane ama biraz kadınların kendilerini bu kadar ucuz görmeleri hiç hoş değil hep tv de sanatçı şarkıcı bozuntuları bozdu herkesi 

ben kadın olarak artık görmek istemiyorum 

+1 oy
önce (9,951 puan) tarafından

Al işte bu büyük konuşanların kızı giymese kızının kızı kesin giyer😂

@sedaa işte sorun orda sen zaten izin vermiyorsunki  onlar fırsat bulunca yapıyorlar 😁 içinde varsa çocuğun elini kolunu bağlayanlar yapar

Benim çocuğumun o şekilde yapmaz öğle bir kıyafeti yok zaten çarşıya giderken telefon boynuna asılı bel çantası takıp gider çarşıdan açık şeyler alıp giyinip eve gelirken mi çıkaracak hangi fırsat bu evde bile giymez diz üstü şortları var giydiği zaman babası gelince hemen çıkartır fırsat bulma diye bir şey yok aile izini diye bir şey evden ı şekilde çıkıyorlar alırsan giyer almazsan giymez 

@sedaa valla ben gördüm kız kapalı geldi eşyalarını giydi abla aksama ben gelip giydlcem kalsın dedi saçını açtı makyajını yaptı vin gitti😂😂 seninki yapar demiyorum yapabilirler diyorum büyük konuşmamak.lazim bugun yapmaz yarın yapar belli olmaz bu işler o yüzden ne büyük.kpnusurim.ne birsey derim

önce (6,193 puan) tarafından

Valla benim dayım gençken annemlerde bekarken up uzun eteğin altına pijama giymedi külotlu çorap giydi diye öldüresiye döven adammış. Çok korkarlarmış ondan. Kızları parfüm sıktı diye kızlarını da döverdi biz şok olurduk he şimdi noldu o kızlar büyüdü mini elbise üst full dekolte ile resim atıyorlar 🤣 yani demem o ki yapmam etmem demeyin 20 sene sonra ne olacak bilemezsiniz. Hala annem der teyzem erken öldü genç yaşta daha biz yokken. Kardeşime ne eziyetler verdi şimdi ailesine bak diye 

Kimse 20 yıl sonrası bilemez ama dayakla hiç bir eğitim yada terbiye öğretilmez senin akrabaların zorbalıkla dayakla bir şeyler öğretilmeye çalışılmış bu da ters tepmiş ve olması gereken olmuş ben ailemden dayak olmadan şevkatle öğrendim çocuğuma da sevgi ve şevkatle yaklaşıp neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlatırım zorlama baskı yapmam bir şey yaparken düşünüp yapar çünkü hatalı bir şey olursa en çok ben üzülürüm bunu bilir beni üzmemek için yanliş kararlar vermemeye çalışır saksıya ektiğin çiçeğe bile sevgi ile yaklaşırsan seversen oda daha güzel büyür ve çiçek açar değilmi evlatlarda böyle bir şey işte vermek istediğin öğrenmesini istediğin her şeyi tatlı dille yapacaksın

+1 oy
önce (597 puan) tarafından

İsteyen istediğini giyebilir kimse karışamaz bana diye diye soyundular artık. NATO zirvesine dikkat ettin mi hiçbir başkanın karısı ve hiçbir kadın başbakan açık saçık dekolteli mini etekle gelmemişti. Onlarda açık ama edepli giyinmişlerdi, giyinmelerine dikkat ediyorlardı

+1

ağzına sağlık 

+1 oy
önce (243 puan) tarafından

Benim ailem açık görüşlü insanlardır. Babam asla kiyafetimize karışmazdi. Ama bize verilen bir eğitim vardı " yerine göre " diye bir cümle. Mesela kendi yaşadığım mahalle şort giymeyi kaldirmayacak bir yerdi ve biz orda ablamla normal takilirdik. 

