PCOS hastasıyım, lazer epilasyon neden bir türlü bitmiyor?

0 oy
310 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (357 puan) tarafından

Yıllardır bitmiyor lazer yıllarca para harcadım geçmedi doktor gittim doğum hapları dışında önerisi olmadı ne yapacam bilmiyorum lazer girmekten yoruldum başına gelen varmı 

3 Cevaplar

0 oy
(3,083 puan) tarafından

nasil lazere gttin.  aleksandirite lazer kesin cozum

onun harici buz lazermis diod lazermis hepsi fasa fiso

(357 puan) tarafından

Aleksandirite beni baya arttırdi bana yaramadı dioade daha iyi geldi aslında ama bitmiyor malef her ay giriyorum ama boş işte 

(3,083 puan) tarafından

alla allah entersan . aleksandriteye ben 20  sene once 8 ay gttim bitti. 20 senedir tuysuzum.  annem oyle kardesim babam bile koltklatina goturdu annem. bende esimi goturdum koltiklatina

-Reklam-
0 oy
(16,359 puan) tarafından

her yer bin lirayken görümcem 4 bin verip gitmişti doktorlar falan çalışıyordu gittiği yerde. tabi bunun yanı sıra hap da kullanıyordu. 1.5 sene falan gitti lazere kurtuldu 

(357 puan) tarafından

İlaç kullandı ozman doğum hapları kullandı acaba 

0 oy
(281 puan) tarafından

Bende pcosluyum evde lazer IPL aldım bir kaç seans yaptım uzun olmadı ama azaldı diyemem ama geç çıkmaya başladı bide rengi açıldı daha cansız çıkıyor kullandığım makine de riomi biz başlıklı olan güzel bence fiyatı da gayet iyi doğum kontrol hapı kullanmamaya calis o da etkiliyor bende migrende var ne zaman Ağrı kesici içsem adet olmuyorum bir iki ay zaten düzensiz daha beter ediyor umarım sana yardımcı olabilmişimdir 

(357 puan) tarafından

Saol canım daha önce lazer geçmiş varmı doğum kontrol hapı hiç kullanmadım ama baktım olmuyor mecbur kullancam dedim bende eve lazer makinesi almaya düşünüyorum lazer merkezi bana uzak ve yorucu geliyor artık 

(281 puan) tarafından

Daha önce hiç lazer merkezine gitmedim bir lazerci arkadaşım vardı bana evde yaptığımın hiç bir işe yaramiyacagini söylemişti iyiki dinlememisim de o kadar para dokmemisim diyorum şimdi 

(357 puan) tarafından

İyi yaptınız baya para harcadım yıllarca bende yoruldum gitmketne evde alcam daha iyi sanki zaten bitmiyor lar

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

PCOS hastasıyım lazer epilasyon neden sonuç vermiyor?
Polikistik over sendromu (PCOS) varlığında hormonal dengesizlikler, vücutta sürekli yeni kıl köklerinin uyarılmasına ve aktifleşmesine neden olur. Lazer epilasyon kıl köklerini hedef alsa da, hormonal dalgalanmalar devam ettiği sürece vücut yeni tüyler üretmeye devam eder. Bu nedenle sadece lazer yaptırmak, hormonal kökenli tüylenmeyi durdurmak için genellikle tek başına yeterli bir yöntem değildir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
PCOS kaynaklı tüylenme için doğum kontrol hapı dışında ne yapılabilir?
PCOS kaynaklı tüylenme yönetiminde genellikle endokrinologlar tarafından reçete edilen anti-androjen ilaçlar tercih edilir. Bu ilaçlar, vücuttaki erkeklik hormonu seviyelerini dengeleyerek yeni kıl oluşumunu yavaşlatmaya yardımcı olur. Ayrıca, insülin direncini kontrol altına almaya yönelik beslenme düzenlemeleri ve egzersiz programları da hormon dengesinin sağlanmasına destek vererek tüylenme sürecini doğrudan etkileyebilir.
PCOS olanlarda lazer epilasyon kaç seans sürer?
PCOS hastalarında lazer epilasyon süreci standart bir seans sayısı ile tamamlanmaz, çünkü hormonal düzensizlik süreci uzatabilir. Normal bir bireyde 6-8 seansta sonuç alınabilirken, PCOS tanısı olanlarda bu süreç 12-15 seans veya daha fazlasını bulabilir. Başarılı bir sonuç için epilasyon seanslarının mutlaka bir uzman hekim kontrolünde, gerekli hormonal tedavi ile eş zamanlı olarak planlanması gerekir.
PCOS hastalarında lazer epilasyonun etkili olması için ne yapmalı?
Lazer epilasyonun PCOS'lu hastalarda etkili olabilmesi için ilk adım, öncelikle bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile endokrinoloji uzmanı tarafından hormonal dengenin sağlanmasıdır. Hormon değerleri dengelenmeden yapılan epilasyon işlemleri, tüylerin tekrar çıkmasına neden olduğu için verimsiz olabilir. Kan değerleriniz optimize edildikten sonra lazer epilasyon sürecine başlamak ve süreci bir endokrin takibiyle desteklemek başarı şansını ciddi oranda artırır.
PCOS tüylenmesi ömür boyu sürer mi?
PCOS kaynaklı tüylenme, hormonal dengesizlik devam ettiği sürece kronik bir durum olarak kendini gösterebilir ancak kontrol altına alınabilir. İnsülin direncinin kırılması, kilonun korunması ve doktorun uygun gördüğü hormonal tedavilerin düzenli uygulanması tüylenme hızını ve yoğunluğunu önemli ölçüde azaltır. PCOS bir yaşam biçimi değişikliği ile yönetilebilir bir durumdur, bu yüzden tüylenme kalıcı değil, yönetilebilir bir semptomdur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 417 göst.
0 oy
0 cevap 142 göst.
26 Nisan 2026 Diğer kategorisinde Mucizemm233 (2,057 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 194 göst.
0 oy
4 cevap 271 göst.
19 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Glcnm (410 puan) tarafından soruldu

Kategoriler