Eski eşimden ölüm tehdidi alıyorum ne yapmalıyım?

+2 oy
351 göst.
önce Diğer kategorisinde (33 puan) tarafından

Sürekli yazıyorum kusura bakmayın. Eski eşimden ölüm tehditleri alıyorum. Beni hep takip edeceğini söylüyor. Ailesi kendinden beter. Bir bırakıyor, bir tekrar evlenmek istediğini söylüyor. 5 sene şiddetle esir, köle hayatı yaşadım. Her şeyimi aldılar. Tükendim. Ailemin yanına geldim. Eski eş, el iyisi. Kartları patlatıyor. Benim üstüme de kredi çekmişti, çalıştığımda kartımı almıştı. Ama kendini milyarder gibi tanıtıyor. 

Kpss var. Tutunmaya çalılıyorum. Bir güvencem yok, gücüm yok. Kabus gibi, geçmiyor bitmiyor. 

Birine derdimi anlatınca, bu nasılsa bunlara katlanmış, affetmiş diyip, kendileri de aynını yapıyor. İnsanlar çok çıkarcı.  O yüzden içime atıyorum kimseye anlatmıyorum. 

Beni anlayacak tek bir insan olsun istiyorum. Çok yalnız hissediyorum. Fikrini değiştirmeyecek, bana çıkarla yaklaşmayacak, mantıklı, adaletli, doğru yönlendirecek, anlayışlı olacak tek bir insan. 

Şiddet gördüm, birkaç kez darp gördüm. Ölüm tehdidi aldım diyorum. Olay hukuki değil, sen kafanda bitireceksin, diyorlar. Ben düşünmesem bir şey olmazmış. Bir şey yapamazmış. Yapanlar nasıl yapıyor. Hep dua ediyorum. Eski eş, beni unutsun, benden nefret etsin, yoluna baksın. Ben de bir kez olsun nefes alayım, düzlüğe çıkayım. 

Hukukla alakası yok bu durumun, psikiyatriye gidip ilaç kullan diyorlar. Ben psikiyatriste gittim, anlattım, davranışlarıma da baktı. İlaç yazmadı ve beni psikoloğa yönlendirdi. Psikolog uzaklaştırma ve elektronik kelepçe önerdi. 

Hep iyi olmaya çabalıyorum ama bu beni yoruyor bir süre sonra. Kendimi bırakıp başkalarının derdini dinliyorum, bunu seviyorum da. Güler yüzlüyüm herkese, derdimi de anlatmıyorum. Psikoloğa gittiğimi duyan komşulat diyor ki, "psikologta bir şey yok bunda dedi değil mi.".  

Kendilerinin başına gelse, ya da eski eş böyle ölüm tehdidi alsa ortalığı yıkarlardı ya da hastalığa kalırlardı. Dert yarıştırıyolar. Bunda bir şey yok, diyorlar sürekli. Çözüm arıyorum. Ne olması gerekiyor. 

Eski eş mi çok kötüydü, ben mi çok iyi niyetliydim, kaderim mi böyle bilmiyorum ama hiçbir şey düzelmiyor. 

Şuan için tek başıma bir yol almak fikir olarak çok zor. Bir tane akıllı, adaletli insan yok etrafımda. 

Şuan istediğim tek şey, ettiğim tek duam, eski eş beni unutsun. Onu ve kötü çevresini bir daha göstermesin Allah. 

Sizden dua istiyorum.  Bana dua eder misiniz? 

10 Cevaplar

+3 oy
önce (898 puan) tarafından

Rabbim ya Kudüs sıfatıyla ya Fettah sıfatıyla mübarek günde sana hayırlı kapılar versin inşallah ve o insanlar seni uzaklaştırsın O insan da senden uzaklaştırsın inşallah Allah yardımcın olsun Rabbim en güzel kapılarını açsın inşallah sana tabii hukuk kendi elinden gelen her şeyi yap nasl  olması gerekiyorsa sen daha iyi bilirsin 🌺🌺🌺

önce (33 puan) tarafından
+1

Amin inşallah. Sağolsun siz de. 🩵

-Reklam-
+2 oy
önce (46,550 puan) tarafından

Yüzlerce kadın böyle katledildi neden ciddiye almıyorlar seni kaç kadın böyle sesini duyuramadi çok üzüldüm adına Allah kurtarsın 

