2 yaşındaki oğlumun serum sonrası ishali geçmiyor ne yapmalıyım?

0 oy
98 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (480 puan) tarafından

Oglum 2 yasinda normalde kronik kabizlik sorunu var pazartesiden beri gunde 2 defa normal şekilde kakasını yapıyordu sevinmiştim hatta düzeldi diye yemekde yemeyen bir cocuk bugun sabah 2 3 kere yapti acile götürdüm rengi de değişmişti ishalin rota testi dahil bakıldı bir sey çıkmadı sonuçları temiz serum verildi serum verildiğinden beri resmen fışkırır gibi büyük tuvaletini yapıyor bildiğiniz su probiyotik verdi doktor şurup filan toz verdi suya karıştırdım icirdim eve geldiğimden beri su şeklinde yapmaya devam ediyor bir anda yapilan serumdan kaynakli mi acaba bu şekilde su gibi yapıyor resmen dk sürmüyor doktorla görüştüm ağızdan beslendiği sürece sıkıntı yok 2 saatte yine 3 4 kere yaparsa yatış verelim dedi 40 li bebeğimde var kafayı yedim resmen boyle bir durum basina gelen var mi onceden boyle yapmıyordu serum verildikten sonra boyle yapmaya  başladı 

2 Cevaplar

0 oy
önce (15,602 puan) tarafından

haşlanmış patates ver, su tüketimine dikkat et. ishalde önemli olan susuz kalmaması. bana doktor şey demişti köprücük kemiği altındaki deriyi tut biraz sonra bırak, eğer deri hemen eski haline dönüyorsa vücutta su vardır ama o deri havada kalıyorsa vücut susuz kalmıştır o zaman acile gidersin diye. 

-Reklam-
0 oy
önce (10,117 puan) tarafından

Pirinç lapasi ver muz ver

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

2 yaşındaki çocuğa serum takıldıktan sonra ishalin artması normal mi?
Serum tedavisi doğrudan ishale neden olmaz ancak vücudun sıvı dengesini düzenlerken bağırsak hareketleri geçici olarak hızlanabilir. Eğer çocuk su gibi dışkılamaya devam ediyorsa bu durum serumdan ziyade çocuğun o anki gastrointestinal enfeksiyon süreciyle ilgili olabilir. Doktorunuzun belirttiği gibi ağızdan sıvı alımı devam ettiği sürece yakından gözlemlemek ve belirtileri takip etmek önemlidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuklarda ishal sonrası probiyotik kullanımı nasıl olmalıdır?
Probiyotikler, ishal sonrası bozulan bağırsak florasının dengelenmesine yardımcı olmak için doktor tavsiyesiyle kullanılır. Genellikle toz formundaki probiyotikler çocuğun içebileceği su veya mama ile karıştırılarak verilir. Etkilerini göstermeleri birkaç gün sürebileceğinden, doktorunuzun önerdiği dozajı ve kullanım sıklığını aksatmadan devam ettirmeniz iyileşme sürecini destekleyecektir.
2 yaşındaki çocukta ishal ne zaman hastaneye yatış gerektirir?
Hastaneye yatış kararı genellikle çocuğun dehidratasyon (sıvı kaybı) belirtileri göstermesine göre alınır. Günde 3-4 kereden fazla su gibi dışkılama, ağız kuruluğu, göz kürelerinde çöküklük, idrar çıkışında azalma veya halsizlik gibi durumlar acil tıbbi müdahale gerektirir. Çocuğunuzun beslenmeyi reddetmesi ve sıvı kaybının kontrol edilememesi durumunda doktorunuzla hemen iletişime geçmelisiniz.
Çocuklarda ishal sırasında sıvı kaybı nasıl takip edilir?
Sıvı kaybını takip etmenin en güvenilir yolu çocuğun idrar miktarını ve rengini kontrol etmektir. 6-8 saat boyunca bezinin kuru kalması veya idrar renginin koyu sarı olması ciddi bir sıvı kaybına işaret edebilir. Ayrıca çocuğun genel aktivite düzeyindeki düşüş, sürekli uyku hali veya ağlarken gözyaşı dökmemesi de yakından takip edilmesi gereken önemli belirtilerdir.
İshal olan 2 yaşındaki çocuğun beslenmesi nasıl düzenlenmelidir?
İshal döneminde çocuğun ağızdan beslenmesi, bağırsak hareketliliğini düzenlemek ve enerji kaybını önlemek için hayati önem taşır. Doktorunuzun aksini belirtmediği sürece hafif, sindirimi kolay gıdalar tercih edilmeli ve bol miktarda su, ayran veya doktorun onayladığı elektrolit solüsyonları verilmelidir. Baharatlı, yağlı ve şekerli gıdalardan kaçınarak bağırsakları yormayan bir diyet uygulamak iyileşme sürecini hızlandıracaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 128 göst.
30 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mehmetcan Emir (890 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 313 göst.
31 Mayıs 2026 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Minikanne (3,856 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 104 göst.
10 Mart 2026 Diğer kategorisinde yigitmira (197 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,515,688 soru

24,714,173 cevap

369,574 kullanıcı

...