KPSS çalışırken kayınvalide evinde nasıl ders çalışırım?

0 oy
138 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,125 puan) tarafından

Salı günü eşimin kök ailesinin yanına geldik. Bizim daha gelme planımız yoktu. Eşim sırf her aradıklarında çağırıyorlar diye yıllık izin yazdı. Neyse salı günü geldik çarşamba sabahı kaynanam evde bizi bırakıp kızıyla sabahın 8 de Ankara'ya geldi. Doktor kontrolu varmış ben eşimin babaannesi kayınbabam eşim kaldık evde çarşamba akşamı orada kaldı daha 2 saat önce girdi eve. Eve gelen misafiri bırakıp gitmek nedir? Ben gelirken dedim ki onlara kpss çalışıyorum bakın vaktim az ordada çalışacağım. Tamam çalışırsım kim var evdeki dediler biri bırakıp gitti diğerinin çayı yemeği bitmiyor. Sürekli uğraş içindeyim. Neyse kaynanam gelmeden yaptım yemeği matematik çalışıyorum. Eşimin babaannesi derste kitapta gözüm vardı niye vardın kocaya o zaman diyor. Dedimki torununa varırken dersle kitapla işim yoktu ama sizi görünce aklım başıma geldi dedim. Neyse onla öyle bir konuşma geçti.kaynanam çıkmış kapı önünde oturuyor. Kayınbaba çağırıyor gelin ders çalışıyor gel sofrayı kur diye. Orda sohbet tatlı herhalde kalkıp gelmiyor baktım adam kendi sofra kuruyor dayanmadım yemeği hazırladım bide kaynanayı çağırdım gelin bir daha sofra kurulmasın diye aç değilim deyip gelmedi bile gala sofra ortada bekliyor geliyim toplayım demiyor. Ben buraya gelince misafir gibi köşesine çekiliyor. Daha görümceler falan gelmedi onlarda gelirse benim ders çalışma hahalleri bomboş çıkacak yani. Akşamları kapı önüne konuyu komşuyu çağırıp semaver partisi yapıyorlar ses gürültü cabası. Hizmeti cabası. Hadi hizmet ettik çayı içtik onlar gidince çalışatım diyorum o zamanda bulaşıklar kalıyor. Bir insan nasıl bulaşık varken uyur asla aklım mantığım almıyor horul horul uyuyor. Benim gözüme batıyor içim rahat etmiyor yıkayıp öyle yatıyorum

5 Cevaplar

+1 oy
önce (32,138 puan) tarafından

Biliyorsun madem neden gidiyorsun hadi gittin ev sahibi sen değilsin ki sofrayı senden beklesin bırak kaynanam mı yapıyor kaynatan mı yapıyor kim yaparsa yapsın 

önce (2,125 puan) tarafından

Gitmeyince eşimle birbirimize giriyoruz. Bizimkilere gitmek istemiyorsun diye tutturuyor. Yıllardır bunu kavgasını yapıyoruz hatta eşimle tek kavga sebebimiz bile olabilir. 

önce (32,138 puan) tarafından

Sınavdan sonra gidelim deseydin veya hiç bir şeyi umursamadan bırak o sofrayı kursunlar işte sen onlara yemek yapmaya gitmedin sonuçta 

-Reklam-
+1 oy
önce (9,556 puan) tarafından

Hangi kaynana gelinim ders çalışıyor yemek yapayım bulaşık yıkayım aman yorulmasınn çayını koyayım der 😂 heleki gelin ders çalışcak aman ses yapmayalım semaver keyfimiZde şurda dursun der ki

Hastane randevusuna gitmekte gayet normal bişey orda bişey arayamazsın. 

eşinin dilinden konuşup evden çıkmıyacaksın sınavına kadar. 

Nasıl normal ya bizi çağıra çağıra getirdi. Madem randevusu vardı. Bizi niye çağırdı. Zaten gelecekmiş ankaraya gelince görürdü oğluyla torununu 

Birde bunların hiç bir ders çalışmak ne haberleri yok çevrelerinde çalışam çabalayan kimse yok adamlara benim ders ders demem abartı geliyor

önce (9,556 puan) tarafından

Bir gün kaynanan olmadan durmandan ne çıkacak ki zaten yatılı gitmişiniz . 

Normal ozman çevrelerinde hiç yoksa okumuş çalışan bayan tuhaf geliyordur. Bence evinden çıkma bu süreçte kendi gitsin eşin

0 oy
önce (2,703 puan) tarafından

yapma sende ders calisiyorum de cekil kisene . zaten o kiyetle gttin. soyle . ben ders calisiyorum su istesen sen kalkma calis ben getiriyim denmesi lazimken kole gibi ben yapiyorum herseyi ev sahibi hicbise yapmioki de esine  birdaha sen kendin gelirsin hic ders calisayirum burda bu ne boyle falan de herkes duysun yani

sen yapiyosun diye o da salmis iste hizmetci hulmus calistiriyo. icin kendi evinde rahat etmesin orda kalici degilsin. birak yigilsin bulasiklar. sen gidince essek gibi kendi yikayacak sonucta

