Mutsuz bir evliliği bitirmeli miyim, ne yapmalıyım?

0 oy
455 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (6 puan) tarafından

O kadar karışığım ki bir şeyleri idrak etmekte zorlanıyorum ve öyle  biriyle hayatı paylaşıyorum ki bir bakıyorum benden mutlusu yok bir bakıyorum yere çakılmış vaziyetteyim o yüzden ne sevdiğini ne de sevmediğini anlayamıyorum zaten inanin uzun zamandır ne hissettiğimi bile bilmiyorum

Şimdi diceksiniz boşan onu da düşünüyorum ama işte hepimizde olduğu gibi çocuklar elimi kolumu bağlıyor ve yeni bir hayata cesaretim de yok alıştığım mutsuzluk bilmediğim mutluluktan iyi gibi geliyor

Yorgunum mutsuzum evimi düzenimi seviyorum ama içinde kahkaha attıgım günler nadirdir

Ne yapmalı nasıl hareket etmeli bilmiyorum

7 Cevaplar

0 oy
önce (32,051 puan) tarafından

Evliliğimizin sorunu ne tam olarak anlaşılmıyor somut devam eden büyük bir geçimsizlik var boşansan yeni bir düzen kuracak bir ekonomi durumunuz var mı her şeyi uzun uzun düşünüp karar vermek lazım 

önce (6 puan) tarafından

Uzun uzadıya yazamadım ama anlayış yok sürekli kavga var kısıtlama var 9 senedir bitmedi psikolojik şiddet hat safhada

Çalışmıyorum bi ailem var onlar da kendi halindeler yük olmak en son isteğim çünkü hem annem hem babam kronik rahatsızlığı olan insanlar 

Kendi derdimle bir de onları üzmeyi asla istemiyorum

Ve en en önemlisi çocuklar babalarına çok düşkünler

önce (32,051 puan) tarafından

Mutsuz bir anne ile babalarının yanında kavga ile büyüyen çocuklar mutlu olamaz kızsa psikolojik şiddeti normalleştirecek ilerde esinden görse de yadırgamayacak erkekse bunu uygulayan birine dönecek çok çocuk değillerse yani okul çağları ise iş bularak bir düzen kurulabilir 

önce (6 puan) tarafından

Çocuklar da kavgacı ikisi de erkek ve evet babalarından ne görürlerse yapıyolar ilerde aynısını yapacak olmaları bile çok üzücü

-Reklam-
0 oy
önce (10,037 puan) tarafından

Kendine başka bir uğraş bulacaksın yoksa kafayı yersin

önce (6 puan) tarafından

Bazen bırak ne olacaksa olsun diyorum bazen de o kadar emek verdiniz değer mi heba etmeye diyorum

Yani ne bağı koparacak ne de sımsıkı örecek mecalim yok

0 oy
önce (914 puan) tarafından

Ben de aynı durumdayım İnan haftanın 4 günü kavgalıysa suratın beş karışsa haftanın 3 günü mutluyuz sanki o kavgaları yapan biz degilizz

önce (6 puan) tarafından

Kesinlikle öyle 

Böyle ilişki mi olur diyorum ama tam da ortasındayım 

0 oy
önce (8,153 puan) tarafından

Monotonluktan oluyor bu gibi şeyler. Hayatınıza renk katacak aktiviyeler yapın.

önce (6 puan) tarafından

Maddi manevi birçok etken var ve evet o kadar sıradan bir hayat ki bir şeyler daha da göze batıyor

0 oy
önce (65,316 puan) tarafından

sorunlar ne peki kavga mi ediyorsunuz 

önce (6 puan) tarafından

Sürekli hemde yani herşey sorun oluyo bu ilişki de birde sevgililik dönemi dahil 14 senelik birşeyden bahsediyorum çok yıprandık 

önce (65,316 puan) tarafından

sizi yoran kavga sebeplerini bir gozden gecir sen mi abartiyosun yada sen mi cok takiyosun yoksa esin mi yapiyor bunu

önce (6 puan) tarafından

Benim de sabır seviyem tavanlar da herşeye sinirleniyorum eskiden o kadar sakindim ki bu halime ben bile şaşırıyorum ve eşim çok çok yorucu biri 

