Altınları bozdurup araba almak mantıklı mı?

0 oy
309 göst.
önce Diğer kategorisinde (6 puan) tarafından

Hanımlar bir sorum olacak size .Eşim din gorevlisi.Görevinde yükselmek için 3 yıllık gibi bir egitime gidecek .Beraber başka bi sehire tasinacagiz .Arabamız yok .Ev de kira .Eğitim de büyük şehirlerde olacak 10 şehir.Tercih sonuçları belli olmadı ama .Öyle fazla bir birikimimiz de yok 2 çocuğum var .Oralarda araba lazım olacak.Altin şuan çok düşüşte .Bnde altınlarla araba alalım diye düşünmüştüm ama eminde değilim .Ne yapsak acaba bir fikir verebilir misiniz?Eğitim merkezine yakın bir yer bulamazsak alalım diyoruz arabayı .

14 Cevaplar

0 oy
önce (14,053 puan) tarafından

Çocuk olunca arabasız olmuyor bence ya şart 

önce (6 puan) tarafından

Gerçekten öyle otobüsle gitsek egitimin olduğu yere cesaret edemiyorum ikiside küçük sıkılıp ağlarlar

-Reklam-
0 oy
önce (4,723 puan) tarafından

Çocuk varsa araba şart ama masraf çıkartmayacak modelleri tercih etmelisiniz ve imkanınız varsa ekim kasım ayını bekleyin derim yazın araba fiyatları biraz yüksek oluyor

önce (6 puan) tarafından

İşte oraya giderkende lazım olacak çocuklar çok küçük olduğundan bende geriliyorum .Daha önce başka yerde de yaşamadık öyle büyük şehirde yani . Bekliyoruz şimdilik bakalim 

önce (4,723 puan) tarafından

Eğer küçükse o zaman almalısınız bütçeniz ne kadar

0 oy
önce (32,035 puan) tarafından

Eğer illa şu an şart değilse biraz daha bekleyin derim. Altın şu an zaten düşük 

önce (6 puan) tarafından

Evet cidden çok düşük en son kışın yükselişteydi .tercih sonucu açıklanınca hemen yakınlarından ev bulabilirsek almayalım diyorum bnde .Kiralar zaten çok .

önce (32,035 puan) tarafından

İnşallah aciliyet olmazda altın yükselince bozdurup gönlünüze göresini alırsınız 

0 oy
önce (1,091 puan) tarafından

Senin üzerine olacaksa bozdur al 😄😇 

Bizde altın bozduk kendi adıma kredi çektim ama şart koydum tabi benim üzerime olacak dedim ve eşim seve seve yaptı sağolsun 

0 oy
önce (861 puan) tarafından

Şuan bozdurma. Kısa sürede yükselecek tekrar çok zarar edersin 

önce (20,406 puan) tarafından

Doğa agzin bal yiye çok zarardayim🥹

önce (861 puan) tarafından
+1

Valla ben de öyle. Beklemedeyim 😂😂

0 oy
önce (4,269 puan) tarafından

Anladığım kadarıyla eşiniz imam.. meslektaşlar.. bence şuan altın bozma altın cok düşük.bizim arabamız var ama yükseltmek için bozdurmuyoruz

0 oy
önce (10,030 puan) tarafından

Altin yuksekti ben sattig8mda arabada indirimlerden oyle aldim suan.altinda düştü araba piyasasına bakmanız lazım varmi bütçenize göre  arac

0 oy
önce (65,311 puan) tarafından

ben verdim bileziklerimi aldik kimseye minnet etmiyoruz cok şükür 

0 oy
önce (3 puan) tarafından

Yani eğer zamanınız kısıtlı değilse beklemelisiniz altınların yükselmesini çünkü bozdurulsanız bayağı büyük bir zarar yaparsınız. Yinede siz bilirsiniz sizin için hayırlısı olsun inşallah 💝

0 oy
önce (4,789 puan) tarafından

Şu an için altının düşüklüğü ile ilgili bir şey diyemem ama çocuklu bir aileye %100 araba şart. 

