Eşimin ailesinin fındık işine gitmek istemiyorum, ne yapmalıyım?

0 oy
447 göst.
önce Diğer kategorisinde (777 puan) tarafından

kısaca anlatacam eşimin ailesi fındığı var sadece benim eşim gidiyor tabi bende başka kimse gelmiyor.benim emegimi alın terimi alıp gelmeyen diğer çocuklarına yolluyor kayınvalidem bende yemin ettim asla bir daha gitmeyecem diye. eşim de sen bilirsin dedi şimdi uzun zamandır sesi çıkmıyordu dünden beri gidelim gidelim diyor. sakin bir daha benim evime huzursuzluk koyma köy yüzünden dedim inan artık gözünün yaşına bakmam dedim yeter hep ben gidip topluyorum annene babana hizmet ediyorum küçük çocuklarım var yeter bıktım sıkıldım. benim zoruma giden gelmedikleri halde alıp fındığı satıp çocuklarına yolluyor parayı. gerçekten son noktadayim 

12 Cevaplar

+4 oy
önce (3,912 puan) tarafından

Her ailede bi tane enayi evlat vardır maalesef ailelerine olan sevgileri yüzünden hep kullanılıyor bu çok adaletsizce hadi yemeleri için biraz gönderilir ama satıp para göndermek nedir 

önce (777 puan) tarafından

o enayi maalesef benim eşim bana gel demesin napiyorsa yapsın gitsin kopekkk gibi çalışsın hepsinin yerine 

Sana gel deme hakkına sahip değiller emeği mi in karşılığını versinler benim emeğimi diğerlerine vermeyin de gelirim başka türlü asla gelmem de açık açık kaynatanlara 

kaç kere söyledim gizlice yolladı sonra artık yemin ettim size asla bir adım atmam diye istemiyorum da zaten

Allah  sana yardım etsin cnm laf anlamayan insanlarla geçinmek çok zor adam çocuklarını bile düşünmüyor fındık toplama dönemi zor meşakkatli oluyor çocuklar ister istemez ihmal ediliyor bunu bile akıl edemiyorlar 

gör bak 15 güne kavga girecek evime bıktım inan

-Reklam-
+1 oy
önce (1,221 puan) tarafından

Bu nasıl iş yaa çok saçma öyle kolay işte değil ben olsam eşimide göndermezdim ben çalışayım para diğerlerine gitsin bende olsam gitmezdim daha 

maalesef eşim malll kafalı adamın hiç umrunda değil defolsun gitsin gidiyorsan git banane bana bulaşma yeter dedim

önce (1,221 puan) tarafından

Boş vwr ozaman eşin gitsin sen gitme ayy çok zor iş kız kendini niye yıpratasın

kesinlikle artık çocuklarım büyüdü evimde rahatım mutluyum dert çekecek gücüm yok artık 

+1 oy
önce (3,603 puan) tarafından

Gitme vallahi yaptığın işi geç yoruldugun yanına kalıyor kimsede bir Allah razı olsun demez biliyorum ben biber felan Eker toplar yollardim turşu yapar yollardim hiç duymadım bütün emekler yorgunluklar çöp nankör insana

aynen öyle lafa gelince evladim gibi seni severim derler enayi biziz ya ortada sadece 

0 oy
önce (5,820 puan) tarafından

Haksızlık insanın her zaman zoruna gidiyor çok haklısın. Bizimde bahçemizde sadece 1 tane ceviz ağacı var. Önceki sene geçen sene biz topladık. Önceki sene eltimde vardı Yeni doğum yapmıştım annemde vardı herkese kaynanam bölüştürdü. Eltime az verdi bunlar geçen sene de almadı diye. Geçen sene de sadece eşim ve ben topladık 1 yaşında kızım vardı komşuya bıraktım. Ve cevizin dış kabuğunun hemen soyulması gerekiyor biliyor musun bilmiyorum yoksa çürüyor. Hem topladık hem kabuğunu soyduk. Kaynanam yine 200 tane ver eltine dedi. Haksızlık yapmadı. Eğer yapsaydı bende bir daha toplamazdım. Eşin gidiyorsa gitsin sen gitme.