Tedavi de görüyo sözde değişen birşey yok

0 oy
önce (1,477 puan) tarafından

Çocuklarla eşinle beraber yemeğe çıkın piknik olsun eğlence olsun değişik aktiviteler yapın gerçekten evlilikte böyle yapmak şart yoksa bir ömür evde geçmiyor biz öyle yapıyoruz hep gezeriz yada balkonumuzda çay saatimiz var yer içer sohbet ederiz iyi gelir sen yada eşin beraberken telefondan uzak durun birbirinize vakit ayırın çocukları biryere bıraktıp yanlız vakit geçirin inanın iyi geliyor 

Peki eşinizle aranızdaki sorun ne anlatmak isterseniz belki yardımcı olacak bi fikir verebiliriz🥹

önce (6 puan) tarafından

Ya onları yaparken bile kavga ediyoruz iki oğlumuz var ve onlar zaten zorlar sürekli onların da kavgası oluyor onlara kızıp birbirimize de patlıyoruz 

Birde ben çok yoruldum cidden tek bir sorun yok yâni ama eşim çok ama çok yorucu biri 

0 oy
önce (1,428 puan) tarafından

Bacım burda kim ne derse desin milletin aklıyla hareket edecek değilsin burda sana git boşan deseler boşanacak mısın ya da bu adam senin kocan sabret geçer deseler için ferahlayacak mi. O yüzden kimse senin ne yaşadığını bilemez. Şahsen kendim sana anca Allah gönlüne ferahlık hanene huzur versin diyebilirim :) 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evliliği sürdürme kararı alırken nelere dikkat etmeliyim?
Evliliği sürdürme kararı alırken ilk olarak ilişkinizdeki mutluluk ve mutsuzluk anlarının sıklığını objektif bir şekilde değerlendirmelisiniz. Yaşanan sorunların geçici bir kriz mi yoksa yapısal bir uyumsuzluk mu olduğunu analiz edin, duygusal bağın tamamen kopup kopmadığını anlamak için bir uzman desteği almayı düşünün.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuklar varken boşanma kararı nasıl sağlıklı alınır?
Çocuklar varken boşanma kararı alırken, onların psikolojik gelişimini göz önünde bulundurarak çatışmalı bir ev ortamının mı yoksa ayrılığın mı daha az zarar verici olacağını tartmanız gerekir. Bu süreçte çocukların düzenini bozmadan, ebeveynlik sorumluluklarının devam edeceğini temel alarak profesyonel bir aile danışmanından destek alarak adım atmak en sağlıklı yaklaşımdır.
Mutsuz bir evlilikte yeni bir hayata başlamak neden zor gelir?
Mutsuz bir evlilikte yeni bir hayata başlama korkusu, çoğunlukla alışılmış düzenin verdiği sahte güvenlik hissinden ve belirsizliğin yarattığı kaygıdan kaynaklanır. İnsan zihni bilinen bir mutsuzluğu, bilinmeyen bir mutluluk ihtimaline tercih etme eğilimindedir; bu durumu aşmak için küçük ve gerçekçi hedefler belirleyerek özgüveninizi yeniden inşa etmelisiniz.
Evlilikte duygu karmaşası yaşadığımı nasıl anlarım?
Evlilikte duygu karmaşası, bir gün çok mutlu hissederken ertesi gün derin bir boşluk veya mutsuzluk yaşamak gibi uçlarda gezen bir ruh haliyle kendini belli eder. Bu karmaşayı netleştirmek için hislerinizi düzenli olarak bir günlüğe yazarak tetikleyici olayları belirleyebilir ve aslında neyi sevip neyi sevmediğinizi keşfedebilirsiniz.
Sürekli mutsuz olduğum bir evliliği nasıl değerlendirmeliyim?
Sürekli mutsuz olduğunuz bir evliliği değerlendirmek için ev içindeki kahkaha ve huzur anlarının nadirliğini bir veri noktası olarak kabul etmelisiniz. İlişkinin hayat kalitenizi nasıl etkilediğini, bireysel ihtiyaçlarınızın karşılanıp karşılanmadığını sorgulayın ve bu mutsuzluğun temel nedenlerini partnerinizle dürüstçe konuşmayı deneyin.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
38 cevap 2,084 göst.
14 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 250 göst.
16 Ekim 2025 Diğer kategorisinde gulbahcem5 (95 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 1,177 göst.
17 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Ayca1996 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 199 göst.
22 Ağustos 2025 Kültür-Sanat kategorisinde ayisigi.1988 (1 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,995 soru

24,704,650 cevap

369,116 kullanıcı

...