+2 oy
önce (3,609 puan) tarafından

Rabbim yardimcin olsun inşallah def etsin uzak etsin senden ölüm korkusuyla yaşamak zaten çok zor bide devlet hicbisey yapmıyor kimse kusura bakmasın uzaklaştırma almasına  rağmen kapıda bitiyorlar ya başka şehre gidip sığınma evinde kalican belli süre yada kendini çok iyi koru çantanda biber gazı hep taşı baktın geliyor sıkarsın geri kalanda Allah'a kalmış😔

+2 oy
önce (15,374 puan) tarafından

valla başka vie kadının başını yakmak da doğru olmaz da şöyle eli maşalı, şirret bir kadına aşık olsun da gözü seni görmesin, kadın da onu sürüm sürüm süründürsün inşallah 

Amin. İyiliğe kötülük, kötülüğe iyilik kafaları var. Böyle olur inşallah. Ama erkek kötü olduktan sonra böyle birine de kötü olurlar. Ben dışarıda değilim ama ev içinde otoriterim. Kendi ailemde de. Dinlemedi beni ama hep bastırdı, fikrimi bile kabul etmedi. Biraz sınır koymaya başlayınca beni evden gönderdi boşandı. Şimdi de tehdit ediyor. 

+1 oy
önce (1,394 puan) tarafından

Çok üzüldüm durumunuza rabbim gönlünüze ferahlık eski eşinize de hidayet İhsan eylesin inşallah. 

+1 oy
önce (10 puan) tarafından

Rabb'im yardımcın olsun gerçekten bazen biz insanlar gözümüz görmüyor çok sevdiğimiz için veya ailede görmediğimiz sevgi ve ilgiyi verdikleri için göremiyoruz karakterlerini de çok iyi gizlerler hep söylüyorum kadınlar bosanabilecekleri erkeklerle evlensinler çok sıkmak çok kıskanmak hayattı kısıtlamak aslında bunların ileride boşanmada sıkıntı çıkaracak karakterler olduğu belli bunlar sevgiden değil. inşallah bir an önce kurtulur mutlu huzurlu bir hayat yaşarsın özgürce korkusuzca ama sana bir kardeş tavsiyesi karşı cinsten Uzak dur ve hep te dua et Allahtan korkan vicdanlı birini çıkar karşıma diye diğer türlüsü erkekler çıkarcı ve eşinin yaptıklarının aynısını yaparlar hiçbir zaman karşı cinse güvenip ne eşinin yaptıklarını anlat ne de korkularını çünkü onlar da darbe vurmak için kullanırlar 

Doğru çok haklısınız. Eski eşle 18imde tanıştım.  Arkadaş çevremiz tanıştırdı ortak. Aylalrca uğraştılar. Sevgi yoktu pek. Alışkanlık belki.  O yüzüme bile bakmazdı. Sesimi duyunca kötü olurdu. Akrabaları ne derse oydu. Sevgi varsa da onda, çok sağlıksız ve zararlıydı. En katı akrabası bile onun abarttığını söylerdi. 

Şimdi herkese karşı güvensizliğim var zaten. Başka biri demek, yine kendimi ateşe atmam demek. 

kimseye derdini de anlatamıyorum anlatınca sanki herşey normal de bir sen anormalsin gibi davranıyorlar yaşamayan bilemez Rabbim bir an önce öyle bir nefret soğutma koysun ki eski eşinin kalbine donup sana bakmasın bile  bunu yanlış anlama kurtulman için diyorum

Ben de bunu istiyorum. Soğusun unutsun yoluna baksın. Kendi boşanmak istedi zaten. Hep başkasıyla evlense daha mutlu olacağını söylerdi. Akrabaları beni övmüşler, ondan daha iyisini bulamazsın diye. Tamamen çevre etkisiyle yaşayan biri. Onlar ayrıl dese çoktan biterdi. 