İnsan kendini enayi yerine konmuş gibi hissediyor. İlke de gidecekse kendi fındığının toplasın topladığının parasını alsın kalanı kim topluyorsa toplasın. Yövmiyeciye bile hakkını vermezsen gelip toplamıyor siz bedava işçi misiniz.

eşim anormal derecede gerizekalıii bir adam karışmıyorum artık gitsin kopekkk gibi toplasın 

Seni bıraksın da ne yaparsa yapsın.

bende öyle dedim zaten git ama bana gel deme sakın dedim

İyi demişsin.

0 oy
önce (50 puan) tarafından

Gitme gülüm sen 

asla gitmem zaten 

0 oy
önce (65,255 puan) tarafından

bizdede oyle cevizi esim dokuyor diger iki abiyle bize esit paylaştırıyor kayinpederim. gecen sene esim ben istedigim agaci alicam dedi geldi onlarin ustune cetin cevizleri döktü esit olsunmus

bak sırf bu yüzden mal mülk asla istemiyorum diyorum o kadar haksızlık yapılıyor ki

önce (65,255 puan) tarafından

sorma bizimde herseye esim kosturuyo ama büyük abisini tutuyorlar 

nefret ediyorum böyle enayi yerine konmaktan bide sen iki hafta sonrasını gör fındık vakti ne kavgalar girecek evime 

0 oy
önce (5,773 puan) tarafından

Kullanacak enayi arıyorlar.bizimkilerde sebze ekerler.içinde yaşarken hep beraber eker çabasını herşeyini yapardık o yorgunlukla gelir yemeklerini yapardım.üstüne sebzeleri toplardık o zaman bekar görümcemde vardı bize kaynanam turşu kurduttu.aldı o turşuyu evli kızına gönderdi

Evimi ayırdım elimi eteğimi çektim.bu sene de eşim diyor gel sebze ekmeye gideceğiz dedim gelim yapimde bacıların  yesin demi banane dedim hepsi gelip ekecekse yardım ederse gelirim.birde uyanık görümcem fazla fazla sebze götürüp satarmış bize de yiyeceğimiz kadar düşerdi.venim yerime zaten eşim ekiyor sonlanacak zaman toplar gelirim

o enayi de benim eşim maalesef ama gitmeyecem 

0 oy
önce (31,981 puan) tarafından

O fındığa gittiğinde sen kendi ailene gitsen ya da evinde kalsan olmaz mı 

evimde kalacam bu sene kesinlikle 

0 oy
önce (46,460 puan) tarafından

Bizdede var aynı durum zeytin üzüm zamanı eşim gider bebeklerden önce bende tabi biz bütün pisliği çeker kaynanam gelmeyene verirdi ama ben hiç sorun etmedim biz çalışıp hakedip yiyoruz diye kendi adıma sevindim aksine biz emeğimiz olsun ki rahatça yiyelim diye gidiyoruz başka bişey için değil için rahat etmez yoksa ötekilerin de ne yaptığı beni ilgilendirmez sen hakettin kazandin gibi düşün 

hayatım ben yapıyorum benim paramı onlara veriyor normal değil bu durum 

önce (46,460 puan) tarafından

Mal onun bacı sen ne yaparsan yap verir ya sen gitme eşin gitsin alan memnun veren memnun bu düzeni sen değiştiremezsin her ailede vardır bu durum ben hiç takmam banane yarın bir gün haketmeden yediniz diyemezler ama ben derim dediğim gibi sen gitme bırak esin ne yaparsa yapsın 

0 oy
önce (435 puan) tarafından

Nasıl yani siz topluyorsunuz parasını kardeşleri yiyor sizede hic birsey verilmiyormu dogrumu anladım 😟😟😟

ben hakkımı alıyorum fakat hiç ortada olmayanlara benim topladığım fındığın parasını yolluyorlar 

önce (435 puan) tarafından

Sen toplama kocan toplasın ozaman fındık toplamak kolaymı ya bi işci tutsunlar da toplatsınlar

