Bebeğim neden ninni dinlerken uyumuyor, ne yapmalıyım?

0 oy
124 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (405 puan) tarafından

Çocuklarınıza nınnı soyluyormusunuz söylediğinizde uyuyormu 

benımkı sevmıyor uyuturken ılla gun ıcınde yada ondan bahseden kelımeler kurunca uyuyor bi tek benımkı mı tuhaf bılemedım 😂😂 

10 Cevaplar

+1 oy
önce (3,580 puan) tarafından

Benimki Ayetel Kürsi uyuyor açtığım zaman uyku zamanı olduğunu biliyor 40 günlükken başladık alıştı hala ayni

önce (405 puan) tarafından

ne güzell bende ilk zamanlar açıyordum sımdı ekrana bakmak ıstıyor o yuzden acamıyorum uykusu dagılıyor acıncada 

önce (3,580 puan) tarafından

Telefondan açıyorum ben sesi gelsin yeter ama benimki de TV bakıyor arada abileri acıyo 22 aylik olacak daha yeni yeni napalim 

-Reklam-
0 oy
önce (879 puan) tarafından

Ben masal.okurim  ama küçüğüm 6 yaşında girecek çok masal sevmiyor etkileniyor masallardan

önce (405 puan) tarafından

hmm benımkıde 11 aylık ne zaman basladınız masal okumaya

önce (879 puan) tarafından

Her seferinde okudum ama sen başla onlar anlar merak etme. Büyük oğlum çok sever merak eder küçük etkileniyor bana kızıyor sevmediğini korktuğunu söylüyor hatta

0 oy
önce (124 puan) tarafından

Benim boğazım ağrıyor valla telefondan açarım 

0 oy
önce (15,250 puan) tarafından

sesim hiç güzel değil 😂 

0 oy
önce (265 puan) tarafından

Oğlumda söylerdim dandini dandiniyi bütün şekilde ezberledim onun için hatta ve sakinleşirdi sesimi duyunca 🥰 şuan kızımda da söylüyorum ama her uykuda illa söylüyorum diyemem arada daha çok şey oluyor benim sesimi o ninniyi duyunca susup bana bakıp bı gülüyorlar o zaman çok hoşuma gidiyor o sakinlesmeleri 🥰

0 oy
önce (6,518 puan) tarafından

Çocuğum sesime katlanamıyor. Kitap okuyalım diyor

0 oy
önce (2,360 puan) tarafından

Her iki çocuğum da söyledim küçüğü 1 yaşına girecek halla hem telefondan açarım hemde söylerim anca uyur ve dua ile uyur 

0 oy
önce (9,975 puan) tarafından

Dandini dandini bostana danalar girmiş deyip sağlandıktan sonra çocuk uyudu uyudu uyumado beni dinliyor tek bu var eee pis pis ağzım yorulunca birak artik istemiyor 18 qylik kendi uyuyor 1 yaşından beri😆 

Canim sıkılınca ben söylüyorum ikide gülüyoruz 

0 oy
önce (768 puan) tarafından

iki yavruma da çok söyledim ninni şimdi büyüdüler unuttum 🤣

0 oy
önce (3,456 puan) tarafından

Söylerim bu muhteşem sesimle 😂😂

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebekler neden ninni yerine konuşulunca uyumayı tercih eder?
Bebekler tanıdık seslere ve gün içindeki rutinlere karşı daha duyarlı oldukları için ninni yerine günlük konuşmalar veya kendilerine anlatılan hikayeler sakinleşmelerine daha çok yardımcı olabilir. Ninni melodik ve monoton bir yapıdayken, ebeveynin doğal konuşma sesi bebek üzerinde daha güven verici ve uykuya geçişi kolaylaştırıcı bir etki yaratabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuğum ninniyi hiç sevmiyor, uyutmak için ne yapmalıyım?
Çocuğunuz ninniyi sevmiyorsa uyku rutininizi onun ilgi gösterdiği yöntemlerle değiştirebilirsiniz. Gün içindeki olaylardan bahsetmek, hafif bir sırt masajı yapmak, kitap okumak veya sadece sessiz bir ortamda yanında uzanmak uykuya dalmasını daha hızlı sağlayabilir. Her bebeğin uyku tercihi farklıdır, bu nedenle onu zorlamadan sakinleşmesini sağlayan yöntemi bulmak önemlidir.
Bebeklerde uyku rutini oluştururken ninni söylemek şart mı?
Bebeklerde uyku rutini oluşturmak için ninni söylemek kesinlikle şart değildir. Uyku rutini bebeğin uykuya hazırlandığını anlamasını sağlayan tekrarlayıcı aktiviteler bütünüdür; bu nedenle ninni yerine kitap okumak, banyo yaptırmak veya günün özetini konuşmak da aynı etkiyi yaratır. Önemli olan bebeğin sakinleşmesini sağlayan tutarlı bir ritüel belirlemektir.
Bebeğimin uykuya dalması için gün içinden bahsetmek neden etkili olur?
Bebeğinizin gün içindeki olaylardan bahsetmeniz, onun zihnini sakinleştirerek ve kendini güvende hissetmesini sağlayarak uykuya geçişini kolaylaştırır. Gün boyu yaşanan tanıdık anların tekrar edilmesi, bebeğin dünyayı anlamlandırmasına yardımcı olurken aynı zamanda sizinle olan bağını güçlendirerek uykuya karşı direnci azaltır.
Uykuya dalmakta zorlanan bebeklere nasıl uyku ortamı sağlanmalı?
Uykuya dalmakta zorlanan bebekler için en iyi ortam düşük ışıklı, sessiz ve oda sıcaklığının 20-22 derece arasında olduğu bir alandır. Ninni yerine sevdiği bir ninniyi dinlemek yerine günün özetini konuşmak veya sadece huzurlu bir ortam sunmak bebeğin uyarıcıları azaltarak hızlıca uyku moduna girmesini destekleyecektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 396 göst.
0 oy
2 cevap 121 göst.
2 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Pakize333 (9,762 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 376 göst.
23 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 107 göst.
16 Nisan 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Mavi.19.22 (61 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,460 soru

24,696,791 cevap

368,684 kullanıcı

...