Bebeğim neden sürekli garip bir şekilde oturuyor?

+1 oy
308 göst.
önce Diğer kategorisinde (75 puan) tarafından

Bacikolar ya hele şuna bakın nasıl böyle oturuyor ya ayağını duzeltiom yine böyle yapio 😂😂

8 Cevaplar

0 oy
önce (4,754 puan) tarafından

3 yaşında bazen beni deli etmek için böyle oturuyor masada ağalığa özeniyorlar herhalde

-Reklam-
0 oy
önce (565 puan) tarafından

🤣🤣🤣 valla seninki yine iyi benim oğlan masanın tam ortasına oturuyo bitti diyo yemeyin 🤣🤣 diyip duruyo

0 oy
önce (27,345 puan) tarafından

Büyüyünce ağa olacaktır😄

önce (75 puan) tarafından

😂😂😂 haho

0 oy
önce (15,513 puan) tarafından

benim kız 2 ayağını da çıkarırdı 😅 

0 oy
önce (2,215 puan) tarafından

Keyifci olacak ondan benim kızım da öyleydi ayak hep disardaydi

0 oy
önce (5,879 puan) tarafından

Herkesin keyfine kimse karışamaz 😄 

0 oy
önce (1,184 puan) tarafından

Gülmekten koptum ya :)))))) bizdede var böyle firlamaliklar

0 oy
önce (14,506 puan) tarafından

Yaaaa yerim o tontis ayakları 🤣 o mama sandalyesinde daha ne pozisyonlarda oturcak annesi,🫠🤩

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebekler otururken neden bacaklarını sürekli garip şekillere sokuyor?
Bebekler kas gelişimleri henüz tamamlanmadığı ve eklemleri oldukça esnek olduğu için otururken bacaklarını farklı pozisyonlara sokabilirler. Genellikle motor becerileri geliştikçe ve denge kurmayı öğrendikçe bu duruş şekilleri doğal olarak değişir ve düzelir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeğimin oturma pozisyonunu düzeltmek onun için doğru mudur?
Bebeğin kendi başına aldığı pozisyonu sürekli olarak manuel şekilde düzeltmeye çalışmak, genellikle bebeğin rahatsız olmasına ve direnç göstermesine neden olur. Eğer bebek fiziksel olarak ağrılı veya anormal bir durum sergilemiyorsa, kendi vücudunu keşfetmesine izin vermek daha sağlıklıdır.
Bebeklerde W oturuşu nedir ve zararlı mıdır?
W oturuşu, bebeğin dizlerini bükerek kalçalarının dışa doğru açıldığı bir oturma biçimidir ve bebekler için başlangıçta çok rahattır. Çoğu uzman, çocuk bu pozisyonda uzun süre sabit kalmadığı sürece bunun gelişimsel bir sorun teşkil etmediğini ancak sürekli tekrarlanması durumunda kalça gelişimi açısından gözlemlenmesi gerektiğini belirtir.
Bebeğimin oturma şekli kalça gelişimini olumsuz etkiler mi?
Bebeklerin kendi seçtikleri oturma pozisyonları genellikle kas tonuslarının dengelenmesine yardımcı olan bir süreçtir. Ancak bacaklarda ciddi bir içe veya dışa dönüklük, yürüme döneminde aksama veya otururken aşırı zorlanma gibi belirtiler varsa bir çocuk doktoruna danışmak en doğru yaklaşım olacaktır.
Bebekler ne zaman desteksiz ve doğru şekilde oturmaya başlar?
Bebekler genellikle 6. ve 9. aylar arasında desteksiz oturmaya başlarlar, ancak oturma formunun tam olarak oturması 12. aya kadar sürebilir. Bu süreçte bacaklarını farklı şekillerde konumlandırmaları, denge merkezi arayışının bir parçası olarak değerlendirilir ve zamanla kendiliğinden formuna kavuşur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 381 göst.
4 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde clk38 (3,175 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 327 göst.
9 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde mr (146 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 134 göst.
19 Nisan 2026 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Glcnm (405 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 91 göst.