Spiralimi çıkarttığımda nasıl korunabilirim?

0 oy
222 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,177 puan) tarafından

Bildiğiniz bi yöntem varmı  geri çekme yada pr.ze.vatif  hariç. Valla artık kasık ağrısı yapıyor sanırım her ovülasyon dönemi şişiyorum sürekli . Ne olacak bilmiyorum.  Kadın doğuma gittim bişe yok yerinde duruyor 10 yıllık zaten 5 yıl geçti

4 Cevaplar

+1 oy
(15,536 puan) tarafından

hap, iğne, implant

(3,177 puan) tarafından

Hangisi sence. 

(15,536 puan) tarafından

bu kişiden kişiye değişir, en iyisi diye bir şey yok aslında, sana en uygun olanı önemli. 

ben spirale cesaret edemiyorum 

doğumda tansiyon sorunu yaşadım yaş 35i geçti diye hap kullanmıyorum

iğneye bir kısım çok iyi diyor, tecrübe etmedim

ipmlant düşündüm iyi yorumlar varken kötü yorumlar da çok 

prezervatif kullanıyorum şimdilik ama aklım kullanmadıklarımda😂 

(3,177 puan) tarafından

Bnde senin kullandığına cesaret edemiyorum.  Bi doktora gideyim bakalım 

(15,536 puan) tarafından

aç kapa düğmesi olsa keşke😂 istediğinde aç doğur istemediğinde kapat😂 

-Reklam-
0 oy
(1,510 puan) tarafından

hap alabilirsiniz 

0 oy
(535 puan) tarafından

Ben iğne yapıyorum + geri çekilmeye korunuyoum 

Herkes diyo iğne yapıyorsun geri çekilmeye gerek yok kimseyi dinlemiyorumm

önce (3,177 puan) tarafından

Yan etkileri oluyor mu kilo falan 

0 oy
(3,400 puan) tarafından

Bende geçen çıkardım kayma vardı şuan ilaç ama ilcida doğru düzgün vaktinde alamıyorum ignede kullanacam

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Spiralin miadını doldurduğu nasıl anlaşılır?
Spiralin miadını doldurduğu, kullanım süresinin (örneğin 5 veya 10 yıl) sona ermesiyle anlaşılır. Doktorunuzun önerdiği süre bittiğinde koruyuculuk azalabilir ve spiralin yerinden kayma ihtimali doğabilir, bu yüzden süresi dolan araçlar mutlaka çıkartılmalıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Spiral varken neden kasık ağrısı ve şişkinlik olur?
Spiralin bulunduğu bölgede yarattığı baskı veya vücudun yabancı cisme verdiği tepki kasık ağrısına ve ovülasyon dönemlerinde hassasiyete neden olabilir. Eğer ağrı şiddetliyse ve sürekli tekrarlıyorsa, spiralin pozisyonunu kontrol ettirmek için mutlaka bir uzman muayenesi gerekebilir.
Spiral çıkarıldıktan sonra hemen hamile kalınabilir mi?
Evet, spiral çıkarıldığı andan itibaren vücudunuzun üreme yeteneği eski haline döner ve hemen hamile kalma şansınız oluşur. Eğer gebelik düşünmüyorsanız, spiralin çıkarıldığı gün itibarıyla yeni bir korunma yöntemine başlamanız çok önemlidir.
Doğum kontrolü için spiral dışında hangi seçenekler var?
Spiral dışındaki korunma yöntemleri arasında hormonal doğum kontrol hapları, deri altı implantlar, aylık veya üç aylık iğneler ya da bariyer yöntemleri bulunur. Size en uygun yöntemi belirlemek için vücut yapınıza ve yaşam tarzınıza göre bir kadın hastalıkları uzmanı ile görüşmeniz en sağlıklı yoldur.
Spiralin süresi dolduğunda neden mutlaka çıkartılmalıdır?
Spiralin süresi dolduğunda, rahim içinde enfeksiyon riski artabilir, spiralin doku içine gömülme ihtimali yükselir ve gebelikten koruma etkisi tamamen ortadan kalkar. Güvenli bir sağlık süreci için spiralin son kullanma tarihi geçmeden yenisiyle değiştirilmesi veya çıkarılması önerilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 324 göst.
0 oy
2 cevap 217 göst.
0 oy
1 cevap 199 göst.
0 oy
2 cevap 408 göst.
7 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Nisalinda (39 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,515,461 soru