Birgün hiç unutmuyorum liseye geçtim kısa bir şort giydim Beşiktaş'a gitcem sahile ama bizim ordan otobüse bindim teyzeler bile bakıyor çok rahatsız olmuştum. Ve o gün ergen olduğum halde dedimki yok burası bunların yeri değil yazlık yere gittiğimizde giyerim. Bikini de giydim ama tutup külot gibi giyinip sokaklarda gezmedim. 

Şuanda iki evladım var tesetturluyum asla kızımı sıkmam o tesetturlu olmak zorunda değil kendisi karar vericek ama ona benim görevim yanlışı doğruyu anlatmak baskı kurmadan.

O kendini nasıl açacağını şaşıran kızlar genelde ailede güzelce anlatılmamış sadece baskıyla hayır denmiş çocuklar oluyor. 

Kuzenlerimde vardı amcam asla pantalon giydirmezdi bize laf ederdi kızlar bize gelir gizlice pantalon giyerdi. Şimdi onlar evlendi giydiklerinin haddi hesabı yok dekolteli miniler falan amcam hiç sesini cikaramiyor kocaları var. Ama ben tesettüre girdim baskı görmedim çünkü herşeyi gördüm kendi isteğimle girdim. 

Birde Avrupa'da yaşayan akrabalarım var yazın geliyorlar bakıyorum o kadar sadelerki bizde hep bir ozentilik var niyeyse o da heralde dediğim gibi çocukken baskı hakim olduğu için heralde 

sanırım doğru olabilir zorla kapanan çok insan var sonradan da dediğin gibi sınır çizmeyi bilmiyorlar 

Yani canım iki tip var aslında çocukluktan baskı gören sonra ne yapacağını bilemeyip saçma bir şekilde açılanlar 

Bir de ailede açık çocuk direk o ortamda büyüyor özgürlük adı altında öğretiliyor. Çocuk da öyle devam ediyor 

Dayımın oğlu var böyle dövmeli felan göğsüne yukardan aşağı Galatasaray marşını yazdırmış düşün birgün konusuyorduk dediki okadar aciklarki artık bakınca midem kalkiyor kapalılar daha güzel geliyor gözüme bunu boyleyen bir erkek düşün yani

Açık olmak başka çıplak teşirci olmak başka şey Allah çocuklarımızı iyilerle karşılaştırsın 

Amin canım benim aynen öyle böyle eleştirince de yanlış anlasiliyoruz eşimle bazen konuşuruz o da şeyden rahatsız mesela Instagram var derki iş arkadaşlarımın eşlerini yarı çıplak görmek midemi bulandiriyor ben utanıyorum. Onlar rahatlıkla paylaşıyor gururla ama ben bakmaya bile utanıyorum öyle birkaç arkadaşını çıkardı sosyal medyasından bikinili falan foto paylaştıkları için. Esimde yani öyle çok muhafazakar biri değil sadece aile yaşantısına bu tarz şeylere önem veren biri. 

+1 oy
önce (46,077 puan) tarafından

Özgürlük adı altında ülkenin çivisi çıktı Allah çoluk çocuğumuzu doğru yoldan ayırmasın 

+1 oy
önce (1,155 puan) tarafından

Vallahi de abartmiyorsun ben de açığım ama ciplaklik başka yatak odasından çıkıp dışarı çıkıyorlar sanki edep kalmadı bence. Ama bişey demeye hakkimiz yok isteyen istediğini giyiyor. Benim kızım da var kınamak ta istemiyorum ama hoş görüntü değil gerçekten.

+1 oy
önce (13,944 puan) tarafından

Şuan ha kasap vitrini ha dışarısı valla et yığını resmen mide bulandırıyor 

+1 oy
önce (92 puan) tarafından

İnsanlar artık açıklıkla çıplaklığı karıştırıyor gencecık kızlar resmen kılotla gecıyo üzülüyorum annelerde babalar da Özgür çocuk yetıstırmeyı bu sanıyor çok yazık 

Allah hidayet versın ben hemcinslerim adına utanıyorum neden bedenlerını bu kadar göze sokuyolar 

