6 haftalık hamileyim, aşermem ne zaman başlar?

0 oy
207 göst.
önce Diğer kategorisinde (52 puan) tarafından

Kızlar aşerme ne zaman oluyor 6 buçuk  haftalık hamileyim dün balık çekti canım ama söyleyemedim kimseye mevsimide değil diye uğraştırmakta istemededim çekindim.

8 Cevaplar

+1 oy
önce (864 puan) tarafından

Aşermek psikolojiktir. Yeteri kadar kafanı meşgul edersen hiç aşerecek zamanın olmaz 😂😂

-Reklam-
0 oy
önce (398 puan) tarafından

Herkesin degisiyo Cnm mesela ben kızıma hamileyken 3 aylık felandim asermeye baslamistim oğlum da da 2 aylıkken başladı canım.cekmeye ama eğer canın çekiyorsa şöyle eşine nefsin korelticek kadar yemen lazım ama rabbim sağlıkla kucağına al inşallah 

önce (52 puan) tarafından

Amin inşallah teşekkür ederimm💖

0 oy
önce (10,038 puan) tarafından

Ilginc geliyor bana benim canim.balik çekti hemen gelsin😂😂 benim canim kebap çekti yolla gelsin😂😂 

Bu can cekme gercekmi ya yoksa kocaları virsey aldirmakmo valla ben bilmiyorum s9 ay boyunca canim birsey çekmedi ceksede getir demem zaten gider yerim😊

"Canım bi şey çektiğinde getir demem zaten gider yerim demişsiniz" demek ki canınız bir şeyler çekmiş bi önceki cümleyle nasılda çelişmişsiniz😏😂 evde olan bi şeyi canınız çok çekince de aşerme olarak sayılır illa fizanda olan bi şey olmasına gerek yok.Benim canım çok çekti evet ama sizin gibi düşünürler diye hiç söylemim gerekirse yemeyeyim ölmem diye düşündüm.teşekkürlerr😊

önce (2,676 puan) tarafından

banada kesinlikle sımariklik

geliyor. tv de onu gordum canim cekti yoldan gecern kisinin elinde bunu gordum canim cekti falan. tamamen sımiariklik. kainatta bir ben hamile kaldim ay nazlanayim moduna girenlerin simarikligi. kimisi gercekten aserio gunlerce ruyalarinda gorur kokusu burnuna gelir boyle yemesse deli divane gibi ister o seyi. asermek

o dur. yoksa balik ulasilamayan bisey degil. mevsimi olmasa bile balik aliniyor illaki . var yazinda. . restoranlarda balikda oluyor yani okadar eldertlenip kimseye soyleyememkten ziyade yemessem cildiricam deli gibi aseriyorum asiri canim istio modundaysan siparis edersin gelir. balik aklina gelmistir olsa yenirdi demissindir kendi kendine. onuda yemessen de biseolmaz yesende yani suan bulamadim haftaya gdersin alirsin buyuk marketlerde carrefurda falan her daim

var balik. her sehirde balik restorani var yani en olmadi gider hazir pisirttirir yersin

0 oy
önce (2,860 puan) tarafından

Benim iki hamileliğimde de aşerme durumum olmadı. Yani bir şeyi aşırı istemedim. Eğer çok canınız çektiyse keşke söyleseydiniz. Belki vücudunuzun o vitamine ihtiyacı vardır 😊 Canınız bir şey çekince söyleyin bence 

Evet vücut ihtiyaç duyduğu besin değeri için böyle aşırı istek yaratıyormuş.söylemem gerekirdi ama haklısınız.

0 oy
önce (15,452 puan) tarafından

hiç aş ermedim😂 

0 oy
önce (641 puan) tarafından

Değişiyor herkesin benim 8 haftalıkken kış ayında canım yeşil erik çekiyordu ama mevsim kış diye bulamamıştım hiçbir yerde 4 ay boyunca yeşil erik diye sayıkladım en son 20 Nisan da buldum eriği alıp yedim rahatladım

Ayy o kadar uzun sürebiliyor mu ya benim dünden beri çekiyor  ton balığıyla geçiştirmeyi düşünüyordum

önce (641 puan) tarafından

Benim o kadar sürmüştü valla. Herkes aradı ama bulamadı erik üstelik 

0 oy
önce (11,135 puan) tarafından

10 haftalık hamileyim canım arada biseyler yemek istiyor ama aşerme daha başlamadı

0 oy
önce (7,198 puan) tarafından

Hiç asermedim herkes aserecek diye bir kural yok 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamilelikte aşerme genellikle kaçıncı haftada başlar?
Hamilelikte aşerme genellikle gebeliğin 6. haftası ile 10. haftası arasında başlar. Birçok anne adayı bu süreci ilk trimesterin sonuna kadar yoğun bir şekilde yaşayabilir, ancak bazen aşerme belirtileri 4. haftadan itibaren hafif formlarda görülebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebeliğin 6. haftasında aşerme olması normal mi?
Evet, hamileliğin 6. haftasında aşerme başlaması oldukça normaldir ve yaygın bir durumdur. Bu dönemde vücutta yaşanan hormonal değişimler, özellikle östrojen ve progesteron seviyelerindeki artış, koku duyusunu hassaslaştırarak belirli yiyeceklere karşı yoğun bir istek uyandırabilir.
Hamilelikte aşerme döneminde nelere dikkat edilmelidir?
Aşerme döneminde öncelikle sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen gösterilmelidir. Canınızın çektiği yiyecekler sağlıksız ise porsiyonları küçük tutmalı, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri karşılamak için alternatif sağlıklı gıdalarla besin değerini desteklemeye çalışmalısınız.
Aşerme ne zaman sona erer ve şiddeti azalır mı?
Aşerme genellikle gebeliğin ilk üç ayında, yani 12. haftaya kadar en şiddetli halini yaşar. İkinci trimesterin başlamasıyla birlikte hormonal denge biraz daha oturduğu için aşermenin şiddeti azalır ve çoğu anne adayında 14. haftadan sonra bu durum büyük oranda ortadan kalkar.
Hamilelikte neden aşerme yaşanır ve sebebi nedir?
Aşermenin temel sebebi gebelikteki hızlı hormonal değişimler ve artan kan hacmidir. Bu değişimler tat ve koku algısını değiştirerek beyni belirli yiyeceklere yönlendirebilir; aynı zamanda vücudun eksik hissettiği bazı mikro besinlere karşı da bir tepki mekanizması olarak görülebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 300 göst.
16 Ocak 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 157 göst.
17 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Adohitlerin annesi (348 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 444 göst.
3 Mart 2021 Diğer kategorisinde Tusemin Annesi (12,191 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 222 göst.
21 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Sunehriiii (2,074 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,515,039 soru

24,705,405 cevap

369,140 kullanıcı

...