Şifon abiye için 8 bin TL ödemek normal mi?

0 oy
584 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde (6,934 puan) tarafından

image

Eşimin yeğeninin sünnet düğünü var. 2 çocukla mağaza gezmek zor olur diye internetten bakıyorum şimdilik. Olur belki de çok zor beğeniyorum. İnternetten bi tane buldum 8 bin lira kıyafet sepetinden. Şifon bi abiye. Mağazalarda daha pahalı diyorlar. Normal değil mi bu fiyat?

15 Cevaplar

+7 oy
(32,442 puan) tarafından

Düğün benim düğünüm değilse bir elbiseye 8 bin vermem benim için yüksek bir meblağ

(6,934 puan) tarafından

Sünnet çocuğunun annesi 30 bine bulmuş. Aldığı da aşırı görkemli değil ama güzel standart bi abiye yani. İyice şatafatlı olsa ne olurdu bilmem.

-Reklam-
+1 oy
(15,773 puan) tarafından

ne olmuş bu fiyatlar 🤦🏼‍♀️

ama ben şahsen sünnet düğünü için abiye kıyafet almam.  

şık günlük de giyebilecek bir kıyafet miss

(6,934 puan) tarafından

Ben aslında çok ekonomik biriyim😄 Düğünlerde giydiğim nerdeyse milletin günlük elbisesi olacak şeyler. Eşimin abisinin oğlunun düğünü diye bir de sık sık gördüğüm insanlar. Diğer eltim de düz bişey giymez. Eşim de basit bişey alma sen de der yani ondan:))

(15,773 puan) tarafından

valla kimseye göre giyinmem ben. sadece ablamların düğününde abiye giydim, daha da giymem. abiye insanı da değilim zaten. kaba ve gereksiz buluyorum millet giyiyor diye asla giymem. 

şu anda bir düğünde abiye giymem için o düğünüm çırağanda falan olması lazım 😂😂

ama madem eşin al dedi, al gitsin ne parayı düşünüyorsun 😂 

+1 oy
(142 puan) tarafından

Ben 3 bucuga aldım kaynimin düğünü için ve çok şıktı

(6,934 puan) tarafından

Aslında fiyat olarak öyle bulsam alırım da bulamadım. 

(142 puan) tarafından

Mağaza gez bulursun bence indirim oluyor bazı elbiselerde hangi şehirdesin

+1 oy
tarafından

Çok fazla bence hem kendinin değil hemde sünnet. 

(6,934 puan) tarafından

Biraz daha düşüneyim ben o zaman:))

+1 oy
(10,509 puan) tarafından

Fotoğraf paylaşma şansın var mı 

(6,934 puan) tarafından

Deneyeyim

(6,934 puan) tarafından

Koydum resim

+1 oy
(20,177 puan) tarafından

Mağazaya bak derim erkek kardeşimin nişanı için 6250 ye aldım ben şifon değil kumaşı falan çok güzel fiyat daha yüksekti eşim pazarlık yaptı 😂😂İnternette o şansın yok daha hesaplı olanlarda vardı nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama mağaza bak derim

(6,934 puan) tarafından

Bakıcam da çok dolanıyorum bulana kadar. Eşim de çocuk bakarken fenalık geçiriyor. Sonun da iyi bu olsun diye rastgele bi elbiseye tamam diycem büyük ihtimal. İstanbulun uzak bi ilçesinde yaşıyorum. 

+1 oy
(10,315 puan) tarafından

İlla güzel bir şeyler giymek istiyorsan kiralayabilirsin canım iki üç bine çok güzel abiyeler var burada

(6,934 puan) tarafından

Kiralık nerede vardır ki?

(10,315 puan) tarafından

Instagram'dan bakabilirsin canım bulunduğum şehre dress koyuyorlar genelde dükkanların adını kiralık olanlar

+1 oy
(20,508 puan) tarafından

Açık mısın kapalı mı abiyefon falan var aciksan cok da sık 

(6,934 puan) tarafından

Açığım. Bi bakayım oraya tekrar.

0 oy
(65,581 puan) tarafından

bizimde eltimin ikizleri sünnet oldu arkadasimdan aldim veremem sekiz bin bana gore cok sunnet düğünü zaten gereksiz buluyorum

(6,934 puan) tarafından

Ne bileyim valla ben de ilk defa böyle fiyatta bişey almış olcam alırsam😄

(65,581 puan) tarafından

güzelmiş elbise ama bence çok 

0 oy
(1,336 puan) tarafından

Yanii eşinin yeğeniymiş bence 8 bin vermene gerek yok daha uyguna çok şık elbiseler var abiyeye yakın 

(6,934 puan) tarafından

Öyle bi konuşuluyor ki ama sanki abiye giymezsem ayıp olacak. Ben de gazlandım iyice aradım buldum bi tane ama.

0 oy
(141 puan) tarafından

Kesinlikle abiyefon sitesinden bak çok günenilir çeşit çok fazla ve toptancı olduğu için uygun fiyatlı . Bu modelden çok daha güzelini satıyorlar 1 günde geliyor kargo. Ben bugün aldım şifon abiye mesela

(6,934 puan) tarafından

Başka bi elbise buldum bakalım. 

