Evliliğin amacı sadece çocuk sahibi olmak mı?

+1 oy
429 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (3,178 puan) tarafından

Tek amaç çocuk sahibi olmak olabilir mi sizce. Siz evlenirken ne niyetle evlendiniz. ( Çocuk sahibi olup dahasını istememek ve çocuk yapmamak evliliğin bi anlamının kalmadığını ifade eder mi?)

21 Cevaplar

+8 oy
önce (5,893 puan) tarafından

İşte evliliğin özeti 😀

image

önce (1,954 puan) tarafından

Ahahhaha super🤣🤣🤣

önce (3,178 puan) tarafından

Ahahahahah çok iyi ya bizde ben de işe gidip geliyorum ilave olarak 

önce (3,601 puan) tarafından

Hahahahahaahaaa Allah iyiliğini versin kız 😂😂😂😂

önce (5,893 puan) tarafından

😄😄😄 

-Reklam-
+5 oy
önce (1,271 puan) tarafından

Evlilik, hayatın yükünü paylaşacağın bir omuz, seni anlayan, değerli hissettiren bir eşle bütün olmak. Çocuk tabii ki meyvesi.. ille olacak ya da ille olmayacak diye bir şey yok. Eşlerin tercihine kalmış ama evlilik toplumsal düzeni sağlayan bir kurum olmalıdır. Herkes sonuçta cinsel bazı dürtüler ile dünyaya geliyor. Bunu helal yoldan karşılayabilmek de evliliğin amacıdır. Annesi babası belli olan çocukların olması ve tabii ki o ailede sevgi dolu,ahlaklı cocuklari yetiştirebilmektir evlilik. Daha da genisletilir

SAĞLIK SEBEBPŞERİNDEN ÖTÜRÜ gücün olmadığını düşünmekten ötürü fazla çocuk istememek . Karşı tarafa o zaman neden evlendik dedirtiyor malesef.  Bende acaba diyorum böyle olunca.

önce (1,271 puan) tarafından

Söylediğiniz sebepler çocuk sahibi olmamak için geçerli. Karşı taraf da idrak edebilse keşke. Başka bir yolla konuşmaya çalışın. Herkesin sevgi dili başka. Eşinizin sevgi dilini bulup o dille anlatmak ise yarayabilir

+3 oy
önce (27,353 puan) tarafından

Çocuk evliliği taçlandıran bişey. Çocuksuz evlilik biraz tatsız tuzsuz gibi geliyo bana. Ama ilk baştan çocuğun olmasını istemeden evlenirsen yani eşinle öyle anlaşırsan bence çocuksuz da mutlu iyi bir evlilik olabilir diye düşünüyorum  

Bana göre evliliğin anlamı hayatta yanında bir yoldaşının olması. Birbirinizin en yakını olmanız  maddi manevi  birbirinin en yakını olmak bence. 

Hayat arkadaşlığı kısaca 

+2 oy
önce (7,249 puan) tarafından

Bence cocuk evliligin hem düşmanı hemde neseli tarafi nedne diyceksin hamilelik ayrı cocuk doğunca ayri hep kaygı endişe telas esler arasindaki gecirilen zaman da azaliyor cinsel anlamda da öyle ne bilim hastaligi var atakları var akıl işi degil yani cocuktan sonra kavgalar hep çocuk yüzünden oluyor mesela bence evlilikte çocuk sart değil bazi seyleri öldürüyor 

+2 oy
önce (8,210 puan) tarafından

Evlilik başlı başına saçmalık bana göre. Ömür billah sadece bir adamla yada bir kadınla zaman geçirmek çok sıkıcı. Zamanla artık keşfedecek bir şey kalmıyor eşte. Her şey monotonlaşıyor. Bu sefer de hayat enerjin yavaş yavaş sömürülüyor. Çocuk da evliliğin gerekliliklerinden değil 

önce (9,560 puan) tarafından

https://youtube.com/shorts/QZLUCXZLs6k?si=FidNHQild_auL1cG

Aklıma bu video geldi senin yazıyı okuyunca 😂

önce (8,210 puan) tarafından

İzlemiştim ben bunu. Çok gülmüştüm benim gibi düşünen biri diye

+2 oy
önce (4,416 puan) tarafından

Evlilik, ruhunda yarım kalan ve tamamlamaya gücün yetmediği meseleleri senin için seve seve tamamlayacak ve bu uğurda sabrın zirvesini gösterecek bir ruh eşi bulduğunda, hayatın devamını birlikte geçirmek üzere alınan aksiyona denir.

