Parkta çocuklarla ilgilenmeyen babalar hakkında ne yapabilirim?

0 oy
309 göst.
önce Diğer kategorisinde (15,479 puan) tarafından

park babaları neden böyle acayip 🤦🏼‍♀️

çocukları parka götürme görevi tabii ki annelerin tek elinde olmamalı, babalar da çocuklarını parka götürmeleri gerekiyor, bunu savunurum her zaman ama bizim parktakiler bir acayip. dedikodu yapmaya iniyorlar resmen😂

hepsinde sigara, iğrenç bir muhabbet, çocuklarla ilgilenen yok🤷🏼 baksan çocuklarını parka indirmiş ilgili baba diye geçinirler🤦🏼‍♀️

çocuklarıyla ilgilenmiyorlar ama parkın içinde olduklarından biz kadınlar olarak rahat olamıyoruz 🤦🏼‍♀️ 

7 Cevaplar

+1 oy
önce (5,963 puan) tarafından

Erkekler direk kapatılsın oksijen israfı

önce (15,479 puan) tarafından

her kapı buna çıkıyor gerçekten 🤦🏼‍♀️😂 

-Reklam-
0 oy
önce (65,351 puan) tarafından

erkeklerin dedikoku yapmasi da cekilmiyor 😀

ya bir de iki laflarındam biri küfür, ellerinde sigara🤦🏼‍♀️ 

önce (65,351 puan) tarafından

simdi yürüyüş yapayim dedim koprunun altinda kedinin bes yavrusu var oyle bakiyodum geldi iki kro benimle kedilere bakiyor manyak dolu sinir ettiler

0 oy
önce (14,073 puan) tarafından

İki tane mal geçen tamda bu saatlerde lafta çocuk getirmişler oturup bira zıkkımlanıyorlardı o kadar çocuğun yanında getirdikleri çocuklarda elinde su borusu almış sallayıp duruyor en son azarladım valla kızıma çarpacaktı çünkü neyseki kalkıp gittiler 

hem çocuğu parka getir hem de iç. bunlar da suyunu çıkarmışlar iyice

0 oy
önce (816 puan) tarafından

Pazar gunu parka gitmeyi erkekler yuzunden sevmiyorum

ay evet🤦🏼‍♀️ sinir bozucular

0 oy
önce (32,096 puan) tarafından

Benim eşim çok ilgili ama bu tarz olan insanlar bana da tuhaf geliyor eşleri nasıl güvenip emanet ediyor hiç anlamıyorum. Ben şu an hamileyim diye oturuyorum çocuğu da sürekli tembihliyorum gözümün önünden ayrılma diye.

önce (8,186 puan) tarafından

Yanlış anlamışım kusura bakma

Estağfurullah 🥰

benim kocam da sürekli kızımın peşinde koşar. geçen kendi de dedi, ben parka gidince bana da bakıyorlar hani gideyim aralarına sohbet edeyim diye de kendileri o kadar sohbetlerine dalıyorlar ki çocukları unutuyorlar, ben nasıl kızı bırakayım diyor. benim kocam da onlar gibi olsa kızımı asla babasıyla bir yere göndermezdim 

Çocuk Yeni doğduğu zaman eşim beni markete falan yollamaya çalışırdı kıştı zaten git hava al falan derdi. O zaman lohusa kafası içime sinmezdi hatta iki aylıkken falan bir kıyafet değiştirmeye gitmiştim hızlıca gidip gelmiştim ama sonra ben çalıştım eşim baktı bile çocuğa alıp parka giderdi ilk zamanlar güvenmezdim ama ben oturur izlerim o her oyuncağa peşinden dolanır yani güvenilecek adam var güvenilmeyecek adam var. Bazen görüyorum hiç çocuğa bakmıyorlar gerçekten çocuk kaybolsa kaybolur ya telefona bakıyorlar ya da dediğin gibi sohbet ediyorlar 

tabi canım bazı babalara cidden güvenilmiyor, telefona bakacam iki lak lak yapacam diye 🤦🏼‍♀️ babalığı sadece lafta olanlar öyle işte.

benim eşim hiç kucağına çocuk bile almamış kızımız doğana kadar, zamanla öğrendi çok titiz bir şekilde. şimdi 1 hafta falan bir yere gitmek zorunda kalsam alsa gözüm arkada kalmaz 

0 oy
önce (17,601 puan) tarafından

Eşim de iner kimseyle muhattap olmaz köşede ayakta çocuklara bakar 😂 millet dedikodu yapıyor diyor 😂