0 oy
(7,295 puan) tarafından

8 bini vermem acikcasi bir iki günlük düğün icin 

Hele ki düğün bize ait değilse 

Yazik günah 8 bin ne demek 

0 oy
(327 puan) tarafından

Ben tesettürlüyüm abiye sordum kendim için 10 bin lira dediler.. ablam da 14 bine buna benzer birşey almıştı sadece bir tarafı da pelerini vardı ve dekolte kısmı taşlıydı... Abiyeni görünce direkt ablamın ki geldi aklıma 

(6,934 puan) tarafından

Çok güzel ama eşime de gösterdim neyini beğenmedin bilmiyorum 😂 Başka bi tane buldum yine bu modele benziyor.

0 oy
(1,698 puan) tarafından

Yani kendi çocuğumun düğünü ya da özel bir günü değilse 8 bin lira asla vermem bir elbiseye 

(6,934 puan) tarafından

Evet vazgeçtim 4 bine buldum bi tane😄

0 oy
(8,279 puan) tarafından

İnternete güvenme. Rengi modeli tenine gitmez boyuna uymaz. Bir ton risk değmez. Zaten artık modelleri de yapay zekayla yapıyorlar.  Elbise senin üzerinde böyle duracak mı bakalım. Fiyatı konusunda bir şey diyemem herkesin kesesine göre değişir ama mağazalara bak ve üstünde dene

(6,934 puan) tarafından

Watsaptan gün ışığında çekilmiş fotosunu istedim mağazadaki halini attılar ama vazgeçtim zaten bundan :)

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Şifon abiye modellerinde 8 bin TL fiyat bandı normal mi?
Şifon abiye kıyafetlerde 8 bin TL, güncel piyasa koşullarında orta segment bir ürün için normal kabul edilen bir fiyat aralığıdır. Fiyatın normal olup olmadığını belirleyen temel faktörler kumaşın kalitesi, dikiş işçiliği, markanın konumu ve üzerinde kullanılan aksesuarların detaylarıdır. Piyasadaki şifon elbiseler kullanılan malzeme kalitesine göre 3 bin TL ile 20 bin TL arasında geniş bir skalada değişebilmektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
İnternetten abiye alırken nelere dikkat edilmelidir?
İnternetten abiye alırken öncelikle beden tablosunu kendi ölçülerinizle detaylıca karşılaştırmanız, kumaşın esneme payını ve astar detaylarını sorgulamanız gerekir. Ürünü almadan önce kullanıcı yorumlarını ve gerçek fotoğraflarını incelemek, kumaşın şifon kalitesi hakkında fikir verecektir. Ayrıca iade ve değişim şartlarının kolay olması, internet alışverişinde yaşanabilecek beden veya model uyumsuzluğu riskini ortadan kaldırır.
Mağaza fiyatları ile internet abiye fiyatları neden farklıdır?
Mağaza fiyatları, mağazanın bulunduğu konumun kirası, personel giderleri, enerji maliyetleri ve genel işletme masrafları eklendiği için internet satışlarına göre daha yüksek seyretmektedir. İnternet mağazaları ise daha düşük operasyonel maliyetlerle çalıştığı için aynı kalite ürünü daha rekabetçi fiyatlarla sunabilirler. Ancak internetten alırken fiziksel mağazalardaki gibi ürünü deneme ve kumaş dokusunu elinizle hissetme imkanınız bulunmaz.
Sünnet düğünü için şifon abiye seçimi doğru bir tercih mi?
Şifon abiyeler, hafif ve dökümlü yapıları sayesinde özellikle gündüz veya açık hava sünnet düğünü organizasyonları için oldukça zarif ve konforlu bir tercihtir. Hareket kabiliyetini kısıtlamayan yapısı, çocuklarınızla ilgilenirken rahat etmenizi sağlarken, şık bir görünüm elde etmenize de yardımcı olur. Şifon kumaş hem şık duruşu hem de terletmeyen yapısıyla uzun süreli kullanımlar için en çok tercih edilen kumaş türleri arasındadır.
Kaliteli bir şifon elbise nasıl ayırt edilir?
Kaliteli bir şifon elbise, kumaşın iç göstermemesi için yeterli katmanda astara sahip olmalı ve dikişleri düzgün, söküklere karşı dirençli olmalıdır. Kumaşın dokusuna dokunduğunuzda pürüzsüz ve dökümlü bir his bırakması, kalitesinin iyi olduğunun bir göstergesidir. Ayrıca şifon kumaşın sentetik mi yoksa ipek içerikli mi olduğu, elbisenin duruşunu ve cildinizdeki konforunu doğrudan etkileyen en önemli unsurdur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
14 cevap 627 göst.
24 Temmuz 2026 Diğer kategorisinde Helbest (264 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 228 göst.
5 gün önce Diğer kategorisinde Hatice000 (1,511 puan) tarafından soruldu
+1 oy
15 cevap 1,074 göst.
13 Ağustos 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Denizela (251 puan) tarafından soruldu
+2 oy
5 cevap 354 göst.
19 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde 12345ebe (1,368 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,517,132 soru

24,731,263 cevap

370,885 kullanıcı

...