4,5 ve 2,5 yaşındaki çocuklarla hamileliğe nasıl alışırım?

0 oy
463 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (81 puan) tarafından

biri 4,5 biri 2,5 iki çocuğum var ve bugün hamile olduğunu öğrendin korunuyorduk ama nasıl oldu bilmiyorum çok endişeliyim 3 çocuk anneleri beni neler bekliyor moralim çok bozuk kendimi hiç hazır hissetmiyorum 

16 Cevaplar

+3 oy
önce (4,951 puan) tarafından

Neyle korunuyordunuz acaba 

-Reklam-
+2 oy
önce (14,507 puan) tarafından

En korktuğum konu Rabbim yar ve yardımcınız olsun benimde 2 çocuğum var 2. Korunurken oldu şimdi gelip kimse korunurken nasıl kaldın cart curt demesin nasibi varsa bir şekilde oluyor hakkınızda hayırlısı olsun 

önce (81 puan) tarafından

evet şok olduk birde ben başka düşünmüyordum ikisi çok zordu tam rahat edeceğim derken hamile olduğumu öğrendim 

Ben de 3. Yu istemiyorum hem kol implantı taktırdım hemde eşimde korunuyor çift önlem 

o da hormonları bozuyor diyorlar ama memnun musnuz 

Adet surem çok uzuyor 45 50 günde bazen daha uzun sürede adet oluyorum. Onun dışında bir sorunum yok. 

+2 oy
önce (3,713 puan) tarafından

Beklenmeyen gebelik evet zor ama benim 16.15.12 şuan aralarını sen düşün ilk oğlumda kırkım çıktı hamile kaldım seninkiler büyük maşallah çokta güzel geçer korkma rabbim vermiş yardımda eder 

Allah bağışlasın inşllah ya 

Bunlardan sonra tam rahata kavuştum derken şuan küçük oğlum 22aylik olacak😂

ya maşallah 4 çocuk mu 😅

Evet 😂

+2 oy
önce (212 puan) tarafından

Allah yardımcımız olsun inşallah:) benimde bir kızım bir oğlum var kızım 7 yaşında oğlum henüz 3 yaşına  girecek ve ben 30 haftalık hamileyim korunurken oldu sürpriz şekilde bende korkuyorum açıkçası canım ama Allah yardım eder inşallah elbette zorlanacağımız dönemler olacak ama zaman çok hızlı bir bakmışsın büyümüşler :) sağlıkla kucağına alırsın İnşallah 

+2 oy
önce (1,152 puan) tarafından

Hayırlısı olsun rabbim verdiyse vardır bir bildiği güç kuvvet verir inşallah. Bende 3. Hamileyim ama benimkiler büyük 

Biri 12 yaşında diğeri 5 yaşında 

+2 oy
önce (917 puan) tarafından

Sağlıkla kucağına al inşallah 🌺8 6 4 yaşında kızlarım var ve şuan 24 haftalık hamileyim endişelerim tabi ki var ,bazen çok korkuyorum ve zorlanıyorum ama bugünlerde geçecek diğer günler nasıl geçtiyse ,Allah sabrinida gücünü de veriyor 🌺

+1 oy
önce (1,184 puan) tarafından

Az önce balkondan bir aile gördüm 3 çocuktu çok hoşuma gtti 2 si 5 6 yaşlarında biride bebekti bebek arabasinda ama güzel bir tabloydu  bence korkma diğer küçüğün 3 buçuk yas olucak o doguncaua kadar  güzel düşün güzel olsun inşallah 

inşallah ya ):

önce (10,322 puan) tarafından

Benim de 3 çocuğum var dışarı çıkınca işimi diyorum acaba dışarıdan nasıl görünüyoruz Hani bir skeç'te diyor ya milletin iki çocuğu var biri eliyle birini diğer eliyle diğerini tutuyor biz el ele tutuşunca millet eylem yapıyoruz zannediyor😂 bizimki de o hesap bayağı kaos içinde yürüyoruz Allah'tan arabamız var da fazla yürümüyoruz b

+1 oy
önce (1,947 puan) tarafından

Korkutmak istemem ama hiçde kolay degil ,ben cok zorlaniyorum

+1 oy
önce (9,483 puan) tarafından

Benimde aynı yaşlardayken 3. Bebeğime hamile kaldım. Büyüdüler şuan 7,5 ve 2 yaşındalar. 

