ÖSYS tercih listesine nereden ve nasıl bakabilirim?

0 oy
82 göst.
önce Diğer kategorisinde (39,808 puan) tarafından

Bugün sonuçlar açıklandı. Tercih yapmak için listeye nereden bakıyorduk. Kardeşim için bakacam. Üstünden yıllar geçtiği için ben nereden baktığımı hatırlamıyorum. 

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

ÖSYS tercih listesine nereden bakabilirim?
ÖSYS tercih işlemlerini ve tercih listesini ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi olan ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaparak görüntüleyebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
ÖSYM tercih kılavuzu 2024 güncel listeye nasıl ulaşırım?
2024 tercih kılavuzuna ve güncel kontenjan listesine ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan osym.gov.tr adresindeki duyurular bölümünden veya Tercih Bildirim ekranından erişim sağlayabilirsiniz.
Üniversite tercihleri ne zaman ve nereden yapılır?
Üniversite tercihleri, ÖSYM tarafından belirlenen takvim doğrultusunda ais.osym.gov.tr üzerinden yapılır. Adaylar sisteme giriş yaptıktan sonra tercih listelerini oluşturup onaylayabilirler.
Tercih listesi oluştururken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Tercih listesi oluştururken üniversite ve bölümlerin başarı sıralamalarını, kontenjanlarını ve özel koşullarını kılavuz üzerinden dikkatle incelemelisiniz. Başarı sıralamanızın üzerinde ve altında yer alan tercihleri dengeli bir liste haline getirmeniz yerleşme şansınızı artıracaktır.
ÖSYM aday şifremi unuttum, nasıl giriş yapabilirim?
ÖSYM şifrenizi unuttuysanız ais.osym.gov.tr giriş ekranındaki 'Şifremi Unuttum' bağlantısını kullanabilir veya e-Devlet şifrenizle giriş yaparak işlemlerinize devam edebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 268 göst.
0 oy
2 cevap 347 göst.
21 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 174 göst.
31 Ocak 2023 Diğer kategorisinde ceylin34 (1,698 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 609 göst.
1 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde Birdilektut (2,180 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,515,573 soru

24,712,747 cevap

369,480 kullanıcı

...