Kaynanamın arkamdan dedikodumu yaptığını duydum, ne yapmalıyım?

0 oy
290 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (194 puan) tarafından

Kizlar biliyorsun ki dün kaynanamla  alakalı post açmıştım  ..bugün duyduklarım karşısında şok oldum eşim anneme gidelim dedi istemeyerek de olsa gittim neyse evine geldik tam kapıyı calacaktik iyiki  çalmadık..baktım benim dedikodumu  eşimin teyzesine yapıyor gelinden hayır yok ne varsa kizlarimda var dediğini duydum kurban olayım  kızlarıma  diyordu sırf evine gidip temizlik yapmadım diye arkadaş gelinleri hizmetçi niyetine mi yoksa oğullarına mi alıyorlar anlamadım bi türlü  zaten bende 2tane çocuk var yeterince  yoruluyorum temizlik yemek çocuk derken dinlenmeye vaktim bile olmuyor mecbur degillim ki onun temizliği yapmaya 3gun yapma temizlik ölecek mısın sanki yarını var öbür günü var yeri geliyor ben kendi temizliğimi bile yapamıyorum kaldı ki ona yardım etmek zorunda degillim..ölsem kalsam haberi olmaz hayatta aramaz ben aradığım sürece ben nasıl yardım istemiyorsam sende isteme yeri gelince elimden geldiği kadar yardımcı olurum oluyorum da ..kızını bosanmadan  nişanladi biz gidip yapıyor muyuz senin kızının dedikodusunu  da gidip benim dedikodumu yapıyorsunuz çok üzüldüm  kırıldım  cidden kaynanama  siz sever misiniz kaynananizi ya da onlar sever mi sizi ben şahsen sogdum  duyduklarimdan sonra🥲💔

14 Cevaplar

+2 oy
önce (5,925 puan) tarafından

Sence bacım🙄

önce (194 puan) tarafından

Anladım  bacım😂😂bizde bayilimiyrouz  onlara 

-Reklam-
+1 oy
önce (4,271 puan) tarafından

Kaynana..fazla abartıp hayatınıza dahil etmezseniz on numara yaşarsınız..  eşinizin hatrı da bi yere kadar... 

Zaten eşimin hatırına katlanıyorum ama artık hayatta katlanmak.. bazen diyorum kayinvalidemin kızlarının başına  gelen  müstah sen elin kızına nasıl davranırsan elin oğlu da öyle davranır kızlarına 

önce (4,271 puan) tarafından

Herşey bi yere kadar çizgisini aşdığı  an kendi haline bırakın

+1 oy
önce (639 puan) tarafından

Amann boşver. Eşinin annesi diye saygı göster yeterli. Ben kaynanamı severim Allah razı olsun ondan bana herhangi bir şekilde kaynanalık asla yapmadı, anne gibi yaklaştı. 8 yıllık evliyim 

Maşallah o kayınvalideye 😊Allah bozmasın canım

önce (639 puan) tarafından

Amin inşallah 

+1 oy
önce (15,434 puan) tarafından

eşin de duydu mu bu dedikoduları

Duydu annesini aradı söyledi yeri gelince yapmıyor mu diye ama susmak bilmiyor kadın azıcık  peynir vermiş onun parasını bile istemiş neymiş kızlarına kurban olurmuş vs ..eşimden para bekliyor hep bizim evimiz kira elektrik su dogalgaz çocuklarının masrafı market hepsi eşimin boynunda saçma yani para beklemesi kendi evi dublex  oturdukları ev kendinin kayinpeder emekli hemde çalışıyor bekar oğlu da çalışıyor bizden para istiyor hala kendisi  düşünmesi gerek oglunu

+1 oy
önce (3,663 puan) tarafından

Kaynanamın en sevdiğim huyu bu işte içerde saç baş yolsakta asla kimseye söylemez sorsalar mesela iyiler hepsi der geçer biraz ayıp olmuş seninki 

Midem bulandı ondan hemen soğurum..arkamdan dedikodumu yapması çok moralimi bozdu..

