Eşimin ailesi hep iş düşünce arıyor, ne yapmalıyım?

0 oy
360 göst.
önce Diğer kategorisinde (67 puan) tarafından

Eşim üç kardeşler üçü de erkek en büyükleri evli ortanca bekar ve benim eşim gezme yedirme icirme oldu mu hep bekar kaynım ve evli kaynım iş oldu mu hep benim eşimi çağırırlar en son olayı anlatıyorum bu arada her pazar kavga ediyoruz onlar yüzünden 

2 hafta öncesinden bugün için pikniğe gitmek için plan yapmışlar bekar kaynım evli kaynım kaynanam kayınpederim gidecekler (evli kaynım kaynanamla alt üst oturuyor bekar olan kaynanamla yaşıyor ev kaynanamlarin) cuma günü markette karşılaştık alışveriş yapıyoruz onlarda yapıyorlar esim sordu ne yapıyorsunuz diye onlarda abinlerle pikniğe gidecez alışverişe geldik dediler alışveriş sonunda kapıda karşılaştık kaynanam sizde gelin pikniğe dedi eşim de yok siz haftalar öncesinden yapmışsınız planı zaten bize gerek yok muş ki demediniz gelmiyoruz dedi neyse eve geldik kayınpederim aradı abinler kendi arabasiyla biz kendi arabamizla gidecez ben arabayı zor kullanıyorum sen kullanırsın gelin dedi eşim yok dedi babası ısrar edince tamam dedi sonra dün kaynanam rahatsızlanmis acile getirmişler neyse piknik iptal olunca evli kaynım kendine iş bulmuş ek iş olarak çalışmaya bu arada evde iş varmış ondan da kaçmış oldu yani kaynanam sabah 8 buçukta eşimi aradı gel yardım babana tek başına yapamıyor diye eşimde tamam dedi kapattı kahvaltı yaptık eşim hafi hazırlanın annemlere gidiyorux işleri var mış dedi bende gitmiyoruz dedim gezme yeme içme olunca kimsenin aklına gelmiyoruz iş olunca hemen seni arıyorlar alt katında oğlu var o yardım etsin bekar oğlu gezecegine yardım etsin banane gitmiyoruz dedim tamam ben ailemi çöpe atıyorum bundan sonra benim ailem yok dedi ve kavga ettik bu saat oldu o başka odada ben başka odada duruyoruz sözde bugün gezecektik sinirim bozuldu böyle durumlarda siz napıyorsunuz eşim mi haklı ben mi tavrımı nasıl koymaliyim 

7 Cevaplar

+2 oy
önce (10,037 puan) tarafından

Kavgada etsen onlar yapacağını yapıyor ailelerini seciyorlar

önce (10,301 puan) tarafından

Haklı yorum+

-Reklam-
+1 oy
önce (7,198 puan) tarafından

Ne kadar kavgada etse birbirlerine de dusseler seneler sonra anlıyorsun neyin ne olduğunu gelinlere dış kapının dış mandali olarak bakiyorlar ailem deyip kök aileyi destekliyorlar olan sana oluyor 

0 oy
önce (23 puan) tarafından

Çok haklısın bacım sen doğru yoldasın yolundan sakın dönme ne olursa olsun kocana sahip çık 

Benden sana tavsiye 

Allah sanada kolaylık versin inşallah 

0 oy
önce (5,926 puan) tarafından

Haklısın herkesin evi düzeni var.alt katında oğlu varken eşinin çağırması saçma.hani derim hep işlerine alttaki koşuyor haksızlık olmasın diye eşin çağırışıyorsa sorun değil ama kendilerine kullanacak adam arıyorlardı sıkıntı.ama böyle durumlarda kavga yerine sakinliğini koru.sen git ben gelmek istemiyorum de.benim eşim tek erkek bşrde yanyanayız bizim özel hayatımızda yok.sürekli iş çıkartır kayınbabam

0 oy
önce (32,065 puan) tarafından

Benim fikrim geri adım atma. İlla vazgeçemiyorum diyorsa arada sırada tek başına gidip işlerini görsün sizi sürüklemesin 