Her insan eksiktir, noksandır ve farkında olmasa bile tamamlanmayı bekler. 

Anne baba evlat gibi bizi ZATEN doğal olarak seven birilerinin haricinde hakikaten varlığımızın özüne, ruhumuza, aklımıza ve hayattaki zorluklar karşısında takındığımız tavırlara bile sevgi ve saygıyla yaklaşan,  TAMAMEN YABANCI biri olmasına rağmen sanki kalu beladan beri tanıdık hissettiren o insanı bulduğunu fark ettiğinde kaybetmemek uğruna vakit geçmeden zevkle hayatını birleştirmektir evlilik.

Çocuk için değil, aile kurmak için. Evi, 4 duvardan çıkarıp yuvaya çevirmek, o meskeni insanın en huzur bulduğu mekan yapmak için. Bilmiyorum, ben böyle düşünüyorum. 

+1 oy
önce (2,712 puan) tarafından

kendi yasam alanini olusturmak.  cocuk sart degil

cocuk olmasa bile zamanla anne babadan kopup kendi hayatini bir baskasi ile paulasmak

aile olmak.  cocuksuz cani sıkılio insanin. cocuk

olursa eve nese geliyor bir adet cocuk ile. ikinci olursa kaos😂😂 3 olursa timarhane hafa fazlasi zaten koyver gitsin hayati modudur bence😂😂😂

bir imza ile yasanilan seyi mesrulastirmak . turk orf ve adetlerimize gore. zinadan cikarip mesru olmasi 

Ay ne güzel demişsin:) çocuk olduğu halde dahasını istemeyi biz neden evlendik ozaman denmesini kabullenemiyorum.  Evliliğin başında 4 olabilir nasip ederse Rabbim demişim şimdi niye madem öyle dedin diyo. Eski reelslerde bahsettim hastalık sürecimiz kaynanamgilin tavırlarını. Belli bi yerden sonra insan önce SAĞLIK diyor

+1 oy
önce (32,153 puan) tarafından

Çocuk evliliğin güzel taraflarından biri yapıldıktan sonra da devam ettiren en önemli itici güç ama tek sebebi olamaz sadece çocuğum olsun diye düşünerek biriyle evlenilmez. İyi anlaşabildiğin sevdiğin biri ile yasal ve toplumca kabul gören bir düzende birlikte bir hayat sürmek aslında. Ama başlangıç amacı her zaman devamını getiremiyor maalesef 

B3nde çok severim fazla çocuğu ama bazen imkanlar fırsat vermiyor SAĞLIK engel oluyor. Ancak bunu anlamayıp çocuk olmayacaksa bundan sonra neden evlendik diyince  insan acaba diyor acaba....

önce (32,153 puan) tarafından

Kaç çocuğun var ki canım 

+1 oy

Vala benim ilk amacim o degildi😂esimle gezip tizmak istedigim herseyi yapmak cocuk 2. Plandaydi 

+1 oy
önce (10,098 puan) tarafından

Ben çocuk için evlenmedim kafa dengiydik iyi anlasiyorduk gezeriz konuşuruz yoldaş arkadaş eş olsun diye evlendim ha çocuk için keşke erken evlenseydim..

Evliliğin amacı çocuk değil araç çocuk sadece 

+1 oy
önce (862 puan) tarafından

Vala bende anlamadım bu evlilikler ne için oluyor  durup dururken kocanın ailesi sana laf sokuyor her işine burunlarını sokuyor  oğlumu da oğlumuz diyor 

ne demişler evlilik iyi bişey olsaydı koca yerine gonca derlerdi  

+1 oy
önce (5,198 puan) tarafından

Evlilik sadakat saygı sevgı huzur demek ve eşten  kendınden uzak kalmayacak sekılde cocuk yapmak bu sene cok baska benım için ınanıyorum eşime kendjme cocuguma evıme ayrı ayrı bakıyorum ve tadında yaşıyorum hepsını elhamdulılah 

