İş kazasında revire gitmeden hastaneye gitmek sorun olur mu?

0 oy
200 göst.
önce Diğer kategorisinde (374 puan) tarafından

Arkadaşlar bugün saat  gece 1.00sabah 9.30 gibi işteydim gece çalıştım sabaha doğru kolum ağrımaya başladı 7 gibi de iyice şiddetlendi kolumun ağrısı her zaman böyle ağrılarımız olduğu için pek önemsemedim geçer dedim yarına. Fakat iş çıkışı serviste kolumun aşırı ağrısından kaynaklı koluma baktığımda kolumu şişmiş gördüm acile gittim iş kazası yazdılar 3 gün rapor verdiler

Bu durumda formenimize bildirdim raporumu 

Fakat bana söylediği çalışırken revire gidecektin önce dedi fakat ben serviste farkettim. 

Müdüre derdini anlatırsın artık diye bir konuşma yaptı sizce ne demeliyim revire gittim sonradan raporumu yazdırdım iş yerine de hemen verdim raporu benlik bir sorun var mıdır müdürle konuşurken ne cevap vermeliyim

2 Cevaplar

+2 oy
önce (9,972 puan) tarafından

Yani şimdi bu iş kazasına girmiyor ki sizin kolunuz ağırmış madem tüm gün vardi revire gideceksiniz sorun varsa zaten sizi revir hastaneye sevk ediyor burda birde iş çıkışı gidip iş kazası yazdırmasın ayrica sacmalaik olmus

önce (20,364 puan) tarafından

İş yerinde rahatsızlık bildirmemis iş kazası olduğuna dair çıktıktan sonra yani mesai saati sonrası yaşanmış. İşveren buna kılıf bulabilir. Amca oğlu güvenlik şefi iş yerinde düştü mesai sonrası Dr a gitti iş kazası diye giriş yapmışlar şirket ciddi sorun çıkardı. İnşallah ben yanılan taraf olayım arkadaşın başı ağrımasın canım 

önce (523 puan) tarafından

Mantıklı düşününce doğru söylüyorsun ama şöyle bir durum var. Hastaneye servisle değil de otobüsle gittiyse eğer iş yeri yalanlayabilme durumu var 

@Nevanur_Hira_Ase farketmez gidersin hastaneye rapor alirsin biryerim agriyor diye us kazasi rapaoru alamazsinizl

Kuzum alırsın neden alamayacak sonuçta iş yerinde olan bir durum ve kanun iş yerinde iş durumundan ötürü şişlikleri de iş kazasından sayıyor bu durum etik bir durum.  Ağrı değil şişlik varmış kadında 

@N@Nevanur_Hira_Asel yok alamaz senelerce çalışmış biri olarak diyorum gidersin rapor alirsin ama iş kazası raporu alamazsın.. 

Söyle birsey ancak olabilir ise girmeden önce bel fıtığı yok isyerinde oldu o zaman diyebilirsin ispatlayarak ama bu sekilde basit ağrılar icon imkansız ben iki koluma ateş takip ise gititigimi  biliyorum

-Reklam-
+1 oy
önce (4,680 puan) tarafından

Maalesef ki yanlış yaptınız önce revire gidip ordan sevk vermeleri gerekiyordu üstelik kendinizbi dışarı  gidip birde olmayan şekilde iş kazası yazdırdınız yalan beyana girer bu 

Olmayan şekilde derken ? Çalıştığı iş durumundan şişmiş olması bile iş kazasına girer. Neden iş vereni bu kadar düşünüyorsunuz ? Revir hiç bir zaman bu durumlarda hastaneye sevk vermez iş kazası olarak göstermesin diye ;) 

önce (4,680 puan) tarafından

İşvereni ben düşünmüyorum bu benim fikrimde değil iş yasası denen birşey var 

İş yasasında çirkef taraf kimse o kazanır , iş kazası geçirmiş biri olarak söylüyorum ciddi bir yaralanmam oldu etlerim paramparça oldu makinede. Ambulansa haber vermediler. Yarım saat yerde çığlık çığlığa diğer fabrikadan araba gelmesini bekledim yerde taşların üzerinde tirim tirim titrerken. Kendi canımın derdine düşmüşken ambulansı aramak benim aklıma gelmedi Gerisini sen düşün ondan sonrası tam bir facia. Acımayacaksın sırtlan gibi yapışacaksın iş yasası olsa ne devlet işçiden yana her zaman. Tabi aklını kullanana

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İş kazası sonrası revire gitmeden doğrudan hastaneye gitmek yasal sorun yaratır mı?
İş kazası sonrası acil bir sağlık durumunda revire uğramadan doğrudan hastaneye gitmek yasal bir engel teşkil etmez. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na göre, kazanın gerçekleştiği anın belgelenmesi ve acil müdahale gerekliliği esastır. Hastaneden alınan iş kazası raporu, durumun resmi olarak kayda geçmesi için yeterli bir yasal belgedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
İş kazası raporu işverene ne kadar sürede bildirilmelidir?
İş kazası raporu alındığı andan itibaren vakit kaybetmeden, en geç 3 iş günü içerisinde işverene bildirilmesi ve sosyal güvenlik kurumuna bildirim sürecinin başlatılması önemlidir. İşveren, bu raporu SGK sistemine giriş yaparak süreci resmiyete dökmekle yükümlüdür; sizin raporu teslim etmiş olmanız yasal sorumluluğunuzu yerine getirdiğinizi gösterir.
İş yerinde revire gitmediğim için disiplin cezası alabilir miyim?
İş yerindeki iç prosedürler revire uğranmasını şart koşsa bile, acil sağlık sorunlarında hastaneye başvurmak temel bir haktır. Sağlık durumunuzun ciddiyeti ve hastane raporu, revire gitmemiş olmanızı haklı bir nedene dayandırır. Bu süreçte yöneticinizle durumu şeffaf bir şekilde paylaşmanız ve aldığınız raporu sunduğunuzu belirtmeniz disiplin riskini ortadan kaldırır.
İş kazası tutanağı nasıl tutulur ve önemi nedir?
İş kazası tutanağı, olayın nasıl gerçekleştiğini, tanıkları ve saatini içeren resmi bir evraktır. Hastaneden aldığınız rapor bu tutanağın en önemli kanıtıdır. İşvereninizden kaza tutanağının düzenlenmesini talep etmek, ileride yaşanabilecek meslek hastalığı veya kalıcı hasar durumlarında hak kaybına uğramamanızı sağlar.
İş kazası bildiriminde dikkat edilmesi gereken temel hususlar nelerdir?
İş kazası bildiriminde en önemli husus, kazanın iş yerinde meydana geldiğinin hastane kayıtlarına doğru geçirilmesidir. Acil serviste doktorunuza durumun çalışma esnasında yaşandığını net bir şekilde ifade etmeli ve 'iş kazası' olarak kodlanmasını sağlamalısınız. Ayrıca raporunuzun bir kopyasını mutlaka saklayarak süreci belgelendirmeniz haklarınızı korumak açısından kritiktir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
26 cevap 1,967 göst.
4 Ocak 2025 Diğer kategorisinde bkulbilge (668 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 324 göst.
25 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Elif&hanim (5,483 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 181 göst.
16 Mart 2026 Diğer kategorisinde orangecat (155 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 295 göst.

Kategoriler

1,514,440 soru

24,696,660 cevap

368,679 kullanıcı

...