Kendi çevremde de ısrarla anlat diyorlardı. Anlatırdım. Tamamen bırakatım artık. 

evet sen çok iyi biri olabilirsin ama çevresinin bunu demesi cevresi kör mü sana yapılanı görmüyor mu ben olsam öyle bir akrabam olsa karısını ovmezdim neden biliyor musun o kadın gitmiş kurtulmuş oversem adam yine gider peşine getirir aynı şeyleri yaşatır 2. si çevresi neden iyisini bulamaz demiş 1. si herşeye boyun eğen iyi niyetli asla saygısızlık yapmayan naparssn yap dov sov işkence et sana katlanan sesini çıkarmayan birdir diye 2. si seni bıraksa akraba eş dost çevreden birini bulup ta o kişilerin başını yakmamak için tekrar sen ol istiyorlar ne de olsa herşeye göz yumar katlanır 

Akrabaları da gelgitli. Bir kuzenim, bizim akrabalarda aklıselim bir kişi bile yok demişti. Bazı komşular beni övmüşler, iyilik mi bilmiyorum belki ben uzaktan geldim diyedir. O kadın kuzeni bana, hep barış derdi, sonra da biraz gururlu ol, demişti. Herkes kendini, kendi fikrinin doğruluğunu düşünüyor, o kadar. Başkası umurlarında değil. 

+1 oy
önce (231 puan) tarafından

Yani kardeşim senin etraf problemli psikoloğa gitmesi gereken kişi sen değilsin psikoloğa gitmesi gereken kişi senin etraf Yani bir adam seni tehdit edemez ki ona da adam denmez Kendimi tutuyorum küfür etmemek için bir de etraftakiler de böyle Ataerkil toplum olduğu için erkek savunuculuğu yapıyorlar tamamen psikoloğa gitmesi gereken kişi sen değilsin Biz kolay gitmesi gereken kişi küfür etmemeliyim etrafındaki erkek sevici olan tipler ve kocan olacak kişi. .... 

Eski. 

Kendi boşandı bitti. Tamamen çevresi ne derse o. Aşiret değil ama aşiret kültüründe büyümüş. Ben bir keresinde borçtan icralık oluyodum. Hiçbir insanın dayanamayacağı noktaya getirdiler. Her şeyimi gençliğimi yediler doymadılar.

Çok çabalıyorum bitmiyor. Kendi çevresi de git getir demiş kaç kez. Sen hep karımsın dedi. Hep takip edeceğini söyledi. Çok huzursuzum hayatıma devam edemiyorum onun yüzünden. Komşularıma akrabalara kendini çok zengin, iyi tanıtıyor. Ama boşanma günü anneme bağırdı, onu döveceğini söyledi. 

Beni kıskanan bile oluyodu zenginmiş bu diye. Borçlardan icraya gelecektik. Ki zengin olsa kaç yazar. 

Bazen güçlü oluyorum ama sonra tükeniyorum gücüm bitiyor. Çok yüzsüz arsız bir şey olmamış gibi seni götürecek, tekrar evlenelim dedi.

Çevremde düzgün bir iki kişi vardı. Tehdidi biliyorlardı. Demek ki üzülmüş, dediler. 

Dua ediyorum bitsin diye. Ama amcasına, halasına saldıran biri. Ailesi de sorunlu. Benim onunla evleneceğime kimse inanmamış. Şimdi de kimse ona kızını vermediğinde geri döner diye endişe ediyorum. Birini bulur hayatına devam eder inşallah. 

+1 oy
önce (11 puan) tarafından

Seni gerçekten seven seni tehdit ederek elde etmeye çalışmazdı sakın ola dönmek gibi bir hata etme sen sen ol kimseden akıl danışma tek dayanagın Rabbin olsun o senin yolunu aydınlatır

Aileye de güven olmuyor

Ailem, kardeşlerim de dönme dediler şimdiye kadar. Ama kafandan at falan da diyorlar. Anneme de bağırdı. Onu dövmekle tehdit etti. 

Allah seni de aileni de korusun

Ben de evliliğimden çok imtihan oldum  ama eşim hatasını kabul ediyordu yuvası için umarım seninki de öyle olur

Beni istemediler bitti zaten. Hiç evli gibi değildik. Kuma getireceğini de söyledi. Hiç eve de gelmezdi. 3 sene onu hiç görmedim bile. 

O istemiyor, boşandı. Sadece hayatıma devam etmemi istemiyor. O evlense de ben evlenirsem öldüreceğini söyledi. Şiddet ve darp da vardı.

Dua edin beni unutsun, yoluna baksın.  

Hiç kinim, bedduam yok. Yeter ki uzak olsun. Başka bir şey istemiyorum. Amin inşallah. Zaten kızlara yazıyodu. Ama kimse dönmüyodu ona. 