Huyu bu kadının sadece ben değil ki kim gelirse gelsin elini ayağını çekiyor işten. Sinek basıyor evi nasıl yemek yiyeyim o mutfakta.  Ben neyse giç bir zaman bulaşık ve yüzünden ev süpürme dışı hiç iş yapmadım burda yapmam da ama kızları cam kapı dolap içleri genel temizlik yapıp gidiyorlar onlar gelene kadr yine hastayım diye bir işe dokunmüyor

0 oy
önce (593 puan) tarafından

Valla senin yerinde olsam sınava kadar hiçbir yere gitmezdim. Madem sana rahat vermiyorlar çalışmana bile karışıyorlar ne diye gittin? Eşin kırıp dökmediği sürece söylenip dursun, sonuçta sınava hazırlanıyorsun. Umrumda bile olmazdı şahsen. Eşinin anlayacağı dilden konuşup en kısa zamanda dönmeye çalış bence. Sana da yazık, sınav stresi ayrı birde aileyle onla bunla uğraş. Canının kıymetini bil 

Canım kavga ediyorum tartışma falan değil yani. Çocuk var her şeyi yazıyor kafasına. 

0 oy
önce (1,015 puan) tarafından

Keşke gitmeseydin aşkım ya. Zaten misafirlikte ders calisilmaz ki yani ben çalışamıyordum canım. Sınava az bir süre kala derslerinin aksamasına üzüldüm 

Elimde olsa asla gelmem asla ama eşime anlatamıyorum anlaşamadığımız tek konu olabilir

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kayınvalide evinde KPSS çalışırken nasıl konsantre olunur?
KPSS gibi yoğun çalışma disiplini gerektiren süreçlerde, ev ortamında dikkatin dağılmasını önlemek için öncelikle çalışma saatlerinizi net bir şekilde aile üyelerine bildirmeniz gerekir. Gürültüden ve ev işlerinden uzaklaşmak adına odanızı ayırarak kapınıza 'çalışma saati' ibaresi koyabilir veya kütüphane gibi daha sessiz ortamları tercih edebilirsiniz. Sınırlarınızı nazik ama kararlı bir şekilde çizmeniz, çalışma veriminizi artırmanıza yardımcı olacaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Misafirlikte ders çalışma düzeni nasıl korunur?
Misafirlikte ders çalışma düzenini korumak için günün en verimli saatlerini, ev halkının en az hareketli olduğu sabah erken saatlere veya gece geç saatlere kaydırmak etkili bir yöntemdir. Yanınızda mutlaka kulaklık bulundurarak dış sesleri izole edebilir ve küçük zaman blokları halinde çalışarak planınıza sadık kalabilirsiniz. Beklentileri en baştan açıkça ifade etmek, evdeki diğer kişilerin sorumluluklarını hatırlatmanıza da yardımcı olur.
Eş ailesiyle kalırken ev işleri ve sorumluluk paylaşımı nasıl olmalı?
Eşin ailesinin yanında kalırken ev işleri ve sorumluluk paylaşımı, gitmeden önce eşinizle konuşarak netleştirilmelidir. Misafirliğe gidilen bir evde temel nezaket kuralları çerçevesinde hareket etmek önemli olsa da, ders çalışma gibi kişisel hedefleriniz olduğu durumlarda eşinizin sizi desteklemesi ve üzerinizdeki ev işi yükünü hafifletmesi kritik bir rol oynar. Görev dağılımını baştan konuşmak, ileride yaşanabilecek gerginliklerin önüne geçebilir.
Sınava hazırlanan biri evde çatışma yaşamamak için ne yapmalı?
Sınava hazırlık sürecinde aile içi çatışmaları engellemek için duygusal sınırlarınızı belirlemek ve mümkün olduğunca sakin kalmak en sağlıklı yaklaşımdır. Beklentilerinizin karşılanmadığı durumlarda fevri çıkışlar yerine, önceliklerinizi hatırlatan net ve kısa açıklamalar yapmak, karşı tarafın sizi anlamasını kolaylaştırabilir. Kendi hedeflerinize odaklanarak başkalarının tutumlarından kaynaklanan stresi minimize etmek, motivasyonunuzu korumanızı sağlar.
Kayınvalide evinde huzurlu kalmak için hangi sınırlar konulmalı?
Kayınvalide evinde huzurlu kalmak için en önemli adım, evdeki rolünüzü 'misafir' veya 'gelin' kavramlarından ziyade 'kendi hedefleri olan birey' olarak tanımlamaktır. Çalışma vaktinizden ödün vermemek için ev işleri konusunda kapasitenizi net ifade etmeli ve eşinizle birlikte ortak bir yaşam planı oluşturmalısınız. Kişisel alanınıza saygı duyulmasını talep etmek, uzun süreli ziyaretlerde ruhsal sağlığınızı korumak için gereklidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 496 göst.
7 Temmuz 2026 Diğer kategorisinde Mys-2boys2girls (9,556 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 1,085 göst.
5 Temmuz 2026 Diğer kategorisinde NuReLLa -_- (47,355 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 648 göst.
2 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 185 göst.
24 Mart 2026 Aile & Aşk kategorisinde Minikkelebek4 (16 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,515,326 soru

24,709,456 cevap

369,332 kullanıcı

...