Restoranda hesabı eksik yazmışlar, gidip ödemeli miyim?

0 oy
339 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,184 puan) tarafından

.......,.................

..

9 Cevaplar

+2 oy
önce (1,059 puan) tarafından

E tabi ki gonderin kul hakki sonucta, yanlislik olmustur.

önce (1,184 puan) tarafından

Gondercem canm keşke fişi orda açıp baksaydim. Baya uzak cunku

-Reklam-
+1 oy
önce (3,819 puan) tarafından

Bnce ben esımı gönderirdim ödetirırdım cnm sonucta onlarda ekmeğinin pesınde ;)

Orası öyle tabi bende hak geçsin istemiyorum bayada uzak yer ama yinede gondercem yarin

+1 oy
önce (5,879 puan) tarafından

Gönder tabii canım. Akşam hesap yapılırken kasada açık çıkmıştır. Çalışanlardan kesiyor bazı yerler. 

Yarın  gobdercem canm  çok uzak cunku yeri

önce (5,879 puan) tarafından

Keşke herkes böyle duyarlı olsa. Bizde esnaftik kaç kişi borç taktı. Bende borcum olsa yada eksik alındığını fark etsem hemen ödemeye çalışırım. Geçen yoğurt alırken param eksik kaldı bakkala iki gün sonra götürebildim ama içim içimi yedi 

önce (65,362 puan) tarafından

of sorma o marketlere unutucam diye aklim gidiyo. gecen bimin kapanmasina yakin  50 lirayla gittim iki ekmek alicam yokmus normal ekmek koy ekmegi 65 lira eve geldim yarin veririm dedim icime sinmedi yorgun argin goturdum üstümden kalksin diye 

Bizde esnaftik canm  kazada böyle elden alıp veriyorduk fiş misnyoktu bazen yanlslikla para üstü veriyorduk fazladan kimsede getirp vermiyordu geri yada yanls oldu demiyordu sonradan anliyorduk    :))  zor bu işler ya

haramdan korkan getirir . kimisi yolda para bulsa alir harcar ben harcamam ellemem 

Bende almıyorum yoldan bişey :)) hem haktan hem de artık yoldan alanlar kameralarda TV de :)))))))

0 oy

götürün tabikide canim. bende gecen tuvalet kagidinda perisan oldum😀 a101 de indirim vardi tuvalet kagidi havlu rulo ve cicekyag aldim 

tam çıkarken baktım fişe ikisinide rulo fiyatindan gecmis kiza söyledim. yarim saatten fazla bekletti 200 fark var dedi verdim ürünleri götür aksama getir iade yapicaz dedi kiz dedim tasiyamam eve getir gotur dursunlar burda olmaz dedi ee farki verdim fişi al siz halledin dedim fiş alamiyorum dedi ordan geldi mi teyzenin biri ışık almis dene acelem var diye darladi.neyse bıraktım fisi parayi eve geldim aksam esime anlatirken hesapladim 61 lira fazla almis benimde kafami bulandirdi gittim istedim parami😀 tamda kasayi sayiyor 200 lira acigi cikti bende 61 hesaplamistim verdi eve geldim yine baktim bir lira fazla dünde o bir lirayı götürdüm verdim 

yok ürünü bırak yok fiş alamam aksama gel dedi niye simdi yap iadesini diyorum yeni girmis belli yapamiyor bilen yok onada tamam aksamda abim yemege goturecekti gelemem dedim 60 lira için ugradim😀 tam marketten ciktim kediler mama vercem sandilar döndüm bir daha o parayla mama aldim esim arıyor hadi diye

bir kere de bimde bir kek eksik gecmisti evde farkettik 65 kuruş götürdük 😀

bak postu gizleme sabah cevaplari okucam😀

:)))))) kız bu ne ki geçen gün bimden  sözde alt üst pijama almışım takım eve geldim tek parça almışım  alti yok bide tekrar geri o yolu döndüm kasada ki ne kadar özür diledi hadi ben orda farketmedim ya o

kasiyerlik cok zor hele sıra oldu mu o yuzden bişey diyemiyorum normal yani 😀

0 oy
önce (4,687 puan) tarafından

Benim de başıma gelmişti. Arada 55 km vardı. İnternetten numaralarını alıp Iban istemiştim. Çok sevinmişti telefonda görüştüğüm kişi

Vallah hak  geçmesi iyi değil zaten iyi yapmissiniz

önce (4,687 puan) tarafından

Rabbim nasip etmesin 🤲🏻

0 oy
önce (3,713 puan) tarafından

Gittiğin hangi semttese size uzakmis int bakıp arabilirsiniz izah edip ibandan yollarsiniz yada mecbur eşiniz gider 

Arabayla gider yarın canm  

0 oy
önce (14,507 puan) tarafından

Nereye gittiniz yemeğe kız? 