+1 oy
önce (47,481 puan) tarafından

Saçma sapan insanlara sırf kocanın kan bağı var diye ömür boyu katlanmak 😏

+1 oy
önce (43 puan) tarafından

Bence evlilik sevdiğin, anlaştığın insanla her anında mutlu olabilmek, zevk almak eğer bunları kendin ve eşin için yaparsan musmutlu olursun ama gösteriş vs için yaparsan evlilik saçma gelir. Ben eşimle  markete gdierken bile zevk alıyorm yanımda benimle 

+1 oy
önce (15,534 puan) tarafından

çocuk için evlenilebilir ama tek amaç çocuk mudur? bence değil. çocuk için evlenmiş olsan bile bir hayat paylaşıyorsun bu yüzden birlikte gelecek hayal etmek de gerekiyor. 

hiç çocuk istememek başka bir olay, bunu çiftler evlenmeden önce konuşmalı

ama sonradan gelişen sebeplerden dolayı çocuk olmuyorsa ya da çiftlerden biri çocuk istemiyorsa bu da bir sorun yaratıyorsa evliliğin temelinde bence sevgi yoktur. 

+1 oy
önce (1,079 puan) tarafından

Hiç cocuk niyetiyle evlenmedim valla cocuk olmasa daha kolay hayat Allaha sukurler olsun cocuklarim icin ama tekrar dunyaya gelip evlensem cocuk yapar miyim bilmiyorum bana cok cok agir sor bir sorumluluk kendi hayatim yok gibi sadece onlara odakli yasiyorum beynim,hayallerim her seyim onlarla iyi ki varlar ama yani 25 yasina kadar aileyle okulla onla bunla hayatimiz çöp oldu 25'te evlendik 5 yildir da cocuk combalak ne yasadim bilmiyorum ne gezdigimden lezzet alabildim ne yiyip icebiliyorum ne esimle vakit gecirebiliyoruz. Biz ikinci baharimizda esimle yeni evlenmis gibi olucaz ve o zaman evlenme amacimiz olan sevme sevilme,birlikte eglenme gibi seyleri gerceklestirircez. 

Katikiyorum sana iyiki varlar ama cok yorucu bende bzn diyorum bidaha dujyaya gelsem ne evlenirim ne cocik yaoarim nerde sabah orda aksam😂cocuk guzdl ama yorucu iste 

önce (1,371 puan) tarafından

Ne kadar güzel bie yorum

@Sumisaliii aynen öyle canm

@Nur Ay yalniz olmadigima sevindim bu dusunduklerimde cunku bazen boyle dusundugum icin acaba gunah oluyor mu isyan mi etmis oluyirum diye korkuyorum

0 oy
önce (1,028 puan) tarafından

Yalnızlık Allah'a mahsustur dedim öyle evlendim. Bence evlilik çocuk yapıp büyütmekten ibaret değildir aşkım. Sonuçta biz insanoğlunun sevmeye sevilmeye ihtiyacı vardır. Evlilik insanı kötülükten düzensiz yaşamaktan korur bir nevi

Evliliğin başında 4 olabilir nasip ederse Rabbim demişim şimdi niye madem öyle dedin diyo. Eski reelslerde bahsettim hastalık sürecimiz kaynanamgilin tavırlarını. Belli bi yerden sonra insan önce SAĞLIK diyor. Ama karşı taraf çocuk olmıcaksa neden evlendik o zaman demesi çok zoruma gidiyor.  E ozaman sen beni tam anlamıyla sevmiyorsun.  Sen benim çocuk yapma yeteneğimi seviyorsun deyince de basmıyor kafası.

önce (1,028 puan) tarafından

Canım evliliği bırak hayatın en büyük nimeti sağlık tabi ki. İnsan çocuk yapmak için sağlığını riske atamaz ve atmamali. O zaman kocan keşke evlat edinip evlenmeseydi hiç 

0 oy
önce (595 puan) tarafından

Evlilik bir nevi kendi kendine bir düzen oluşturmak. Kendi oluşturduğun düzende yol arkadaşınla birlikte yaşamak. Birde bizde artık gelenek haline gelmiş, yani çoğu defa yaşımız geçiyor hadi evlenelim artık diye yapılıyor bunca evlilik. 

