40 haftalık hamileyim ve hiç sancım yok, doktora gitmeli miyim?

0 oy
96 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (10,969 puan) tarafından

Herkese hayırlı sabahlar öncelikle.bugun tam 40 haftalık oldum ama ne Ağrı sancı hiç bir belirtim yok acaba bi doktora gitmeli miyim bekleyeyim mi bilemedim ama çok ağırlaştım artık dayanamıyorum

8 Cevaplar

0 oy
önce (3,620 puan) tarafından

Dk daha önceden normal dediyse olabilir sancı bekliyceksin bazen 1hafta daha uzayabilir sağlıkla al kucağına önemli olan o😊

Bide ikinci ilke göre daha kolay oluyor vücut olarak yani dogumun daha kolay başlıyor bekle olmadı pazartesi gene bir git dk bak ne diyecek ne olur ne olmaz yani

önce (10,969 puan) tarafından

36 haftalıktan beri doğum pozisyonunu almış canım bekleyeyim ben en iyisi biraz daha

Ozaman Allah'ın izniyle korkma belki hesaplamada yanlışlık vardir yani hepimiz günü gününe bilemeyiz hangi gün gebe kaldik

Dediğin gibi pazartesi günü hasteneye gideyim olmazsa inşallah.bu da erkek bu da gecikti off😏

Hiç öyle şeylere inanma bence benimki hepsi erkek hiçbiri 40haftayi görmedi  eskiden dk yada ultrason çok gelişmediği için büyükler öyle dermiş kadın kendini hazırlasın diye yoksa Rabbime kalmış hadi akşama sancın gelsin inş 😊🤲

Anaaa o kokusu dünyaya bedel bacım 

-Reklam-
0 oy
önce (31,945 puan) tarafından

Doğumu başlatacak kolaylaştıracak şeyler denedin mi ? 

Hiç hareket filan edemiyorum canım belim ağrıyor hemen 

önce (31,945 puan) tarafından

İyi de zorlanman lazım ben o gün pazara gittim çok dolaştım gecesine sancım tuttu hurma yeme ilişkiye girme yürüme merdiven çıkma gibi şeyler gerekli yani oturduğun yerde doğum başlamaz ki bir hareket lazım 

0 oy
önce (1,046 puan) tarafından

Tabiki git bebek kakasını yiyebilir aksi bir durum olabilir sen git muayene ol canım 

Bu benim ikinci bebeğim büyük oğlum da 40+2 de doğmuştu.olmazsa pazartesi gününe kadar bekleyim bebek hareketleri normal şu an takip ediyorum sürekli 

0 oy
önce (3,465 puan) tarafından

Anam daha doğurmadın mi canim 🤗

Yok kız valla bi doguramadim gitti ya . bugün tam 40 haftalık olduk.buyuk oğlum da 40+2 de doğdu 

önce (3,465 puan) tarafından

Bence bol bol yürüyüş ya da hareket et canım otur kalk hareketleri var doğuma.gittigimde hemşire odada.gostermişti çömelip kalkiyordum zaten ben hastaneye 8 cm açılma ile gitmiştim düşün 

İnşallah seninde bir an önce hayırlısı ile sağlıkla gelir canım Rabbım yar ve yardımcın olsun 🤲🤗 hayırlı haberlerini bekliyoruz 😍

önce (3,785 puan) tarafından

Nalsın abla nasl gıdıyır 2 prenses le :)

0 oy
önce (172 puan) tarafından

İlk gebeliginiz  ise  normal tabi yine doktora gitmelisin nolur nolmaz..

Yok canım ikinci bebeğim bu.buyuk oğlum da 40+2 de doğmuştu 

önce (172 puan) tarafından

Anladım canım sağlıkla gelsin bebeğin benim  ilk kızım 40+6dogmustu gelmeye niyeti yoktu 😂😂🙏

0 oy
önce (46,394 puan) tarafından

Hey maşallah 😀 kız şok haftalar çok zor ben 38 de artık bitmistim bebek gelmese ben gider dogururdum heralde inanılmaz zorluyor normal dogumsa bekle sezaryen olsa şimdiye kadar alırlardı zaten

0 oy
önce (607 puan) tarafından

Doğumu başlatmak için ılık duş al veya Işık suyun altında otur. Öyle açılman olur sancıların gelir ve doğumun başlar 

0 oy
önce (6,284 puan) tarafından

Haftan da gelmiş artık. Ne olur ne olmaz diye mutlaka doktra gitmelisin. Ben de ilkini 40+4, ikincisini 41. haftalık doğurdum. Ama sürekli kontrole gittim. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

40 haftalık hamileyim ve hiç sancım yok, doktora ne zaman gitmeliyim?
40. haftada sancı başlamadıysa, doktorunuzun belirlediği rutin kontrol takvimine uymalısınız. Genellikle 40. haftadan sonra doktorlar bebeğin kalp atışlarını ve amniyon sıvısını takip etmek için NST ve ultrason kontrollerini sıklaştırır. Eğer suyunuz gelirse, kanama olursa veya bebek hareketlerinde azalma hissederseniz beklemeksizin hemen hastaneye başvurmalısınız.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
40 hafta bittiği halde doğum sancısı neden başlamaz?
Doğum sancısının başlamaması her zaman bir sorun olduğu anlamına gelmez, gebeliklerin sadece küçük bir yüzdesi tam 40. haftada kendiliğinden başlar. Vücudunuz henüz doğuma hazır olmayabilir veya gebelik haftası hesaplamasında küçük sapmalar olabilir. Doktorunuz NST ve biyofizik profil skorlaması yaparak bebeğin durumunun iyi olduğundan emin olacaktır.
40 haftalık gebelikte suni sancı uygulamasına ne zaman karar verilir?
Suni sancı genellikle gebelik 41 veya 42. haftaya ulaştığında, bebeğin sağlığını riske atmamak adına hekim tarafından önerilir. 40. haftada sancı yoksa doktorlar genellikle 41. haftaya kadar beklemeyi tercih edebilir. Bu süreçte yapılan takiplerde bebeğin sağlığı yerindeyse ve plasenta fonksiyonları normalse doğumun kendiliğinden başlaması beklenmeye devam edilir.
40 haftalık gebelikte doğumun yaklaştığını gösteren belirtiler nelerdir?
Doğumun yaklaştığını gösteren belirtiler arasında nişan gelmesi, suyun gelmesi, düzenli aralıklarla gelen kasılmalar ve bebek hareketlerinde değişim yer alır. Ancak bazı kadınlarda bu belirtiler doğum anına kadar hiç görülmeyebilir. 40. haftada çok ağırlaşmış hissetmeniz normaldir, bu dönemde vücudunuzun verdiği sinyalleri yakından takip etmeli ve doktorunuzla iletişimde kalmalısınız.
Doğum sancısını başlatmak için evde neler yapılabilir?
Doğum sancısını tıbbi müdahale dışında başlatmanın kanıtlanmış kesin bir yolu yoktur ancak doktorunuz izin veriyorsa hafif tempolu yürüyüşler yapmak pelvik bölgeyi hareketlendirebilir. Bunun dışında stres yapmamak ve dinlenmek çok önemlidir. Herhangi bir bitkisel çay veya yöntem denemeden önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız çünkü bu yöntemler beklenmedik etkiler yaratabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 347 göst.
6 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Nehrcanm (47 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 497 göst.
0 oy
6 cevap 114 göst.
0 oy
13 cevap 417 göst.
22 Haziran 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Prens annesi3 (88 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,577 soru

24,698,473 cevap

368,779 kullanıcı

...