Adetime 4 gün kala beta HCG değerim 9,18, bu normal mi?

+1 oy
91 göst.
önce Diğer kategorisinde (116 puan) tarafından

Herkese merhaba, reglme 4 gün var bugün ilk kan testimi verdim . Değer 9,18 çıktı. Doktorum 48 saat sonra tekrarla artışı görelim dedi. 2 düşüğüm var. Tedirginim. Böyle düşük değerle öğrenen var mı

4 Cevaplar

0 oy
önce (116 puan) tarafından

Hiç bu şekilde olan yok mu lütfen

Yardımcı olun lütfen

-Reklam-
0 oy

Yardımcı olun lütfen 

0 oy
önce (114 puan) tarafından

Evet gebelik var gibi gözüküyor yükselmesini bekleyin ve sürekli takip altında kalın. Yani belki kan sulandırıcı iğne veya fitil verebilir

Doktorum kan sulandırıcı başlatmıştı. Gebelik olana kadar kullanacaksun gebelik olunca iğneye geçeceğiz dedi. Ama bazı sitelerde 9 negatif kabul edilmiş. Bilemedim endişeleniyorum. Korkuyorum. Çok bekledim :(

0 oy
önce (574 puan) tarafından

Ben adete 1 hafta varken 18 değerle öğrenmiştim. İlk hamileliğin acemiliği ile 2 günde 1 kan vermedim 6 haftalıkken kalp atışını dinlemeye gitmiştim 🤣

Yaa :) o kadar endişeleniyorum ki tekrar düşük olur mu diye korktum gerçekten

Hamilelikte bu endişeler normal canım sağlıkla al kucağına inşallah ❤️ 

İnşallah inşallah. O kadar zamandır bekliyorum ki size anlatamam. Rabbim hayırlısını nasip etsin 

Amiiin canım inşallah Rabbim sağlıkla sıhhatle hayırlısıyla evladını kucağına almayı nasip etsin inşallah. Burada bunaldım çocuğum çok yaramaz diye post açarsın inşallah 🥲

Ayy ne güzel dua ettin 🥹🥹 İnşallah görürüm o günlerii

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Adete 4 gün kala 9,18 beta HCG değeri ne anlama gelir?
Adete 4 gün kala 9,18 çıkan beta HCG değeri, erken dönemde gebeliğin başladığına işaret edebilir ancak kesin tanı için yükselme eğiliminin görülmesi gerekir. Tıp literatüründe 5 mIU/mL üzerindeki değerler biyokimyasal olarak gebelik lehine kabul edilse de, değerin düşük olması yerleşmenin henüz yeni gerçekleştiğini gösterir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Beta HCG değerinin 48 saatte iki katına çıkması neden beklenir?
Sağlıklı ilerleyen bir gebelikte beta HCG hormonu, genellikle 48 ile 72 saatlik periyotlarda yaklaşık iki katına çıkar. Bu artış oranı, plasentanın sağlıklı geliştiğini ve gebeliğin rahim içerisinde sorunsuz bir şekilde devam ettiğini doğrulamak için doktorlar tarafından kullanılan en önemli göstergedir.
Erken dönemde düşük beta HCG değeri neden tedirginlik yaratır?
Daha önce düşük öyküsü olan kadınlarda düşük beta HCG değerleri, kimyasal gebelik veya dış gebelik ihtimali nedeniyle endişeye yol açabilir. Ancak tek bir kan testi sonucu tanı koymak için yeterli değildir; düzenli kan takibi ile değerin beklenen oranda artıp artmadığı gözlemlenerek durum netleştirilmelidir.
Adet öncesi yapılan kan testinde gebelik kaç gün önceden belli olur?
Gebelik kan testi (beta HCG), beklenen adet tarihinden yaklaşık 4 ila 5 gün öncesinde bile kanda tespit edilebilir. Erken dönemde yapılan testlerde değerler düşük çıkabileceği için, sonucun doğruluğunu teyit etmek adına testi 48 saat sonra tekrarlamak en sağlıklı yaklaşımdır.
Düşük beta HCG değeriyle sağlıklı bir gebelik süreci mümkün mü?
Evet, adet dönemine yakın günlerde ölçülen düşük beta HCG değeriyle öğrenilip sağlıklı bir şekilde devam eden birçok gebelik örneği mevcuttur. Önemli olan ilk testin sonucu değil, takip eden kan testlerinde değerin sağlıklı bir ivmeyle yükselmeye devam etmesidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 338 göst.
21 Haziran 2026 Diğer kategorisinde LadyM (51 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 227 göst.
0 oy
2 cevap 273 göst.
0 oy
1 cevap 223 göst.

Kategoriler

1,514,959 soru