Hamileyim ve evde çalışmak istiyorum, nasıl başlayabilirim?

0 oy
279 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (70 puan) tarafından

23 yaşındayım. İngilizce Öğretmenliği mezunuyum. Üniversiteden mezun olduktan sonra çalışmaya fırsatım olmadı. Eşimle tanıştım, ardından hayatımda farklı karmaşık olaylar oldu  ve hiç CV hazırlayıp iş arayacak bir süreç yaşayamadım.

Şu an 3 aylık evliyim ve hamileyim. Doğuma daha çok var. Evde sürekli oturmuyorum; arkadaşlarımla buluşuyorum, alışverişe çıkıyorum ama yine de içimde büyük bir boşluk var.  Ben bu diplomayı almak için neler yapmıştım. Hatta bazen o diplomaya bakınca utanır hale geldim.

Özel ders vermeyi düşündüm. Fakat eşim, "Kimin evine girip çıktığını bilmiyorum, herkesi tanıyamam. O yüzden içim rahat etmez." diyor. Bu konuda beni desteklemiyor. Okullar da şu an tatilde olduğu için öğretmen olarak bir yerde işe başlama şansım da yok gibi görünüyor.

Çalışmayı gerçekten çok istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum. İş bulmakta da zorlanıyorum. Eşim bu konuda çok yardımcı olmuyor. Benim durumumda olan var mı? Siz olsaydınız ne yapardınız? Hem hamilelik sürecinde hem de mesleğimden kopmamak için bana ne önerirsiniz?

12 Cevaplar

0 oy
önce (2,620 puan) tarafından

ise girerken mulakatta yeni evliyi bile almiyolarki kaldiki hamilelik. bi dort sene rahat almazlar. ikinci cocuk mevzusunuda atlatirsan anca ile

önce (70 puan) tarafından

Yani ben şuan çalışmak istesem izin yok mu devlet izin vermiyor mu

önce (2,620 puan) tarafından

devleti ilgilendirmezki. isveren ise almaz. seninise alsalar bikac ay sinra doguracan izine cikacaksin dogum parasi alacaksin isveren sen izindeyken madur olacak hem sana maas odeyecek hem sen calismicaksin adamin calisani personeli eksik kalacak yerine baskasini yedek alacak falan filan . niye oyle bi riske girsin ki. alacak ise deneyim kazandiracak egitecek edecek o kisinin bebek iznine cikmasini istemezki. 

ise alacagi kisinin surekli calisan olmasini bekler isveren ve firmalar cok hasta olacak izin ona ozin buna izin surekli bir calismamazlik durumu olacak. cogu isveren buna ise alirken olumsuz olarak bakiyor

Anladım 

-Reklam-
0 oy
önce (6,275 puan) tarafından

Öğretmen olarak özel okullarda çalışmak bildiğin kölelik.

Sen değil de, öğrenciler senin evine gelse nasıl olur?

Bence yapabileceğin en iyi şey, İngilizce tercümanlık yapman. Evde kalıp, çalışarak, çok güzel yönetirsin. 

Olmadı, hazır hamilesin, kpss çalışıp, doğuma kadar konuları yetiştirmiş olursun. Tabi bu şekilde ilerlemek istersen. 

Evimiz öyle merkezde değil çocukları gelmesi gitmesi zor olur yani arabası olan gelirde gelmeyen zor gelir birde taksi parası var uzun iş. 

Valla bende bilmiyorum çevremde herkes değilde bazılarıda öğretmenliği şimdiki devre göre istemiyor ki artık zaman o zaman değil diye. O zaman başka nerede çalışabilirim? Acaba yüksek lisans mı yapmaya hazırlansam? Ama o zamanda çocukla nasıl okuyacam nasıl okula gidecem neye yetişecem 

0 oy
önce (1,973 puan) tarafından

Dogumdan once bi yer bulup calismazssan dogumdan sonra surec daha zorlasir belki de meslegini hic yapamazsin dershaneler ya da ozel okullarla bi gorus derim annem ozle okulda calisiyo temizlik personeli olarak yaz kurslari var bi de dil gibi onu acik bi brans secmissin yazlari ingilizce kursu olan bi ozel okulla sezlesmeli olarak baslayabilirsin atanana kadar 