Kolay değildi tabiki. Büyük çocuklarım zorladı beni. Ama toparlandık çok şükür. Günler bi şekilde geçiyor. Eşiniz büyükleri oyalasa arada kolay olacak. 

bizde aynı olacakgız sanırım birde tayıncıyız iki senede bir yer değiştiriyoruz öyle kuvvetli aile bağlanrı da yok kimse yardımcı olmuyor da inşşşah rabbim kolaylık verir 

önce (9,483 puan) tarafından

Amin canım. Korkma yalnız değilsin. 2 ye bakan 3 e de bakar. Sadece sabır lazım ve zaman..... ayrıca kıskançlıkta yaşamadık. Diğer ikisi birbirlerine alışık oldukları için bebeği kıskanmadılar. Çok seviyorlar

+1 oy
önce (1,014 puan) tarafından

8 3 ve 9 haftalık ooldum.  Bide çalışıyorum.   O kadar geç fark ettim ki hamileliği sürekli ağlıyorum gaddarca gelecek ama.  Hiç kabullenemiyorum   içimde gram sevgi kırıntısı yok     ama iki gün önce ilk defa bebekle  konustum   ..  aslında bebekle ilgili sadece sürpriz olduğu için   bu tepkiler ama en büyük etken ben çok yorgun bir anneyim  4 yıldır uykusuz      yorgun bitkin. Desteksiz biriyim  çocuklarım beni çok yoruyor  cokkk ama şuan diğer günlere göre biraz daha iyiyim ..  nasibi varsa oluyor

+1 oy
önce (325 puan) tarafından

Benimde üçüncü olacak oğlum 9  kızım 3.5 yaşında ve şimdi 25 haftalık hamileyim bende çok korkuyorum acaba nasıl olcak diye 

+1 oy
önce (139 puan) tarafından

Bende çok korkuyorum bu durumdan 2 çocuğum da erken doğdu ve bn çok sıkıntı çekiyorum hamilelikte sprali bir türlü fırsat bulup takamadim çocukları bırakacak kimsem yok eşimde birşey olmaz diyor ne yapmam gerekiyor bir ara şüpheye düştüm gittim ilaç aldım o ilaçta her zaman alınamıyor hem maliyeti fazla hemde sağlık açısından iyi değil doğum kontrol hapı da kilo aldırıyormuş

0 oy
önce (10,322 puan) tarafından

Benimki de 4,5 2,5 ve oğlum da 1,5 yaşında canım yani güzel geçiyor ben Zorlu kısımları atlattığımı düşünüyorum ama ilk zamanlar ilk 1 sene zor geçer hem kıskançlık krizleri hem uykusuz geceler falan destek için varsa güzel atlatırsın

0 oy
önce (2,215 puan) tarafından

Kesin geri çekilme ile korunduğunu düşünüyor Sun geri çekilme bir korunma yöntemi değildir ben prezervatif ile korunuyorum evlendim evleneli hamile kalmadım ne zaman çocuk düşündüm ozaman kaldım 

önce (2,215 puan) tarafından

Birde olan olmus uzulsen bişey değişmeyecek 3 çocukta bağlat en iyisi ben 2. Düşünmüyorum ama ilerde düşünürsem 2. De bağlatmak istiyorum 

prezarvatifle korunuyorduk 

0 oy
önce (6,911 puan) tarafından

Allah verdiyse bakma gücü de verir diyelim.