+1 oy
önce (864 puan) tarafından

Günahlarımı daha çok severim. En azından işlerken keyif almışımdır 😂😂

Haha bu iyidi😂😂Allah napmasin seni 

+1 oy
önce (571 puan) tarafından

Önceden evet ama bende senin gibi arkamdan konuşurken duydum o yüzden soğudum birde beni kendi diğer gelini gelmeyen oğluna söylerken tesadüfen duydum  

Başkalarının yanında da öve öve bitiremez artık sevdiğimi söyleyemem artık aramıyorum bile ,geçen gün  eşim diyor annemi bı ara yarın dedi ,dedim o arasın işine geleni gayet güzel arıyor benim annem hasta bir kere aramadı daha birde neymiş ben annemlere gidince arayacakmışımda konuşacakmış aramıyorum dedim sesini bile çıkaramadı kocam haklı olduğumu biliyor çünkü 

Bende dertliymişim niye anlattım şuan bilmiyorum 🫣

Benimde biliyor eşim  haklı olduğumu o yüzden bosver takma annemi diyor 😂😂

+1 oy
önce (1,516 puan) tarafından

Ben severim Allah var bizim için elinden gelenin fazlasını yapar. Ama nankör insana asla tahammül edemem kim olursa olsun.

Allah bozmasın  canim🥰😊

+1 oy
önce (2,113 puan) tarafından

Kaynanami severim yanında çok rahatım annemden çok severim çünkü annemkn yapmadığı kalmadı kadın yuvamı yıkma peşinde 

Hala bazen durduk yere kusuyor bende niye küstün anne diye sormam kendi kendine konuşur alıştım o huyuna🤣🤣🤣 diğer konjlarda severim beraber yapar yer içer gezer tozariz yanın da misal diyorum alkol alıp içsem kızım niye iciyon demez

Ooo maşallah size 

+1 oy
önce (4,541 puan) tarafından

Eşimin annesi sonuçta saygılı davranırım ama olur da böyle şeyler söylerse bende tavır yaparım tabi ki. Ama kayınvalidem kimseye karışmaz . Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım 

Kırıldım canım valla çok üzüldüm  her işlerine koşarım  o yaptıklarımı  asla görmez. Varsa yoksa sadece kendi kızlarını konuşur..

+1 oy
önce (32,051 puan) tarafından

Bence sevilmek için olan bir canlı türü değil 

😂😂aynen değiller valla

+1 oy
önce (65,316 puan) tarafından

bunlari esinde duymustur tepkisi ne oldu

Bu kadar nankör  olma anne dedi ..her işine koşuyor senin neden görmezden geliyorsun yaptıklarını yaptığın ayıp dedi ve kapattı yüzüne telefonu

önce (65,316 puan) tarafından

kapida soylemis ya orda tepki vermedi mi

0 oy
önce (46,839 puan) tarafından

Sevmemek değilde ona karşı içimde bir duygu yok bomboş bizimki de 7 gibi aradı yarın yemeğe buraya gelin size icli köfte yaptım dedi gelişecek olası senaryo şöyle..

Yapıp buzluğa attı biz akşam yemek saati oraya gideriz buzluktan çıkar pişir yiyin ve asla yanına başka bişey yapmaz yaptırmaz yemek saatimiz geçer çocuklar acıkır geç saate kalırız vs vs bumu yemeğe çağırmak yani yaşlıyım der sma herkese hazır olur o sofra 2 küçük çocukla bana olmaz hiç gitmek istemiyorum ama çocukları da 20 gündür görmüyorlar çocukları görmek istiyorlar bilmiyorum nasıl olur yarın ola hayrola umarım beni şaşırtır 

Valla çocukları gormeyide  haketmiyorlarda ..benim kaynanada  bugün dedikodumu yaptığını duyunca geri çekildim çocukları gostermekten..