Belki madde kullanıyordur

+1 oy
önce (2,301 puan) tarafından

Adi ustunde eski es polise git rahatsiz ediyor de imkanin varsa baska sehre tasin aklima bunlar geliyor lutfen kac kurtar kendini cocugun var mi ailen arkanda degil mi cok uzuldum dua edicem kendine dikkat et kendini kamufle et imaj degistir  suan iyi misin 

Sağolun . Şuan ailemin yanındayım. Tedirginim ama. Ailem de şuan tutuyorlar beni. Çocuğum yok.  

önce (2,301 puan) tarafından

cocuk yoksa sizi ona baglayan hic bisey kalmamis polise gidin lutfen cok zor bir durum dua edicem

0 oy
önce (456 puan) tarafından

Allah onu ıslah etsin sizden uzak etsin  bir an once düzlüğe çıkarsın sizi insallah. Yaşayan bilir. Allah yardımcınız olsun.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eski eşimden gelen ölüm tehditleri için hukuki süreç nasıl başlatılır?
Ölüm tehdidi ciddi bir suçtur ve bu durumda derhal en yakın polis merkezine veya savcılığa giderek suç duyurusunda bulunmalısınız. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında şikayetçi olarak hem koruma talep edebilir hem de elektronik kelepçe gibi tedbirlerin uygulanmasını isteyebilirsiniz. Delil olarak tehdit içerikli mesajları veya kayıtları saklayıp dosyaya eklemeniz sürecin hızlanması için kritik öneme sahiptir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Şiddet gördüğüm eski eşim hakkında nasıl uzaklaştırma kararı aldırırım?
Uzaklaştırma kararı almak için Aile Mahkemelerine başvurabilir veya karakol/savcılık kanalıyla talepte bulunabilirsiniz. Dilekçenizde yaşadığınız şiddet olaylarını, ölüm tehditlerini ve maruz kaldığınız psikolojik baskıları detaylıca belirtmelisiniz. Bu karar, karşı tarafın size yaklaşmasını engelleyen hukuki bir koruma kalkanıdır ve ihlal durumunda doğrudan hapis cezası gibi yaptırımları beraberinde getirir.
Kadına yönelik şiddet ve tehdit durumunda hangi destek hatlarını aramalıyım?
Şiddet veya tehdit anında 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak kolluk kuvvetlerinden acil yardım isteyebilirsiniz. Ayrıca KADES (Kadın Destek Uygulaması) telefonunuza indirerek tek tuşla konumunuzun emniyet birimlerine iletilmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz hukuki ve psikolojik destek için bulunduğunuz ildeki baroların Kadın Hakları Merkezleri ve ALO 183 Sosyal Destek Hattı üzerinden profesyonel yardım alabilirsiniz.
Yaşadığım psikolojik şiddet ve travma sonrası nasıl destek alabilirim?
Psikolojik şiddet ve travma sonrası iyileşme süreci sabır gerektirir; bu nedenle bir psikiyatrist veya klinik psikologdan destek almanız çok doğrudur. Uzmanınızın yönlendirmesiyle travma odaklı terapi yöntemlerini uygulayabilir ve yaşadıklarınızın sizin suçunuz olmadığını fark edebilirsiniz. Çevrenizdeki olumsuz yorumlara kulak asmadan, sadece profesyonel yönlendirmelere ve kendi güvenlik ihtiyacınıza odaklanarak bu süreci yönetmeniz en sağlıklı yoldur.
Eski eşimin adıma çektiği krediler ve borçlar için ne yapabilirim?
Adınıza rızanız dışında çekilen krediler veya kullanılan kartlar için adli makamlara 'dolandırıcılık' veya 'resmi belgede sahtecilik' suçlamasıyla şikayette bulunmanız gerekir. Banka kayıtları incelendiğinde harcamaların kimin tarafından yapıldığı teknik olarak tespit edilebilir. Bir avukattan hukuki destek alarak borçların size ait olmadığına dair dava açabilir ve mal varlığınızın korunması için gerekli hukuki işlemleri başlatabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 474 göst.
29 Eylül 2022 Diğer kategorisinde noluyokk (316 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 1,132 göst.
10 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Esramzrk (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 197 göst.
5 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Yamukprenses (2,958 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 392 göst.