Doğumdan önce yer bulamıyorum işte. Şuan çalışmak çalışmak söylüyorum ama bir anda öyle bir yorgunluk çöküyor ki hiç birşey yapamıyorum

önce (1,973 puan) tarafından

Hamilelik halsizligidir kariyerini dusunuyosan bence basla cocuktan sonra cok zor cevrenden de bunu bi buyut oyle basla diye cok duycaksin emegine kiyamadim senin kolay degil 

0 oy
önce (15,229 puan) tarafından

hamile olarak özelde iş bulmak zor. maksimum 37.haftaya kadar çalışabiliyorsun, sonrasında doğum izni vs özeller maalesef bunu bile bile işe almazlar seni. acı ama gerçek 

Yani yine evdeyim

önce (15,229 puan) tarafından

kpssye gir, az bir süre kaldı evet ama sen yine de gir ne alırsan kar. 

Hayatımda hiç çalışmadım nereden başlayım? Evde video izlemekle yapabilirmiyim? 

0 oy
önce (101 puan) tarafından

Doğuma daha çok var diyorsunya inan bana o kadar hızlı geçiyor ki zaman bir bakmıssın doğum gelmiş, zaten doğum hazırlıklarına baslayınca diploman aklına bile gelmeyecek koşturmaktan😊 bebek doğup biraz büyüdükten sonra iş planları yapmak bence daha makul şuan, yani ben olsam öyle yapardım sanirim. 

Yani sizde haklısınız ama bilmiyorumya acaba hamileyim diye duygusalmıyım kendimi geç kalmış gibi hissediyorum. Eşim her sabah işe gidiyor onu bile kıskanıyorum sen işe gidiyorsun diye 

önce (101 puan) tarafından

Tabiki gebeliğin vermiş olduğu o duygusallık sana her şeyi düşündürebilir ama hiçbir şey için geç değil kariyer planlarına bebeğinle devam edersin nolcak, çocuk da yaparız kariyer de😉

0 oy
önce (4,679 puan) tarafından

Hamile oldugunuz için şuan hiçbir kurumun sizi işe alacağını zannetmiyorum eğer bulursanız çevirmenlik yapabilirsiniz

Valla onuda bulamıyorum

0 oy
önce (79 puan) tarafından

Özel dersi online veya öğrencinizle belirleyeceğiniz bir kitap kafe, kütüphane tarzı bir yerde verseniz nasıl olur acaba. Vaktiniz var bebiş de henüz doğmamışken kpss çalışmayı da değerlendirin bence öğretmenim özelde çalışmak her türlü zor

Vereyimde öğrenci yok ki? Birde bu sıcakta hangi çocuk dil öğrenme derdine düşer, fazla mı kara düşünüyorum bilmiyorum ama iş bulamıyorum. Bu gidişle kpps çalışıcam onada nerden başlayım bilmiyorum

0 oy
önce (16 puan) tarafından

Online İngilizce dersleri vermeyi düşündünüz mü hiç?

Düşündüm ama ders vereceğim öğrencileri nerden bulayım onu düşünemedim

0 oy
önce (2,592 puan) tarafından

İlla birşey yapmak istiyorsan KPSS çalış bebeğin olduğu Zaman özel sektörlerle hem bebek xor olacak yardımcı Bulsan aldığın para yardımcıya gidecek yol yemek vs hesap edersen  devlet kadrosu her şekilde daha iyi atanablrsen iznin vs çalışma şartları maaş özel sektörlere göre çokk çok daha iyi bebekli olunca vakte enerjiye daha çok ihtiyaçn olacak kpss düşünüyorsan şuan tam vakti bebek Doğan'dan daha kolay olur 

0 oy
önce (844 puan) tarafından

Canım malesef hamile bir kadını kimse işe almaz 😥 keşke böyle olmasa ama böyle malesef 

Haksızlık ama ya belki benim eşim çalışamıyordur nebileyim yada onun maaşıyla geçinemiye bilirdik o zaman nolucaktı? 