+1 oy
önce (6,193 puan) tarafından

Vay be ablamın yanına gittiğimizde optimuma da giderdim 🥲 evet ahlak çökmüş cıplaklık moda olmuş ama ne desek de değişmez bu. Amerikadayım malum yaz geldi cıplaktan biraz kapalılar ama öyle bünye alışmış çok normal geliyor asla normal olmasa da 🥲😂 he Türkiye de farkı yok artık 

+1 oy
önce (1,350 puan) tarafından

Bu işi kimseye karışamazsınız herkes özgür diyerek geçiştirmemek lazım. Ömür dediğin sayılı nefes yarın o hesap ekranı açıldığında dünya özgürlüğü mazereti hiçbirimize fayda sağlamayacak. Allahın farz kıldığı örtünmeyi konuşmak kimseyi ezmek ya da kınamak değildir bi müslüman olarak sorumluluğunu yerine getirmektir mesele kimin ne giydiği değil mesele Allahın emrine gösterdiğimiz hürmet ve saygıdır müslümanın müslümana karşı sorumluluğu vardır hayrı tavsiye etmek şerden sakındırmak gibi tabiki kimseyi zorla kapatamayız bu bizim işimiz değil ama bu durumu kime ne diyerek normalleştirmek de imanımızın zayıflığıdır.Birbirimizi yargılamayalım diyoruz da Allahın emri yargılanacak bi konu mu farz olan bir şeyi kimse karışamaz diyerek yok saymak aslında insanın kendine zarar vermesidir islam bize örtünmeyi emretmiş yani senin için en güzeli en değerlisi bu demiş. 

+1 oy
önce (2,330 puan) tarafından

Memlekete iki sene önce kardeşimin düğünü için gittim bildiğin bir genç kız bikini giymişti gelmişti yolculuk yapmaya denizden çıkıp anca uçağa yetişmiş gibiydi resmen valla yazık günah ülkemizde asla olmaması gereken bir durum aslında 

0 oy
önce (17,534 puan) tarafından

%80 açık olanlar çıplaklığa büründü Normal kapalı olanlar açık gibi olmaya başladı.

0 oy
önce (7,224 puan) tarafından

Kıyamet alametleri yaşıyoruz canim normal 

Bizde eşimle bowlinge gitmiştik 

Sağda solda kizlar vardı solda ki kiz vücut gösterisi yapıyordu adeta dönüp dönüp eşime bakıyordu 

Sag taraftaki kizlar egildikce memeleri aciliyordu 

Allah islah etsin 

0 oy
önce (911 puan) tarafından 1 uyarı:
🚩 Hakaret,Tahrik

Aşkım geçen gün çarşaflı birini elestirene bir ton laf sayıldı. Şimdi senin yaptığın da aynı şey. Sana ne insanların giyiminden ? Kendini giymiyorsun tamamdır başkasını eleştiremezsin

önce (134 puan) tarafından
+2

Bal gibi eleştirir bu toplumsal bir çöküş , kimse kimsenin orasını burasını görmek zorunda değil bizde bu toplumun ferdiyiz, ben de açık biriyim ama her şey gerine göre. Cluba gider gibi sokağa markete çıkılmaz 

önce (911 puan) tarafından

Peki gidip o insanları uyardın mı? Ya da bu konuda neler yaptın? 

Bakıyorum herkes burda izin vermem kızıma kardeşime kendim de giymem demiş. Peki bu çıplak gezenler kim? 

önce (134 puan) tarafından

Onu da siz söyleyin hanımefendi belli ki savunma mekanizmasındaydınız. Elin tanımadığım insanını giyiminden ötürü nasıl uyarabilirim 5 yaşındaki çocuk mu , bilmiyor mu bunun hoş bir şey olmadığını? Gayet biliyor ancak hoşuna gidiyor 

önce (911 puan) tarafından

Kardeşim ben kimseyi savunmam ayrıca tesettürlü bir insanım. Sen giyemez edemez görmek zorunda değilim diyorsun burda gerekli gereksiz eleştiri yapıyorsun ya hani burdakiler belli ki o insanlar değil git rahatsız olduğum kişileri uyar işte. Yoksa söylediklerin havada kalır 