Tanıdık yerse gözden kaçmıştır yarın gidip üstünü verin alirlarsa

Bundan yapıyorlar ön kısmı yaptılar vagonları bu hafta da rayları yapıp birleştircekler. Vagon kısımlarına yapay çiçek koyup umiteme koycam aşırı beğendim 

Gerçekten çok güzel ve çok faydalı olmuş canm bu arada seninkiler hangi okula gidiyor

Taşoluk ilköğretim okulu 

Aynı okulda değilmişiz canm

Sen hangi okula verdin

0 oy
önce (2,313 puan) tarafından

Telefonu numarası varımdır uzaksa arayıp ibandan atabilirsiniz . 

Bizde geçen sene eve sipariş vermiştik yemek çok sonra fark ettik eksik ödeme aldıklarını bizim yakındı biz gidip vermiştik. 

0 oy
önce (1,152 puan) tarafından

Tabiki gönder ödesin hak geçmesin 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Restoranda hesabı eksik yazarlarsa ne yapmalıyım?
Restoranda hesabın eksik hesaplandığını fark ettiğinizde işletmeye gidip durumu dürüstçe bildirmeniz en etik davranıştır. İşletme ile iletişime geçerek eksik tutarı ödemek istediğinizi belirttiğinizde, bu durum çalışanlar için bir sorun oluşturmaz; aksine dürüstlüğünüz takdir edilir ve işletme yönetimi durumu kolayca düzeltebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hesabı eksik ödediğimi fark edersem gidip ödemem gerekir mi?
Evet, ticari ve ahlaki açıdan hakkın geçmemesi için işletmeye geri gidip ödenmeyen tutarı ödemeniz en doğru yaklaşımdır. Restoranlar bazen yoğunluktan dolayı ürünleri fişe eklemeyi unutabilir; bu durumu bildirerek hem vicdani sorumluluğunuzu yerine getirmiş olursunuz hem de işletmenin muhasebe kaydının doğrulanmasına yardımcı olursunuz.
Restoran fişinde ürün unutulması durumunda çalışanlar ceza alır mı?
Genellikle basit bir dikkatsizlik sonucu oluşan eksik hesaplamalar nedeniyle çalışanlara ağır bir yaptırım uygulanmaz. Ancak durumu bildirdiğinizde, çalışanlar hatayı telafi edebilir ve böylece işletme içinde oluşabilecek herhangi bir hesap karmaşasının önüne geçilmiş olur. Dürüst yaklaşımınız, işletme çalışanlarının üzerindeki baskıyı da azaltacaktır.
Restoran çıkışında fark edilen hesap hatası nasıl bildirilir?
Hesap hatasını fark ettiğinizde, fişinizle birlikte restoranın kasasına giderek durumu net bir şekilde açıklamanız yeterlidir. 'Dün yediğimiz yemekte bazı ürünlerin fişe eklenmediğini fark ettik, ödemeyi yapmak istiyoruz' demeniz sorunu çözmek için yeterli olacaktır. İşletme yetkilileri bu tür dürüstlük gösteren müşterilere karşı her zaman olumlu bir yaklaşım sergiler.
Restoranda hesabı eksik ödemek kul hakkı mıdır?
Evet, ödenmesi gereken bir hizmetin karşılığını vermemek etik değerler çerçevesinde hak geçmesi olarak değerlendirilir. Fark ettiğiniz anda işletmeye gidip ödeme yapmanız, bu sorumluluktan kurtulmanızı sağlar. Bilerek yapılan bir hata olmasa bile, sonradan haberdar olduğunuz bir eksikliği gidermek hem toplumsal hem de bireysel açıdan yapılması gereken en doğru harekettir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 494 göst.
1 Şubat 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Citipiti (6,904 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 385 göst.
22 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Nrgz (829 puan) tarafından soruldu
0 oy
38 cevap 1,073 göst.
24 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 367 göst.

Kategoriler

1,515,231 soru

24,708,522 cevap

369,270 kullanıcı