0 oy
önce (6,242 puan) tarafından

Asla asla kabul etmezdim, aynen doğrusunu yapıyorsun 

0 oy
önce (3,398 puan) tarafından

Senin eş benm kocayla kardeşler sanırım aileleri agizlarin asicsa ailem der her işlerine gider bunlar niye kendilerini kullandirtiyor diğerleri akıllı el atmaz parayi cebe atar ama 

Sende gitme gidiyorsa Esin gitsin tek ne yaparsa yapsın sende evinde çocuklarımla otur

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin ailesinin fındık işine gitmek istemiyorum, ne yapmalıyım?
Eşinizin ailesiyle yaşadığınız bu tür sınır sorunlarında öncelikle kendi fiziksel ve duygusal sağlığınızı ön planda tutmalısınız. Eşinizle sakin bir anınızda, neden gitmek istemediğinizi, emeğinizin suistimal edildiğini hissettiğinizi ve çocuklarınızla olan sorumluluklarınızı net bir dille ifade edin. Ortak bir sınır belirlemek, hem ev huzurunuzu korumak hem de kendi değerinizi eşinize anlatmak adına en sağlıklı adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Aile içi emeğimin başkalarına aktarılmasını nasıl durdurabilirim?
Aile bireyleri arasında emek ve maddi gelir dağılımı konusunda adaletsizlik hissediyorsanız, bu durumu net sınırlar çizerek yönetebilirsiniz. Kendi emeğinizin olduğu bir işe katılmamak veya katılımınızı sadece kendi şartlarınızla sınırlamak, sizin üzerinizdeki sömürü algısını ortadan kaldıracaktır. Gelirlerin paylaşımı konusunda eşinizin ailesiyle doğrudan bir çatışmaya girmek yerine, kendi sınırlarınızı koruyarak bu tür faaliyetlerden uzak durmanız en etkili yöntemdir.
Eşim zorla fındık toplamaya götürmek isterse nasıl davranmalıyım?
Eşiniz ısrarcı olduğunda, bu durumun evdeki huzuru bozduğunu ve sizin için kabul edilemez olduğunu net bir şekilde dile getirmelisiniz. Kendi kararlarınızın arkasında durmak, duygusal manipülasyona karşı koymak ve çocuklarınızla olan sorumluluklarınızı gerekçe göstermek, eşinizin sizin sınırlarınıza saygı duymasını kolaylaştıracaktır. 'Hayır' deme hakkınızı kullanmak, huzursuzluğun tırmanmasını engellemek için gerekli bir tutumdur.
Evlilikte ailevi işler yüzünden oluşan huzursuzluk nasıl aşılır?
Evlilikteki ailevi baskıları aşmak için eşinize aile dışı önceliklerinizin eviniz ve çocuklarınız olduğunu hatırlatmanız gerekir. Eşinizin ailesiyle olan ilişkisini sürdürme özgürlüğü varken, sizin de bu ilişkiyi reddetme veya mesafe koyma hakkınız vardır. İki tarafın da birbirinin sınırlarına saygı duyduğu bir denge kurmak, evlilik içindeki gerilimi azaltan temel unsurdur.
Kayınvalidem emeğimi sömürüyor, bu durumu nasıl yönetirim?
Kayınvalidenizin emeğinizi diğer çocuklarına aktarmasından rahatsızsanız, bu durumu engellemenin en kesin yolu o üretim sürecinden tamamen çekilmektir. Kendi emeğinizi vermediğiniz bir sistemde, çıktının nasıl dağıtıldığı üzerindeki kontrolünüzü kaybetmek yerine, hiç dahil olmamayı seçmek duygusal olarak sizi rahatlatacaktır. Kendi sınırlarınızı belirleyerek, sadece doğrudan size veya çekirdek ailenize fayda sağlayan işlere odaklanmanız en sağlıklısıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 370 göst.
19 Haziran 2026 Diğer kategorisinde Sevgisiz_hayat_47 (2,013 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 473 göst.
19 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Melek.06 (202 puan) tarafından soruldu
+1 oy
19 cevap 1,142 göst.
+1 oy
4 cevap 411 göst.
15 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde Eddd (4 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,664 soru

24,699,914 cevap

368,852 kullanıcı