Bir de alakasız ama bol bol günlük 1 dilim de olsa ayva ye 3-4 aya kadar bebeğin uslu olur:))

bunu deneyeceğim inşllah 

0 oy
önce (42 puan) tarafından

İki buçuk dört yaş çocuklarım ve 1 aylık bebeğim var tek başıma bakıyorum hepsini 

nasıl peki zorlanıyor musnuz 

Zor canım uykusuzum iki çocuk istekleri bitmiyo Bebek emzir altını temizle gazını çıkart iki çocuğun yanında zorla bakıyorum bebeği ikisi de durmuyo her gün kavga ağlama vücudum bitti evi temiz tutmaya çalışıyorum bir de yemek derdi çocukları bebeği yıkama yardım edenim hiç olmadı iki çocuğu tek büyüttüm bu bebeği de tek büyütüyorum 

Allah yardımcınız olsun çok zor 

yardım edenin varsa çocuk bakmak bence kolay olur canım ben şimdi bebeği uyuttum iki buçuk yaş kızımı ayagimda sallayıp uyuttum şimdi dört yaşındaki kizimi sallayıp uyutcam her günüm böyle

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

4,5 ve 2,5 yaşındaki çocuklarla üçüncü hamilelik süreci nasıl yönetilir?
Üçüncü hamilelik sürecinde en önemli adım, küçük çocukların rutinlerini bozmadan günlük planı basitleştirmektir. 4,5 ve 2,5 yaşındaki çocuklarınızın bağımsızlık kazanmalarını desteklemek için yemek yeme veya giyinme gibi konularda basit sorumluluklar verin. Yorulduğunuz anlarda dinlenmek için ekran süresini veya oyun zamanlarını stratejik kullanmaktan çekinmeyin ve ev işlerinde mutlaka destek alın.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Planlanmamış üçüncü çocuk haberine nasıl alışılır?
Beklenmedik bir hamilelik haberiyle gelen endişe ve hazırlıksızlık hissi oldukça normaldir. İlk olarak duygularınızı kabul edin ve kendinize bu süreci sindirmek için zaman tanıyın. Çevrenizden gelecek yardımları kabul etmeye açık olun ve mükemmel ebeveynlik beklentisinden ziyade, çocuklarınızla kurduğunuz sevgi dolu bağa odaklanarak zihinsel yükünüzü hafifletin.
Üç çocuklu bir ailede günlük hayatı kolaylaştıracak yöntemler nelerdir?
Üç çocukla başa çıkmanın en etkili yolu, önceden planlanmış yemek listeleri, ortak oyun alanları ve uyku düzeni disiplinidir. Evdeki iş yükünü azaltmak için önceliklerinizi belirleyin ve mükemmeliyetçi olmaktan kaçının. 2,5 ve 4,5 yaşındaki çocuklarınızı oyunlarına dahil ederek birbirleriyle vakit geçirmelerini sağlamak size nefes alacak zaman yaratacaktır.
İki küçük çocuktan sonra üçüncü bebekle hayat nasıl değişir?
İki küçük çocukla süren hareketli bir hayata üçüncü bir bebeğin eklenmesi, organizasyon yeteneğinizi ve sabrınızı bir üst seviyeye taşır. İlk aylarda bebek ve diğer iki çocuk arasında denge kurmak zorlayıcı olabilir ancak düzenli rutinler oturduğunda süreç kolaylaşır. Özellikle 4,5 yaşındaki çocuğunuzu kardeşine yardımcı olması konusunda motive etmek, sizin iş yükünüzü hafifletirken onun da sorumluluk bilincini artıracaktır.
Hamilelikte küçük çocuk bakımı sırasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Hamilelik döneminde küçük çocukların bakımı sırasında ağır kaldırmaktan kaçınmak ve bel sağlığını korumak için eğilmek yerine dizleri kırarak çömelmek çok önemlidir. Gün içerisinde kendinize mutlaka kısa dinlenme molaları ayırın ve vücudunuzun verdiği sinyalleri dinleyin. Aşırı yorgunluk durumunda çocuklarla yerde oturarak oynamak veya kitap okumak gibi fiziksel enerji gerektirmeyen etkinliklere yönelin.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 921 göst.
13 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Isteoylesine (375 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 314 göst.
3 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Melek06 (867 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 282 göst.
10 Nisan 2026 Diğer kategorisinde Almilayla (1,854 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 293 göst.