28 haftalık gebeyim, devlet hastanesinde doğum nasıl olur?

0 oy
80 göst.
önce Diğer kategorisinde (411 puan) tarafından

Selam kızlar bugün 28 haftalık oldum Antalya kepez devlet Hastanesi’nde son zamanlarda doğum yapmış olan anneler var mı tecrübelerinizi anlatabilir misiniz doğum annesi temiz mi doktorları ebeleri iyi mi ben bugün Çağla Yıldırım Vol’a gittim iyi bir doktordu gerçekten seni burada doğuralım dedi evime yakın olduğu için olur dedim öneriyor musunuz orada doğum yapmayı

1 cevap

0 oy
önce (905 puan) tarafından

Ben üçüncü doğumu orada yapacaktım doktorum burada yapma tam teşekküllü bir hastanede yap demişti Tarık mandallı benim doktorum ben de eğitim araştırma Hastanesi'nde yaptım doğumu ama şu anda 4 gebeliğimde ise Antalya şehir hastanesi muhteşem ve zaten kepez'de çok yakın bir hastane orada kesinlikle orayı tercih etmelisin muhteşem bir hastane tertemiz ilgi alakaları da özel hastane gibi ben de şu anda kontrollerim oraya gidiyorum kumluca'dan doğumunda orada yapacağım inşallah kayınvalidem geçenlerde orada rahim ameliyatı oldu Banu onay Şahin doktordan çok memnun kaldık ilgisi alakası hemşireleri çok beğendik

önce (411 puan) tarafından

Evet işte otobüs gitmiyor bizim buradan oraya gidiyorsa da iki otobüs yapmam gerekiyor büyük ihtimalle eşim de izin alamıyor patronu sürekli laf yapıyor imkanım gitmiyor yani oraya yoksa ben de Şehir hastanesinde ilk başta kontrolleri yaptırdım takibim oradaydı ama baktım ki eşimin patronu sürekli laf ediyor mecburi olaraktan kepez devlet hastanesine gelmeye başladım

önce (27,290 puan) tarafından

Dostum şehir hastanesinde iyi bir kadın doğum doktoru ismi alabilir miyim senden. Kadın olacak ama doktor. Bilgin varsa. 

önce (905 puan) tarafından
+1

Benim takibim şu anda Banu şahin'de doğumun da orada gerçekleşecek Allah nasip ederse gerçekten iyi ve çok ilgili bir doktor ben çok memnun kaldım dediğim gibi kayınvalidemin de geçen haftalarda rahim ameliyatını kendisi yaptı biz çok memnun kaldık yine aynı şekilde eşimin arkadaşının annesi de oradan ameliyat oldu onlar da çok memnun kaldılar bir de üst kattaki yorum için bir şey söylemek istiyorum ben kumluca'dan Antalya'ya geldiğimde uber'le gidip geliş yapıyorum hem çok uyguna denk geliyor mesela 650 tutan taksi ücretini 400 liraya falan gelmiş oluyor uber'le gidip geldiğimde çok uygun fiyatlı oluyor o şekilde de yapabilirsin istersen ama Kepez devlet Hastanesi'ne gitmektense Antalya şehir Hastanesi'ne gitmek çok daha iyi olur

önce (27,290 puan) tarafından

Çok teşekkürler 🌿

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Devlet hastanesinde doğum yapacaklar için hastane çantası nasıl hazırlanır?
Devlet hastanesinde doğum yapacak anneler için çanta hazırlarken en temel ihtiyaçlar anne için 2 takım önden açılan gecelik, terlik, hijyenik ped ve kişisel bakım ürünleridir. Bebek için ise hastane çıkış seti, yeterli sayıda bebek bezi, zıbın, eldiven, şapka ve mevsimine uygun battaniye mutlaka bulunmalıdır. Hastane süreçlerinde ihtiyaç duyulabilecek evrakların, kimlik kartının ve doktorun istediği tahlil dosyalarının bir klasör içinde hazır tutulması işleri kolaylaştırır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doğumun yaklaştığını gösteren belirtiler nelerdir ve ne zaman hastaneye gidilmeli?
Doğumun yaklaştığını gösteren temel belirtiler düzenli aralıklarla gelen kasılmalar, suyun gelmesi, nişan adı verilen kanlı mukus akıntısı ve bebek hareketlerinde değişimdir. Düzenli kasılmalar 5-10 dakikada bir gelmeye başladığında veya su kesesi açıldığında vakit kaybetmeden hastaneye başvurulmalıdır. Hafif kasılmalar başladığında paniğe kapılmadan hastane hazırlıklarını tamamlamak ve doktorun önerdiği takip yöntemlerini uygulamak önemlidir.
Kadın doğum doktoru seçimi yaparken nelere dikkat edilmelidir?
Kadın doğum doktoru seçimi yaparken en önemli kriterler doktorun tecrübesi, iletişim becerisi ve doğumhanedeki yaklaşımlarıdır. Doktorun hastanın doğum tercihlerine (doğal doğum, sezaryen vb.) saygı duyup duymadığı, soruları açık ve anlaşılır şekilde cevaplayıp cevaplamadığı değerlendirilmelidir. Ayrıca hastanenin sunduğu imkanlar, doktorun çalışma saatleri ve acil durumlara müdahale hızı gibi faktörler karar verme sürecinde belirleyici olmalıdır.
Normal doğum mu sezaryen mi olduğu nasıl belirlenir?
Doğum şekli, gebeliğin son haftalarında yapılan muayenelerde annenin sağlık durumu ve bebeğin pozisyonuna göre doktor tarafından belirlenir. Bebeğin kilosu, çatı muayenesi sonuçları, plasentanın durumu ve bebeğin rahimdeki duruşu gibi tıbbi veriler normal doğumun mümkün olup olmadığını gösterir. Eğer tıbbi bir engel yoksa genellikle normal doğum tercih edilir, ancak anne veya bebek sağlığını riske atacak bir durum varsa sezaryen planlanır.
28. gebelik haftasında rutin doktor kontrollerinde nelere bakılır?
28. gebelik haftasında yapılan rutin kontrollerde bebeğin gelişimi, amniyon sıvısının miktarı, plasentanın yerleşimi ve annenin tansiyon ile kilo takibi yapılır. Ayrıca bu dönemde diyabet taraması, kan değerlerinin kontrolü ve gerekirse detaylı ultrason ile bebeğin organ gelişiminin takibi gerçekleştirilir. Doktorunuz bu aşamada doğum planı hakkında konuşmaya başlayabilir ve hamileliğin son üç ayındaki dikkat edilmesi gereken durumlar hakkında bilgi verir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 232 göst.
0 oy
4 cevap 266 göst.
10 Ağustos 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Vesile hakan (874 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 272 göst.
2 Şubat 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde Vesile hakan (874 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 239 göst.
4 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,752 soru

24,701,347 cevap

368,936 kullanıcı

...