0 oy
önce (1,010 puan) tarafından

Ben izmirde yaşiyorum sokaklar et yığını gibi yakisan yakismayan olan olmayan herkes ulu orta meydanda her şey. Bana göre çok çirkin bir goruntu avret yeri sonuçta ilk insanlar bile yaprakla falan örtmuş 😂 estetik durmuyor giyinmeyi bilmiyoruz ciplak olunca yakisacak guzel duracak zannediyor bazilari ama ne diyebiliriz ki rahatsiz olan cikmayacak bakmayacak yapacak bi sey yok. 

bende izmirdeyim yaşanılacak şehir değil ahlaki açıdan 

önce (1,010 puan) tarafından

Ben aslinda cok seviyorum insanlari da iyi bana gore boyle yobaz olup kapali gorunce saldiranlar haric geri kalani kibar sakin insanlar memlekete tasinnmayi bile istemiyorum asla kilik kiyafet konusu evet abarti bana gre bizim yetistirilme tarzimiz daha farkli saygi duyup geciyorum yapilacak bi sey yok onlara da bizim örtümuz cirkin ve abarti geliyor.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Külot şort modası nedir ve neden bu kadar yaygınlaştı?
Külot şort, geleneksel şortlara göre çok daha kısa kesime sahip, iç çamaşırını andıran bir giyim tarzıdır. Son dönemde değişen moda trendleri, cesur giyim tarzlarının popülerleşmesi ve sokak modasında rahatlık algısının farklılaşması nedeniyle birçok farklı giyim mağazasında yaygın olarak yerini almıştır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Külot şort giymek sosyal normlar açısından nasıl değerlendirilir?
Giyim tercihleri kişisel özgürlükler kapsamında değerlendirilse de, toplumun genel kültürel ve ahlaki değer yargılarına göre farklı tepkiler alabilen bir konudur. Bazı kesimler bunu modern bir moda akımı olarak kabul edip normal görürken, diğer kesimler bu tarzı fazla açık bularak sosyal normlara uygun olmadığını düşünebilir.
Çocukların giyim tarzı konusunda ebeveynler nasıl bir tutum sergilemeli?
Ebeveynlerin çocuklarının giyim tarzı üzerindeki etkisi, çocuğun yaşına ve aile içi iletişime bağlı olarak şekillenmelidir. Erken yaşlarda doğru ve yanlış kavramlarını kendi değerleriniz üzerinden aktarmak, ilerleyen yaşlarda ise çocuğun özgüvenini kırmadan onunla açık bir iletişim kurarak kıyafet seçimlerinde rehberlik etmek en sağlıklı yaklaşımdır.
Sokak modasında çok açık giyim tarzları neden rahatsızlık verebilir?
Toplum içinde fazla açık giyim tarzlarının rahatsızlık uyandırması genellikle kişisel değerler, yetişme tarzı ve kültürel alışkanlıklarla ilişkilidir. Her bireyin sınırları ve estetik algısı farklı olduğundan, kamusal alanda karşılaşılan giyim tarzları insanların kendi yaşam biçimlerine zıt düştüğünde tepki vermelerine neden olabilir.
Külot şort gibi iddialı parçalar günlük hayatta nasıl kombinlenir?
Bu tarz iddialı parçaları günlük hayatta giymeyi tercih edenler genellikle üzerlerine daha salaş, oversize tişörtler veya gömlekler giyerek dengeli bir görünüm yaratmayı hedefler. Kombin yaparken parçanın aşırıya kaçmasını engellemek için daha kapalı üst giyim tercih edilmesi, sokak modasına uyum sağlamak isteyenlerin sıkça kullandığı bir yöntemdir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 1,062 göst.
11 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 376 göst.
+1 oy
2 cevap 322 göst.
6 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Cnsuuu (384 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 777 göst.
24 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Minimal_panik (3,323 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,180 soru

24,693,702 cevap

368,491 kullanıcı

...