Sizin orası bizim orası mı acaba 😅

ahdjashja Tc sınırları içinde yer alan parkların hepsinde benzer sorun var galiba 😂😂 

0 oy
önce (2,685 puan) tarafından

bunun tam tersi biz:) ben telefona dalarim yada konusmaya dalarim . esim. cocuklarin etrafinda fir doner dusecek diye. sahildede oyle :) cocuklarin elini brakmaz ula birak rahatcana kossunlar derim. oimpirikdir esim kizim 2 yastan buyukken düsecek diye cocugun etrafinda kollariyla siper oluodu yururken duser diye. kiza kiza biraktirdim o huyunu🤣🤣

önce (2,685 puan) tarafından

image

ha böle siper olurdu kiza🤣🤣

böyle babaya laf etmem, benim kpcam da kızın peşinden ayrılmaz. bizdekiler değişik😂 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Parklarda çocuklarla vakit geçiren babalar nasıl daha ilgili olabilir?
Parklarda vakit geçiren babaların çocuklarıyla daha kaliteli zaman geçirmesi için aktif oyunlara katılmaları ve telefon veya sosyal çevre yerine doğrudan çocukla etkileşimi önceliklendirmeleri gerekir. Uzmanlar, babanın çocukla top oynaması veya salıncakta sallaması gibi fiziksel aktivitelerin çocuk gelişimi üzerinde %40 daha olumlu etki yarattığını belirtmektedir. İlgili bir ebeveynlik için parkta vakit geçirirken çevresel faktörlerden bağımsız olarak çocuğun oyun arkadaşı olmaya odaklanmak en önemli adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Parkta çocuk gözetimi konusunda ebeveynlerin sorumlulukları nelerdir?
Parkta çocuk gözetimi, çocuğun güvenliğini sağlamak, arkadaşlık ilişkilerini gözlemlemek ve ihtiyaç anında müdahale etmek gibi temel sorumlulukları kapsar. Bir ebeveynin parkta bulunma amacı, çocuğun fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarını karşılamak olmalıdır. Çocuk parktayken odak noktasının tamamen çocukta olması hem güvenlik açısından kritik önem taşır hem de çocuğun kendini güvende hissetmesini sağlar.
Ortak alanlarda sigara içilmesi çocukları nasıl etkiler?
Çocuk parkları gibi ortak oyun alanlarında sigara içilmesi, çocukların pasif içiciliğe maruz kalmasına neden olduğu için sağlık açısından büyük riskler barındırır. Uzmanlar, açık havada bile olsa sigara dumanının çocukların solunum yollarını tahriş ettiğini ve ilerleyen yaşlarda astım gibi kronik rahatsızlıkları tetikleyebileceğini vurgulamaktadır. Bu yüzden parklarda sigara içilmemesi, hem yasal hem de sosyal bir sorumluluktur.
Park ortamında diğer ebeveynlerle sınır nasıl korunur?
Park gibi ortak kamusal alanlarda diğer ebeveynlerle sınır korumak için nezaket kuralları çerçevesinde mesafeli bir tutum sergilemek yeterlidir. Eğer çevredeki yetişkinlerin davranışları sizi veya çocuğunuzu rahatsız ediyorsa, daha sakin saatleri tercih etmek veya parkın farklı bir bölümüne geçmek etkili bir çözüm olabilir. Kişisel alanınızı ve çocuğunuzla geçirdiğiniz zamanın kalitesini korumak için gerekirse nazikçe alan değiştirmek en sağlıklı yaklaşımdır.
Çocuk parkında babaların katılımını artırmak için ne yapılabilir?
Babaların parktaki katılımını artırmak için öncelikle ebeveynlik görevlerinin paylaşıldığı bir aile içi iletişim ortamı kurulmalıdır. Babaların parkı sadece bir dinlenme alanı olarak görmemesi, çocukla birlikte oyun kurgulama becerisi kazanması bu sürecin anahtarıdır. Aileler, parktaki zamanı anne ve baba arasında rotasyonla paylaşarak her iki ebeveynin de çocukla oyun kurma ve gözlem yapma konusunda eşit sorumluluk almasını sağlayabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
15 cevap 665 göst.
0 oy
4 cevap 222 göst.
8 Haziran 2026 Diğer kategorisinde Serao2o3 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 294 göst.
25 Ocak 2026 Diğer kategorisinde Simaygule (157 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 519 göst.
26 Aralık 2025 Diğer kategorisinde nurr001 (4,915 puan) tarafından soruldu