0 oy
önce (923 puan) tarafından

Özel okullarda çalışma şartları ağır ve maaş maalesef yetersiz. İngilizce öğretmenliği ataması çok yüksek puanlarla değil. Bence ders çalışıp atanman daha mantıklı hem devlette bir sürü seni koruyan hakların var. Çalışma saatleri ve standartları da daha rahat 

Sanırım öyle yapıcam ama aklımda ingilizce üzerinden yüksek lisans yapmakta var ama bilmiyorum

önce (923 puan) tarafından

Atandıktan sonra da yüksek lisans yapabilirsin

0 oy
önce (1,025 puan) tarafından

Öncelikle sakin ol çünkü yaşın daha cok kucuk bu bir avantaj hamileysen özellerde iş bulman zor,kpss için de hem hamilelik hem ders calisma temposu seni zorlayabilir bana kalirsa maddi problemin yoksa biraz ertele cocugun doğup biraz toparlaninca ders calismaya baslarsin kpss için veya ozellere basvuru yaparsin hem dil bölümü de ayri avantajli çeviri,tercümanlik,özel ders verme şansin da yüksek onu da bir araştir.

Valla yaşım bana çok geç kalmışlık hissi veriyor nedense🥲. Maddi durumdan sıkıntımız yok ama benim içimde sıkıntı var ne kadar eşimin kredi kartını kullanıcam onun parasıyla geçinicem. Yüzüme falan vurmuyor ama nebileyim 

önce (1,025 puan) tarafından

Yeni evliyken boyle hissetmen normal ama sana tavsiye kulagina kupe hatta hic esinin parasini harcarken strese girme severek harca bol harca hatta :) sana gelince dedigim gibi yasin cok kucuk ikinci cocugu acele etmezsen kurtarirsin kendine iki yil zaman ver anneliginin tadini cikar artik girmişsin bir yola sonrasi sonra.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamileyken evden İngilizce özel ders nasıl verebilirim?
Hamileyken evden İngilizce özel ders vermek için çevrimiçi eğitim platformlarını veya görüntülü görüşme uygulamalarını kullanabilirsiniz. Eşinizin endişelerini gidermek adına fiziksel dersler yerine Zoom, Skype veya Google Meet üzerinden ders vererek evinizin güvenliğini koruyabilir ve mesleki yeterliliğinizi aktif tutabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
İngilizce öğretmenliği mezunu hamile bir kadın evde nasıl çalışabilir?
İngilizce öğretmenliği diplomanızı kullanarak evden çeviri yapabilir, yabancı dil içerikleri hazırlayabilir veya online platformlarda ana dili İngilizce olmayan öğrencilere ders verebilirsiniz. Bu yöntemler, hem evinizin konforunda çalışmanıza hem de özgeçmişinize dijital deneyimler eklemenize olanak tanır.
Hamilelikte çalışmak ve meslekten kopmamak için neler yapabilirim?
Mesleğinizden kopmamak için online seminerlere katılabilir, dijital eğitim materyalleri tasarlayabilir veya freelance çeviri projelerine odaklanabilirsiniz. Hamilelik süreci, yeni dijital pedagojik yöntemleri öğrenmek veya sertifika programlarına dahil olmak için oldukça verimli bir zaman dilimidir.
Çalışmama destek olmayan bir eşle kariyer planı nasıl yapılır?
Eşinizin endişeleri varsa, evden çıkmadan yürütülebilecek dijital iş modellerini ona detaylıca açıklayarak güvenini kazanabilirsiniz. Çalışmanın sizi psikolojik olarak daha iyi hissettireceğini ve üretkenliğin bebekle bağınızı güçlendirebileceğini samimi bir dille paylaşmak, ortak bir noktada buluşmanıza yardımcı olabilir.
Yeni mezun hamile biriyim, iş deneyimim yokken nereden başlamalıyım?
İş deneyiminiz yoksa öncelikle LinkedIn üzerinden profesyonel bir profil oluşturarak başlayabilir ve İngilizce öğretmenliği alanındaki dijital gönüllü projelerine dahil olabilirsiniz. Küçük adımlarla online platformlarda içerik üretmek, özgeçmişinizdeki boşluğu doldurmanızı sağlayacak en etkili başlangıçtır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 222 göst.
29 Haziran 2026 Diğer kategorisinde ayse97 (812 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 556 göst.
13 Temmuz 2025 Para & Ekonomi kategorisinde Twinsmomy13.13 (269 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 209 göst.
22 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Aysel_selin77 (31 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 205 göst.
21 Ekim 2023 Diğer kategorisinde gozdekaracaa (249 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,385 soru

24,696,055 cevap

368,641 kullanıcı

...