Bosch mu Siemens mi, hangisini almalıyım?

0 oy
169 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,302 puan) tarafından

16 yıllık evli 3. Bulaşık makinesini almak isteyen biriyim 

Eşim Vestel Türk malı Türkiye kazansın diye diye hep Vestel aldı bu sefer seçim sırası bende Beko’ya gittik satış temsilcisi abla sabrına hayran kaldım senelerce Vestel kullanmışsın 

Dedi velhasıl kelam sıemens ve Bosch arasında kaldım 

Tavsiye istiyorum hangisi daha aradaki tek fark Bosch bulaşık bitince kapağını açıyormuş ama %80 siemensten yanayım 

📊 Tek Seçim
57.1% (8 oy)
42.9% (6 oy)

6 Cevaplar

0 oy
önce (4,951 puan) tarafından

Annemin makinesi Siemens, sanırım 15 sene olmuştur alalı

önce (3,302 puan) tarafından

Maşallah Bayada kullanmış daha ne olsun 

önce (4,951 puan) tarafından

Valla öyle, hâlâ da sapasağlam çalışıyor 

-Reklam-
0 oy
önce (14,085 puan) tarafından

Bosch kullanıyorum çeyizime alınmıştı depremden sonra çalışmaz dedim maşallah çalışıyor 9 seneye girdi 3 sene kullanılmadı ama Siemens arkadaş çamaşır yıkama aldı bin pişman beyaz eşya biraz şans işi 

Güle güle kullan inşallah 

Ya çamaşır be kurutmam Profilo çok memnunum 

Bulaşık makinesinden canım çok ama çok yandığından biraz daha iyisi olsun dedim de halada araştırıyorum 

0 oy
önce (2,152 puan) tarafından

Vesteli ilk evlendigim sene almışlardı beyaz eşya set halinde tövbe eve sokmam Bosch kullaniyorum 5 yıl olacak memnunum şükür 

Vestel diyince tüylerim ürperiyor adını dakk go i duymak istemiyorum 

0 oy
önce (9 puan) tarafından

Ben beko kullanıyorum güzel bence ama tavsiyem 4 5 program alın günlük için daha iyi olur 

Beko ve arçeliği hiç düşünmüyorum annemin herşeyi bekodur ama hep paslandı iç aksesuarları 

Kayınvalidemın makinesi arçelikti oda aynı 

0 oy
önce (1,059 puan) tarafından

Beko sanki cok mu guzelmis Allasen 5 yillik fairy disinda deterjanla yikamiyor daha cok kirletiyor resmen bunu bekoda calisan birinin demesi ironik olmus ☺️bosch elektrik sorunlari cikarabiliyo siemens al

Demi bende sıemensden yanayım 

0 oy
önce (258 puan) tarafından

Siemens ve Bosch aynı malın üreticisi canım zatenn. Aynı kalitede yapıyorlar 

Evet aynen ikisinden biride olsa aynı 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bosch ve Siemens bulaşık makinesi arasındaki temel farklar nelerdir?
Bosch ve Siemens aslında aynı üretim teknolojisine sahip BSH grubu markalarıdır. Aralarındaki en büyük fark tasarım detayları, model segmentleri ve kullanıcıların belirttiği otomatik kapak açma gibi ekstra konfor özellikleridir; teknik mekanizmaları ve yedek parça kaliteleri neredeyse birebir aynıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bulaşık makinesinde otomatik kapak açma özelliği neden önemlidir?
Otomatik kapak açma özelliği, yıkama programı bittiğinde içerideki nemli ve sıcak havanın tahliye edilmesini sağlayarak bulaşıkların çok daha hızlı ve lekesiz kurumasını sağlar. Bu özellik, özellikle plastik kaplar gibi zor kuruyan mutfak gereçlerinde koku oluşumunu engellemede büyük avantaj sağlar.
Bulaşık makinesi alırken uzun ömürlülük için nelere dikkat edilmelidir?
Uzun ömürlü bir bulaşık makinesi için paslanmaz çelik taban ve iç gövde yapısı, servis ağının yaygınlığı ve enerji verimliliği sınıfları en önemli kriterlerdir. Ayrıca su yumuşatma sisteminin kalitesi ve filtre temizliğinin kolay yapılabilir olması cihazın performansını yıllarca korumasına yardımcı olur.
Siemens mi yoksa Bosch bulaşık makinesi mi daha iyi?
Her iki marka da benzer motor ve yıkama teknolojisi kullandığı için hangisinin daha iyi olduğu kişisel tasarım zevkine ve aranan özel program seçeneklerine göre değişir. Siemens daha modern ve teknolojik arayüzlere odaklanırken, Bosch daha yaygın servis ağı ve pratik kullanım çözümleriyle ön plana çıkar.
Bulaşık makinesi ömrü nasıl uzatılır ve neler yapılmalıdır?
Bulaşık makinesinin ömrünü uzatmak için aylık düzenli olarak makine temizleyici ürünler kullanmalı ve gider filtresini her birkaç yıkamada bir temizlemelisiniz. Ayrıca suyun kireç oranına göre tuz ayarını doğru yapmak, ısıtıcı rezistansın kireçlenmesini önleyerek cihazın 10 yılın üzerinde sorunsuz çalışmasını sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 519 göst.
4 Şubat 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 490 göst.
13 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 246 göst.
21 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 694 göst.