Benim kafamda çok evlilik düşüncesi yoktu mesela, eşimle severek evlendim ama ailem artık yaşın geçiyor, sende bir düşün diye diye biraz baskı oluşturdular. O sebeple evliliğe sıcak bakmaya başladım. Ama dürüst olayım çok zengin ve sosyal bir insan olsaydım evlenmezdim diye düşünüyorum :) 

0 oy
önce (2,166 puan) tarafından

Bazı yorumlarda çocuk evliliğin düşmanı bazısında evliliğin ayakta kalması için bir araci bazısında ise sadece çocuğu olması demesinler diye yapılmış birer ima aldım sanki ve bu çok üzücü geldi bana 

Çocuk benim icin herşeydir okudum yedim içtim gezdim meslek sahibi oldum ama hiç biri bana annelik kadar mutluluk vermedi çocuklarımı asla evliliğim için yapmadım evlilik için çocuk yapılmaz evlilik şans işidir iyisine gelen gül bahçesini kötüsüne denk gelense dikenli yolu yaşar hepsi bu

0 oy
önce (65,394 puan) tarafından

doğru insani bulursan evlilik guzel 

cocukta cocuk yapmak istersin olmaz istemezsin Allah pes pese verir oda tamamen kader 

belli bir yaştan sonra aile ile yaşamak zorlaşıyor evleniyorsun kafa dengin biriyle hayatini birlestiriyosun bebe de olunca normal düzen işliyor. hic cocuksuz da birakmasin Allah kimseyi. benim halam hic evlenmedi tek yaşıyor inan zor keske yuvasi kurulsaydi evlenseydi çoluk cocuga karissaydi bir ugrasi olurdu simdi bizimle kizimla oyalaniyor

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evliliğin temel amacı sadece çocuk sahibi olmak mıdır?
Evliliğin amacı sadece çocuk sahibi olmakla sınırlı değildir; evlilik, iki bireyin hayatlarını ortak bir vizyonla birleştirmesi, duygusal destek, güven ve aidiyet duygusu üzerine kuruludur. Çocuk sahibi olmak bir seçenek olsa da, evliliğin sürdürülebilirliği temel olarak çiftler arasındaki iletişim, sevgi, saygı ve ortak yaşam hedeflerine dayanır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuk sahibi olmayan çiftlerde evlilik amacını yitirir mi?
Hayır, çocuk sahibi olmamak evliliğin amacını yitirdiği anlamına gelmez. Birçok çift evliliği kişisel gelişim, yol arkadaşlığı, ortak değerleri paylaşma ve birbirine destek olma amacıyla sürdürür. Evliliğin anlamı, eşlerin birbirine kattığı değer ve kurulan bağ ile ölçülür.
Evlilikte ortak amaçlar nasıl belirlenmelidir?
Evlilikte ortak amaçlar, çiftlerin evlilik öncesinde ve sırasında beklentilerini dürüstçe konuşmasıyla belirlenir. Kariyer hedefleri, yaşam tarzı tercihleri, sosyalleşme biçimleri ve çocuk planları gibi konular hakkında açık iletişim kurmak, evliliğin rotasını belirleyen en önemli unsurdur.
Mutlu bir evlilik sürdürmek için nelere dikkat edilmelidir?
Mutlu bir evlilik için en önemli unsurlar karşılıklı güven, sağlıklı iletişim ve çatışma yönetimidir. Eşlerin birbirlerinin bireysel alanlarına saygı duyması ve ortak ilgi alanları oluşturması, ilişkinin zamanla zayıflamasını engeller. Düzenli olarak nitelikli vakit geçirmek bağın güçlenmesini sağlar.
Evlilik kararı alırken hangi beklentiler gerçekçidir?
Evlilik kararı alırken en gerçekçi beklenti, birbirine destek olacak bir yaşam ortağı bulma fikridir. Bir insanın tüm hayatı boyunca kişisel mutluluğunuzun tek sorumlusu olmasını beklemek yerine, kendi mutluluğunuzu inşa ederken eşinizle bu mutluluğu paylaşmayı hedeflemek çok daha sağlıklı bir yaklaşımdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 800 göst.
0 oy
2 cevap 216 göst.
+1 oy
17 cevap 1,375 göst.
26 Aralık 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 481 göst.
10 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Gulchan1-12 (376 puan) tarafından soruldu

Kategoriler