0 oy
önce (94 puan) tarafından

Canım sen haklısın ama evlilikte haklı olmak yetmiyo benim eşimde 3 erkk kardeşin en büyüğü ben büyük.gelinim bı eltim bide bekar kaynım var çok şükür benim eşim araya set çekmeyi bildiği için ben hiç ezilmedim ama eltim senn konumunda eşiyle kavga ediyorlar devamlı oda neler denedi ama.olmadi yani kızma ama huylu huyundan vazgecmiyo esimi evini seviyosan yine bu orto.yol.bul yoksa seneler geciyi.o kavgalar bitmiyo.inanki söyledim yanlış anlama sen haklısın ama haklılık kar etmiyo

0 oy
önce (65,329 puan) tarafından

kismen bizi okudum uc erkek kardes esim.en küçük ota boka esimi ararlar biri tarlada hayvan bakiyor birinin arabasi bozuluyor uzakta olan esim herseye kosturuyo daha bugun gitti abisine yardima mis gibi pazarimiz çöp oldu suratim.bes karis oturuyorum bende 

esinde neden sizi surukluyor dese ya baba isimiz var gelemeyiz yada çok acilse kendisi gitsin ne isi bu arada evde tamir mi

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aile içi ilişkilerde iş bölümü dengesi nasıl kurulur?
Aile içi ilişkilerde iş bölümü dengesi, beklentilerin net bir şekilde konuşulması ve sınırların çizilmesiyle kurulur. Eşler arasında görev paylaşımı yapılırken diğer aile bireylerinin beklentileri yerine, öncelikle çekirdek ailenin huzuruna odaklanılmalıdır. Adil bir paylaşım için herkesin sorumlulukları görev tanımı gibi netleştirilmeli ve sürekli aynı kişiden fedakarlık beklenmesinin önüne geçilmelidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşin ailesiyle olan sınır problemleri nasıl çözülür?
Eşin ailesiyle yaşanan sınır problemleri, çiftlerin ortak bir duruş sergilemesiyle çözülür. Eşinizle özel bir görüşme yaparak, hem ailenin iş yükü konusundaki tutumunu hem de sizin bu durumdan duyduğunuz rahatsızlığı net bir dille ifade edin. Eşlerin ailelerine karşı hayır diyebilme becerisini geliştirmesi, uzun vadede ilişkideki gerginlikleri azaltan temel faktördür.
Ailevi sorumluluklarda neden sürekli aynı kişi aranır?
Ailevi sorumluluklarda genellikle iş yapmaya eğilimli veya hayır demekte zorlanan kişiler tercih edildiği için aynı bireye yüklenilir. Bu durum genellikle aile içindeki 'sorumluluk alma alışkanlığı'ndan kaynaklanır. Sürekli aynı kişiden yardım istenmesi, diğer aile bireylerinin sorumluluk almaktan kaçınmasına veya sınırların net olmamasına bağlı gelişen bir davranış kalıbıdır.
Eşimle ailevi konular yüzünden kavga etmemek için ne yapmalı?
Eşinizle ailevi konular yüzünden kavga etmemek için duygularınızı suçlamadan 'ben dili' ile ifade ederek süreci yönetebilirsiniz. Kavga anında değil, sakin bir zamanda aile ilişkilerine dair beklentilerinizi paylaşmak daha etkilidir. Ortak kararlar alırken üçüncü şahısların (aile büyükleri veya kardeşler) taleplerini değil, sadece ikinizin ortak planlarını önceliklendirmeniz kavgayı azaltacaktır.
Aile büyüklerinden gelen iş taleplerine karşı nasıl hayır denir?
Aile büyüklerinden gelen iş taleplerine hayır derken, nazik ama kesin bir dille mevcut planlarınızın olduğunu belirtmeniz yeterlidir. 'Bugün için başka bir programımız var, bu konuda yardımcı olamayacağız' gibi net ifadeler kullanarak sınırı koruyabilirsiniz. Hayır cevabını verirken suçluluk hissetmeden, sadece kendi önceliklerinize sadık kalmanız yeterlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 833 göst.
12 Ocak 2026 Aile & Aşk kategorisinde Yumurtabitmis (6,311 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 482 göst.
6 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Pakize333 (9,762 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 1,110 göst.
2 Ocak 2020 Aile & Aşk kategorisinde Mom'ss (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 235 göst.
6 Şubat 2026 Cinsel Yaşam kategorisinde Aiselya (8 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,515,027 soru

24,705,128 cevap

369,134 kullanıcı

...