Hamileliğimi kaynanam ve görümceme söylemeli miyim?

+1 oy
239 göst.
önce Diğer kategorisinde (96 puan) tarafından

Merhaba. Ben 17 haftalık 3. Hamile bir anneyim. Hamile olduğumu çok az kişi biliyor kaynanalara söylemediim mesela kocam taraftan sadece kocam biliyor hoş bilselerde nafile ya. Şuan biz şehir dışına yanlarına geldik haliyle karnım belirgin yan yan bakılıyor rahatsız oluyorum resmen şimdi söyle gitsin diycen ama ben buraya gelmesem hayatta söylemem zaten çünkü kendi kızı hamile iken hiç söylemediler resmen elden duydum. Taa 10. Haftada cinsiyeti dalan öğrenmişte sakladık diyor ev halkı kendilerine geldi mi her haltı konuşurlar ama sen sor suçlu olursun hemen hiç birşey yokmuş gibi davranırlar seni saf yurduna koyarlar valla işler ortak olmasa ebedi yüzlerini görmemde işte mecburiyetten. Kendi kızının bokunu yer bize de geldi mi allahım sabah akşam anlatır anlatır gülerler. Zebellak gibi başımda beklerler daha neler neler haklarından geliyorum merak etmeyin hiç birieyde söz sahibi etmiyorum onları ama her zamanda olmuyor maalesef. Hepsi engelli arayıp sormam mesela evlerine gitmem kızlarının kabul de etmem o kadar soğudum ki dışlanmaktan o kadar bıktım ki anlatamam siz olsanız Naparsınız 

4 Cevaplar

0 oy
önce (6,195 puan) tarafından

Kaynanamı severim, ilk kendi aileme sonra ona söyledim. Ama eltilerim akrabalarım görümceler vs 4 aylıkken söyledim. O yüzden sen daha iyi bilirsin. He ikinciyi yapsam 2 Eltim’e de söylemem 2 sine söylerim. 2 si de 6 aylıkken söyledi bu sene biri yeni doğum yaptı diğeri 6.5 aylık bebek zehirlemiş almaları gerekşrken duyduk hamileymiş kaynanama bile yeni söylemişlerdi. Zaten konuşmuyorum o eltimle de ama çok üzüldüm. Neyse işin özeti değerlerse söyle 

önce (96 puan) tarafından

Değmiyorlar be gülüm. Varsa yoksa kendi kızları kendi tarafı kızlarının bokunu yiyor. Bu çocuğu yapmaya yapmazdım d sırf onlardan intikam almak için yaptım diyebilirim. Kızının çocuğunun çok erken haftada cinsiyetini öğrenmişler 10. Haftada ben elden dıyorum oğlan diye sakladık diyo bide ***** işte. Ben kimim benim kızımda var oğlumda var Allah aileme can sağlığı versin. Bende ağzıma alıp ebedi sormam kendimle ilgili hiçbirşeyi anlatmam. 

-Reklam-
0 oy
önce (753 puan) tarafından

sana nasıl yaptılarsa sende aynısını yap canım kimse kimseden kıymetli değil kim olursa olsun 

Yapmaz olur muyum hiç son 5 senedir kim neyi hakkediyorsa onu yansıtıyorum. Hatıra iç tavuk yemek yok. Gözümün içine baka baka kızının hamile olduğunu söylemiyor da ama bizden birşey olsun yere göğe ilan ederler

0 oy
önce (974 puan) tarafından

Saklıycağın birşey yok ki söyle neyini saklıyorsun

Saklamam da bu hamilelikten 3 ay önce kürtaj oldum içime sindirmediler hiç biri. Dedim bi daha hamile kalırsam doğunca öğrenirsiniz dedim. Varya ne loğusalığımı doya doya yaşıyorum ne de bebeğimle vakit  geçirebiliyoeum. Sürekli laf söz hiç bitmiyor 

0 oy
önce (3,306 puan) tarafından

Sendeki değişimi mutlaka fark etmişlerdir onlar niye sormuyor ki? Madem bu kadar mesafe var kin var sorulursa anca öyle söylerdim ben

Valla canım eşim çiftçi mecbur yazın köye gelmek zorunda kalıyorum doğal olarak birşeyi saklayamazsın. Onlar sormuyor bende söylemiyorum bebekte büyüdü geliyor.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamileliğimi aileme ne zaman açıklamalıyım?
Hamileliğinizi açıklama zamanlaması tamamen sizin kendinizi hazır hissetmenizle ilgilidir. Genellikle ilk 12 haftalık düşük riskinin azalması beklenir, ancak kendinizi huzurlu hissettiğiniz her an bu haberi paylaşabilirsiniz. Eğer çevrenizdeki kişilerin tepkilerinden çekiniyorsanız, kendinizi hazır hissedene kadar bu özel süreci sadece eşinizle paylaşmaya devam etmek en doğal hakkınızdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hamilelik haberini istemediğim kişilere söylememek için ne yapmalıyım?
Hamilelik haberini paylaşmak yasal veya etik bir zorunluluk değildir. İnsanların sürekli soru sormasından rahatsız oluyorsanız, konuyu nazikçe geçiştirebilir veya 'Şu an bu konuyu konuşmak istemiyorum' diyerek sınırlarınızı net bir şekilde çizebilirsiniz. Kendi huzurunuz ve stres yönetiminiz, dışarıdan gelen baskılardan her zaman daha önceliklidir.
Aile içi ilişkilerde hamilelik sürecinde nasıl bir tutum sergilenmeli?
Hamilelik süreci hem fiziksel hem de duygusal açıdan hassas bir dönemdir, bu yüzden stresli aile ortamlarından uzak durmak önemlidir. İlişkilerinizde kendinizi dışlanmış veya huzursuz hissediyorsanız, eşinizle ortak bir tutum belirleyerek sınırlarınızı korumalısınız. Kendi sağlığınız ve bebeğinizin gelişimi için sizi yoran veya üzen kişilerle aranıza mesafe koymanız en sağlıklı yaklaşımdır.
17 haftalık hamileyken aile baskısıyla nasıl başa çıkılır?
17 haftalık hamilelik dönemi bebeğin hareketlerinin hissedildiği ve annenin daha çok duygusal desteğe ihtiyaç duyduğu bir evredir. Eğer aile üyeleri üzerinizde baskı kuruyorsa, kendi kararlarınızın arkasında durmalı ve söz hakkı vermemelisiniz. Unutmayın ki, kendi çekirdek ailenizin huzuru, geniş ailenin beklentilerinden her zaman daha önce gelmelidir.
Hamileliğin gizlenmesi psikolojik olarak bir sorun mudur?
Hamileliğin bir süre gizli tutulması, kişisel mahremiyetin bir parçasıdır ve psikolojik bir sorun olarak değerlendirilmez. Özellikle toksik ilişkilerin olduğu ortamlarda, anne adayının kendini korumak amacıyla haberi saklaması gayet insani bir savunma mekanizmasıdır. Kendinizi suçlu hissetmek yerine, bu süreci nasıl daha huzurlu geçirebileceğinize odaklanmanız önerilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 1,235 göst.
+1 oy
5 cevap 446 göst.
31 Temmuz 2025 Güzellik-Bakım kategorisinde Mahinur gns (696 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 438 göst.
29 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Kizilaslan (2,496 puan) tarafından soruldu
+1 oy
21 cevap 2,344 göst.
22 Şubat 2025 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,246 soru

24,694,463 cevap

368,550 kullanıcı

...