0 oy
önce (132 puan) tarafından

Bence bekleme imkanın varsa bekle bizde bozdurduk çok zarar ettik ve kışa doğru altına zam gelir yine

0 oy
önce (15 puan) tarafından

Altın çok düştü yükselir insallah 

0 oy
önce (3 puan) tarafından

Bizde yeni evlendigimizde bütün altinlarimizi bozdurup araba aldık ama sonradan o kadar pişman olduk ki altın fırladı gitti 😂 arabamız güzeldi rahattı ama daha küçük bitcedeki bir arabada bizim işimizi görürdü, bence altininizi bekletip ev için değerlendirin derim 

0 oy
önce (46,795 puan) tarafından

Biraz idare ederseniz en azından altın yükselişe geçer o zaman daha iyi olur sizin için arabada her eve şart 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Altın bozdurup araba almak mantıklı mı?
Altın bozdurup araba almak, yalnızca yaşam kalitenizi doğrudan artıracak bir ihtiyaçsa mantıklıdır. Eğer araç ulaşım masraflarınızı düşürecekse veya çocuklarla hayatınızı kolaylaştıracaksa bir yatırım olarak değil, bir ihtiyaç giderme yöntemi olarak değerlendirilmelidir. Ancak yatırım amaçlı bir birikimi, değer kaybı yaşanabilecek bir otomobile dönüştürmek mali disiplin açısından dikkatli planlanmalıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yeni bir şehirde yaşarken araba almak şart mı?
Yeni bir şehirde araba gerekliliği, toplu taşıma imkanlarına ve evinizin eğitim merkezine olan uzaklığına bağlıdır. Büyük şehirlerde genellikle gelişmiş toplu taşıma ağları bulunduğu için, araba almadan önce bölgedeki ulaşım hatlarını ve evin eğitim kurumuna olan mesafesini kontrol etmek, bütçenizi korumanıza yardımcı olacaktır.
Eğitim sürecinde araba almak için altın bozdurulmalı mı?
Eğitim sürecinde araba almak için altın bozdurmadan önce acil durum fonunuzun olup olmadığını gözden geçirmelisiniz. Birikiminizin tamamını bir taşıta bağlamak, eğitim süresince yaşanabilecek beklenmedik masraflarda sizi zor durumda bırakabilir. Altınlarınızı bozdurma kararını, arabanın size sağlayacağı yakıt, bakım ve kasko gibi ek maliyetleri aylık bütçenize ekledikten sonra vermeniz daha sağlıklı olacaktır.
Altın fiyatları düşünce araba almak karlı mıdır?
Altın fiyatlarının düşüşte olduğu dönemlerde altın bozdurmak, varlığın düşük değerden elden çıkarılması anlamına gelir. Araba piyasasında da fiyatların durağan veya düşüşte olduğu bir döneme denk gelmediğiniz sürece, bu işlem finansal bir kayıp yaratabilir. Satın alacağınız aracın piyasa değerini ve altın fiyatlarındaki değişimi karşılaştırarak, gerçek bir ihtiyaç olup olmadığını tekrar değerlendirmeniz önerilir.
Kısıtlı birikimle büyükşehirde araba almanın riskleri nelerdir?
Kısıtlı birikimle büyükşehirde araba almanın en büyük riski, aracın alım maliyeti dışındaki yüksek bakım, sigorta ve yakıt giderlerinin bütçenizi tüketmesidir. Büyükşehirlerde otopark ve trafik gibi faktörler de ek masraf kalemleri oluşturur. Eğer tüm nakit varlığınızı arabaya bağlarsanız, eğitim sürecinde oluşabilecek acil nakit ihtiyaçlarını karşılayacak bir yedek akçeniz kalmayabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 556 göst.
0 oy
42 cevap 3,654 göst.
20 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 627 göst.
29 Ocak 2026 Alışveriş-Hediye kategorisinde Hicrannn (2,387 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,874 soru

24,703,168 cevap

369,039 kullanıcı

...