0 oy
önce (1,477 puan) tarafından

Dedikodumu yapar beni kuma beller sevmem sevmicemde 

Sevilecek  bi yanları da yok zaten ..en iyisi sevmemek cidden ..

önce (1,477 puan) tarafından

Aman bizim Kürt kaynanlarda daha fena oluyor Türk kaynanlarina göre 😂

+++1 hep öndeler kürt kaynanalar 😂😂😅hemde nasıl fenalar 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kaynanayla yaşanan çatışmalarda sınır nasıl konulmalı?
Kaynana ile sınır belirlemek için duygusal mesafeyi korumak ve beklentileri net bir dille ifade etmek gerekir. Öncelikle, her işe yardım etmek zorunda olmadığınızı nazik ama kararlı bir şekilde belirtmek, ilişkideki gerilimi düşürebilir. Kendi aile düzeninizin ve çocuklarınızın öncelikli olduğunu eşinize açıkça ifade ederek, sorumlulukların paylaşımı konusunda ortak bir karara varmanız sağlıklı bir iletişim için önemlidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gelin ve kaynana arasındaki dedikodu sorunları nasıl çözülür?
Gelin ve kaynana arasındaki dedikodu sorunlarını çözmek için en etkili yol, duyduklarınızı soğukkanlılıkla değerlendirip doğrudan yüzleşmek veya durumu eşinizle yapıcı bir şekilde konuşmaktır. Tartışmayı büyütmek yerine, sizi üzen durumları eşinize somut örneklerle anlatmak, eşinizin sizin tarafınızda durmasını ve gerektiğinde annesiyle konuşarak sınırları hatırlatmasını sağlar.
Ev işleri konusunda kaynanadan gelen beklentiler nasıl yönetilir?
Ev işleri konusunda kaynananızdan gelen yoğun beklentileri yönetmek için kendi kapasitenizi net bir şekilde ortaya koymalısınız. Çocuk bakımı ve ev işlerinin yarattığı yorgunluğu ifade ederek, her zaman yardım edemeyeceğinizi belirtmek en doğal hakkınızdır. Yardım etmenin bir zorunluluk değil, gönüllülük esasına dayalı bir nezaket göstergesi olduğunu karşı tarafa hissettirmek, beklenti düzeyini düşürecektir.
Kaynana ile ilişkilerde mesafe koymanın avantajları nelerdir?
Kaynana ile araya mesafe koymak, kişisel sınırlarınızı korumanıza ve evliliğinizdeki huzuru artırmanıza yardımcı olur. Özellikle dedikodu veya haksız beklentiler gibi sizi yıpratan durumlarda araya mesafe eklemek, ruh sağlığınızı korur ve çatışma ortamını azaltır. Sağlıklı bir mesafe, ilişkide saygının yeniden tesis edilmesini ve beklentilerin daha gerçekçi bir seviyeye çekilmesini sağlar.
Eşim annesiyle ilgili konularda beni anlamıyorsa ne yapmalıyım?
Eşinizin annesiyle ilgili konularda sizi anlamadığını hissettiğinizde, suçlayıcı bir dil kullanmadan kendi duygularınıza odaklanan 'ben' diliyle konuşmalısınız. Yaşadığınız durumun sizi ne kadar kırdığını ve evliliğinizin huzurunu nasıl etkilediğini somut örneklerle anlatmak, eşinizin empati kurmasını kolaylaştırır. İlişkideki önceliklerinizi netleştirerek, eşinizle bir takım olduğunuzu hatırlatmak en etkili yöntemdir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
49 cevap 1,218 göst.
8 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Miracin annesi (229 puan) tarafından soruldu
0 oy
52 cevap 1,903 göst.
17 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Kar tanesi 2 (83 puan) tarafından soruldu
0 oy
41 cevap 2,106 göst.
24 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Zelis... (703 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 906 göst.
6 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,995 soru

24,704,650 cevap